Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיבת הילוכים AL4

מה הוא השמן המומלץ ומה ההבדלים בניהם.

אשמח לתשובה מקצועית

סוגי השמנים

1. MOBIL ATF LT 71141

2. ESSO ATF LT 71141

3. MOBIL ATF 220

4. MOBIL ATF 320

פורסם

אחד מהשניים הראשונים יתאים לך, שתי החברות מוכרות ואיכותיות.

פורסם
אחד מהשניים הראשונים יתאים לך, שתי החברות מוכרות ואיכותיות.

רציתי דווקא לדעת על השניים האחרונים,האם הם יותר טובים ?

פורסם

ESSO זאת שם רשום של חברת EXXON.

MOBIL זאת שם רשום של חברת MOBIL

חברות MOBIL ו-EXXON התאחדו ב-1999 ל-ExxonMobil

לכן 1 ו- 2 הם אותו הדבר.

בקשר 3 ו-4 המספר 220 או 320 מסמן דרגת צמיגות לפי ISO (יחידות האלה מקובלות בהגדרות של שמנים לממסרות תעשייתיות)

http://www.mobil.com/Russia-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMOBIL_ATF_LT71141.aspx

http://www.mobil.com/UK-English-LCW/heavydutyoils_products_power-steering_mobil-atf-220.aspx#

http://www.mobil.com/UK-English-LCW/heavydutyoils_products_power-steering_mobi-atf-320.aspx#

לפי הנתונים LT71141 דומה בצמיגות ל-220 (כמעט זהה) אבל בטח יש הבדלים בתוספות: ב-LT71141 כתוב שזה לאורך חיים גדול בין החלפות ול-220 כתוב שמתאים לממסרות של רכבים ישנים.

יש לציין שצמיגות השמנים משתנה מאוד לפי טמפרטורה השמן ולכן המלצות היצרן משתנות בהתאם האקלים בו יתפקד הממסרת/מנועviscosity.jpgvisc.png

פורסם

אז מה זה 320 ? קראתי שהוא שמן שייצרו אותו בתקן יותר גבוהה,אז לא עדיף לשים 320 ?

מה אתה חושב ? איזה שמן היית שם בגיר ?

השאלה הנכונה יותר היא : אם אני אשתמש ב 320,האם אני אגרום נזק לגיר ? או דווקא ההפך

פורסם

אני מתעלק על השרשור. איפה ניתן להשיג את השמן mobil/esso 71141? חוץ ממוסכי לובינסקי

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אז מה זה 320 ? קראתי שהוא שמן שייצרו אותו בתקן יותר גבוהה,אז לא עדיף לשים 320 ?

מה אתה חושב ? איזה שמן היית שם בגיר ?

השאלה הנכונה יותר היא : אם אני אשתמש ב 320,האם אני אגרום נזק לגיר ? או דווקא ההפך

מה כתוב בספר הרכב? או מה ממליץ יצרן הרכב?

הוא כותב באיזה תקנים ובאיזו צמיגות צריך להיות השמן ואתה צריך לשמור לתנאים האלה.

פורסם
רציתי דווקא לדעת על השניים האחרונים,האם הם יותר טובים ?

לדעתי עדיף להיצמד להוראות היצרן ולקנות שמן שעומד בתקן שפירסם היצרן בדיוק, ולא משהו דומה.

פורסם

המקס לייף שיש באוטוסטור אינו סינטטי,לעניות דעתי עדיף מקורי אם שאפשר תוכל לגשת לטלרון לקנות elf ממה שאני מבין הם לא מוכרים בודדים.

פורסם
ה max life הוא כן סינטתי

היום קניתי 7 ליטר,הוא סינטטי מלא,בצבע אדום,ומאחורה רשום שהוא בתקן

ATF LT 71141

נתנו לי מחיר מעולה עליו,50 לליטר.

כפי שאני הבנתי,השמן הוא באיכות מעולה ומעלה,ואולי אפילו יותר טוב מהמקורי,,,בכל מקרה שמן אמריקני שמיוצר בקנטאקי ע"י אשלנד.

• תוכן חדש...