Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לקחתי את האוטו ביום חמישי האחרון למוסכניק שהיה מטפל בפג'ו שלי לפני מספר שנים, הוא בדק את הרכב ובכללי אמר שהרכב במצב טוב ותקין אך כדאי לבצע טיפול כדי להיות בראש שקט.

הוא העיר כי הצינורות של הנוזל בלמים לא במצב הכי טוב וכדאי בקרוב להחליף.

לגבי הקלאץ' אמר כי אפשרי עוד לנסוע, החופש בגיר דורש פירוק וסידור שם.

טיימינג מומלץ לבצע גם למרות שהוא בוצע לפני 60 אלף ק"מ.

מעבר לזה באמת המצב תקין ועוד יש שם רצועות וגומיות שאולי כדאי להחליף.

אני רואה מספר אופציות:

1. ללכת אליו שהוא יזמין חלקים(הוא לא מכיר את הרכב) ויטפל באוטו.

2. לנסות בכל זאת לקבוע עם המוסכניק שטיפל באוטו הזה שנים.

3. ליצור קשר עם מוסך מורשה VAG לקחת מספרי מק"טים ולהזמין חלקים מהם.

4. לקחת מספרי מקט"ים ולהזמין חלקים ממקום אחר ולהביא למוסכניק שלי

הפחד שלי שבאמת מכיוון שהבעלים הקודמים ציין כי האוטו בהרכבה אישית והרבה חלקים הותאמו לו אישית, מוסכניק שלא מכיר את האוטו יעשה יותר נזק מתועלת. חשוב לציין שהמוסכניק שטיפל באוטו הזה מספר שנים נמצא ברחובות ואני מתגורר באריאל ולומד פה, קצת קשה לי להשאיר את האוטו מספר ימים וגם לנסוע לשם זה סיפור לא קטן.

אשמח להמלצות.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה "הותאמו אישית"?

כמעט כל מוסך מורשה משרד התחבורה יכול להשיג לך חלקים מקוריים/OEM או תחליפיים זולים לפי בחירתך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זאת אומרת הרכבה אישית?

האם המוסכניק המדובר נתן לך הצעת מחיר? אם אתה מאיזור המרכז יש את מוסך רון בת"א, מתמחה בVAG ומומלץ מאוד כאן בפורום.

בנוגע לטיימינג- למה הוא המליץ להחליף? לפני כמה זמן בוצעה ההחלפה האחרונה (בשנים לא בק"מ)?

פורסם

הבנתי מהבעלים הקודמים שהאוטו נקנה מהסוכנות בהזמנה אישית, עומד אצלו מנוע SR של גולף והגיר בעל יחסי העברה קצרים ובגלל זה יש לו חלקים מותאמים אישית ולא משהו סטנדרטי שאפשר למצוא בפולקסווגן פולו קלאסיק "רגילה".

יכול להיות שזה שטויות במיץ ויכול להיות שבאמת וזה הפחד שלי, אני לא יודע להבחין אם זה נכון או לא.

אני מתכוון להמשיך את המסורת של חלקים מקוריים בלבד אחרי הכל משתלם לי יותר מבחינת איכות לשים מקורי.

לגבי טיימינג אני מעריך שאם זה 60 אלף זה היה לפני 4 שנים(הוא נסע ב4 שנים בעלות 60 אלף)

פורסם

נשמע לי הזוי, אי אפשר להזמין מהסוכנות איזה מנוע וגיר שאתה רוצה- אלא אם כן היה דגם שהגיע כך מהמפעל.

רון מחזיק חלפים תחליפיים איכותיים ובנוסף מייבא את המקוריים בעצמו ולכן אמור להציע מחיר אטרקטיבי.

פורסם

שוב, אני לא יודע להגיד אם זה נכון או סתם סיפורי אלף לילה ולילה השאלה שלי היא מה כדאי יותר לעשות מהאופציות האלה ? לציין שאני סטודנט וקצת קשה לי להשבית רכב ליותר מיום יומיים, גם מבחינה כספית אני מחפש טיפול טוב ולא שוחט כלכלית והרכב משמש אותי לעבודה.

פורסם

מכיוון שאתה רוצה חלפים איכותיים המלצתי לך על מוסך רון- בטוח שהוא יהיה יותר זול מהיבואן גם אם תקנה ממנו רק את החלפים.

הכי טוב שתיקח הצעת מחיר מהמוסך בו ביקרת לחלקים+עבודה ואת שאר ההשוואה תעשה לבד, תראה איפה יותר משתלם לך.

המלצתי לך על רון במיוחד בגלל עניין ה"חלקים בהתאמה אישית", מניסיון של רבים בפורום הוא מאוד מקצועי ומנוסה בVAG ובמקרה שלך באמת כדאי שמישהו מנוסה יטפל בך.

פורסם
שוב, אני לא יודע להגיד אם זה נכון או סתם סיפורי אלף לילה ולילה השאלה שלי היא מה כדאי יותר לעשות מהאופציות האלה ? לציין שאני סטודנט וקצת קשה לי להשבית רכב ליותר מיום יומיים, גם מבחינה כספית אני מחפש טיפול טוב ולא שוחט כלכלית והרכב משמש אותי לעבודה.

מאיפה אתה בארץ?

פורסם

אני גר בשכירות באריאל ועובד באזור פתח תקווה

פורסם

גם אם הרכב לא כ"כ "סטנדרטי" - לא צריכה להיות בעייה מיוחדת לטפל בו (במיוחד למי שמכיר VW)

אני ממליץ לך בהמשך לדברי החברים, לקחת את הרכב למוסך שמתמצא בדגם (לא חייב כמובן מוסך יבואן).

מוסך רון - מומלץ בחום.

alfa 156 2.5.

• ספונסר פורום
פורסם

אני בספק אם יש משהו לא סטנדרטי ברכב אבל ליתר ביטחון כדאי שלא לקנות את החלקים בעצמך ולגשת איתם למוסך אלא לתת למוסך לפרק את החלקים ולהזמין מה שצריך. במוסך שמכיר את הרכבים האלו יש חלפים תמיד בצד ואם חסר משהו, הם יודעים מאיפה להזמין ותוך חצי שעה מגיע אליהם שליח עם החלק הדרוש.

מוסך רון אכן מומלץ לכל מה שקשור לרכבי פולקסווגן והוא גם לא מאוד רחוק מפתח-תקווה. קצת יותר קרוב לפתח-תקווה, יש לך את מוסך טי ג'י שיושב בבני-ברק ומתמחה ברכבי פולקסווגן משופרים, גם הוא יוכל לטפל לך ברכב בלי שום בעיה.

פורסם

תודה חברים, פניתי לרון והוא יקבל אותי ביום שלישי לבדיקה מקיפה ושאר הצעות מחיר וטיפולים :) מקווה שאחרי זה אוכל לרשום גם חוות דעת חיובית

• תוכן חדש...