Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפגנה בעזרת השם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*אנשי עסקים חרדים שפותחים עסקים לכל הציבור במחירים זולים יותר וככה מגבירים תחרות כמו: אופטיקה הלפרין, אושר עד (לא מכליל את רמי לוי כי הוא דתי לאומי, אבל יש שמועות שהבעלים של שופרסל הוא חרדי).

.

שופרסל היא חברה ציבורית , אשר רוב המניות שלה שייכות לחברה בשם דיסקונט השקעות.

חברה זאת היא גם חברה ציבורית אשר שייכת ל IDB (אחזקות ומעל השקעות ) ,

הסיפור החם בכלכלה בשנה האחרונה היה חוסר היכולת של הבעלים הקודם - נוחי דנקנר לשלם חובות ולכן החברה האם נלקחה ממנו לאחרונה.

היא נמכרה תמורת הזרמת הון לשני בעלי הון חדשים

- אדוארדו אלשטיין יהודי מארגנטינה בעל עסקים , ולדעתי דתי http://www.globes.co.il/news/%D7%90%D7%93%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%93%D7%95_%D7%90%D7%9C%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9F.tag

- מוטי בן משה , יהודי דתי במקור מלוד, גר כיום במודיעין ובעל עסקים וחברות בגרמניה . http://www.globes.co.il/news/מוטי_בן_משה.tag

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי טיעון ״מי יצר את העין״, נסיוי מחשבתי, הצליחו לייצר עין במעבדה, אז עכשיו אבדה האמונה?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לגבי טיעון ״מי יצר את העין״, נסיוי מחשבתי, הצליחו לייצר עין במעבדה, אז עכשיו אבדה האמונה?

כל עוד לא הצליחו,אין טעם לעסוק ב"מה היה קורה אילו...".

פורסם

למה? זו דווקא שאלה מעניינת.

באופן אישי, אם המצב היה הפוך והייתי מקבל הוכחה חד משמעית ואישית לקיומו של אלוהים (סנה בוער ומדבר, פתיחת ים סוף, תיבת עץ קטנה שמכילה את כל המינים בעולם (ועוד בזוגות!) הייתי זונח את חוסר אמונתי ועושה הכל כדי לרצות את הדבר המדהים הזה שברא אותי ועכשיו רוצה שאעבוד אותו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ג'יימס אתה מכיר את הסיפור על הצ'יטות? לא איזה בדיחה. סיפור אמיתי,מה קורה איתן בעולם היום. מכיר?

כשאני יהיה על המחשב ולא בטלפון אני יעלה סרטון שמסביר על מצבן העלוב והמסכן כיום.

פורסם

ג'יימס, התמונה הזו לא תורמת הרבה לדיון. כמה מקרים אתה מכיר מהשנים האחרונות, בהם חרדי עלה לאוטובוס בשכונה חילונית והותקף וצעק עליו שהוא "עלוקה" או "סרטן בגוף האומה"? אתה באמת חושב שחרדים כקבוצה כללית יותר סובלניים לאחר מאשר החילוניים? שאין שוני בין הקבוצות? שקל, למשל, להיות הומו חרדי כמו שקל להיות הומו חילוני? שקל להיות יותר להיות גוי בסביבת חרדים? יש לי כמה שכנים חרידם, כפי שכתבתי. איש לא מפריע להם בפולחן שלהם, איש לא מפריע להם להשתולל בחגים, לחסום כבישים ליד בית חבד (הם אפילו לא חושבים שזה מפריע). עכשיו בוא נדמיין מצב הפוך: אני מחר עובר לשכונה חרדית לחלוטין. כבר, ככה, בשביל ההתחלה, אני לא אצליח לצאת ולהכנס לשכונה עם אוטו במשך יום וחצי בשבוע בערך. וזה למרות שאני ארצה לנהוג ולא אדרוש מאף אחד אחר לעשות זאת. אז מה הטעם בשימוש בהשוואות האלו של החילונים והחרדים בכל מה שקשור לקבלת האחר? כי הן אמורות לחייב אותי ואחרים, אך לא את החרדים? כי זה אמור לגורם לנו הרגיש אשמים?

