Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבירת אור אדום - נהג חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתם שופטים אותי, אני רוצה שתדעו שאני נהג זהיר, לא נהג פוזה, ערס או ערבי.

אז היום, אני חושב שעברתי באור אדום. הייתי בחיפה, וחיפשתי את הדרך לים מאיפה שהייתי כי התבלבלתי בטעות בדרכים. בכ"מ, הוויז אמר לפנות שמאלה, והייתי בנתיב הימני, אז אותתי ופניתי שמאלה. עכשיו, היה שם רמזור, ולפי מה שראיתי היה שם ירוק, אבל אז כשפניתי שמאלה ראיתי שיש שם רמזור של הולכי רגל שהוא ירוק. אני לא יודע איך זה קרה, אולי זה לא היה הרמזור שלי והרמזור שלי היה מול הפניה, אולי הרמזורים שם דפוקים.

אבל, בחיים, אבל בחיים לא הייתי עובר אור אדום סתם כי בא לי. את הרישיון שעבדתי עליו במו ידי, ששילמתי ממיטב כספי, אני לא ארצה לאבד בגלל שטות של "אני לא רוצה לחכות דקה אני אעבור".

עכשיו, אני אוכל סרטים. אני לא יודע אם צילמו אותי, לא ראיתי פלאשים או משהו... ועכשיו, לדבר תכלס? עברתי פעם באור אדום... ופעם זה כן היה בגישה של "זה כתום אבל אם אני אוסיף גז אני אעבור"... ועובדה שלא... ואכלתי אותה.. אימא שלי קיבלה 10 נקודות ואת ה1000 שקל שהיא קיבלה אני שילמתי. מאז למדתי מטעויות, עברו 3 חודשים, אתה טיפה מתבגר.. ומאז המקרה הראשון יש לי טראומה מרמזורים.. ועכשיו זה?(!)

כמובן שאם אני אקבל את הקנס אני אגיד הפעם שזה אני ואני לא רוצה שאימא שלי תקבל עוד 10 נקודות כי היא גם ככה צריכה לעשות נהיגה מונעת מהפעם הקודמת, אז הפעם אני אקח את הטעות על עצמי כמו שצריך.

אחרי החפירה הזאת, ישללו לי את הרישיון? כל הרמזורים בחיפה עם מצלמות?

ושוב, אני לא אחד שעושה פוזות עם חברים... סתם רציתי לנסוע לים וזה קרה, זה לא קרה בכוונה, אני לא אחד כזה... ואני עדיין אוכל סרטים. אני לא רוצה לאבד את הרישיון על טעות כל כך קטנה... על זה שלא שמתי לב. נכון שזה היה יכול להיגמר באסון עם היה שם הולך רגל וחס וחלילה הייתי דורס אותו. אבל אני לא אחד כזה.

אני אשמח לתשובה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פנית שמאלה\ימינה? לא צולמת.

סע בזהירות, אם חלילה היית עושה תאונה כל הטיעונים שלך לא היו מעניינים אף אחד.

אני מודע לזה שהטיעונים שלי לא היו מעניינים אף אחד. אני פשוט לא רוצה שעכשיו יצאו עליי, שיחשבו שאני נהג פוזה מול חברים. אני באמת לא כזה!

אני אחד שאם אני רואה מישהו חותך אותי אני מקלל אותו, מישהו עובר באור אדום? מקלל אותו... אני לא אחד של עבירות, אין לי סיבה לעשות עבירות, זה לא הופך אף אחד לגבר.

עכשיו, אולי לא הייתי עירני.. ואולי זה היה רמזור של אלה שנוסעים ישר בצבע ירוק ואני פניתי שמאלה... אולי לא הייתי על הנתיב בכלל של הפנייה שמאלה אלא של אלה שנוסעים ישר ופניתי שמאלה. אני זוכר במעורפל. אבל עדיין אוכל סרטים.

אני רק רוצה לדעת אם אור אדום לנהג חדש זה שלילה, ואם כל הרמזורים בחיפה עם מצלמות?

