Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייי לכולם

הייתי רוצה לברר בבקשה עם המבינים כאן כיצד לתחזק נכון רכב מבחינת סוגי השמנים ומים: איזה סוגי שמנים מים ונוזלים יש ברכב וכיצד לבדוק אם חסר?

אני אישית מכיר נוזל קירור, מים מזוקקים, שמן בלמים, שמן לגיר, שמן מנוע, מים לרדיאטור: אין לי מושג מה ההבדלים ביניהם מוכיצד לבדוק ויפה ממוקם כלאד במערכת של הרכב?

אם מישהוא יכול לעשות לי סדר בבלאגן אני יודה לו מאוד

פורסם

לכול רכב היצרן קבע נוזלים משלו,תבדוק בספר רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

איזה רכב מדובר?

בכל רכב חדש מצורף ספר רכב שבו מצויינים סוגי הנוזלים כולל צמיגויות של השמנים וכמות נדרשת

גם סוג שמן תיהת הילוכים,נוזל קירור מומלץ וכו'

מומלץ להיצמד למה שרשום בספר הרכב.

פורסם (נערך)

מדובר ברכב מתוצרת פולקסווגן דגם קאדי קומבי קצר דיזל

הבנתי ואני יודע שצריך ספר רכב כדי לבדוק איזה נוזלים שמנים וכו' מתאימים... אבל חברה אם שמתם לב זה בכלל לא הייתה השאלה וחוץ מזה אני התייחסתי למשהו שיותר חשוב לי, אז בבקשה למי שיודע, זה תוכן השאלה פחות או יותר, תודה לעוזרים מראש:

כיצד לתחזק נכון רכב מבחינת סוגי השמנים ומים: איזה סוגי שמנים מים ונוזלים יש ברכב וכיצד לבדוק אם חסר? איפה נמצא כל דבר במערכת הרכב?

אני אישית מכיר נוזל קירור, מים מזוקקים, שמן בלמים, שמן לגיר, שמן מנוע, מים לרדיאטור: אין לי מושג מה ההבדלים ביניהם ואיפה ממוקם כל אחד במערכת של הרכב?

בדרך כלל כולם בודקים שמן למנוע ונוזל קירור, ומה לגבי השאר, מה צריך לבדוק?

מה לגבי סוגי שמנים אחרים ברכב (יש המון חוץ משמן למנוע)

עריכה אחרונה על ידי israeltomer
פורסם

בספר רכב גם מוסבר לך איפה כול דבר נימצא.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיוק שערכתי תהודעה אתה כתבת....

מדובר ברכב מתוצרת פולקסווגן דגם קאדי קומבי קצר דיזל

כיצד לתחזק נכון רכב מבחינת סוגי השמנים ומים: איזה סוגי שמנים מים ונוזלים יש ברכב וכיצד לבדוק אם חסר? איפה נמצא כל דבר במערכת הרכב?

אני אישית מכיר נוזל קירור, מים מזוקקים, שמן בלמים, שמן לגיר, שמן מנוע, מים לרדיאטור: אין לי מושג מה ההבדלים ביניהם ואיפה ממוקם כל אחד במערכת של הרכב?

בדרך כלל כולם בודקים שמן למנוע ונוזל קירור, ומה לגבי השאר, מה צריך לבדוק?

מה לגבי סוגי שמנים אחרים ברכב (יש המון חוץ משמן למנוע)

פורסם

חבר יקר, כמו שכתבו לך כאן מספר פעמים, תשקיע חצי שעה-שעה ותקרא את חוברת ההדרכה שמצורפת למכונית.

בפרק "תחזוקה" הכל מוסבר עם תמונות ואף אחד לא יסביר לך טוב יותר.

יש תמונות שמראות בדיוק איפה נמצא פתח ביקורת של כל נוזל ואיך בודקים.

סוגי נוזלים נדרשים גם כן מפורטים שם.

אם יש שאלה ספציפית שלא מצאת לה תשובה בספר רכב, תשאל כאן ונשתדל לענות כמייטב יכולתינו.

צרף תמונה ברורה של תא המנוע, סמן בעיגול חלק או מערכת שמעניינים אותך ואני בטוח שתקבל תשובה ממוקדת.

השאלות ששאת מאוד כלליות - "איפה נמצא כל דבר?".

יש אנשי מקצוע שהשקיעו זמן והכינו עבורך את הספר.

אף אחד כאן לא הולך לפרט לך את הדברים האלו מא' עד ת'.

כשאתה שואל מה הבדלים בין נוזלים, למה בדיוק הכוונה?

כל נוזל מבצע את התפקיד שלו במערת שלו.

פורסם

בדרך כלל אנחנו בודקים רק שמן למנוע ומים לרדיאטור(נוזל קירור)

השאלה שלי היא: איזה סוגי שמנים נוספים, מים ונוזלים קיימים במערכת הרכב? ואיזה ממהם אני אמור לבדוק?

אני יודע שיש שמן ברקסים, שמן גיר, שמן הגה וכו'..... השאלה היא האם צריך לבדוק בדיוק כמו שמן למנוע ונוזל קירור?

אלו דברים שלא מופיעים בספר הרכב ולכן אני שואל

פורסם

תבדוק מפלס שמן ברקס,אם יש גיר אוטומטי אז גם מפלס שמן גיר,מפלס נוזל שמשות וזהו.

פורסם (נערך)

עם הנוזל שמשות אין בעיה,

לגבי השמן ברקס, שמן הגה, שמן גיר, אין לי בכלל מושג והסתכלתי בספר, לא עזר בכלום, השאלה היא אם צריך לבדוק ברכב אם חסר או לא, בדיוק כמו שמן למנוע ואם כן כיצד?

בעצם השאלה שלי היא איזה נוזלים ושמנים קיימים במערכת הרכב ומה צריך לבדוק?

באמת חשוב שאשכול כזה המנהלים ישימו בדף המרכזי עם כל האשכולות והמדריכים הקבועים

באמת תודה וסליחה על החפירה, פשוט זה נורא חשוב ואין ממש מידע בספר

שבת שלום והמשך שבוע נפלא ממחר

עריכה אחרונה על ידי israeltomer
פורסם

אתה צריך לבדוק שמן מנוע,נוזל קירור,שמן ברקס,וגיר .

פורסם

שמן ברקס צריך להיות בין המינימום למקסימום יש מיכל שדרכו אתה רואה,אם אתה רואה שיש ירידה אז יש נזילה,גם שמן צריך להיות בין המינימום למקסימום,לפעמים לא רשום מינימום ומקסימום במדיד,לכן בספר רכב רשום מה הגבולות המותרים.

• תוכן חדש...