Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרקושים ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קניתי רכב חדש כפי שחלקם יודעים כבר משרשורים קודמים שפתחתי,

בכל אופן הרכב כבר כחודשיים וחצי על הכביש והנה כבר התחילו קרקושים קטנים ברכב, אמנם שומעים את זה רק כשנוסעים עם חלונות סגורים ורדיו סגור אבל עדין נשמע לי די מוזר שברכב חדש זה התחיל, וקצת מבאס אותי.

ראוי לציין שבוצעו התקנות מקומיות כגון מרמי שמשות, מערכת מולטימדיה וחישניי רוורס, ייתכן שבגלל שפורקו חלקים בעת ההתקנה, הם הוחזרו לא כפי שהיו קודם וכתוצאה מכך זה הופיע ? דרך אגב ההתקנה בוצעה ב"אדי מערכות"

ועוד דבר הרכב די קשיח, זה פיקנטו 3 דלתות והיא נועלת צמיגים נמוכי חתך וכל פס האטה אני צריך לרדת ל20 קמש לפחות ופעם עליתי על שני בורות במהירות די גבוהה, ייתכן שבגלל זה גם הופיעו הקרקושים ?

בכל אופן השאלה האחרונה היא מה אפשר לעשות בנידון ? ואם בכלל שווה לעשות משהו ? לפנות לאדי מערכות ? או ליצרן ?

או שעדיף להשלים עם המצב, להגביר את הווליום ולהתעלם כי במידה וינסו לתקן את זה, יגרם יותר נזק מתועלת ?

אשמח לתגובתכם

תודה מראש

פורסם

לפני שהתחלתי להתקין רמקולים ולהחליף מערכות מדי פעם, האוטו היה שקט גם אחרי 11-13 שנה על הכביש, שמש חזקה, צבע דהוי, אך פלסטיק חזק ועמיד ללא רעש.

איך שהתחילו הרמקולים והפירוקים הפלסטיק החזיק מעמד כמה פעמים עד שכבר בשנה האחרונה יש זמזומים קבועים מהפלסטיק של הדתלתות שלפעמים חזק, לפעמים אין, לפעמים חלש, אבל אי אפשר לפתור את זה כנראה.

אני אומר לך מהנסיון שלי שאם יש קרקושים של פלסטיקה קשה לי להאמין שזה ישתנה... יצא לי לנסוע 10 דקות בפיקנטו והיא גם קרקשה.

פורסם

אני נסעתי מספר פעמים על ה 3 דלתות,ולא שמתי לב לקירקושים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קרקושים והתקנות מקומיות - אין חדש תחת השמש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני נסעתי מספר פעמים על ה 3 דלתות,ולא שמתי לב לקירקושים.

יש לציין שהקרקושים מופיעים בכביש מסויים ובמהירות מסויימת ואם נוסעים עם רדיו אפילו חלש או חלונות פתוחים לא שמים לב

אבל בכל מקרה כנראה זה מההתקנות המקומיות

סתם שאלה, האם זה קורה ברכבים אירופאים ? (לא חסיד שלהם, אבל מבחינת איכות הרכבה וחומרים כנראה הם טובים)

אני מניח שכל רכב שעובר התקנה מקומית והחלקים לא מוחזרים כפי שהיו מותקנים מההתחלה, מתחיל להיות בו קרקושים

פורסם

לפני שמאשימים את ההתקנות המקומיות כדאי להתחיל באיתור המקומות מהם בוקעים אותם קרקושים.

יכול להיות שיש איזה כבל שבעת נסיעה נחבט בפלסטיקה וגורם לאותם רעשים מטרידים.

לפעמים תזוזות של ממברנה ברמקולים בדלתות גורמת לרעשי פלסטיקה (הפחתת הבאס עשויה לעזור).

