Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לכולם חשיבות שימון ראוי למנוע לשמירה על תקינותו ואריכות ימיו.

מספיקות מספר שניות של חוסר שימון לגרימת בלאי משמעותי למנוע. קבלו - למי שאינו מכיר/מודע - טיפ קטן ופשוט שיכול לעזור.

כשהרכב בטיפול החלפת שמן מנוע ופילטר רוב המכונאים לאחר פרוק הפילטר וניקוז השמן ממתינים זמן מה , מרכיבים פילטר שמן חדש וממלאים שמן, בודקים מפלס תקין ויאללה - להתניע ולראות שכל תקין. אם תסתכלו בעת התנעה ראשונה לאחר התהליך תראו שלוקח למנורת התראת לחץ השמן שנייה עד שתיים להיכבות , גם ברכב חדש. מדוע ? להבדיל מהתנעה רגילה פילטר השמן ריק ולוקח זמן עד שהשמן נשאב מהאגן לפילטר ומגיע למנוע. שנייה שתיים אלו של פעולת המנוע ללא שימון ראוי מזיקה , ומקבילה לבלאי של מאות שעות מנוע שגרתיות.

מה לעשות ? ממש פשוט.

לפני הרכבת הפילטר החדש , לוקחים את השמן החדש ולאט ממלאים את הפילטר עד הסוף. נותנים לפילטר לספוג וחוזרים על הפעולה עד שכל הפילטר מלא בשמן. מרכיבים את הפילטר בזהירות שלא ישפך.

בהתנעה הראשונה לאחר התהליך קל לראות שנורית השמן נכבית באופן מיידי.

במוסכים רוב העובדים לא עושים זאת מחוסר מודעות או עצלות/חפיפניקיות.

שווה לוודא הקפדה על פרוצדורה כזו.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

Proxima אולי מסתלבט, אבל גם אני פועל בשיטה הזאת בהחלפות השמן האחרונות ברכב שלי וברכבי המשפחה, לאחר שנתקלתי בטיפ הזה באחד הסרטונים ביוטיוב. ללא ספק יש שיפור במהירות היעלמות הנורה, וזאת גם אחלה דרך להעביר את הזמן, בזמן שהשמן הישן מתנקז החוצה.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

לא יודע אם זה קשור, אך בכל הטיפולים אני מקפיד לבקש לתת סוויצ' (בלי התנעה). נורת לחץ השמן נכבית אחרי שניה. לאחר מכן אני מניע והנורה נכבית מהר. יתכן שבזמן סוויץ' משאבת השמן נכנסת לפעולה.

פורסם
Proxima אולי מסתלבט, אבל גם אני פועל בשיטה הזאת בהחלפות השמן האחרונות ברכב שלי וברכבי המשפחה, לאחר שנתקלתי בטיפ הזה באחד הסרטונים ביוטיוב. ללא ספק יש שיפור במהירות היעלמות הנורה, וזאת גם אחלה דרך להעביר את הזמן, בזמן שהשמן הישן מתנקז החוצה.

למה "אבל" ? זה ידוע בערך מאז שהמציאו את הפילטר שמן, קולמבוס.

פורסם

בהתחשב בכך שמדובר בתופעה שמתרחשת רק כשמחליפים שמן (בצורה חאפרית, לצורך העניין), מדובר באירוע זניח לחלוטין ובספק אם הוא מוריד אלפי ק"מ מחיי המנוע.

פורסם
לא יודע אם זה קשור, אך בכל הטיפולים אני מקפיד לבקש לתת סוויצ' (בלי התנעה). נורת לחץ השמן נכבית אחרי שניה. לאחר מכן אני מניע והנורה נכבית מהר. יתכן שבזמן סוויץ' משאבת השמן נכנסת לפעולה.

משאבת השמן היא מכנית כלומר מונעת על-ידי המנוע לכן אם המנוע לא מונע המשאבה לא עובדת.

אין קשר בין סיבוב הסוויץ' בלי התנעה למשאבת השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום רב !

