Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז איך הוא צולם שם??

מה הקשר של הפרטיות לשם הרחוב?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איך הוא צולם? אני לא חושב שזה הרכב שלי. נראה לי מוזר שמצלמים רכב לטובת הוכחה והאיכות עד כדי כך גרועה.

אני לא מבין מה זה משנה באיזה רחוב מדובר.

פורסם

נשאל אחרת ופעם אחרונה

האם הצילום מתאים למקום בו חנית ברחוב X מספר Y או מתאים

לרחוב X מספר Z

לפי מה שאתה אומר יש פער של 15 מטר בין היכן שחנית לבין מה שנכתב בדו"ח.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מה שאתה מראה זה הזוי

צילמו מזדה אחת ושמו על הרכב שלך

האם מספר הרישוי שלך מתחיל ב 64 ומסתיים ב 27?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אז בקש להישפט

זה לפחות הספרות שאני זיהיתי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

לא חושבת שיש מאזדה 3 שמסתיימת ב27. המודל הזה ספציפית נמכר מ2005 ועד 2009 והסיומות היו סביב ה60 ומעלה (עד 69 לשנת 2009).

בכל אופן, אני כנראה הייתי מבקשת להישפט. לא מאמינה שהתמונה המצ'וקמקת הזו תעמוד במבחן ההוכחה. אבל חייבת להודות שהסיטואציה הזויה, ואין לי איך להסביר אותה. גם אם מניחים שהם "הלבישו" תמונה של רכב אחר כדי להצדיק את הדו"ח שלך, זה נשמע מוזר שהם מצאו במקרה תמונה של מאזדה כסופה אחרת במיקום המדוייק שהם רשמו כדי לכסות על עצמם.

ובכל זאת שאלה נוספת: המיקום שבו אתה טוען ש*כן* חנית- האם החנייה שם היתה כחוק? כי הרכב שבתמונה חנה על המדרכה באדום-לבן, שזה שונה מהותית מחנייה בכחול-לבן ללא תו, למשל. על איזה סעיף הואשמת בדו"ח המקורי? האם גם אתה חנית באדום-לבן?

עריכה: ועוד שאלה: אתה אומר שניגשת וראית את התמונה המקורית כפי שהיא שמורה במערכת. האם בדקת את תאריך התמונה? האם היא צולמה באותו תאריך/שעה?

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לגבי מיקום מדוייק, אין מיקום מדוייק, הם כתבו בסמוך לרחוב X מספר ה-Y- מדובר ברחוב של 30 מטר שיש בו רק בית אחד.

הסעיף שהואשמתי בו-" חניה במקום שהחניה נאסקה והאיסור מסומן ע"י תמרור סעיף 6 (א) (2) סידורי 3"- אני מניח שמדובר באדום לבן.

אני חניתי באזור חולי שנמצא מעבר למדרכה שמסומנת באדום לבן.

הם הראו לי את התמונה בתוך המערכת, שם יש רק תאריך של הדוח.

פורסם

קודם כל, איתרתי את הרחוב שאתה מדבר עליו (אני כמובן לא אחשוף אותו פה, אבל זה בוודאות המקום המצולם, ומתאים גם לתיאור החנייה המקורית שלך).

אני אגיד לך מה עובד כרגע לרעתך:

1. באתר המפות הממשלתי (govmap.co.il) הרחוב הזה כולו (וגם הצד שבו אתה טוען שחנית) שייך מוניציפלית לגבעתיים ולא לת"א. השטח המוניציפלי של ת"א מתחיל רק מעבר לרחוב. אני לא יודעת על מה אתה מבסס את הידיעה הוודאית שלך שחצי הרחוב שבו חנית שייך לת"א, אבל אם אין לך איך להוכיח את זה, לא ניתן לשלול את תוקף הדו"ח על סמך זה בלבד.

2. אם הטענה שלך היתה שחנית כחוק וסתם "הלבישו" לך דו"ח, זה היה דבר אחד. אבל לבוא ולהגיד "אכן חניתי באדום לבן, אבל במרחק 15 מטר מהכתוב בדו"ח", לא בטוח שיבטל את הדו"ח.

3. כל עוד אין עוררין שחנית שלא כחוק, באותו הרחוב, באותו יום, עם אותו סוג רכב, צבע ומספר המצויינים בדו"ח, והתמונה היא גם מאותו היום ומתאימה להכל (למעט המספר הלא ברור)- השאלה אם הסיבה הטכנית תספיק לביטול הדו"ח. אני לא חושבת שקיום תמונה מצולמת הוא חובה, ולכן השאלה אם היא ברורה או לא היא לא רלוונטית לצורך חוקיות הדו"ח. שאלת המיקום המדוייק היא מילה שלך מול מילה של הפקחית, ולה יש יתרון קל של תיעוד מצולם, שהוא אמנם לא הוכחה מוחצת בגלל חוסר בהירותו, אבל זה עדיין יותר ממה שיש לך.

