Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עשה זאת בעצמך (DIY)! אבל איך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. איך מחליפים את הלחצן / מתג שמפעיל את האור של החדר מדרגות? הכוונה ללחצן שממוקם בדירה ויש לו נורה אדומה. מתגים אחרים אני יודע להחליף. הפחד שלי הוא שהלחצן מחובר לחשמל של חדר המדרגות ולא לדירה.

2. אני צריך לוח עץ בגודל 2.40 על בערך 40 ס"מ שישמש כדלפק במטבח. הקיר כבר בחצי גובה, ויש על החלק העליון שלו שכבה של בטון (נראה לי בטון לא אני עשיתי). נגר הציע על העץ + 2 מדפים בגודל של כ מטר 2300 ש"ח. סכום שנראה לי מאוד גבוה. איפה אני יכול להזמין משטחים בגודל הרצוי? להתקין את זה נראה לי די פשוט באמצעות זויות.

אני מראשון

פורסם
1. איך מחליפים את הלחצן / מתג שמפעיל את האור של החדר מדרגות? הכוונה ללחצן שממוקם בדירה ויש לו נורה אדומה. מתגים אחרים אני יודע להחליף. הפחד שלי הוא שהלחצן מחובר לחשמל של חדר המדרגות ולא לדירה.

ואם זה מחובר לחשמל המדרגות, אז מה? חוט חשמל זה חוט חשמל, והתהליך אמור להיות זהה. עד שלא תפתח את העסק ותראה מה הולך שם, לא תדע. למיטב ידיעתי זה מפסק רגיל שפשוט מחובר לטיימר של החדר מדרגות איפה שהוא מחוץ לדירה, אבל לך זה לא משנה כלום כי החוטים הולכים לאותם מקומות.

2. אני צריך לוח עץ בגודל 2.40 על בערך 40 ס"מ שישמש כדלפק במטבח. הקיר כבר בחצי גובה, ויש על החלק העליון שלו שכבה של בטון (נראה לי בטון לא אני עשיתי). נגר הציע על העץ + 2 מדפים בגודל של כ מטר 2300 ש"ח. סכום שנראה לי מאוד גבוה. איפה אני יכול להזמין משטחים בגודל הרצוי? להתקין את זה נראה לי די פשוט באמצעות זויות.

אני מראשון

היו פה לאחרונה מספר דיונים על נגרות, תוכל להציץ שם ולמצוא מעט מידע לגבי חנויות שמוכרות עץ לנגרים חובבים. אני בטוח שיש גם כמה ברדיוס הקרוב אליך.

אפשרות נוספת היא לרכוש חתיכה לפי מידה מעץ סנדוויץ', פלאטה שלמה (איכות נמוכה) עולה סביב 300 ש"ח (כולל חיתוך לפרוסות דקות, מניסיוני, אבל לא יודע לגבי חיתוך למידות מדוייקות), יש מגוון איכויות ותוכל למצוא משהו יותר טוב, או אפילו אולי להדביק עליה משהו נחמד. פחות מבין בסוגי הציפויים האפשריים כך שכאן לא אוכל לעזור לך. אפשרות נוספת - הדרך הקשה, למתקדמים בלבד: להכין את הפלאטה בעצמך מחתיכות עץ יפות עם דוגמא, בדומה ללוח חיתוך. מצריך דבק עץ וקלאמרות גדולות, והרבה חתיכות עץ חתוכות למידה. היתרון הוא מראה שלא ניתן להשיג בשום צורה אחרת, חתיכה ייחודית למהדרין. בלינק הזה תוכל לראות מספר דוגמאות.

רצית DIY, לא? :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש כל מיני מחסני עצים שימכרו לך פלטה של עץ מודבק על פי מידה.

אם לא תשתגע ותיקח אורן 22 או 28 מ"מ, ולא אכפת לך לחבר את זה עם זוויות בעצמך,

זה ייצא בסדר גודל שברווז רשם. או כפול אם אתה ירושלמי...

