Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה באוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חיפשתי, ולא מצאתי דיון בנושא. השאלות שלי הן לגבי גיר אוטומטי. אתחיל מזה שאני נהג חדש, למדתי נהיגה על ידני כמובן, עד עכשיו נהגתי 90 אחוז מהזמן על ידני, ועד כמה שזה נשמע אבסורד נראה לי שבגיר ידני הנהיגה פשוטה יותר. בכל מקרה הרכב שלי אמא שלי אוטומט ועכשיו אני בלימודים אז לוקח אותו הרבה. כמה שאלות :

1. האם טוב יותר לשים ניוטרל ברמזורים ? מבחינת צריכת דלק ברור לי כי אין הבדל (או שלא ? ). האם בעת שאני בD ואני מחזיק את הברקס לחוץ, האם יש לחץ שמן בגיר שהוא למעשה מיותר ? האם יש לחץ יתר בגיר מאשר בניוטרל ? האם ההעברות התכופות יחסית יותר גרועות מאשר לעמוד בD ?

2. מהו למעשה הילוך P ? האם ברמזורים לחילופין לשים P במקום ניוטרל + בלם יד ? מה ההבדל בין P לניוטרל ? בניוטרל הגלגלים מנותקים מהמנוע ? P אמור לדמות מצב של חנייה בהילוך, והאם השארת רכב דולק עם הילוך משולב P פסולה ?

3.לפעמים שאני רוצה להאיץ, אני נותן לחיצה הדרגתית יחסית, והרכב ישר מוריד לי הילוך ומושך עד טורים גבוהים .. האם הגיר מתחשב בהכל ועדיף לו לעשות ככה כדי להפיק את המירב מכמות הדלק שאני נותן לו ? זה נחמד יחסית להרגיש את המומנט, אבל זה פוגע בכיס לא ?

4. כיצד אני אמור לנהוג בירידות ארוכות ? להשאיר את התיבה ב3, 2 ? כנל לגבי עליות במקום לתת לתיבה לשחק בין ההילוכים ?

עד עכשיו לא יצא לי לנהוג בתיבה עם אפשרות לשחק ידנית בין ההילוכים, אבל, מה אני יכול להפיק ממנה ? ברגל שאני מעביר אותה לתפעול ידני, אני עושה הכל ? הורדה והעלאה ?

פורסם (נערך)

1. יש על זה וויכוח. כנראה שעדיף לשים ניוטרל. אבל רק אחרי שאתה נמצא בעמידה מוחלטת.

2. לרוב מצב P נועל את הגיר בעזרת גלגל שיניים יעודי ובהתאם נועל את הגלגלים המניעים של הרכב. מצב P שמים רק בחניה או עצירה ממושכת ולא ברמזור. מצב P צריך להיות בשילוב בלם יד.

3. תלוי במחשב של הגיר, יש כל מיני תיבות, יש כאלו שלומדות את סגנון הנהיגה שלך לדוגמא. חלק מהתיבות יש מצב Economy שאמור לא למשוך הילוכים ולחסוך לך מעט דלק.

4. בירידות ארוכות יש להוריד הילוך בהתאם למהירות הרצויה וזווית הירידה.

עד עכשיו לא יצא לי לנהוג בתיבה עם אפשרות לשחק ידנית בין ההילוכים, אבל, מה אני יכול להפיק ממנה ? ברגל שאני מעביר אותה לתפעול ידני, אני עושה הכל ? הורדה והעלאה ?

זה תלוי בתיבה. כל התיבות יורידו לבד הילוכים אם הטורים יורדים נמוך מדי - גם במצב ידני. חלקן גם יעלו הילוך לפני שתגיע למנתק ההצתה. יש מכוניות שתענוג לשלוט בהן ידנית (כמו הבראבו של אשתי) ולעומת זאת יש מכוניות שיש אפשרות ידנית אבל הארגונומיקה של מצב זה כל-כך לקויה שאתה פשוט מעביר ל-A ושוכח מכל העניין.