כתבתי מקודם שאני הייתי בוחרת להישפט, אבל לאחר בחינה של כל העובדות הידועות, ובעיקר בהתחשב שבכל מקרה חנית שלא כחוק, כנראה שהייתי מעדיפה לשלם את הדו"ח.

פורסם

ובכן:

1. את הידיעה שלי ביססתי על אתרים דומים של עיריית ת"א וגבעתיים, ועל השיחה אם הבנאדם מאגף החניה.

2.לא חניתי באדום לבן, חניתי בשטח חולי שנמצא מעבר למדרכה.

3.לא נראה לך מוזר שצילמו תמונה להוכחה והאיכות היא עד כדי כך גרועה?

פורסם (נערך)

חנית על שטח חולי שנמצא מעבר למדרכה שצבועה באדום לבן. למיטב ידיעתי, זה לא שונה מלהגיד "לא חניתי באדום לבן, אלא על המדרכה". כל עוד השטח החולי הזה לא מוגדר כאיזור חניה, חטאת גם בחנייה באדום לבן וגם בחנייה על המדרכה.

אני לא אתווכח איתך, אבל אם תגיע לבית משפט והנושא יעלה- כדאי לברר קודם מה כדאי לומר ואיך להציג את הדברים.

לא נראה לי מוזר שהתמונה באיכות גרועה, כנראה שהפקחית לא תפעלה את המצלמה כמו שצריך, ולכן כל שאר התמונות שלה מאותו יום נראות ככה גם כן. השאלה היא לא אם זה מוזר, אלא האם זה לבדו מספיק כדי לבטל את הדו"ח הזה, ולדעתי התשובה היא לא, בעיקר מכיוון שאין עוררין על כך שחנית באיזור הזה, ביום הזה, עם מאזדה כסופה שנראית בדיוק כמו זו שבתמונה, כלומר- אתה לא טוען שבכלל לא היית שם, אלא שטכנית חנית בצד אחר של הרחוב במרחק כמה מטרים ממה שכתוב בדו"ח, וגם ככה- באיזור שהחנייה בו לא חוקית. כל ההוכחות המעשיות באות כאן כנגדך, בעוד לך יש רק את המילה שלך.

מנסיוני עם ערעורים על דוחות חנייה שהדופי היחיד בהם הוא כתובת לא מדוייקת (מבחינת הצד השני של הרחוב, או מספר הבית שליד, לא רחוב אחר לגמרי...)- הם לא מבוטלים על סמך זה.

הסיכוי היחיד שאני רואה כאן הוא להוכיח איכשהו שחנית בצד השני, ולהוכיח מעבר לכל ספק שזה צד באחריות עיריית תל אביב, ורק בשילוב 2 הדברים האלה הדו"ח יהיה מבוטל. את השני אולי אפשר לעשות, את הראשון קשה לי לראות איך עושים. אם זה מאוד מהותי עבורך, עדיף להתייעץ עם מישהו מקצועי בתחום.

עריכה: אפשרות נוספת היא, לטעון שחנית כחוק במיקום אחר ברחוב, בלי קשר לרשות המוניציפלית הרלוונטית, ואז להפוך את הדיון הזה כולו לשאלת חוקיות התמונה- שאז היא כנראה לא תעמוד בפני עצמה כהוכחה מספקת. בכל מקרה זו תהיה מילה שלך מול מילה של הפקחית, וגם זה בתנאי שעד עכשיו, בפניות שלך לעיריית גבעתיים, לא כתבת מעולם שחנית על המדרכה או את המיקום של איפה שאתה טוען שבאמת חנית.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

פורסם

בקשר לאיכות התמונה, כבר יצא לי לראות פקח שמצלם עם טלפון מיושן.. כנראה זו הסיבה.

כמה קנס? 100 שקל?

בשביל זה לבזבז זמן ומשאבים על בירוקרטיה? שלם להם, שייחנקו עם זה.

פורסם

אדום לבן זה כנראה 250 ש"ח. עדיין לא על סף פשיטת רגל, אבל אני יכולה להבין איך לפעמים הרגשה של חוסר צדק גורמת לרצון להילחם על העיקרון.

פורסם

250, זה לא פשיטת רגל, אבל עדיין כואב בכיס, ועוד יותר מעצבן כמו שMiKa_P כתבה.

אני חושב שאשלם את הדוח, פשוט משום שאין לי ראיה חותכת.

• תוכן חדש...