Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך נהנים מאוטומט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגירה, פות"ש התחיל את השרשור בסיפור אודות נהיגה עם תיבת DSG. ההתייחסות שלנו נכונה, השאלה קצת לא מחודדת אם הכוונה רק אוטומטיות או גם רובוטיות

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואוטומט ישן יכול לתת לך מעט פאן, דוגמא אימפרזה טורבו דור ראשון, עם הגה הידראולי שמתקשר ומספר סיפורים ואחיזה שמעלה חיוך בכל סיבוב עם מעט גז.

לא נראה לי שהיה רכב כזה. אני חושב שהתבלבלת קצת.

הטיפטרוניק מבחנתי זה בדיחה ,חוץ להקטין צריכת דלק (וגם זה לא משמעותי) אני לא רואה סיבה למה זה עדיף מתיבה רגילה אוטומטית!

איך בדיוק תיבת טיפטרוניק תורמת לירידה בצריכת הדלק?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תקחו בחשבון גם שהתיבות הרובוטיות היום, לפחות ברכבי ספורט עכשוויים, מחליפים הילוך במהירות שאנוש לא מסוגל לחלום עליה בכלל - תביטו בסרטונים של הSTI החדשה של סובארו - 2015 למשל. או שזה הWRX - לא בטוח בעצם.

אבל אני מסכים - תיבה ידנית מסורתית נותנת תחושה גבוה יותר של מעורבות ברכב - ככה זה מרגיש לי לפחות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רוכב בודד כתב:

נראה לי שרוב המגיבים צעירים יחסית ועדיין בשלב כזה או אחר של גילוי חדוות הנהיגה. כייף! תהנו !

יבוא יום שתרצו את הרכב רק לנסיעה מפה לשם. רק לנסוע ברוגע ולהגיע. עוד דקה, פחות דקה - לא תשנה.

טעות בידך.

כשהייתי בן 20 חשבתי שאוטומט זה יותר "מתקדם" והמכוניות הראשונות שקניתי היו אוטומטיות.

רק בגיל 25 לערך קניתי לראשונה רכב ידני ומאז אני מעדיף ידני בלבד. גילוי חדוות הנהיגה עדיין נמשך אצלי גם היום בגיל 40. דעתי לטובת הידני לא השתנתה, למרות שחטפתי שבוע שעבר פריצת דיסק וכאב לי ללחוץ על הקלאצ'. כל המכוניות האוטומטיות (תמיד בנוסף לרכב ידני) שקניתי לאחר מכן היו רק כתוצאה מאילוץ שאין להשיג את הרכב המבוקש עם גיר ידני.

אני לא מנסה להרשים אף אחד וגם הורדת שניות במדידות תאוצה לא מעניינות אותי, לא במקרה שזה לטובת הידני, ולא במקרה שזה לטובת התיבה הממוחשבת. גם לא מרגש אותי שיש רובוטים שיודעים להעביר הילוכים מהר מכל בן אנוש. ברור שיש יתרונות וחסרונות לטכנולוגיות שונות, בין אם פלנטרי, רובוטי או DSG. נהגתי בכולם ואני מתעב את כולם.

אני אוהב דברים מכניים שלא מתווכחים עם הפקודה שלי.

היתרון היחיד של תיבה ממוחשבת כלשהיא הוא כמובן במצב של נכות קבועה או זמנית - כשיש לך רק יד אחת או רק רגל אחת שמתפקדת, זאת הדרך היחידה לנהוג.

לגבי אנשים שלא אוהבים ידני, אני מאמין שאצל חלק גדול מהם זה משום שהידני היחיד שהם מכירים הוא מכוניות מיני עם מנוע קטן. לדעתי, המכוניות האלה מבאסות לנהיגה בכל מקרה ולא רק בשל הגיר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
נראה לי שרוב המגיבים צעירים יחסית ועדיין בשלב כזה או אחר של גילוי חדוות הנהיגה. כייף! תהנו !

