Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במסגרת השטיפה שעשיתי היום לרכב רציתי לנסות קצת ציוד חדש שקניתי כדי להוריד שתי נקודות ממש מעצבנות של פגיעות מפתיחת דלת.

הפד שהשתמשתי איתו זה הכתום (לחיתוך) של CG והפולישים זה P40 של CG וP1 של ג'טכניק

התוצאות של לפני ואחרי (טיפה של P40 ושפשוף דקה, ואז 3 טיפות אחת אחרי השניה ושפשוף של דקה כל פעם) בתמונות.

כמו שאפשר לראות- התוצאה לא מושלמת, ואני קצת מאוכזב. אני יודע שאפילו הP40, שאמור להיות עדין יותר ביחד עם הפד הזה יכולים להוריד שריטות כאלה ואפילו גרועות יותר.

ניסיתי לשפשף עם הקצה של הפד (מקומי) בתנועות סיבוביות, ישרות, למעלה, למטה, ושום דבר לא ממש עזר.

אני שוקל לקנות ערכה לתיקוני צבע ולסגור את זה עם קיסם שיניים :(

ותובנות חדשות שיעניינו אותכם:

1. IPA זה בולשיט (תובנה ישנה שלי). בדילול של 10% אתנול (IAP זה איזופרופיל אלכוהול- אמור להיות פחות אלים מאתנול) וכמות נדיבה על הפח זה אפילו לא הזיז לקולונייט 845.

2. לעומת זאת, מרחתי עם טישו קצת CG citrus wash and gloss וזה הוריד את הוקס יופי.

3. אגב טישו- יעיל בדיוק כמו הפד חיתוך לעבודה מקומית- אבל נוח יותר

after.jpg

pre.jpg

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אם הבנתי נכון אז נראה לי שהתבלבלת קצת - אם אלה פגיעות של פתיחת דלת, אז הצבע שלך כבר התקלף ומה שאתה רואה זה את הפח שמתחת הצבע. תעבור עם האצבע ותרגיש..

שום פוליש לא יעזור לך פה, כי פוליש הרי מוריד שכבות ומה שאתה צריך הוא למלא שכבות (של צבע ולכה) בנקודות האלה.

לכן מה שצריך פה זה באמת ערכה לתיקוני צבע.

פורסם

אתה מספיק זמן פה בשביל להבין שמכה כזאת של פתיחת דלת עברה את הפח, והצבע הלבן הוא צבע הבסיס, משמע, צביעה.

פוליש לא יעזור פה.

לגבי ה ipa bullshit, מה שרשמת זה בולשיט לכשעצמו, לעיתים זה הפתרון האחרון להורדה של אוטמים חזקים, sonax bsd למשל, שום דילול של נוזל כלים או apc לא יוריד אותו, ipa בדילול אגרסיבי יחסית, כן.

וטישו בתור חיתוך? מה נהיה?

"יאללה בירי".

פורסם

אוקי, נבהיר כמה דברים:

1. ניסיתי להעלים בעזרת פוליש- הבנת נכון.

2. השריטה הזו לא כזו עמוקה (לפחות לא חשבתי שהיא כזו), כי היו לי שריטות עמוקות יותר שירדו די בקלות עם הפד הזה וP40. כנראה בגלל שהיא קטנה מידי לא הרגשתי את העומק עם הציפורן (ולא הייתה לי דרך אחרת לדעת שזה עבר את הצבע. זה נראה בדיוק כמו מכות פתיחת דלת אחרות שהעלמתי עם פד MF של הקוריאני- פשוט הפעם לא לקחתי איתי אחד לאוטו אז לא ניסיתי על זה.)

3. לפני כמה חודשים ניסיתי להוריד שאריות של הקולונייט עם IPA (אמיתית) 7% - לא עבד. עכשו ניסיתי אתנול 10% - לא עבד. אולי זה טוב כדי להוריד שאריות של טביעות אצבעות ולנקות קצת את המשטח, אבל בריכוזים האלה, לוקס סינטטי קולונייט 845 זה אפילו לא מדגדג. אם אתה רוצה לשים בריכוזים גבוהים יותר- בהצלחה, אבל אם זה יוריד לך את האוטם סיכוי טוב שזה יפגע גם בצבע.

