Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בקניית רכב מנוע 1000/1200

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני גר בתא ועובד בירושלים ואני מעוניין לרכוש רכב לא יקר שילווה אותי כמה שנים טובות עם צריכת דלק מאוד נמוכה.

יש באפשרותי לקנות ניסאן מיקרה אוטומטית מנוע 1200 שנת 2012 עם 55,000 ק"מ במחיר 50,000 ש"ח

פג'ו 107 ידנית מנוע 1000עשתה 14,000 ק"מ ב40,000 ש"ח

או סוזוקי אלטו 2013 מנוע 1000 עשה 55,000 ק"מ ב38,000 ש"ח

על מה ללכת? אני מאוד מבולבל מכיוון שזהו האוטו הראשון שלי,ומצד אחד ההבדלים במחירים משמעותיים בין מנוע ה1000 לבין ה1200(מיקרה)

האם זה עד כדי כך משמעותי בביצועים של האוטו בנסיעה בין תל אביב לירושלים או שאכן אוכל גם לקנות רכב זול כמו שניי אלה וגם לנסוע בראש שקט יחסית מתל אביב לירושלים יום יום?

סליחה על החפירה אבל זה מאוד חשוב ואשמח לכמה שיותר עזרה..

תודה!

פורסם

ההבדלים בין הרכבים מורגשים לא רק במחיר אלא גם בביצועים. לנסיעות מתל אביב לירושלים (ובתקווה גם בחזרה) עדיפה המיקרה בצורה משמעותית. היא לא פחות חסכונית מהאלטו ורק קצת פחות חסכונית מה-107, אבל היא מרגישה טוב יותר במהירות של 110 קמ"ש (שזאת המהירות החוקית בכביש 1).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ליסוע כל יום לירושלים עם רכב מיני צריך להיות מאזוכיסט. כל יום בקסטל תקלל את האוטו שלא לדבר מה יקרה אם לפעמים לא תהיה לבד באוטו, נניח ויקרה ויסעו ארבעה מבוגרים בנסיעה כזאת, האוטו יצרח. אתה מקריב את הבריאות הנפשית שלך ואת הגב בשביל כמה גרושים.

אגב, בתוואי הנסיעה הזה החיסכון בדלק לעומת משפחתית לא יהיה גדול. ומי יודע כמה תקלות יבואו לך ברכב קטן שעובר את הנסיעה הקשה הזאת.

אני מציע תתפשר בשנתון ותקנה משפחתית, אגב אם חיסכון בדלק זה מה שחשוב לך פריוס מודל 2008 יותר יתאים לך.

אגב, אני מדבר מניסיון, אני נוסע את הדרך הזאת עם סיוויק ישנה 1600 סמ"ק ולפעמים אני מתחרט שלא קניתי רכב אחר עם מנוע 2000.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

במקום להיות מזוכיסט, אני מציע לפות"ש, לבדוק את הנוחות של הרכב ואיך הוא מתאים לו מבחינת הישיבה.

לא צריכים לקלל אף אחד, הכל בסדר (ובתקציב הזה הוא יכול לקנות רכב יותר חדיש מהסיביק הישנה של ידידנו SPRING :wink:).

אני הייתי הולך עם הבחירה של צביקה (לרכב עם מנוע מעט יותר גדול, 1200-1300 כדבריו).

alfa 156 2.5.

פורסם

מה לגבי לשקול פיאט פונטו איבו/גרנדה?

ההבדל ביניהן הוא 200 סמ"ק לטובת האיבו.

למיטב ידיעתי חסכוניות מאוד (במיוחד עם הפונקציה של STOP&GO)

תחכה לתשובות של אנשים אחרים, פשוט רציתי להעלות אופציה.

Seat Mii 3Doors

פורסם

חולגי ידידי כשאמרתי לקלל התכוונתי לקלל את האוטו ולא אף אחד חו"ח :-):-):-)

אבל למה להסתפק ב 1200 1300 סמ"ק ?

ברור מדרישות הבחור זהוא שקוק לרכב גדול. הוא לא צריך להתמקד בקבוצת המיני סופר מיני.

שוב, לדעתי בתוואי הנסיעה הזה גם בדלק הוא לא יחסוך הרבה עם רכב קטן והנוחות הנוחות...

עשיתי את הדרך הזאת בזמנו עם פיאט פונטו מודל 2001 (היתה חדשה מהניילון), אחרי שנתיים היו לרכב בעיות חמורות כולל שיפוץ גיר. הנסיעה היתה לא נוחה בלשון המעטה וצריכת הדלק הייתה סבירה + 1:13 1:14 לא חסכונית כמו שצפיתי.

היום עם הסיביק העתיקה שלי אני נהנה מהדרך הרבה יותר. ואם כבר מתחרט שלא הלכתי על אקורד או אוונסיס.

אין מה לעשות, לאורך זמן רכב קטן לא מתאים לנסועה כזאת וגם כלכלית לא בטוח שישתלם לו בסוף.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אני מבין,המסקנה בגדול שוללת את הפג'ו והאלטו.. פשוט המחירים משמעותית ואולי זה שווה . מבחינת נוחות נסיעה לא בדיוק אכפת לי.. אבל אם יש שאומרים שבעוד שנה הוא יעשה בעיות חמורות אז באמת לא כדאי.

בכל מקרה תודה רבה על הייעוץ

פורסם

ובאותו עניין.. רכב ידני לא אמור להיות "טוב יותר" מרכב אוטומט בכל מה שקשור לנסיעות ארוכות?

אז במובן הזה אין שום יתרון לידני 1000 על אוטומט 1200?

פורסם

כל יום י-ם ת״א ברכב זה חור גדול בכיס, מקווה שהעבודה משתלמת.

הייתה לי פונטו מנוע 1300 ובכיף הייתי נוסע י-ם ת״א פעם בשבוע, אבל כל יום זה התעללות בך וברכב. אתה חייב רכב עם מנוע גדול יותר ומרווח ונוח יותר.

מיני בטוח לא, סופר מיני צריכה להיות חסכונית מאוד ונוחה מאוד ולא קל למצוא אחת כזאת.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

לידני יתרונות דמות אמינות וחיסכון,לגבי ההבדלים,יש באמת הבדל מורגש בין מנועי ה 1.0 ל1.2,לי הייתה פנדה אמנם 1.25 עם 69 כס,עכשיו ספייס סטאר 1.2 עם 80 כס,וההבדל מורגש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...