Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז התחשק לי לשחק ב WATCH DOGS ואני חוזר לכאן הפעם בשביל המחשב נייח הנורמלי שלי. המחשב בן כ5-4 שנים ומסתבר שהגיע הזמן להתחיל לשדרג אותו, הדבר הכי דורש התייחסות כרגע הוא הראם. כרגע מותקן במחשב 2*2 1600HMZ 9-9-9-27 של קינגסטון, אני רוצה להוסיף עוד 8 גיגה. מצאתי את הקוד דגם באתר של KSP:

http://ksp.co.il/?uin=15283

ואז שמתי לב שיש משהו מאוד דומה אבל יותר זול:

http://ksp.co.il/?uin=13485

לפי המידע שיש באתר של קינגסטון נראה שאין שום הבדל בין המוצרים, אבל הקוד דגם שונה. בחלק האתרים מתייחסים לסטיקים שיש לי בשם kingston hyperx blu dual.

אני יכול לקנות את הדגם הזול יותר בשקט?

אולי בכלל עדיף להשקיע 750 שקלים, לקנות סט 16GB של G.SKILL ולשכוח מהעניין לעוד 10 שנים?

עריכה אחרונה על ידי kookoo
  • תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל עוד אתה לא עורך תוכן, מתעסק בתחום, אין לך צורך ממשי במעל ל 8GB של זיכרון RAM. גם עבור גיימינג שבכלל אין בו צורך במעל ל 8GB לעת עתה.

במידה ותוסיף 8 יהיה לך בסה"כ 12GB שזה די והותר. במידה ותוסיף 16GB יהיה לך 20GB וזה כבר עבור מישהו המתעסק בעריכת תוכן כבדה. במידה ובלוח אם יש 4 חריצי הרחבה.

מה מגביל אותך? תרשום את מפרט המחשב המלא.

מסכים איתך ש 4GB מגבילים היום, במיוחד אם יש לך דיסק קשיח מכאני היום.

השדרוג הכי טוב לכל מחשב בעל 4GB ודיסק קשיח זה להוסיף עוד 4GB + SSD איכותי. ואתה מקבל מחשב חדש.

במידה ואתה מעוניין לשחק במשחקים, בהתאם לספק הכוח שלך, כרטיס מסך ללא ספק.

פורסם (נערך)

אני לא עורך תוכן, זאת הסיבה ששרדתי עם 4GB עד עכשיו.

זה המפרט המלא:

מעבד AMD phenom II 965 black edition

לוח אם gigabyte 790xt-usb3

כ.מסך sapphire hd5850 1GB

לא זוכר דגם מדויק של הספק כח אבל מדובר ב seasonic x-series gold כלשהו

סדר השדרוג שאני מתכנן:

1) ראם

2) SSD

3) כ.מסך

4) מעבד ולוח אם

ההתקדמות תהיה תלויה ביכולת של המחשב להריץ משחקים שארצה לשחק בהם.

כרגע, גם אחרי השדרוג ראם אני די גבולי למשחקים מודרניים.

פורסם

שוב, כרגע המגבלה הגדולה שלך זהו המעבד והכרטיס מסך. זיכרון RAM לא הולך לעזור לך גם אם תתקין 32GB RAM לצערי.

המעבד שלך כבר מיושן ולא עדכני.

RAM בסה"כ מיועד לתפקיד אחר. תתפלא אבל... 4GB RAM מספיק בהחלט גם למשחקים הכבדים ביותר פחות כמה אחוזי ביצועים לעומת 8GB ועל כך יש מספיק מבחני ביצועים שלקחו מערכת ובדקו מה קורה כאשר מתקינים 4,8,16 גי'גה ראם.

במידה ואתה גיימר, הדבר הראשון שעלייך לשדרג זה את המעבד + הכרטיס מסך. הבעיה? השדרוג של המעבד גורר החלפת לוח אם = החלפת חצי מחשב. עכשיו תחשוב טוב אם זה מתאים לך ;)

הרבה RAM ו SSD זה טוב למי שעוסק בהמון מולטיטאסקינג ביום יום עם 20 דפים פתוחים ומספר תוכנות במקביל, בשביל זה המעבד שלך מספיק. אבל לגיימינג במשחקים מודרניים עם כרטיס מסך עדכני וחזק, לא.

כמו כן, השאלה כמה אתה מוכן להשקיע בכרטיס מסך ומעבד? די ברור לך בכדי לקבל שדרוג אופטימלי עלייך להשקיע ב I5 ובכרטיס מסך מכובד יחסית ולוח אם תואם והשילוש הזה לא יהיה זול לגיימר.

כמו כן, תלוי על איזו רזולוציה אתה משחק במסך שלך, אם במקרה יש לך 2560X1440 אז הכרטיס שלך בקושי מריץ אם כבר. לעומת זאת אם זה FHD חצי נחמה.