מכיוון שזה מטבח, אל תשכח למרוח כמה שכבות של לכה,

אני ממליץ על לכה על בסיס מים, הרבה יותר נוחה מהלכות המסורתיות,

ממש "כל אחד יכול".

פרויקט קלאסי ל-diy.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה יורד לקומת קרקע (בדרך כלל) ומחפש ארון חשמל מדליק את האור במדרגות ומתחיל להוריד שאלטרים עד שאתה מגיע לזה שמכבה את האור בחדר מדרגות. מוודא שהאור שנמצא על הכפתור בבית שלךלא דולק ויאללה לעבודה

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אתה יורד לקומת קרקע (בדרך כלל) ומחפש ארון חשמל מדליק את האור במדרגות ומתחיל להוריד שאלטרים עד שאתה מגיע לזה שמכבה את האור בחדר מדרגות. מוודא שהאור שנמצא על הכפתור בבית שלךלא דולק ויאללה לעבודה

בגלל שזה חדר מדרגות כללי, מומלץ לקחת שלט עם טוש אדום "לא להרים את המפסק, עובדים בחשמל" ולתלות ליד המפסק. שלא יפתיעו אותך :onfire:

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)
היו פה לאחרונה מספר דיונים על נגרות, תוכל להציץ שם ולמצוא מעט מידע לגבי חנויות שמוכרות עץ לנגרים חובבים. אני בטוח שיש גם כמה ברדיוס הקרוב אליך.

אפשרות נוספת היא לרכוש חתיכה לפי מידה מעץ סנדוויץ', פלאטה שלמה (איכות נמוכה) עולה סביב 300 ש"ח (כולל חיתוך לפרוסות דקות, מניסיוני, אבל לא יודע לגבי חיתוך למידות מדוייקות), יש מגוון איכויות ותוכל למצוא משהו יותר טוב, או אפילו אולי להדביק עליה משהו נחמד. פחות מבין בסוגי הציפויים האפשריים כך שכאן לא אוכל לעזור לך. אפשרות נוספת - הדרך הקשה, למתקדמים בלבד: להכין את הפלאטה בעצמך מחתיכות עץ יפות עם דוגמא, בדומה ללוח חיתוך. מצריך דבק עץ וקלאמרות גדולות, והרבה חתיכות עץ חתוכות למידה. היתרון הוא מראה שלא ניתן להשיג בשום צורה אחרת, חתיכה ייחודית למהדרין. בלינק הזה תוכל לראות מספר דוגמאות.

רצית DIY, לא? :lol:

סנדוויץ'-דיקט בסיסי בעובי של 17 מ"מ 244 על 122 ס"מ (יספיק לך גם למדפים), עולה כ160 ש"ח כולל מע"מ. עוד כ20-30 ש"ח לחיתוכים ע"פ מידה אבל זה בהסתייגות שאף פעם לא חתכו לי-חותך לבד.

לטעמי זה חומר פשוט מדי בשביל מטבח. אתה יכול לקנות בוטשר בלוק מעץ אלון בכ700 ש"ח למידה של 2.40 X 65 .

לא חייבים לכה. אפשר למרוח בשמן מיוחד, אבל תצטרך למרוח אותו שוב פעם בחודש.

יש גם פלטות "דמויות בוטשר בלוק" למינציה בכחצי מחיר, יפות, והן לא דורשות צביעה או אחזקה.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם
אבל זה בהסתייגות שאף פעם לא חתכו לי-חותך לבד.

איפה שמר הי"ד כשצריך אותו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

במקרה נתקלתי בסרטון הזה היום, הוא רלוונטי לנושא הדלפק- אם אתה דובר אנגלית טובה, זה בהחלט יכול לעזור. הבחור קצת אנמי, אבל מסביר לא רע לרוב את התהליכים שהוא משתמש בהם בבנייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...