Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא שברור לי מה זה "בלאי בתול בשישים" אולם אחד המאפיינים את חלק ממכונאי ארצינו הינו שילוב מרתק של בורות, חוסר נכונות ללמוד ולשנות הרגלים ישנים וקלוקלים ובטחון עצמי מוחלט בנכונות השערותיהם המקצועיות.

קשקשן

אתה המדבר מרום של עבודת מחקר רצינית על הענף ועובדיו או סתם בא לך לחפש ריב איתי וחברי לענף ?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני בדעה, שאם ניקח מנוע בן 15 שניה שעבר 15 החלפות שמן עם פילטר שמן מלא, נפרק אותו ונמדוד שחיקה, אחר כך נשווה למנוע זהה שעבר 15 החלפות עם פילטר ריק - לא יהיה שום הבדל.

הייתה פעם תופעה במנוע של ניסאן כל שהו על חוסר לחץ שמן לכמה שניות בזמן הנעה יחד עם נורת לחץ שמן דולקת.

יצאה הנחיית יצרן שזה לא משפיע כהוא זה על המנוע וזה רק עניין קוסמטי אבל אם ללקוח זה מפריע היה אפשר להחליף חלק שגרם לריקון של תעלת שימון ראשית.

אני מדבר על תופעה יותר חריגה מאשר החלפת מסנן חמש שניות של חוסר לחץ שמן בזמן התנעה קרה ונורת לחץ שמן דולקת ומנוע נוקש והיצרן אומר שזה כלום.

מה שאומר שאתה צודק כמובן.

פורסם (נערך)
אני בדעה, שגם ניקח מנוע בן 15 שניה שעבר 15 החלפות שמן עם פילטר שמן מלא, נפרק אותו ונמדוד שחיקה, אחר כך נשווה למנוע זהה שעבר 15 החלפות עם פילטר ריק - לא יהיה שום הבדל.

זאת תמצית הבעיה עם מוסכניקיי ישראל, הגישה העצלנית והקמצנית לחסוך את ה 2-3 דקות ו-2 ש"ח הנוספות,

עכשיו זה מילוי הפילטר, לפני זה החיפוף בניקוז אויר דקדקני במערכת הקירור, בדיקת מישוריות לראש ולבלוק

ופעם היה גם הידוק ברגי ראש לפי הרגש ועוד כל מיני,

מתוך ההנחה שהמנוע תוכנן ע"י המהנדסים הפסימיסטיים ביקום לאכול בעיקר את החאפריות הישראלית.

אז אני גם בדעה: תאסוף את קיצורי הדרך שעבר מנוע ששרד 15 שנים אצל מוסכניק מצוי בארץ, פרק

אותו ומדוד שחיקה אחר כך תשווה למנוע זהה שעבר 15 שנה במוסך אירופאי - ויהיה הבדל כמו שאומרים באפריקאית

בין "מא דאחלו בוההא" לבין "דאחלו בוההא ובאבו-אבוהה"

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

צמע, עם זה עושה לך טוב למלא את המסנן בשמן לפני התקנתו, לך על זה.

נזק אתה לא עושה אבל גם לא יגרם נזק אם לא תעשה.

לך תראה מוסכניק אירופאי, האם הוא ממלא שמן בפילטר לפני התקנה.

ראיתי ופגשתי מוסכניקים באירופה ובארה"ב אותה מטאריה כמו פה בדיוק.

פורסם
זאת תמצית הבעיה עם מוסכניקיי ישראל, הגישה העצלנית והקמצנית לחסוך את ה 2-3 דקות ו-2 ש"ח הנוספות,

עכשיו זה מילוי הפילטר, לפני זה החיפוף בניקוז אויר דקדקני במערכת הקירור, בדיקת מישוריות לראש ולבלוק

ופעם היה גם הידוק ברגי ראש לפי הרגש ועוד כל מיני,

מתוך ההנחה שהמנוע תוכנן ע"י המהנדסים הפסימיסטיים ביקום לאכול בעיקר את החאפריות הישראלית.

אז אני גם בדעה: תאסוף את קיצורי הדרך שעבר מנוע ששרד 15 שנים אצל מוסכניק מצוי בארץ, פרק

אותו ומדוד שחיקה אחר כך תשווה למנוע זהה שעבר 15 שנה במוסך אירופאי - ויהיה הבדל כמו שאומרים באפריקאית

בין "מא דאחלו בוההא" לבין "דאחלו בוההא ובאבו-אבוהה"

אני לא מוסכניק, לא חאפר, לא עצלון וגם לא ישראלי במקור (לא שזה קשור איכשהו לנושא).

אני יודע טוב מאוד להבדיל בין דברים מהותים וחשובים, בהם אין שום מקום לעיגולי פינות וקיצורי דרך לבין טקסים מיותרים כמו מילוי שמן בפילטר, המתנה לפני תחילת נסיעה, תדלוק ברבע מיכל וכו'.

אני לא מכליל ומתייחס לכל סוגיה לגופה.