פורסם

יש הבדל בין מקלות הזכרון, הזול יותר עובד במתח 1.65V, אני לא יודע איזה מעבד יש לך אבל מעבדי HASWELL מעדיפים זכרונות 1.5V עם סטייה של 5%,

זה לא אומר שלא יעבוד, ואפילו ניתן להפעיל את הזכרונות האלה בצורה יציבה על 1.5V בתדר 1333MHZ.

מכיוון שרשמת שיש לך מעבד בן 4-5 שנים, אין בעיה שתרכוש אותם, בכל מקרה כנס לביוס ותוודא שהגדרות הזכרון מתקבלות ע"י ה XMP.

אז התחשק לי לשחק ב WATCH DOGS ואני חוזר לכאן הפעם בשביל המחשב נייח הנורמלי שלי. המחשב בן כ5-4 שנים ומסתבר שהגיע הזמן להתחיל לשדרג אותו, הדבר הכי דורש התייחסות כרגע הוא הראם. כרגע מותקן במחשב 2*2 1600HMZ 9-9-9-27 של קינגסטון, אני רוצה להוסיף עוד 8 גיגה. מצאתי את הקוד דגם באתר של KSP:

http://ksp.co.il/?uin=15283

ואז שמתי לב שיש משהו מאוד דומה אבל יותר זול:

http://ksp.co.il/?uin=13485

לפי המידע שיש באתר של קינגסטון נראה שאין שום הבדל בין המוצרים, אבל הקוד דגם שונה. בחלק האתרים מתייחסים לסטיקים שיש לי בשם kingston hyperx blu dual.

אני יכול לקנות את הדגם הזול יותר בשקט?

אולי בכלל עדיף להשקיע 750 שקלים, לקנות סט 16GB של G.SKILL ולשכוח מהעניין לעוד 10 שנים?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם (נערך)

יש OC למעבד? לדעתי מוקדם עדיין לקבור את הקשיש, והוא אמור להריץ בצורה טובה יחסית משחקים מודרניים ב FHD.

תראה עד כמה ניתן להמהיר אותו בהתאם ליכולת הקירור שלך.

אם המטרה הסופית היא גיימינג בלבד, וותר על הSSD ותרכוש כרטיס מסך חזק ככל הניתן לפי התקציב. יש הרבה מציאות בשוק המשומשים (גם בחלק מן החנויות מוכרים משומשים עם שנתיים אחריות במחירי ריצפה, חבל לפספס). חשוב אבל לבדוק את תאימות הספק לפני כן.

את הכרטיס הישן אפשר למכור וזה יכסה חלק מן ההוצאה.

עריכה:

SSD זה דבר מבורך בכל מערכת, זה ישנה את חויית השימוש במחשב מקצה לקצה ואני ממליץ אותו לכל מחשב שיש לו חיבור SATA2.

לפני יומיים התקנתי קשיח כזה במחשב נייד ישן שלי עם מעבד דו ליבתי של AMD בתדר 1.6, שמעשית היה איטי כל כך שאי אפשר היה להשתמש בו מעבר לקריאת פורומים למיניהם, וגם זה עדיף בלי יותר מדי תמונות. בכל אתר אחר (כמו יוטוב למשל) הוא היה נחנק לגמרי.

העפתי את כונן ה-5400 סל"ד שהיה שם והתקנתי SSD במקום. זה הביא לו פרץ אנרגיה מטורף, עד כדי כך שאני לא מזהה אותו כלל. עכשיו צוור הבקבוק השתחרר מאיזור הכונן והמחשב מאפשר גלישה באינטרנט חלקה לגמרי, ולא משנה כמה טאבים פתוחים במקביל.

נ.ב -

אם השדרוג המתוכנן הוא יצירת בסיס למערכת חזקה לשימושים כללים ומגוונים, אז שלבי השדרוג שתכננת הם נכונים.

אם המטרה הסופית היא משחקים בלבד, אז תתחיל מOVERCLOCK למעבד ושדרוג כרטיס המסך. אחר כך אפשר יהיה להתקדם לSSD נחמד והוספת זיכרון פנימי (אין צורך ביותר מ-8 ג'יגה בשלב זה).

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

רק להוסיף לגבי שדרוג זכרון, לדעתי יש לשדרג זכרון ברגע שאתה רואה שהשימוש היום יומי שלך עובר את ה 70 אחוז של צריכת זכרון כללי.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
רק להוסיף לגבי שדרוג זכרון, לדעתי יש לשדרג זכרון ברגע שאתה רואה שהשימוש היום יומי שלך עובר את ה 70 אחוז של צריכת זכרון כללי.

