Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בדקתי כרגע במוסך ״אדומית״ מורשה יונדאי באילת כמה יעלה לי טיפול לרכב.

אז ככה: את הרכב קניתי לפני 7 חודשים בערך כשבמד האוץ מוצגות הספרות 150600 ק״מ.

ב152k בערך עשיתי טיפול מפני שלא ידעתי בדיוק מתי נעשה הטיפול האחרון

הרכב עומד כרגע על 161600 ק״מ ורציתי לעשות ״טיפול 10k".

כשהתקשרתי למוסך לקבל הצעת מחיר הסבירו לי כי הרכבים הללו עושים טיפול כל 15K או שנה.

בטיפול הקרוב (165K) היצרן ממליץ על החלפת שמן + מסנן שמן. עלות הטיפול הנ״ל היא 450₪ כולל עבודה.

בטיפול האחרון החלפתי שמן, מסנן שמן, מסנן אוויר, פלאגים ואטם מכסה שסתומים.

קיבלתי הצעת מחיר גם לגבי החלפת רצועת טיימינג (רצועה 200₪, מותחנים 150₪, עבודה 450₪) מפני שזכור לי שבטיפול הקודם הומלץ לי להחליף טיימינג בטיפול הבא.

שאלותיי:

האם כדאי ״למשוך״ את הטיפול עד 165K קילומטר או שעדיף לעשות ב162K?

האם המחיר לטיפול נחשב סביר? (בעכו עשיתי טיפול גדול ב250₪ עם חלקים מקוריים של יונדאי[לא מוסך מורשה])

האם המחיר לרצועת הטיימינג סביר?

ד״א, הצעת המחיר לטיפול גדול (שמן, מסנן שמן, מסנן אוויר, פלאגים) כולל עבודה היא 840₪.

תודה לעוזרים,

מני חן.

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

• ספונסר פורום
פורסם

אם עוד לא עברה שנה מאז הטיפול הקודם אז לדעתי אפשר "למשוך" את הטיפול בהתאם להוראות היצרן עד ל-15,000 קילומטרים או שנה, הקודם מבין השניים. אם השמן בו השתמש הוא באיכות טובה אין סיבה שהוא לא יחזיק 15,000 קילומטרים ואני לא רואה סיבה לקצר החלפה ל-10,000 קילומטרים ברכב משפחתי סטנדרטי ורגוע.

המחיר שקיבלת סביר לחלוטין למוסך מורשה יבואן.

פורסם

תודה רבה.

אני לא יודע באיזה שמן השתמשו בטיפול.

עוד דבר לגבי השמן, כרגע חסר שמן (לא מילאתי מאז הטיפול), ובגלל שאני לא יודע באיזה שמן השתמשו, האם עדיף להחליף את כל השמן או פשוט להוסיף אחד מהסוגים המומלצים?

פורסם

תראה (או תנסה לברר מהחשבוניות) באיזה שמן השתמשו. קנה כמות קטנה והוסף לבד. כ"כ - בדוק שמן מעת לעת. זה חשוב.

רצוי שלא לערבב שמנים מסוגים שונים.

כ"כ - רצוי לאחר טיפול (שכולל החלפת שמנים) לבדוק את הכמות במדיד (לא כל המוסכניקים אינם בסדר - אבל שמענו פה על מזיגת שמן מנוע "לפי העין", לפעמים יותר מדיי לפעמים פחות מדיי ולא לפי כמות ידועה ונתונה שהמנוע ומרכיביו יכולים להכיל). אחרי שתבדוק שהכל בסדר אחרי הח' שמן - תעקוב אם ישנה ירידה במפלס.

alfa 156 2.5.

פורסם

כרגע אין לי אפשרות לברר באיזה שמן השתמשו.

ממה שהבנתי, עדיף להחליף הכל.

איזה שמן מומלץ לרכב הזה?

אני רוצה לקנות משהו איכותי (סינטטי מלא).

וכמה ליטר אמורים למלא אחרי שהמיכל ריק לגמרי.

• ספונסר פורום
פורסם

כמה שמן חסר לך? אם לא חסר הרבה שמן פשוט תוסיף שמן ותמשיך, אין סיבה להחליף בשביל זה את כל השמן, על אחת כמה וכמה שהטיפול הבא שלך די קרוב.

למי מה שאני יודע ברוב הרכבים הפרטיים של יונדאי (כולל הגטס) שמים שמן 15W40. יש מבחר די גדול של שמנים כאלו, תבחר מה שמתאים לך מבחינת מותג ומחיר.

• ספונסר פורום
פורסם

חצי המרחק בין המקסימום למינימום זה לא כזה הרבה.

תקנה בקבוק קטן של שמן בצמיגות המתאימה ותמלא. כיוון שנראה שהרכב שלך אוכל קצת שמן בין טיפול לטיפול, בטיפול הבא תבקש מהמוסך שיתן לך את מה שנשאר מהשמן או שימכור לך בקבוק שמן מאותו היצרן, כדי שיהיה לך להוסיף בהמשך.

פורסם

תודה רבה על העזרה מר. עזרה. :)

האוטו אוכל קצת שמן כי אני קצת לוחץ אותו וזה גם מפני שיש הרבה עליות באילת אז צריך למשוך קצת.

אז אתה ממליץ על רכישה של בקבוק 15W40 ולמלא כמה שחסר. תודה.

אני אבקש מהמכונאי בטיפול הבא שיתן לי את השמן הנותר במיכל, אם יעשה בעיות אז לפחות אראה את הצמיגות של השמן שהוא שם.

• תוכן חדש...