יבוא יום שתרצו את הרכב רק לנסיעה מפה לשם. רק לנסוע ברוגע ולהגיע. עוד דקה, פחות דקה - לא תשנה. צהיו עם מספיק בטחון עתמי שימנע צורך לעשות רושם על מישהו. או מישהי. אולי תרצו לעבור כמה פקקים בדרך, בלי הצורף להתעסק עם הילוכים בזמן זחילה, אולי יהיו כמה ילדים ברכב ותרצו נסיעה נינוחה ושקטה של תקח אותי תביא אותי. פשוט להגיע.

ממה שהכרתי - נסיעה פרועה (טוב, נמרצת בשפה עדינה) לא עושה רושם טוב על רוב הבחורות, וככל שהגיל עולה אז אפילו יבקשו למתן את הקצב. אחר כך בא שלב בו הילד מבקש שתהיה עדין יותר בסיבובים, אבל ישמח אם הרכב יסע קצת על שני גלגלים או יצמיד אותו לכסא בסיבוב טוב... בתנאי שאמא שלו לא בסביבה או שהיא מהמקרים הנדירים שהיא נהוגת טוב יותר ממך. או לפחות כמוך, כדי לא לפגוע באגו.

האימונים וההתנסות בצורות נהיגה שונות בגיל היותר צעיר - יעזרו ויסייעו להנאת נהיגה שלכם ואולי הנאת מי שנמצא ברכב.

נכון, יש גם נסיעות באזורים הרריים, שבהן שילוב ידני נחמד ועוזר לנהיגה טובה יותר, יש כבישים חד נתיביים בהם שילוב ידני מאפשר עקיפה זריזה ובטוחה.

היו לי כלי רכב ידניים, הרבה שנים, היה נחמד, יהיה נחמד, רק שלא היה צער או בעיה לעבור לאוטומטי. החשבתי זאת כ"ככה זה" ונסעתי הלאה.

כשאני בחו"ל ותמיד יש לי רכב ידני - אני נכנס ונוסע, בלי שום הערכות או הכנה נפשית, ובכלל לא מרגיש הבדל, כי העברת ההילוכים נעשית כהרגל ותיק, לפי שעון הטורים או התחושה, ללא גזילת תשומת לב. איני מתייחס לנורית/שעון שממליץ על החלפת הילוך - לדעתי הם מכוונים רק לכאילו חסכון ע"י הורדת טורים, ומביאים לנסיעה בהילוך שאינו מתאים ופוגעים קצת בשליטה בהאצה.

ביומיום, אצלי יש AL4 ואני סבור שהוא די בסדר. טפו טפו טפו.... הגיר לא מוריד הילוכים מייד בעזיבת דוושה, אבל מצד שני לא תמיד מאיץ כמו שצריך בהתחלה מגומגמת כמו שיש בתחילת נסיעה בכביש עמוס.

אין שיהוי, בין אם לבלימה או להאצה, לא עושה שום אובר-רייד על הקביעה שלי, והגיר מסתגל די טוב לתנועה.של קשיש כמוני. כי כבר עברתי את גיל 20. מזמן...

ועל זה נאמר , גיל זה עניין של הרגשה , לא כרונולוגי...

גם אני עברתי את גיל 20 מזמן, ומרגיש לפי הכיתוב שלך 20...

אין כמו לערבב את הדלק במהלך הנסיעה ... :)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לא נראה לי שהיה רכב כזה. אני חושב שהתבלבלת קצת.

צודק טעות שלי , אוטומט היה קיים בדגמי 1600 לא בטורבו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שזה עניין של גיל, זה עניין של העדפה אישית. כשהוצאתי רישיון חשבתי שידני זה עתיק ולזקנים בלבד.

האידאל מבחינתי זה להחזיק משפחתומט לפקקים של הבוקר, ורכב ידני מעניין לנסיעות של בילוי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תקחו בחשבון גם שהתיבות הרובוטיות היום, לפחות ברכבי ספורט עכשוויים, מחליפים הילוך במהירות שאנוש לא מסוגל לחלום עליה בכלל - תביטו בסרטונים של הSTI החדשה של סובארו - 2015 למשל. או שזה הWRX - לא בטוח בעצם.