או במקרה שלי מאתמול כשאתה בא לשחק ב Call of Duty GHOSTS והוא אומר לך שהמחשב לא עונה על דרישת הזכרון של המשחק, ואחרי פעם אחת שאני יוצא לDESKTOP וחוזר המחשב מחליט לא לשתף איתי פעולה יותר (צריכת זכרון עלתה בן רגע ל3.8GB - סה"כ זכרון RAM במחשב 4GB)

פורסם (נערך)

רשמתי את המפרט המלא:

מעבד AMD phenom II 965 black edition

לוח אם gigabyte 790xt-usb3

כ.מסך sapphire hd5850 1GB

לא זוכר דגם מדויק של הספק כח אבל מדובר ב seasonic x-series gold כלשהו

יש הבדל בין מקלות הזכרון, הזול יותר עובד במתח 1.65V, אני לא יודע איזה מעבד יש לך אבל מעבדי HASWELL מעדיפים זכרונות 1.5V עם סטייה של 5%,

זה לא אומר שלא יעבוד, ואפילו ניתן להפעיל את הזכרונות האלה בצורה יציבה על 1.5V בתדר 1333MHZ.

מכיוון שרשמת שיש לך מעבד בן 4-5 שנים, אין בעיה שתרכוש אותם, בכל מקרה כנס לביוס ותוודא שהגדרות הזכרון מתקבלות ע"י ה XMP.

ממה שהבנתי 2 הזיכרונות עובדים ב1.65V ויכולים לפעול גם ב1.5V.

עריכה: הדגם היקר יכול לעבוד ב2 המתחים ואילו בזול רשום שהוא יכול לעבוד רק בV1.65.

נכנסתי לביוס וכיוונתי את הזכרונות הקיימים ל9-9-9-24 1600 MHZ(היו מכוונים ל11-11-11-29 1600MHZ).

אז אני מבין שאין בעיה לרכוש את הדגם הזול, אבל אם אני מתכוון לעבור בהמשך למעבד אינטל עדיף להשאיר את אופציית ה1.5V פתוחה ולרכוש את היקר יותר?

יש OC למעבד? לדעתי מוקדם עדיין לקבור את הקשיש, והוא אמור להריץ בצורה טובה יחסית משחקים מודרניים ב FHD.

תראה עד כמה ניתן להמהיר אותו בהתאם ליכולת הקירור שלך.

שום חלק במחשב לא עבר המהרה. המעבד אמנם מיושן אבל הוא עובר את דרישות הסף לWATCH DOGS (שלהבנתי הציב רף חדש לדרישות מערכת) ככה שבינתיים אני יכול לחיות איתו, כנ"ל הכרטיס מסך. אני מעדיף לבצע את ההשקעה בשלבים. ככה שאובר קלוקיניג ראשוני כנראה יגיע בזמן הקרוב.

בנוגע להחלפת לוח אם, אני לא בטוח שאני חייב להחליף בשביל השדרוג, ישנו FX8350 שמתלבש על סוקט AM3 שיש לי בלוח. כלומר, אם אני נשאר עם זכרונות 1600MHZ אני יכול להשאר עם הלוח.

פורסם
או במקרה שלי מאתמול כשאתה בא לשחק ב Call of Duty GHOSTS והוא אומר לך שהמחשב לא עונה על דרישת הזכרון של המשחק, ואחרי פעם אחת שאני יוצא לDESKTOP וחוזר המחשב מחליט לא לשתף איתי פעולה יותר (צריכת זכרון עלתה בן רגע ל3.8GB - סה"כ זכרון RAM במחשב 4GB)

הסנדלר הולך יחף ?

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

איזה קירור למעבד יש לך כרגע? מארז?

המעבד שברשותך נועד להמהרה, זה שעוד לא עשית עליו OC גובל בפשע מצידך :wink:

המכפלה הפתוחה שלו מאפשרת המהרה קלה ללא צורך בהתעסקות בתדרים אחרים מלבד המעבד.

פורסם
אני כבר לא יכול לערוך.

http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3B1K2_8GX.pdf

http://www.kingston.com/datasheets/khx1600c9d3k2_8gx.pdf

לא מצאתי שום הבדל בין הדגמים. שניהם יכולים לעבוד ב1.5 וב1.65 בדיוק באותם הלייטנסים.

ב spec sheet אכן המפרטים זהים, אך יתכן וזו רוויזיה חדשה. באתר של KSP רשום שהזול יותר הוא 1.65, יתכן וזה אכן המצב. מבלי להסתכל על הקופסא עצמה של הזכרון לא ניתן בוודאות לדעת מה האמת.

פורסם
הסנדלר הולך יחף ?

הסנדלר הסתדר יפה מאד עד כה במשחקים עם 4GB, הסנדלר לא משחק יותר מדי (לראיה השרשור הזה), לסנדלר יש עור עבה ויבש ברגליים.

• תוכן חדש...