פורסם
לא צריך לקלל אף אחד, תדאג קודם כל לנהיגה שלך.

אין לי מושג לגבי השאלות שלך אך כפי שאמרתי - אם פנית, גם אם יש מצלמה, לא צולמת.

גם אם הנתיב והרמזור הם במיוחד לפנייה שמאלה? כי זה מוזר לי. אם זה היה ככה פשוט כשהיה אפשר אנשים לא היו מחכים לאור ירוק.

פורסם

למיטב ידיעתי, כן.

נהגים לא עוברים באדום לא רק בגלל שיש מצלמה שמצלמת.

דרך אגב, אם רק אכיפה גורמת שלא לעבור על החוקים לדעתך, כל שוטר שעשוי היה להיות במקום היה יכול לרשום דו"ח בלי בעיה.

ממליץ לך בחום, למרות "החדשה המרעישה", להמשיך לציית לרמזורים.

פורסם

אני די בטוח שהפעם לא קרה כלום.

בכל מקרה, אתה חייב להיות זהיר יותר כי מהעובדות שנתת כאן אתה נוהג בפזרנות. לא עבריין, רואים שזה לא בכוונה, אך העבירות עדיין מתבצעות. ועבירות רציניות מאוד. מעבר באדום כי חשבת שתספיק- חמור מאוד!

מעבר נתיב בשנייה האחרונה- גם מעיד על פזרנות מסויימת וחוסר תשומת לב.

היום זה בכביש פנוי ולא פגעת באף אחד, מחר אתה תעבור נתיב ולא תשים לב שכבר יש שם מישהו ותגרום לו להתרסק על חומת בטון.

שים לב לנהיגה שלך

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
אני די בטוח שהפעם לא קרה כלום.

בכל מקרה, אתה חייב להיות זהיר יותר כי מהעובדות שנתת כאן אתה נוהג בפזרנות. לא עבריין, רואים שזה לא בכוונה, אך העבירות עדיין מתבצעות. ועבירות רציניות מאוד. מעבר באדום כי חשבת שתספיק- חמור מאוד!

מעבר נתיב בשנייה האחרונה- גם מעיד על פזרנות מסויימת וחוסר תשומת לב.

היום זה בכביש פנוי ולא פגעת באף אחד, מחר אתה תעבור נתיב ולא תשים לב שכבר יש שם מישהו ותגרום לו להתרסק על חומת בטון.

שים לב לנהיגה שלך

טפו טפו טפו...

ורק אני עכשיו מחכה חודש-חודשיים בתקווה שלא יאבד לי הרישיון.

ויכול להיות שצילמו אותי ולא היו לפאשים? או אולי היו פלאשים ולא שמתי לב? זה היה בסביבות אחר הצהריים 6-7 כשהיה עוד מואר יחסית.

פורסם

קודם כל במיוחד בגלל שאתה נהג חדש ולפי הצורה שאתה כותב, אני ממליץ בחום על קורס נהיגה מתקדמת, זה יפקס אותך.

נהיגה זה המון כוח בידים ואתה צריך להבין ולדעת איך לשלוט בכוח הזה, ואת זה אני מבטיח לך לא למדת בשיעורי הנהיגה.

היום זה אופס, מחר זה סליחה, מחרתיים דרסת ילדה - כמובן שאני מקצין אבל זה כדי להבהיר לך שאתה חייב להיות מפוקס בנהיגה, במיוחד כשאתה נהג חדש ואין לך נסיון, סע בלי רדיו, בלי טלפונים והתרכז בכביש בלבד. וויז בלבל אותך? פנה ימינה ואז פרסה, גם אם יקח לך 5 דקות נוספים.

פורסם
קודם כל במיוחד בגלל שאתה נהג חדש ולפי הצורה שאתה כותב, אני ממליץ בחום על קורס נהיגה מתקדמת, זה יפקס אותך.

נהיגה זה המון כוח בידים ואתה צריך להבין ולדעת איך לשלוט בכוח הזה, ואת זה אני מבטיח לך לא למדת בשיעורי הנהיגה.