הטיפ, גם אם תועלתו זניחה, שווה לאמצה, מלוי המסנן בעזרת משמנת, יעיל יותר ואסטטי יותר, הביצוע מעט בעייתי ,

במסנן המורכב בצורה מאוזנת לעומת מסנן המורכב אנכית.

אני חייב לציין שהבעייה לאקיימת לאחר שהמנוע הותנע, והמסנן הוא בעל שסתום על חוזר, שמונע מהמסנן להתרוקן בעת מנוחה, בעיקר בלילה, והמסנן אוגר כל הזמן את השמן בתוכו, מונע התרוקנות, וכך נמנעת התופעה של הנעת מנוע ללא שימון למשך 3 שניות לפחות.

טיפ נוסף בעת התנעת מנוע לאחר החלפת שמן ומסנן שמן, חל איסור חמור, להתניע, עם רגל לחוצה על דוושת התאוצה, יש להתניע, ללא גז.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טיפ נוסף בעת התנעת מנוע לאחר החלפת שמן ומסנן שמן, חל איסור חמור, להתניע, עם רגל לחוצה על דוושת התאוצה, יש להתניע, ללא גז.

בברכה

צביקה

כנ"ל לגבי התנעה קרה - נניח לאחר לילה שלם או מספר שעות עמידה.

פורסם

כנ"ל לגבי כל התנעה. לא ראיתי אף רכב חדש יותר משנת 2003 שלא כתוב בספר שלו "אסור להתניע עם גז לחוץ"

פורסם
כנ"ל לגבי כל התנעה. לא ראיתי אף רכב חדש יותר משנת 2003 שלא כתוב בספר שלו "אסור להתניע עם גז לחוץ"

בהחלט רלוונטי לכל נפילת לחץ שמן (מנוע כבוי).

עם זאת כמות השמן שחוזרת לאגן תקטן ככל שזמן ההמתנה בין ההתנעות יקטן ולכן,אם בכלל יהיה נזק הוא יקטן.

ומעבר לזה שמנים סינטטים מגיעים עם תוסף שמשאיר אחריו מעטפת דקה בכל מקום בו עובר בדיוק בשביל זה.

פורסם
בהתחשב בכך שמדובר בתופעה שמתרחשת רק כשמחליפים שמן (בצורה חאפרית, לצורך העניין), מדובר באירוע זניח לחלוטין ובספק אם הוא מוריד אלפי ק"מ מחיי המנוע.

תגובה נכונה

אמנם הענין הזה מוכר אבל גורם לשפיכה של השמן על המנוע בזמן התקנת המסנן ואין שום הנחייה של היצרן לבצע החלפה בצורה כזו אז אין שום חפיפיניקיות והבלאי הוא בתול בשישים

פורסם

אני בדעה, שאם ניקח מנוע בן 15 שניה שעבר 15 החלפות שמן עם פילטר שמן מלא, נפרק אותו ונמדוד שחיקה, אחר כך נשווה למנוע זהה שעבר 15 החלפות עם פילטר ריק - לא יהיה שום הבדל.

פורסם

לא שברור לי מה זה "בלאי בתול בשישים" אולם אחד המאפיינים את חלק ממכונאי ארצינו הינו שילוב מרתק של בורות, חוסר נכונות ללמוד ולשנות הרגלים ישנים וקלוקלים ובטחון עצמי מוחלט בנכונות השערותיהם המקצועיות.

פורסם
לא שברור לי מה זה "בלאי בתול בשישים" אולם אחד המאפיינים את חלק ממכונאי ארצינו הינו שילוב מרתק של בורות, חוסר נכונות ללמוד ולשנות הרגלים ישנים וקלוקלים ובטחון עצמי מוחלט בנכונות השערותיהם המקצועיות.

חפריות נעשת כאשר לא מקפידים על מה שכתוב בספר יצרן ועל הפעולה הזו אין שום הוראה אז גם אין חובה לבצע.

מי בתול? בטל בשישים = זניח.

• תוכן חדש...