אבל אני מסכים - תיבה ידנית מסורתית נותנת תחושה גבוה יותר של מעורבות ברכב - ככה זה מרגיש לי לפחות.

יש תיבת הילוכים אחת יוצאת דופן- זו שמשודכת לרכבי אסטון מרטין ואנטאג׳, אם אני צריך לתאר אותה במילה אחת:

זוועה!!!

אם אוכל להרחיב אציין שהיא פשוט נוראית, יש לה השעיה שמזכירה לי מאוד את התיבה הרובוטית שהיתה מותקנת בפיאסטות של אמצע שנות ה-2000- ההשהייה בעת העברת הילוך פשוט זהה לזו שבפיאסטה, פשוט חרא תיבה שמקלקלת מכונית כל כך טובה ומהנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני בן 27 אחרי כמעט 10 שנים עם רכבים ידניים , עברתי לdsg ואין יום אחד שהצטערתי על העניין.

לדעתי זה עניין של גיל ופינוק, בידני יש יתרון שאתה מחובר לרכב ושולט על הרכב בצורה ששום dsg לא ישלוט.

מצד שני, בdsg אתה נוסע בפקקים או בתנועה עמוסה , אתה לא מתעסק עם הקלאצ׳ ואז שמתפנה קצת , מעביר למצב ידני של התיבה ונהנה קצת(עדיין לא תחושה של ידני אבל מתקרב מאוד)

לסיכום לדעתי הdsg זה השילוב הכי טוב שנהגתי עליו, הרבה יותר טוב מכל טיפטרוניק כמובן..

Polo GTI 2013 APR stage 1

פורסם

אני דווקא חושב שאפיון המגמה שלך לא נכון.

היום בישראל חל גידול בכמות הרכבים עם התיבות הידניות - על רקע המחיר המוזל שהם מציעות.

יצרני רכבי הספורט בישראל מצליחים לספק מענה לאלו שרוצים תיבה אוטומטית - כי בכל זאת היא המבוקשת יותר בישראל, ולכן מספקים אלטרנטיבה כזאת, אבל אני בטוח שרכבי ספורט, לרבות יצרניות כמו סיאט ואלפא ימשיכו לספק תיבות ידניות בהן הם מוכרות היטב..

פורסם

לצערי ביססתי את עמדתי על הצהרות רשמיות של היבואנים.

הלאון הידנית היחידה שתהיה היא 1.4 עם 122 כ"ס (גם 1.8 וגם הקופרה מגיעות עם DSG בלבד), גולף GTI עם DSG בלבד, אוקטביה RS עם DSG.

לאלפא יש עדיין כמה דגמים ידניים אבל עם זה יש 2 בעיות:

1. משענת היד גבוהה מדי ביחס לידית ההילוכים ופשוט מרגיש לא נוח להעביר הילוכים.

2. הדגם הבאמת חזק - התלתן - ידיע עם תיבה DCT בלבד.

פורסם

ולעניין הגידול בתיבות הידניות, זה נכון אבל רק לצרכי צמצום עלויות ולא לצרכים ספורטיביים.

זאת אומרת, שאם אתה רוצה רכב ידני אתה צריך לקחת את רמת הגימור הכי נמוכה, ברכב שגם ככה הוא לא מי יודע מה מפואר.

אז אולי תהיה מחובר לאוטו, אבל הוא כנראה בקושי יזוז, וההנאה ממנו לא תהיה, חוץ מבחנייה כמובן...

פורסם

זה נכון שאין מבחר גדול של רכבים עם תיבות ידניות אבל מבניהם, יש בהחלט למכירה רכבים ידניים ברמות הגימור הגבוהות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אשמח לדעת איזה?

קח בחשבון שפורד פוקוס ecoboost רשום בהיצע אבל הם לא מביאים אותו.

היחידים שאני יכול לחשוב עליהם הם אלפא ג'ולייטה, פוקוס ST, ומגאן RS.

• תוכן חדש...