לפעמים פלסטיק שקצת התעוות בחום או לא הורכב כראוי יכול לגרום לכך (קרה לאבא שלי, החליפו לו באחריות פלסטיק קטן והבעיה נפתרה).

ולבסוף כמובן שהתקנות גם עלולות לגרום לכך.

אושריקו, אחת הבעיות שמפרקים פלסטיקה ברכב ישן זה הקרקושים שמתחילים לאחר ההרכבה, לרוב תוצר של קליפסים שהתעייפו עם השנים ולאחר ההרכבה מחדש כבר לא יעילים כמו פעם, הפתרון פשוט- לא מפרקים פלסטיקה ברכב ישן ללא הצטיידות מקדימה בקליפסים חדשים המתאימים לחלק אותו מפרקים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למרות שאני די בטוח שהרעשים הם מהמתקינים המוצלחים כאן, תבדוק לפני כן שחגורות הבטיחות במקום, שאין דברים שמתגלגלים בתאי הדלתות למטה, ועוד.

ברכב הקודם שלי התחרפנתי מרעש שהתברר כבקבוק מים מינרלים קטן שפשוט נדחף מתחת לכסא וקירקש כמו דשבורד שבור.

ולמה אני די בטוח שזה בכל זאת ממתקינים מקומיים?

את הרכב הנוכחי שלי קיבלתי אחרי התקנות מקומיות (מרימי שמשות, חיישי רוורס עם מסך קדמי וקודנית).

הידית הפנימית של דלת הנהג היתה שרוטה כולה, החלון הקדמי היה מלא בסיליקון שחור בתחתית, והדלת של הנהג כולה מקרקשת כמו משוגעת. ובנוסף הריפוד בגג, איפה שעובר הכבל של הצג, היה מנותק.

עד היום, שנתיים אחרי, לא הצליחו לסדר את הקרקושים של הדלת.

פורסם (נערך)
הכל תלוי בסוג החיבורים, סוג החומר וכמובן הגיל שלו, זה בלי להזכיר את רמת הביצוע במפעל עצמו.

את סוג החיבורים והחומר קשה לי להגדיר ברכב שלי, בכל זאת רכב מיני, אני מאמין שדי פשוט וזול אבל בכל הכתבות רכב על הפיקנטו קראתי דווקא לטובה שאין קרקושים ודווקא אצלי בדגם 3 דלתות יש אותם קרקושים, בנוגע לגיל, הרכב חדש, וזה מה שמטריד אותי, אם הייתי קונה רכב בן 10 שנה, לא הייתי פותח את השרשור הזה ולא חושב על זה בכלל כי מובן מאליו שיהיו אותם הקרקושים בכל רכב בגיל הזה.

לפני שמאשימים את ההתקנות המקומיות כדאי להתחיל באיתור המקומות מהם בוקעים אותם קרקושים.

יכול להיות שיש איזה כבל שבעת נסיעה נחבט בפלסטיקה וגורם לאותם רעשים מטרידים.

לפעמים תזוזות של ממברנה ברמקולים בדלתות גורמת לרעשי פלסטיקה (הפחתת הבאס עשויה לעזור).

לפעמים פלסטיק שקצת התעוות בחום או לא הורכב כראוי יכול לגרום לכך (קרה לאבא שלי, החליפו לו באחריות פלסטיק קטן והבעיה נפתרה).

ולבסוף כמובן שהתקנות גם עלולות לגרום לכך.

אני כמעט ולא מחזיק שום ציוד במקומות אחסון למעט התא כפפות שלא בוקעים ממנו רעשים, אך אני כבר די בטוח בכך שהכל באשמת ההתקנה המקומית כי כבר נפל לי חלק שחור בפינה של הדלת בין החלון לדלת בקצה שלה, וזה בגלל שלא הוחזר טוב לאחר שהותקנו מרמי שמשות.

הרמקולים לא עובדים כשאני שומע את הקרקושים כך שאני מניח שזה לא משם.

