Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עכשיו אלעל העלו עוד המצעה - הפעם באמצעות סיקסט. מצריך פניה טלפונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, אבא שלי התקשר וקיבל הצעה די אטרקטיבית מהם, יותר אטרקטיבית מאופרן אפילו.

כולן נעות סביב מחירים דומים, אבל משום מה, רוב החברות האלו לא מציעות רכבים אוטומטיים בקטגוריה הזאת אלא רק בקטגוריה שעולה כמעט פי 2 (C CLASS).

בפועל, יש מצב שנזמין פאסאט ונקבל בסוף C CLASS או משהו בסגנון הזה, גם פעם קודמת ששכרנו רכב, הזמנו פורד פוקוס וקיבלנו מיניוואן של מרצדס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש קושי גדול להשיג באירופה רכב עממי אוטומטי, זה פשוט לא מקובל, ויקר מאד. זכור לי שכאשר שכרתי במדריד את הגולף הידנית תמורת 150 אירו לשבו (+40 עמלת שד"ת) גולף אוטומטית עלתה קרוב ל-400 אירו לשבוע. לפחות בשנים האחרונות הרכבים ממוזגים, ההורים שלי שנהגו לשכור באירופה בשנות ה-80 וה-90 סבלו מאד מחוסר מזגן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באופרן מדובר על תוספת קטנה יחסית (13 יורו לכל התקופה).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לאיזה קבוצה? יתכן שביוקרתיות יותר קל להשיג והמחיר יותר סביר. בעממיות זו בעיה קשה.

כיון שאני נוסע לפינלנד ואשתי מסרבת לנהוג בידנית בדקתי זאת לגבי הקבוצה שאני מחפש (קבוצה של גולף\אסטרא\פוקוס סטיישן) - התוספת לאוטומט עומדת על כ-250-300 אירו לשבוע (תוספת של 40-50% בהשואה לידנית מאותה קבוצה).

כנראה שלא תהיה לי ברירה - אני אנהג, אולי הבן הבכור ישתמש ברגל שמאל לנהיגה לראשונה מאז הטסט בתחילת 2008.

פורסם

דווקא אצלנו אין בעיה עם אף אחד מהנהגים האפשריים (אני, אמא ואבא) בגיר ידני, כולם נוהגים על ידני באופן קבוע ומסתדרים היטב.

האמנם, בשביל 13 יורו לכל התקופה שווה שלאבא שלי (שיהיה הנהג העיקרי, אולי גם נהג יחיד בטיול) יהיה נוח ומשהו פחות להתעסק איתו.

מדובר על פאסאט סטיישן וזה ההפרש גם לVW טוראן למשל.

האם המחיר עולה ככל שמתקרבים למועד הטיסה?

נניח אם אני מזמן שבוע לפני הטיסה, או עכשיו (3.5 שבועות לפני הטיסה), יש הבדל במחיר?

בדקתי בSIXT, כאילו אני שוכר עוד שבוע את הרכב, והמחירים אותו דבר, השאלה מה גזר הדין לקראת יולי.

פורסם

לא יודע. אני בדרך כלל מתכנן טיולים בטווח של 1-3 חודשים.

היה לי מקרה אחד שבו הזמנתי ברגע האחרון. זה היה במסגרת דיל של טוס וסע לסלובניה לפני כשנתיים, שבו מחיר העסקה ירד בצורה מדהימה לקראת הטיסה. אני הזמנתי את העסקה ביוםן ד (כאשר הטיסה ביום ב', כעבור 5 ימים, בערב) ושילמתי כ-$420 לכרטיס. למחרת המחיר ירד ל-$370, היתה משפחה שהזמינה את הטיסה בהתראה של 6 שעות, קיבלה אותה בקצת למעלה מ-$200. אני מניח שההנחה היתה בעקר על הטיסה, כיון שהיא היתה חצי ריקה.

ד"א - הרכב המייצג במסגרת ההזמנה לזוג היה פולו, קיבלתי קליו (כמו שלך) ומאז אני מתוכח אתך על הקליו 1.2 ליטר :wink:

פורסם

שאלה בדבר שכירת מיניוואנים.

יש משפחה עם 6 נפשות שרוצה לטוס,ולפעמים מביאים רכבים באותה הקבוצה או מעל.

יש סיכוי שהם ייתקעו עם רכב יוקרתי 5 מקומות ויצטרכו לחכות ל6 מקומות או שבטוח יקבלו רכב שהזמינו?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אל תסתמך על שדרוג. לפעמים זה מצליח ( הבן שלי הזמין בארה"ב טידה וקיבל קמארו) אבל אין לדעת. על מקום ישיבה לנוסע לא מהמרים, גם אם זה עולה עוד כמה אירו ליום, כיון שכשלון בהימור יכול להרוס טיול.

בכל מקרה - מייל לתחנת ההשכרה כמה ימים קודם לא יזיק.

פורסם
אל תסתמך על שדרוג. לפעמים זה מצליח ( הבן שלי הזמין בארה"ב טידה וקיבל קמארו) אבל אין לדעת. על מקום ישיבה לנוסע לא מהמרים, גם אם זה עולה עוד כמה אירו ליום, כיון שכשלון בהימור יכול להרוס טיול.

בכל מקרה - מייל לתחנת ההשכרה כמה ימים קודם לא יזיק.