היום זה אופס, מחר זה סליחה, מחרתיים דרסת ילדה - כמובן שאני מקצין אבל זה כדי להבהיר לך שאתה חייב להיות מפוקס בנהיגה, במיוחד כשאתה נהג חדש ואין לך נסיון, סע בלי רדיו, בלי טלפונים והתרכז בכביש בלבד. וויז בלבל אותך? פנה ימינה ואז פרסה, גם אם יקח לך 5 דקות נוספים.

זה לא הוויז שבלבל אותי אלא דווקא הכביש. אני לא יודע אם אני היחיד שחושב ככה, אבל הכבישים בחיפה פשוט זוועתיים, לפחות לי. הייתי לפחות ב5 ערים בצפון, לבד(בלי מלווה הכוונה), והסתדרתי מעולה בכבישים. פשוט בחיפה אני מרגיש כל כך חסר ביטחון כבר שזה מרגיז, וזה מוריד את הביטחון בהנהיגה אפילו בעיר שלי, שאני מכיר כל חור וכל כביש.

עכשיו נחזור לסיטואציה:

החלפתי נתיב רגיל לגמרי בלי בעיות, בלי לחצים, הוויז לא בלבל אותי בקשר להחלפת הנתיב. בכ"מ, ראיתי רמזור ירוק(וכנראה לא לנתיב שלי).

מה שמוזר זה שהייתי בטוח שראיתי חץ ירוק שמאלה. אולי המוח ראה ירוק ברמזורים שקשורים לנתיב שהולך ישר והוא פשוט בלבל עם העיניים גם בקשר לרמזור שמאלה. אולי היה רמזור אדום אחרי הפניה שפשוט לא שמתי לב אליו. אני לא יודע... גם זה לא משנה עכשיו. השאלות העיקריות נכון לעכשיו הן אם ישללו לי את הרישיון על זה, והאם זה צילם אותי בוודאות. מה שאני יכול להגיד זה שלא הבחנתי בשום פלאשים, אולי בגלל שעוד היה יחסית מואר, אולי יש מצלמות בלי לפאש ואני לא מודע לזה, אולי אין פלאש כשמואר, ואולי אין בכלל מצלמה(ואני מקווה, כי זאת לא טעות מכוונת, וזאת לא טעות שאני הולך לבצע[בתקווה רבה מאוד מאוד] בזמן הקרוב במידה שהרישיון שלי "ישאר בחיים"), ואולי בכלל הייתה שם בעיה ברמזורים. כנראה לא הייתי מפוקס, אולי טיפה ישנוני... לא יודע. כמובן, שאני לומד לפעמים הבאות ומנסה להיות יותר מפוקס, ובטח ובטח שעושה פחות שטויות(לא שעשיתי קודם).

אני ממש לא רוצה לאבד את הרישיון, ואני ממש לא אחד כזה שלא אכפת לו מאנשים ומרגיש כאילו הכבישים של אבא שלו, להיפך!

פורסם

גם אני מאבד בחיפה את הראש,לא פעם כבר עשיתי שם עבירה מטומטמת פשוט בגלל שאני לא מכיר את הכביש.(עבירות בסגנון מעבר באדום או נסיעה על נת״צ)

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

חיפה גדולה, איזה 200 צמתים מרומזרים ויותר. אולי תפרט היכן זה קרה? מישהו שמכיר את המקום ידע אם הרמזר אכן מפוצל ומה סדר ההחלפה.

בכל מקרה - העצה החשובה ביותר היא לנהוג בלי גורמי הסטת תשומת לב. וייז הוא אחד מהם.

אגלה לך משהו - יש לי נסיון קטן בנהיגה. יותר מ-37 שנה. כאשר אני משתמש בנווטן - וזה קורה בדרך כלל בחו"ל - אני בכלל לא מסתכל עליו. זה תפקידו של מי שיושב לידי, הוא מסתכל על המפה וההוראות ומעביר לי אותן בדיבור. ואם אני מפקשש פניה לא קרה כלום - המכשיר יחשב מסלול חדש ויתקן אותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...