ד"א - אתה יכול "לשחק" ידנית עם כל גיר אוטומטי. אפילו בתיבת 3 הילוכים הפרימיטיבית שהיתה בליאונה 88 של ההורים שלי היו מצבים לנעילת הילוך 1 והילוך 1-2.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

ממש אין סיבה להעביר לN, אם אתה עוצר למשך זמן רציני תעביר לP, אחרת תשאיר D. יש הרבה סיבות - בטיחותית עדיף שתהיה בD כדי שתהיה מוכן יותר לזנק אם מגיעים אליך מאחורה, מבחינת שחיקה אתה תפשל מדי פעם ותתן גז לפני שהתיבה נכנסה להילוך ותפגע בה, תעכב קלות את התנועה כדי להמנע ממה שרשמתי קודם, תגביר את השחיקה של התושבות מהשילובים המרובים בין N לD, אתה עלול להתבלבל מדי פעם עם זה ולהדרדר ואז גם תשלב D אחרי שנתת גז בניוטרל ...

פורסם
1. יש על זה וויכוח. כנראה שעדיף לשים ניוטרל. אבל רק אחרי שאתה נמצא בעמידה מוחלטת.

2. לרוב מצב P נועל את הגיר בעזרת גלגל שיניים יעודי ובהתאם נועל את הגלגלים המניעים של הרכב. מצב P שמים רק בחניה או עצירה ממושכת ולא ברמזור. מצב P צריך להיות בשילוב בלם יד.

3. תלוי במחשב של הגיר, יש כל מיני תיבות, יש כאלו שלומדות את סגנון הנהיגה שלך לדוגמא. חלק מהתיבות יש מצב Economy שאמור לא למשוך הילוכים ולחסוך לך מעט דלק.

4. בירידות ארוכות יש להוריד הילוך בהתאם למהירות הרצויה וזווית הירידה.

זה תלוי בתיבה. כל התיבות יורידו לבד הילוכים אם הטורים יורדים נמוך מדי - גם במצב ידני. חלקן גם יעלו הילוך לפני שתגיע למנתק ההצתה. יש מכוניות שתענוג לשלוט בהן ידנית (כמו הבראבו של אשתי) ולעומת זאת יש מכוניות שיש אפשרות ידנית אבל הארגונומיקה של מצב זה כל-כך לקויה שאתה פשוט מעביר ל-A ושוכח מכל העניין.

ד"א - אתה יכול "לשחק" ידנית עם כל גיר אוטומטי. אפילו בתיבת 3 הילוכים הפרימיטיבית שהיתה בליאונה 88 של ההורים שלי היו מצבים לנעילת הילוך 1 והילוך 1-2.

ברור שבכל גיר אוטומטי חייב להיות מצב לנעילה או תפעול ידני אחרת לא נראה לי שיאשרו אותו מבחינה בטיחותית. תודה רבה לך.

ממש אין סיבה להעביר לN, אם אתה עוצר למשך זמן רציני תעביר לP, אחרת תשאיר D. יש הרבה סיבות - בטיחותית עדיף שתהיה בD כדי שתהיה מוכן יותר לזנק אם מגיעים אליך מאחורה, מבחינת שחיקה אתה תפשל מדי פעם ותתן גז לפני שהתיבה נכנסה להילוך ותפגע בה, תעכב קלות את התנועה כדי להמנע ממה שרשמתי קודם, תגביר את השחיקה של התושבות מהשילובים המרובים בין N לD, אתה עלול להתבלבל מדי פעם עם זה ולהדרדר ואז גם תשלב D אחרי שנתת גז בניוטרל ...

השאלות שלי היו בעיקר על הבלאי. בטיחותית, גם אם אני אראה שיש מישהו מאחוריי אני לא אוכל לזנק ולהיכנס לצומת באדום מה שיותר מסוכן ובטח ובטח שיש רכבים מאחוריי ודיברתי על מצבים בהם אני מודע להילוך ולא מתבלבל. תודה בכל מקרה

• תוכן חדש...