התכוונתי ההפך.

יכול להיות שיוזמן מינוואן ותתקבל E CLASS נניח,כי היא יקרה יותר?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)

אני מסופק אם שינוי כזה אפשרי, שכן הוגדר רכב מקבוצה המיועדת ל-6-7 נוסעים ומסוג ואן, אבל במקרה כזה יהיה עליהם לסרב לקבל את הרכב, וסביר שיימצא מחליף - גם אם יהיה צורך להעבירו מתחנה סמוכה (כלומר כמה עשרות ק"מ). זו בדיוק הסיבה שבגללה הצעתי ליצור קשר (במייל או בטלפון) עם תחנת ההשכרה כמה ימים לפני הנסיעה ולהדגיש את הצורך ב-6 מקומות ישיבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
דווקא אצלנו אין בעיה עם אף אחד מהנהגים האפשריים (אני, אמא ואבא) בגיר ידני, כולם נוהגים על ידני באופן קבוע ומסתדרים היטב.

האמנם, בשביל 13 יורו לכל התקופה שווה שלאבא שלי (שיהיה הנהג העיקרי, אולי גם נהג יחיד בטיול) יהיה נוח ומשהו פחות להתעסק איתו.

מדובר על פאסאט סטיישן וזה ההפרש גם לVW טוראן למשל.

האם המחיר עולה ככל שמתקרבים למועד הטיסה?

נניח אם אני מזמן שבוע לפני הטיסה, או עכשיו (3.5 שבועות לפני הטיסה), יש הבדל במחיר?

בדקתי בSIXT, כאילו אני שוכר עוד שבוע את הרכב, והמחירים אותו דבר, השאלה מה גזר הדין לקראת יולי.

אכן, פערי התמחור - בימינו - בין רכב ידני לרכב אוטומטי הם זניחים, גם בקטגוריות הבכירות (נע בין 10 ל-30 יורו פער פר השכרה).

תראה, הכל תלוי בתקופה - האם זאת תקופת עומס תיירותי או לא. בדקתי ב-SIXT במשך חודש שלם והיה שינוי מחיר קל (הם גם מציינים זאת מראש באתר). יתכן מאוד שהמחיר ימשיך ויעלה ביורואים בודדים ויתכן גם שתהיה קפיצת מחיר דרסטית, במידה והביקוש לרכבים השונים יזנק מהותית לפתע.

דור, אם המחיר נראה לכם סביר לכל הדעות - אל תמתינו. לפחות תשריינו הזמנה, כך תוכל לשריין לעצמך את המחיר הזול - במידה ותהיה עלייה בהמשך. את ביצוע התשלום עצמו תוכלו לעשות מאוחר יותר - בהתקרב למועד הנסיעה / השכרה, אם זה מה שיסייע לכם להורי את המעמסה הכלכלית של הטיול.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)
התכוונתי ההפך.

יכול להיות שיוזמן מינוואן ותתקבל E CLASS נניח,כי היא יקרה יותר?

אסביר לך איך זה עובד - לפחות עם SIXT.

הזמנת פאסאט (לצורך העניין. מקרה אמיתי שלי) - ולא היה להם זמינה כזאת, האופציות שיוצעו בפניך הן:

1. יציעו לך חלופה אחרת מאותה קטגורייה, למשל פורד מונדיאו או אופל אינסינייה.

2. יציעו לך חלופה בדמות שדרוג בסכום זניח עד סביר, תלוי מה הקבוצה שתעדיף - כך אנחנו עשינו. הוספנו 100 יורו (לכל התקופה) ולקחנו ב.מ.וו 535D (ל-10 ימים, אם זכרוני אינו מטעני. זה היה לפני יותר משנה וחצי).

היה לנו גם מקרה שהזמנו גולף (ביקשנו TDI) ובדלפק (בנמל בפרנקפורט) - נתנו לנו גולף, אבל גולף 1.2TSI. בנימוס רב הבהרנו לנציגה שביקשנו גולף דיזל והסברנו כי הרכב יצא אל האלפים האוסטרים וה-1.2TSI זה לא בדיוק האידיאל. הנציגה שאלה אותנו מה נרצה - מסרנו לה שברצוננו לשדרג לרכב חזק וספורטיבי יותר, אם יש כזה הזמין לשדרוג. שלפה לנו מפתחות של 330D קבריו, אך נאלצנו לסרב (אין מקום למזוודות), ואז שלפה מפתחות של C220CDI קופה (אוטומטית). תמורת סכום "סמלי" של 125 יורו נוספים (לתקופה של 10 ימים) - נלקחה המרצדס. היה יופי של אוטו. הרבה יותר מעניין מפאקינג גולף 1.2TSI ידנית.

בנסיעה הקודמת (ספטמבר) הזמנו דרך SIXT ישראל - קבוצה של אופל אינסינייה OPC / פולקסווגן פאסאט CC - כמובן שהן לא היו זמינות במלאי, אז ישר הוצעו לנו החלופות - 525d תמורת 75 יורו נוספים לכל התקופה, או 530d תמורת 100 יורו לכל התקופה. לבסוף הנציגה איתרה לנו 535d XDRIVE סטיישן - הוספנו 125 יורו - וקיבלנו את שרצינו. אגב, ה-535 הייתה חדשה לחלוטין (8 ק"מ) וברמת הגימור הבכירה (Luxury).

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...