אני תמיד שם מגבת על הדש בורד וחוסם נגד שמש כשאני חונה מתחת לשמש ישירה, למרות שהרכב עדין מתחמם אך אותם חלקים נמצאים בצל.

למרות שאני די בטוח שהרעשים הם מהמתקינים המוצלחים כאן, תבדוק לפני כן שחגורות הבטיחות במקום, שאין דברים שמתגלגלים בתאי הדלתות למטה, ועוד.

ברכב הקודם שלי התחרפנתי מרעש שהתברר כבקבוק מים מינרלים קטן שפשוט נדחף מתחת לכסא וקירקש כמו דשבורד שבור.

ולמה אני די בטוח שזה בכל זאת ממתקינים מקומיים?

את הרכב הנוכחי שלי קיבלתי אחרי התקנות מקומיות (מרימי שמשות, חיישי רוורס עם מסך קדמי וקודנית).

הידית הפנימית של דלת הנהג היתה שרוטה כולה, החלון הקדמי היה מלא בסיליקון שחור בתחתית, והדלת של הנהג כולה מקרקשת כמו משוגעת. ובנוסף הריפוד בגג, איפה שעובר הכבל של הצג, היה מנותק.

עד היום, שנתיים אחרי, לא הצליחו לסדר את הקרקושים של הדלת.

חגורות בטיחות במקום, אין שום דבר מיותר על הרצפה, אני פדנט בכל הנוגע לזה, תאי הדלתות ריקים.

המקרה שלך נשמע רע, זה די מבאס כל העניין עם ההתקנות המקומיות האלו כי אתה קונה רכב חדש ועוד לפני שנגעת בו הם מקלקלים אותו עם הידיים השמאליות שלהם, אני יודע שאני מכליל, כמובן שיש מקומות ברמה גבוהה שמחזירים הכל כפי שהיה אבל להבא בקניית רכב חדש, מה שלא יקרה בעתיד הקרוב, למעט קודנית וגם זה אני אנסה לקבל מקורית מהיצרן אני לא רוצה שום התקנה מקומית וישתדל לקבל את כל האבזור מובנה מקורי מהיצרן.

אף אחד לא התייחס לאלה אם כדאי כרגע לנסות לתקן את זה או להשלים עם המצב ? לפנות ליצרן ? למתקין של אותם התוספות ?

עריכה אחרונה על ידי Mega
פורסם

זה עוד מקרה של חכמה בדיעבד כי פה בפורום מדגישים פעם אחר פעם שעדיף לוותר על שטויות כמו שלטי נוחות או מרימי שמשות בהתקנה מקומית, אנשים מתפתים, חושבים שסתם מבלבלים להם במוח ואז מגיעים למצב שלך.. וחבל.

מה מכאן? עזוב את זה, כל ניסיון תיקון יוביל ליותר נזק. פשוט תחיה עם זה ותלמד להבא, תשמח שזה קרה לך בפיקנטו ולא בסדרה 7 או S קלאס.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
תשמח שזה קרה לך בפיקנטו ולא בסדרה 7 או S קלאס.

הגרמניות האלה לרוב פחות רגישות לקירקושים כתוצאה מהתקנות לא מקצועיות מהסיבה שהדיפונים שלהם די עבים ורובם עשויים מחומרים רכים יחסית שמחות מרעישים כשבאים במגע עם איזה חוט רופף וכדומה, כלומר הדיפונים מבודדים רעשים וקירקושים שברכב אחר עשויים להוות מטרד משמעותי יותר.

הרכב שלי כבר בן 11 עם 54K קילומטר על כבישי הונג קונג השבורים (הכבישים בישראל טובים משמעותית) והרעשים היחידים שיש בו במהלך נסיעה מגיעים ממושבי הבטיחות של הילדים.

מעבר לזה אפס קירקושים גם כשיוצא לי מדי פעם לנסוע בדרך לא סלולה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...