4. טישו כפד- ראיתי באיזה וידאו הדגמה של UC שהבחור השתמש במגבות נייר (הגדולות האלה, למטבח), וזה עבד לו סבבה, חשבתי לנסות עם טישו- סוג של עובד. אם יש לך איזה נקודה קטנה להעיף זה יהייה מספיק טוב.

יש הצעות לערכת תיקון לצבע?

פורסם

פוליש מלטש את שכבת הלקה-בלבד.

מכה שהורידה את שכבת הלקה והצבע, לא ניתן לתקן עם פוליש.

המקום דורש מילוי צבע ולקה מחדש.

איסופרופאנול(IPA) מגיע בדילולים: 91%, 70% , 50%.

דיטיילרים בדר"כ מדללים את הIPA ל 12%-19%.

ניתן גם לדלל 1:1.

מנסיוני האישי, גם 91% לא פגע בלקה.

צריך לדעת לעבוד נכון עם IPA כזה ולא ממליץ זאת לאחרים.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם (נערך)

ליאור - הם מוכרים את הערכת הכי מומלצות או שהם פשוט הכי נפוצים?

אני השתמשתי בIPA 99.5% ודיללתי עם מים מזוקקים ל-10% שזה דליל יחסית אבל אמור גם לעבוד. בנוסף, שמתי די הרבה מהתמיסה על הפח ושום דבר לא קרה. אני מזכיר שהקולונייט משאיר שכבה מאוד מאוד דקה אז זה לא שהיה לIPA חומר "לאכול" כדי להוריד את הוקס

אני חושב שזה הוקס פשוט עמיד מאוד

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם

משפריץ, מנגב ושופך מים כדי לראות את השיטינג.

בחלק שעשיתי עם הwash&gloss המים נדבקו למשטח (למרות החומר המבריק שיש בשמפו, אגב) ובחלק שעשיתי עם הIPA המים ירדו אפילו מהר יותר (לא באמת, אבל ירדו חלק יותר כי המשטח היה קצת יותר נקי כנראה)

בחלק שעשיתי בו את הפוליש המים גם "נדבקו"

רציתי לצלם אבל היה חשוך מידי ולא ראו טוב עם הפלאש של הטלפון.

אם אתה לא מאמין תעשה ניסוי בעצמך- שים איזה נקודה בחלק תחתון של האוטו עם וקס, תן לו יום להתייבש ותשפריץ קצת IPA תראה אם יש הבדל בשיטינג לפני ואחרי.

פורסם

אמרת אמרת, אין לי סיבה לא להאמין.

מה שרציתי לדעת, זה אם אתה מסתמך על התנהגות מים, כמו שאתה עושה (דרך נכונה).

יש לי לא מעט נסיון עם IPA בדילולים שונים, הוא תמיד עושה את העבודה בשבילי.

כנראה שהקולינייט שלך באמת עמיד בצורה בלתי רגילה.

"יאללה בירי".

פורסם
ליאור - הם מוכרים את הערכת הכי מומלצות או שהם פשוט הכי נפוצים?

אני רק יודע שהם די מוכרים באינטרנט ויש אנשים שמרוצים. תראה בשרשור הזה - תמצא שם קישור לפורום בחו'ל שגם בו היו מרוצים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3913177

אני לא יכול להעיד כי עדיין לא השתמשתי וגם אין לי ניסיון

פורסם
אין לי.

אם אתה גר באזור ת"א אני יכול לתת לך קצת לנסיון (אם אתה מחיפה אז אני שם בשלישי הבא. אם מאזור רחובות אז גם לא בעיה)

ליאור - בשרשור ההוא (מלפני חצי שנה) כתבת שאתה רוצה לעשות תיקון "בסופ"ש". עדין לא עשית מאז? :roll:

יש שם איזה חומר לניקוי שריטות- יש לך מושג מה זה החומר הזה? (אלכוהול? פוליש?)

• תוכן חדש...