ולגבי כל הדיונים על מורכבות העין או כל דבר אחר - כפי שכבר כתבתי, נראה לי, אני אישית גם לא מבינה איך עובד מנוע בערה פנימית, או דיפרנציאל ברכב. אז מה? זה אומר שאלוהים המציא את שניהם? הפרספקטיבה הזו של להסתכל על מה אנחנו, כאנושות, "יודעים" היום ולהסיק ממנה על קיומו של האל, היא מאוד מאוד צרה. העולם, מה לעושת, קיים קצת יותר מ5000 שנה. האדם הנבון, בטח המודרני, קיים הרבה פחות מזה. אז להסתכל על נקודה מסוימת על ציר הזמן ולהסיק שבגלל שבנקודה זו אנחנו לא יודעים משהו, אז בטוח יש אלוהים? אמפירית והיסטורית זה פשוט לא עובד. סתם, כדוגמא היסטורית: למי שאולי מכיר - במאה ה14 התפרצה באירופה ואסיה מגפה של דבר. רפואה של ממש לא הייתה קיימת אז, ולכן ההסבר המתקבל היחיד היה שהנה - עיצבנו את האל, והוא מכה בנו עם מפגה. אלא ש500 שנה לאחר מכן גילנו את מקור המגפה וזיהו את החיידקים האחראים עליה במיקרוסקופ.

אז לא כל דבר שאנחנו לא יודעים היום, בנקודה מאוד ספיציפת וצרה, מוכיח משהו לכאן או לכאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגניפ, יש הרבה מקרים של עיתונאיות שעלו לאוטובוס עם חרדים ובכוונה ישבו מקדימה.

הקלטות האלה נמצאות בזבל, כי לא קרה שום דבר, אז אין מה לספר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ויש מקרים אחרים. הנקודה היא לא האם יש מקירם בהם הכל נגמר בשלום או לא. הנקודה היא שהתופעה קיימת. קיימת ברמה כזו, שבפעם אחרונה בה טיילתי עם חבריי בנחלאות, חבורה של ילדים חרדים צעקו עלינו שאנחנו זוהמה ושנעוף להם מהשכונה (וכולנו היינו לבושים בבגדי יום יום רגילים - לא משהו פרובוקטיבי). אתה יכול, מנגד, לדמיין סיטואציה בה משפחה חרדית תלך בשכונה חילונית ותתקל במתקפה דומה? שמעת פעם על עסק כשר בד"צ או מהדירן שהוצת בגלל הכשרות שלו? שמעת פעם על עסק חילוני או לא כשר שהותקף? או נשאל אחרת: עם יד על הלב, למי יותר קל - לחילוני יחיד בשכונה של חרדים, או לחרדי בודד בשכונה של חילונים? מי נדרש יותר "לכבד את אופי המוקם"? על מי ילחצו יותר להתאים את עצמו לסביבה? מי, כמו שכבר שאלתי, לא יוכל להתניע את הרכב שלו בשישי בערב? אני לא בא כאן לצאת נגד כל החרדים, אני לא אוהב לדבר בהכללות, לא משנה מי נושא השיחה. אבל עדיין, התמונה שג'יימס הביא היא מגוחכת. סובלנות וקבלת האחר צריכות להיות תופעות הדדיות. לפני שג'יימס יוצא כנגד החילונים כאן, שיבדוק מי סטטיסטית ממהר יותר להשתמש באלימות, ולא מאפשר לנהל אורח חיים אחר בקרבו.

פורסם

במשך כשנתיים גרתי בשכונה דתית והדבר היחיד שביקשו שלא נעשה (ביקשו. לא דרשו, ביקשו!) זה על האש בשבת. חוץ מזה יכולנו לצאת עם הרכב בשבת, לרכב על אופניים הכל. לא הייתה שום בעיה, קיבלו אותנו כמו שאנחנו.

יש מקומות ואנשים סובלניים שמבינים את האחר ומכבדים אותו ויש מקומות ואנשים שלא. הבעיה שזה קורה מ-2 צידי האוכלוסיה. משני הצדדים אנשים לא מוכנים לקבל ולהבין את השונה, לא מוכנים לנסות לראות את נקודת המבט של השני, לא מוכנים להפנים שאמונה זה דבר אישי ובין אם אני מאמין או לא זה עינייני האישי בלבד!

ברגע שנתחיל להבין, לכבד ולא לכפות דעות יהיה לנו, לכולנו, קל יותר.

(ואני בכלל לא מדבר עדיין על הנושא הדבילי שהייתי בטוח שנעלם כבר מהעולם אבל מסתבר שלא- אשכנזים, ספרדים, רוסים וכו'. כאילו אנחנו לא ישראלים בכלל!)

פורסם

(ואני בכלל לא מדבר עדיין על הנושא הדבילי שהייתי בטוח שנעלם כבר מהעולם אבל מסתבר שלא- אשכנזים, ספרדים, רוסים וכו'. כאילו אנחנו לא ישראלים בכלל!)

