Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת נוזל קירור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מומלץ (ע"י היבואן-מזדה) להחליף נוזל קירור כול שנתיים. מה,בעצם,קורה מבחינת החומר? למה שישתנה? אולי קצב התחלופה נגזר משקול מסחרי?

פורסם

מה שקורה עם נוזל הקירור, זה שעם הזמן (שנתיים, 50000 ש"מ או כול קביעה אחרת, תלוי ביצרן) הוא מאבד את הנייטרליות שלו והופך לתוקפני כלפי האלומיניום של המנוע. כך שמצד אחד אסור לשים מי ברז, מים מרוככים/מטופלים או מזוקקים (טעות שהרבה עושים), אבל כן חייבים להחליף את מי הקירור בזמן! הבעיה היא שהוא נהיה תוקפן די מהר, כלומר הוא הופך תכונות יחסית מהר. לפעמים אפשר למצוא חלקי מנוע מאלומיניום שקדוח בהם חור דק, עגול ומדויק, כאילו בוצע ע"י לייזר, בעיקר במנועים ישנים יחסית, אולם הגורם לכך הם המים שלא הוחלפו בזמן: למרות שבעל הרכב נשבע שהקפיד להחליף מים. אבל מה שהוא לא עשה, או לא ידע , זה שצריך גם להוריד מים מהבלוק ולא רק דרך הרדיאטור. כך שתמיד, עם השנים, נשארו מים ישנים במנוע. עוד דבר שצריך לשים אליו לב: כיום, בהרבה מנועים מדגמים החדשים, חובה למלא מים אדומים, ולא ירוקים. כמובן שהפרמטר שקובע איזה מים לשים הוא לא הצבע שלהם, אבל הכוונה היא לא ללכת סתם ולקנות מים מיוחדים לרדיאטור. יש היום כבר יותר מ- 3 סוגים עיקריים שאסור לעשות ביניהם סלט. צריך להצמד להוראות יצרן הרכב. את כול סוגי המים המקוריים ניתן לקנות בליברלו, רחוב הנצ"יב 5 בתל אביב (לא רחוק מהפרסי), שם אני מקפיד לקנות.

פורסם

לפי מה שידוע לי, אחרי כשנתיים החומרים הפעילים בנוזל הקירור, אלה שאחראים על שימון המערכת, הגנה מפני קורוזיה ושיפור הקירור, מאבדים מהיעילות שלהם. לכן צריך להחליף אותם.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

איך בעצם מרוקנים מים מהבלוק?

האם ברכבים ישנים (כמו שלי) יש ברזי אוויר (כמו במדריך שפורסם בעבר ע"י איציק)?

הרכב - איביזה MK1.

אם מישהו יוכל לתת לי STEP BY STEP קליל, אני אודה! ;-)

עד היום באמת רק הייתי פותח את הרדיאטור, ונותן לעסק להישפך החוצה...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

התעלקות על הת'רד:

מה קורה ברכבים חדישים יחסית שיש להם מיכל עיבוי שאינו צמוד בעצם לרדיאטור ?

מה בעצם קורה שם ? איך זה שונה מרדיאטור שמיכל העיבוי שלו נמצא ממש עליו ?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
איך בעצם מרוקנים מים מהבלוק?

האם ברכבים ישנים (כמו שלי) יש ברזי אוויר (כמו במדריך שפורסם בעבר ע"י איציק)?

הרכב - איביזה MK1.

אם מישהו יוכל לתת לי STEP BY STEP קליל, אני אודה! ;-)

עד היום באמת רק הייתי פותח את הרדיאטור, ונותן לעסק להישפך החוצה...

תערוך חיפוש.

מה קורה ברכבים חדישים יחסית שיש להם מיכל עיבוי שאינו צמוד בעצם לרדיאטור ?

מה בעצם קורה שם ? איך זה שונה מרדיאטור שמיכל העיבוי שלו נמצא ממש עליו ?

אין כל הבדל.

איפה נמצא הבלוק ב106?
כנס לדביק של הפורום וחפש לך את מצגות המנוע.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אין כל הבדל.

עמית

ניקוז האויר אני מבין מבוצע בצורה דומה ? ע"י שסתום קטן או שמא המיכל עיבוי שנמצא מעל הרדיאטור מנקז לבד את האויר ?

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...