Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב ברוסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבת שלום

3 אנשים ממשפחתי נוסעים ביולי/אוגוסט לרוסיה.

המסלול הוא סנט. פטרסבורג וסביבת מוסקבה.

השאלה היא, האם זה בטיחותי מבחינת האוכלוסייה שמה, לשכור רכב?

שמעתי שהורגים שמה אנשים רק על זה שבחורה נוהגת, או על זה שחותכים בכביש :?::?

או שלהשתמש ברכבת וברכבת התחתית ובאוטובוסים...

תודה לעונים

עריכה אחרונה על ידי alexander8824
:twisted:
פורסם

למי שלא רגיל, קשה לנהוג במוסקבה. עיר ענקית שנבנתה בתקופוה בה הייתה שם מכונית אחת בערך לכל 100 איש וב 20 השנים האחרותות כמות המכוניות שם גדלה בכמה סדרי גודל.

התוצאה - פקקים כל הזמן וחוסר במקומות חניה.

נהגים לא תמיד אדיבים, ולפעמים בשביל להשתלב בתנועה צריך להיות קצת חוצפן. אבל בס"ה סביר ולא מדובר במערב פרוע.

רכבת תחתית במוסקבה יעילה ביותר, כוללת כ 200 תחנות ובשעות שיא רכבות עוברות כל 30-40 שניות. ביתר השעות כל 2-3 דקות.

ברוב המקרים זה הרבה יותר מהר מלהגיע עם רכב, אלא אם מדובר בשעות לילה מאוחרות.

יש כמובן מוניות שרות, אוטובוסים, חשמלית, ונו..איך קוראים לאוטומוס הזה על חשמל? trolleybus. מחירים די זולים.

בסנט פטרסבורג לא הייתי אבל אני מניח שהמצב שם דומה.

לדעתי אם לא מתכוונים לצאת יותר מידי מתחומי הערים, עדיף להשתמש בתחבורה ציבורית.

פורסם

אגיב לגבי סנט פטרבורג.

הנהגים לא הרבה יותר מופרעים מאשר פה ואף אחד לא יהרוג על הכביש כי בחורה נוהגת.

קיימת אלימות גדולה יותר על הכביש, זה נכון.

בעיר יש רכבת תחתית סופר יעילה שמגיעה בין אחת ל 30 שניות לבין אחת לשתי דקות (בשעות הריקות), המון תחנות בכל מיני אזורים של העיר.

שים לב שמבחינת שוטר זה בסדר לבקש ממך לצאת מהרכב (בגלל ריבוי המצלמות ברכבים) ואז לומר לך כמה כסף הוא רוצה שתשלם על

עבירה זו או אחרת. בתור תייר אני לא יודע כמה הם יתעסקו איתך כי אין להם כוח בדרך כלל לרשום דו"ח ואתה "לא מבין עיניין" בנושא השוחד.

יש המון המון מה לראות, לרוב האתרים שנמצאים באיזור מרכב העיר והסביבה עדיף להגיע בלי רכב.

לדעתי תגיעו לשם, תתחילו את הטיול ואם תראו שיש כמה אתרים שאליהם אתם חייבים אוטו - תשכרו כבר שם.

לפי השם שלך אני מניח שאתה דובר את השפה, אז בכלל לא אמורה להיות לך בעיה לשכור מכל סוכנות השכרה מקומית.

גם אם אינך דובר את השפה, יהיה מי שידבר איתך באנגלית.

תהנה מהטיול! :-)

פורסם

אנחנו כולנו מברית המועצות, אז... רוסית אנחנו יודעים, גם אזרחות רוסית יש :-)

אני אישית לא נוסע, אבל כמה אנשים מהמשפחה שלי כן .

תודה רבה על התגובות !

:twisted:
פורסם

בהזדמנות, תסע.

במיוחד אם עלית בגיל בית ספר ומעלה, ואתה זוכר משהו משם.

זה טיול שונה לגמרי מטיול סטנדרטי לאירופה או לארצות הברית.

נותן לך פרספקטיבה אחרת, אתה פוגש המון דברים שמזכירים לך ילדות, רואה עד כמה השתנית ב 20-25 השנים שעברו מאז.

רואה גם עד כמה הם השתנו בחלק מהתחומים ובתחומים אחרים נשארו תקועים בדיוק באותו מצב.

פורסם

מכל הסרטונים שאני ראיתי הדבר הכי מפחיד שם זה לחצות במעבר חציה.

אם אתה משכיר רכב תשים גם מצלמת רכב אני בטוח שתחזור עם הרבה סרטונים מעניינים.

