Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

בסוף החודש אני והמשפחה טסים לגרמניה,

אנחנו כבר סגורים על קטגוריית הרכב שאנחנו רוצים לבחור אך יש עניין כלשהו שלא סגרנו עדיין - רכב.

מהסתכלות בחברות הגדולות והמוכרות (SIXT, AVIS וכו') - המחירים די דומים, עם חריגות של כמה עשרות אירו לפה או לשם.

ואז הסתכלנו על אופרן - המחירים זולים ביותר מ100 יורו לכל התקופה, בסביבות 130-150 יורו.

עכשיו נשאלת השאלה - למה? האם אופרן גרועים? השירות שלהם גרוע? או שסתם הם רוצים לעשות תחרות או משהו?

זה נראה מוזר וכאילו יש איזשהו קאץ'.

אם מישהו ישפוך קצת אור על השאלה זה יעזור מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בסופו של דבר אופרן הם מתווכים, ויפנו אתכם לחברה מקומית.

יש עוד מספר חברות הנותנת את השירות - אני שכרתי רכב לקיץ הקרוב דרך חברה בינלאומית הקרויה AutoEurope, ובהמשך גיליתי שבאתר "אלעל" המחירים אפילו עוד טיפה יותר נמוכים והיתרון - אם יש לך כרטיס "מתמיד" אתה זוכה בכמה נקודות). ויש עוד כמה חברות המספקות את השירות ושוות בדיקה. אני חייב לומר שליעד, לתאריכים ולסוג הרכב שחיפשתי אופרן היו יקרים במידה חריגה, אבל זה לא מעיד כהוא זה על מחיריהם במדינה, תאריכים ואולי סוג רכב שונה.

שים לב לכיסוי הביטוחי ולעלויות אקסטרות (כגון נהג צעיר או GPS או או החזקהת הרכב בתחנה שונה מתחנת קבלת הרכב, או עמלת שדה תעופה, או שאר ירקות, בהתאם לצרכיך), אלה משפיעים מאד על מחיר שכירת הרכב.

היתרון הגדול ביותר של שכירת רכב דרך מתווך ישראלי הוא כפיפות לחוקי הגנת הצרכן הישראליים, בניגוד לאתרים המקומיים או הבין לאומיים שאינם כפופים לחוקים אלה, שהם נוחים במיוחד לצרכנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכנסנו את כל העלויות, בחרנו אפילו באבא שלי בתור נהג יחיד על מנת להוזיל עלויות בשני המקרים, לא לקחנו GPS, ההחזרה בשני המקרים היא לא מתחנת הלקיחה (לוקחים בפרנקפורט, מחזירים במינכן).

עדיין אם מכניסים את כל הפרמטרים יוצא שאופרן זולה יותר.

מה שכן באופרן לא מצאתי כיסוי בטיחותי ללא השתתפות עצמית שיש בSIXT.

אני אנסה את מה שאמרת דרך אלעל, נוסע מתמיד יש לנו וטסים גם ככה עם אלעל, זה יכול לתת קצת נקודות בונוס בשביל לשדרג לתיירים פלוס ;)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

נדמה לי שזה נותן 10 נקודות, לא הרבה, אבל מצטבר.

לצערי רק עכשיו גיליתי שתדלוק בסונול נותן נקודות באלעל, אם כי הכללים לא לגמרי ברורים לי. מרגיז כיון שאני מתדלק קבוע בסונול (התחנה הזולה ביותר באיזור חיפה) אני מניח שהייתי צובר איזה 10 נקודות בשנה לכל רכב:-(.

לפני מספר שנים שכרתי פעמיים בסיקסט במינכן (פעם אח במסגרת דיל שכלל גם טיסות וגם צימר ביער השחור ושעליו הוספתי כהנה וכהנה, פעם שניה ישירות מהארץ בחופשה שהרכבתי מ-א' עד ת') ובשני המקרים המחיר כלל ביטול השתתפות עצמית מלא. אבל זה היה לפני 4-5 שנים ויתכן שהתנאים השתנו. מכל מקום - ביטול השתתפות עצמית אמור להיות שווה כמה אירו ליום. כאן דווקא יתרון לשכירה ישירה בחו"ל, כיון שמדובר בביטול השתתפות עצמית, בעוד שבשכירה על ידי מתווך ישראלי מדובר ב"החזר השתתפות עצמית" כלומר אם יש תאונה אתה משלם את ההשתתפות העצמית מכיסך ואז תובע את הביטוח של חברת התיווך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביטול השתתפות עצמית עולה 12$ ליום בגרמניה לפאסאט סטיישן. (לא בדקתי מה קורה ברכבים אחרים)

אגב, באלעל המחירים הזויים, פורד מונדאו אסטייט עולה פחות מ1200₪ לכל התקופה, זה הזוי לגמרי.