פורסם
אולם אחד המאפיינים את חלק ממכונאי ארצינו הינו שילוב מרתק של בורות, חוסר נכונות ללמוד ולשנות הרגלים ישנים וקלוקלים ובטחון עצמי מוחלט בנכונות השערותיהם המקצועיות.

הכללות בנושא הרמה המקצועית של בעלי המקצוע בארץ היא מיותרת וסרת טעם.

מילוי שמן במסנן השמן לפני הרכבתו לא יועיל בשמירה על חיי המנוע ומה גם שבהרבה רכבים הדבר בלתי אפשרי בגלל שהמסנן עומד.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא שברור לי מה זה "בלאי בתול בשישים" אולם אחד המאפיינים את חלק ממכונאי ארצינו הינו שילוב מרתק של בורות, חוסר נכונות ללמוד ולשנות הרגלים ישנים וקלוקלים ובטחון עצמי מוחלט בנכונות השערותיהם המקצועיות.

ממש לא נעים לקרוא את זה.

רוצה לדבר על סוגיה טכנית - בבקשה.

מה הקשר לבורות וחוסר רצון ללמוד?

יש לך הוכחות לכאן או לכאן?

אולי דווקא למלא שמן במסנן זה בורות?

פורסם
במוסך שאני עובד בו, אמנם למשאיות, אנחנו תמיד ממלאים את הפילטרים בשמן לפני ההרכבה.

ומי נתן את הנחייה למלא שמן במסנן לפני הרכבתו ? יש סימוכיין של הייצרן לנושא ?

איזה כייף לי :)

פורסם

נשמע שזה לא יכול להזיק.

אם זאת ישנם לא מעט רכבים שבהם באמת זה לא ישים עקב צורת הרכבת הפילטר, אם מאוזנת או אנכית הפוכה (בדומה למסנן סולר).

במשאית ברוב המקרים הפילטר הוא אנכי וגדול (וגם שאר המנוע בהתאמה) וייתכן שבמשאית ו/או כלי רכב עם מנוע גדול ופילטר גדול,

יכול להיות שלוקח לו יותר זמן להתמלא ושם זה באמת עלול לגרום לנזק.

סה"כ התאוריה נשמעת הגיונית (גם לכלים בעלי מנוע גדול וגם לכלים יותר קטנים) אבל מכאן ועד לצאת המלצה גורפת לכל כלי רכב, ולקרוא לבעלי מקצוע בשמות גנאי יש המון מרחק.

התגובה נכתבה ומנוסחת כדעתי בלבד ואין כאן שום המלצה לכאן או לכאן.

פורסם

הרבה דברים לא יכולים להזיק. השאלה היא אם הם באמת נחוצים לביצוע.

אני משוכנע שמרבית המנועים מתוכננים עם טולרנס שיאפשר להם "לחזלש" את אותם רגעי חוסר שימון שלאחר רענון השמן/פילטר ולהמשיך ולתפקד באותה הצורה.

מסקרן אותי לדעת מה ETCG (למי שמכיר) חושב על זה.

פורסם

ראשית, אם פגעתי והעלבתי מישהו בוודאי שזו לא כוונתי ואני מתנצל מקרב לב.

אולם , חשוב לדעתי לדייק בדברים .

אני כותב :"חלק ממכונאי ארצינו" מרק כותב לי "

הכללות בנושא הרמה המקצועית של בעלי המקצוע בארץ היא מיותרת וסרת טעם." לא נראה לי ש"חלק" זו הכללה...

כל המבינים שבטוחים שלא יגרם נזק למנוע נטול שימון בשניות הקריטיות לאחר ההתנעה ושמבקשים סימוכין מיצרני מנועים ומשאיות :

אולי שמעתם על יצרן זניח של מנועים בשם

Cummins ?

בדף הנחיות רשמי הוא כותב :

Fill the oil filters with clean lubricating oil when changing the engine oil to ensure immediate bearing lubrication when restarting the engine. Failure to pre-lube the oil filter may cause bearing damage.

http://www.cummins.com/cmi/navigationAction.do?nodeId=9&siteId=1&menuId=1005

ומה עם מכוניות נוסעים ?

ציטוט :

Priming an oil filter is a common requirement on some Cadillac models

פורסם (נערך)

איפה שזה נדרש בהוראות יצרן יש לזה סיבה בדרך כלל זה קשור לגודל המסנן לסוג מערכת השימון ולסוג המנוע ואופי פעולתו לדוגמא בגנרטורים שעובדים על סלד בינוני באופן קבוע ואז כל שנייה של הנעה ללא לחץ שמן היא קריטית לעומת הנעת מנוע בסרק

אני יודע שיש מנועים מסויימים שאם המסנן יבש אז יהיה מעצור אויר שימנע לחץ שמן להרבה זמן

אין כך הדבר ברוב הרכבים הפרטיים המודרנים ואין אין הנחיה פרטנית של היצרן לעשות זאת אז אין צורך לעשות זאת וגם אין צורך לעשות כלל מהפרט לכל הרכבים ולקרוא לזה טיפ חינמי להארכת אורך חיי המנוע כאילו שלא תעשה את זה כי אתה חאפר אז ילך המנוע

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin

• תוכן חדש...