פורסם

בתור אחד שנוסע לשם פעם בחצי שנה לשם ונוהג לפעמים, אני לא הייתי ממליץ לאף אחד לשכור רכב ברוסיה. במיוחד בערים כמו מוסקבה וסנט פטרסבורג.

גם החוקים שם שונים וגם שוטרים לא נחמדים במיוחד.

התחבורה הציבורית היעילה ועדיפה פי כמה מונים מבחינת מהירות הגעה. מוסקבה היא עיר של סידור אחד ליום. כי פשוט שורפים את הזמן בפקקים וקרה לי הרבה להשאיר את האוטו ולרדת לרכבת תחתית. סנט פטרסבורג לא יותר טובה, למרות ששם יש איזורים פחות פקוקים ונגישים מבחינת רכבת תחתית.

אם לא בא לך על רכבת תחתית תשתמש במוניות. מחירים שווים לכל נפש חשוב אם משתשמים במונית רשמיות מתחנה סטייל גט טאקסי מקומי ולא חאפרים.

פורסם

מונית גם עומדת בפקקים, למרות שנהגי מוניות מכירים את הכל הדרכים הצדדיות שלפעמים חוסכות זמן.

בביקור האחרון שלי שם בדרך לשדה התעופה הזמנתי מונית.

טעות גדולה. יצאתי כ 4.5 שעות לפני הטיסה וכמעט איחרתי.

ברכבת תחתית הייתי מגיע ברבע מהזמן.

פורסם

בלילה לא בא לי לחכות לרכבת וגם ללכת ברגל מהתחנה למלון. לא הכי נעים וסימפטי.

לכן אני נוסע במוניות בלילה. גם אין פקקים.

לאיזה שדה יש רכבת תחתית ובאיזה עיר?

פורסם

אין רכבות תחתיות בין 1 בלילה עד 5-6 בבוקר, ולכן בלילה מונית רלוונטית.

בקשר למה שתיארתי - זה היה במוסקבה, אין תחתית לשדה תעופה ישירות. יש תחתית לתחנת רכבת רגילה, שמגיעה לשדה תעופה.

פורסם

איפה מתחיל הטיול ואיפה הוא מסתיים? בכל אופן, בשתי הערים ההגעה משדה תעופה לעיר (דומודדובו במוסקבה נוח ביותר, שרמנטייבו -בעייתי יותר) מהירה ונוחה, פרט לשעות הלילה 12-5 .בתוך מוסקבה אפשר לנהוג נורמלי רק בין השעות 23-6 , כל שאר השעות -פקוק.לנינגרד - פחות נורא, אך גם לא נעים. בין מוסקבה ללנינגרד יש רכבת מהירה "ספסן" -בסביבות 5 שעות - סביר בהחלט +חוויה. לסיכום - תחבורה ציבורית שם יעילה מאוד ומדוייקת ביותר עד רמת הדקה.מומלץ בחום.

אם בכל זאת תרצה לשכור רכב בהמשך - רק בסוכנויות מקומיות, שכן בסוכנויות בינלאומיות המחירים גבוהים לפחות ב100%. בעיה יחידה - בסוכנות מקומית ההיצע הוא לרוב VAZ2105 ו 2106 :-D

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
ההיצע הוא לרוב VAZ2105 ו 2106 :-D

לא יודע לאיזה שנה המידע הזה מעודכן. היום בקושי רואים את הדגמים האלו במוסקבה עצמה, בערי פריפריה כמובן שעדיין יש המון.

לדעתי היום סוכנויות השכרה במוסקבה מציעות בתחום המחירים הנמוך דגמים כמו שברולט אוואו, יונדאי I25 (נקראת שם יונדאי סולאריס), רנו לוגאן ודומיהם.

יתר הדברים שרשמת די נכונים. יש המון פקקים בשעות היום אבל כמובן לא בכל הצירים. משרמטייבו יש רכבת שנקראת AEROEXPRESS שיוצאת כל חצי שעה בערך, זמן נסיעה 40 דקות לאחת מתחנות הרכבת בעיר.

פורסם

גם לדומודדובו שזה השדה הרלוונטי יותר לאל על יש אירוראקספרס. אפילו ניתן לעשות צ'ק אין למזוודות בתחנת רכבת. לוונוקובו אין - כי זה שדה של מטוסים פרטיים לרוב.

פורסם

אתה תשתלב מעולה אין לך מה לדאוג,

תוך יומיים אתה קולט את הקצב.

הייתי ממליץ על רכב מסגמנט גבוה יחסית כי הכבישים שם קטסטרופה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...