אני אסביר לך מה הבעיה:

אולי אני קיצוני, אבל אני חי במדינת היהודים. לצערי ולצערם של עוד עשרות ואולי מאות אלפי אנשים, זו הפכה להיות "מדינת הישראלים" ולא מדינת היהודים.

מה זה אומר? שיש כאן נוצרים,מוסלמים ועוד כהנה וכהנה (אריתראים,סודנים וכו') - וואלה לא מתאים לי.

ובהקשר של הדיון- אתאיסט מבחינתי הוא לא יהודי. הוא ישראלי. המשמעות של להיות יהודי הוא להאמין בבורא עולם,ואני לא נכנס כאן לקטע של שטיפות מוח ועל הצד הלא-יפה של הדת,כמו שיש לא מעטים דתיים שמציגים אותו.

וכאן באה הקיצוניות: אם אתיאסט הוא לא יהודי,אלא רק ישראלי - בשביל מה אני צריך אותו במדינה שלי? שיקח את החפצים שלו עם שאר הלא-יהודים ויתחפף מכאן למדינה ששם הוא ירגיש שייך.

פורסם

אני ממש לא מסכים איתך. לדעתי יש רמות שונות של אמונה אבל אני מניח שלא תסכים איתי לא משנה מה אני יגיד לך.

ובוא אספר לך משהו שאולי אתה לא יודע-המון המון אנשים אוהבים את המדינה ומוכנים להקריב את חייהם למענה. באמת שהמון מוכנים לסבול שלטון מטומטם, את השנאה העולמית אבל נשברים כשיש שנאה פנימית. חבל

פורסם

אתה לא יכול לתקן את העולם,ובטח שלא את הישראלים עם האופי המיוחד שלהם,שחושבים שהם יודעים הכל ויכולים "ללמד" אחרים. אגב,

מה קשור אלו שאוהבים את המדינה ומכנים להקריב את חייהם? איך זה קשור למה שכתבתי קודם ? לא הבנתי.

פורסם
אני אסביר לך מה הבעיה:

אולי אני קיצוני, אבל אני חי במדינת היהודים. לצערי ולצערם של עוד עשרות ואולי מאות אלפי אנשים, זו הפכה להיות "מדינת הישראלים" ולא מדינת היהודים.

מה זה אומר? שיש כאן נוצרים,מוסלמים ועוד כהנה וכהנה (אריתראים,סודנים וכו') - וואלה לא מתאים לי.

ובהקשר של הדיון- אתאיסט מבחינתי הוא לא יהודי. הוא ישראלי. המשמעות של להיות יהודי הוא להאמין בבורא עולם,ואני לא נכנס כאן לקטע של שטיפות מוח ועל הצד הלא-יפה של הדת,כמו שיש לא מעטים דתיים שמציגים אותו.

וכאן באה הקיצוניות: אם אתיאסט הוא לא יהודי,אלא רק ישראלי - בשביל מה אני צריך אותו במדינה שלי? שיקח את החפצים שלו עם שאר הלא-יהודים ויתחפף מכאן למדינה ששם הוא ירגיש שייך.

המדינה היא לא שלך. המדינה היא של כל מי שיש לו תעודת זהות והוא מוגדר כאזרח ישראלי. לצערי ולצערם של אחרים, אתה כנראה לא ממש יודע מי הקים את המדינה הזו ומי עד עצם היום הזה מתנהל בה כאילו הוא חי באיזה מושב בגלות. אתה מדבר על "הצד הלא יפה של הדת"? יש משהו יותר דוחה ולא יפה מלכתוב שכל מי שלא חולק את עולם האמונה שלך, לא צריך להיות כאן? אז מה זה "לא יפה" בעולמך? להכריח אותי לעזוב עם רובה מכוון לראש? אז בעצם גירוש ספרד זה בסדר? גירוש היהודים לתחום המושב רוסיה? גרמניה בשנות ה-30? הם כולם הרי חיו ב"מדינות הנוצרים", לא? תאמין לי שאנשים כמוך באמת גורמים לי ולאחרים לרצות ולעזוב כל בוקר מחדש, כי לנסות ובלנות איתכם משהו זה לא אפשרי. זה או העולם המעוות, הצר והבור שלכם, או כלום. רק עצה קטנה לי אליך: כשאתה בונה על מדינת טהורה של יהודים בלבד, תזכור, לפחות, שנישואין בין אחים או קרובי משפחה זה לא דבר מומלץ. עריכה קצרה: כן, לא הבנת איך מה שכתבו לך קשור, אה? אז תקרא, למשל, את תגובותיו של cerebral cortext, שהוא לא בן אדם דתי ועדיין מאמין במדינה הזו ורוצה לתרום לה. לא ייאומן אה?

• תוכן חדש...