פורסם (נערך)

מנסיוני הדל - שכירת רכב בגרמניה ובספרד זולות להדהים. לפני 3 שנים שכרתי במדריד גולף רגילה לשבוע, עלה פחות מ-200 אירו כולל עמלת שדה תעופה שהיוותה כמעט רבע מדמי השכירות - שהיו קצת למעלה מ-20 אירו ליום.

המונדיאו אסטייט (סטיישן) זכורה לי לטובה מלפני 5 שנים, מקום מספק לכל המשפחה (אנחנו חמישה), מוצאת את מקומה באוטובאהן בכבוד בעומס מרבי, מצד שני - גם הסתבכתי אתה פעם באיזה שביל יער וסובבתי אותה על מדרון בדרך לא דרך, כשהמשפחה חזרה למכונית דווח לי כי נסעלי על 3 גלגלים (להזכיר - מדובר בשביל עיזים במדרון די תלול). מבחינת קבוצה היא בדרך כלל שווה לפאסאט סטיישן, למעשה קיבלתי אותה כאשר ביקשתי פאסאט.

לגבי אלעל - כנראה שהם אמיתיים, מומלץ להתקשר למספר המופיע באתר ולהשלים בירורים של הפרטים הקטנים. המחיר שקיבלתי מהם קצת יותר נמוך מזה שקיבלתי ב-AutoEurope, ובגלל דמי ביטול - אמנם לא גבוהים - בעסקה שכבר סגרתי החלטתי לוותר על השכירה דרכם. קרוב לודאי שההצעה לא כוללת את עמלת ההחזרה בעיר שונה ממקום השכירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

היי,

שבוע שעבר חזרתי מגרמניה אחרי טיול של שבועיים.

השכרנו רכב בחברת הרץ, המחיר והשירות היו מעולים.

:smilecolr:snipersmi
פורסם (נערך)

רב המוחלט של המקרים אני שוכר מ-SIXT (בעבר היו להם גם הנחות לעובדי LH). היו גם כמה פעמים ששכרתי דרך Avis / Budget, עוד פעם אחת דרך Europcar (הוזמן דרך אלדן בארץ) וגם פעם אחת דרך Enterprise (הוזמן דרך Economy Car Rentals).

היצע הרכבים הנרחב ביותר נמצא ב-SIXT, הם גם נוטים לשדרג לא מעט פעמים (או לתת אופציית שדרוג לקטגוריות גבוהות במחירים מצחיקים). רמת השירות שלהם נהדרת, הרכבים במצב משובח (לרב חדשים לחלוטין. מתוך עשרות השכרות, רק בשתיים קיבלנו רכבים שלא היו חדשים לחלוטין אלא עם 17K ק"מ ו-20K ק"מ) ואם חשקה נפשך במכוניות אקזוטיות מהרגיל - אין שום בעיה, יש להם גם כאלה בצי הרכב (Mים למיניהן, AMGים, אסטונים, פורשים וגם F טייפ).

קח בחשבון שעל הזמנה דרך SIXT גרמניה (למשל) אתה תצטרך להוסיף על נהג נוסף וביטול השתתפות עצמית, מה שדרך SIXT ישראל כבר כלול בהזמנה (עם בונוס של ק"מ ללא הגבלה. דרך SIXT גרמניה ישנן הגבלות ק"מ על הקטגוריות הגבוהות / קבריו / ספורטיביות / מיוחדות).

Avis / Budget הם הבאים בתור (אחרי SIXT) בכל הקשור להיצע הרכבים, השירות ומצב הרכבים (קיבלתי 320d חדשה לגמרי ומקביל חבר קיבל A4 2.0TDI עם 13K ק"מ). לדאבוני, למרבית המקרים המחירים של AVIS יקרים משל SIXT, זה הגורם העיקרי לכך שלרב אני סולד מהם. גם להם יש צי של אקזוטיות - פורשים וכדומה (תלוי במדינת ההשכרה). רק תיקח בחשבון שהגבלת הגיל ב-AVIS היא 25, מה שאומר שאם גיל אחד הנהגים מתחת לזה - תאלצו לשלם תוספת (לא קטנה במיוחד), וכך גם לגבי שדרוג הביטוח (ביטול השתתפות עצמית לחלוטין). יש להם הגבלת ק"מ (תלויה במספר ימי ההשכרה כמובן). בניגוד ל-SIXT ובדומה ל-Europcar

Europcar (דרך אלדן בארץ) מציעים צי רחב מצומצם יותר בהשוואה לשתי האחרות, לרב הוא גם מתבסס על גרסאות המנועים הבסיסיות (שלא נאמר - חלשות). השירות (בפרנקפורט) היה טוב ואדיב. גם הרכב היה במצב מצויין (אסטרה ST) כמו אצל AVIS, גם התמחור של Europar לא זול והוא מהגבוהים שבנמצא (דרך אלדן המחיר עוד סביל, אבל דרך Europcar ישירות - גבוה להפליא) - וזה עוד לפני תוספות (GPS, נהג נוסף, שדרוג הביטוח, העדפה לאוט' / דיזל) בנוסף על כך שהצי שלהם דל וחלש יותר (לא תמצא C220CDI למשל, אלא C180CDI וכן הלאה...).

Enterprise היו נוראיים. מה של פניו היה נראה כדיל מרשים - הפך ליקר. אני אפילו לא ארחיב - פעם אחת יחידה ואחרונה. זוועתיים.

לנסיעה הקרובה (סוף אוגוסט) לקחתי מ-AVIS עם הנחת עובד חברת תעופה. יש להם פוקוס ST טורר - נתנו דיל מרשים, כולל נהג נוסף / GPS וביטול השתתפות עצמית - במחיר סופר מפתה (4.5 ימי השכרה - 2000 ק"מ הגבלה).

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הזכרתי שפעמיים שכרתי מסיקסט במינכן - בפעם הראשונה הזמנתי פאסאט סטיישן וקיבלתי מונדיאו - והייתי מרוצה מאד.

בשנה אח"כ הזמנתי מונדיאו - והפעם היה שירות מזעזע: התחיל בתור של למעלה משעתיים בדוכן ההשכרה בשדה התעופה, בהמשך קיבלתי רכב שנראה נפלא (מסך מגע ענק, מפתח חכם וכו') - אבל הבתרר שאחת חגורות הבטיחות לא תקינה. כאן החלה מסכת אין סופית : בניין החניון נטוש והייתי צריך לחזור לטרמינל כדי לבקש סיוע לקח זמן עד שהגיע הסיוע - איזה ילד שלא ידע מהחיים שלו, ניסה לשחק בחגורה ואחר כך ניסה לשכנע אותי לצאת לדרך עם חגורה לא תקינה. שוב חזרתי לטרמינל, בסופו של דבר חיפשו לי רכב חלופי. קיבלתי פיג'ו 5008, הרבה פחות מתוחכמת אבל פנינה עיצובית. אבל בסופו של דבר אני לא יכול להגיד שום דבר טוב על השירות כאשר לקח לי קרוב ל-6 שעות לצאת משדה התעופה.

פורסם

חוויות טובות ורעות אני אמצא כנראה בכל מקום,

השאלה אם למישהו יצא להתנסות עם אופרן.

פורסם

שאלתי את אחי, הוא שכר דרכם מספר פעמים - אמר שהיה בסדר גמור.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

באילו חברות השכרה ניתן למצוא (בתוספת תשלום כמובן) רכב שיבוטח בלי השתתפות עצמית?

בSIXT יש אפשרות להוסיף, לא מצאתי את האופציה הזאת בחברות AVIS, HETRZ ואופרן.

פורסם

בדרך כלל מופיע כאקסטרא, אבל לפעמים כלול במחיר הבסיסי.

באופרן - שאל בטלפון. סביר מאד שכלול בעסקה שלהם (כך זה בעסקה של אוטו-יורופ שעשיתי לפני שבועיים).

פורסם

מצאתי שם ביטוח תאונות אישיות, לא ביטוח ביטול השתתפפות עצמית.

• תוכן חדש...