Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רון , תודה על הסקירה המעניינת. כן ירבו.

עושה רושם שזו בדיקת חובה לכל בעל TSI .

קראתי בעבר על הסוגיה הזו בפורומי VAG אך חשבתי שהפתרון הינו החלפה לאותו דבר ולא שיש רוויזיה עדכנית.

האם ניתן לשים את האצבע על שנת מודל שאחריה הורכב כבר במפעל המותח העדכני? האם ניתן לדעת זאת על פי מספר שילדה בצ'מפיון ?

באותה הזדמנות - תודה על השירות המעולה שקיבלתי היום אצלך לגולף MK5-1.6 אשר הינה חלק מצי הרכב המשפחתי 8)

בהחלט ניתן לדעת לפי קוד מנוע ומספר סידורי של המנוע האם מותקן מותחן משודרג.

אפשר גם לפרק את מכסה הטיימניג ולהסיר גומי אשר מסתיר את המותחן ולבדוק בעזרת מראה כמה חריצים ישנם על המותחן. מותחן בעל 6 חריצים ויותר בהיקף זהו הדגם החדש.

איזה כייף לי :)

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה במגדל החדש יש להם קומה על שם "מותחן ושרשרת טיימינג" ועוד קומה על שם "DSG"

יש אולי קומה על שם המותח שרשרת וקומה על שם DSG, אבל אין עוד מגדל ענק גבוה ומפאר בהרבה מהקיים, עקב קלקול התדמית והוצאות על תיקונים באחריות.

• ספונסר פורום
פורסם

התקלה הזאת קיימת גם במנועי 1.2 .וגם במנועי 1.4 מדגם BMY למשל ,וגם כמובן במנועים האלו שבהם מדובר בשרשור הזה 1.8 -2.0 TSI .אני לא יודע לתת כאן פילוח של סדרות יצור שנים שבהם הופיע שרשראות כושלות וכו,כי מן הסתם אני לא מחובר לתבור של היצרן וכל מה שאני כותב כאן הוא מנסיון שלי בשטח בלבד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
אני אנסה...

לפי השוואת האותות שמתקבלים מחיישן קראנק (גל ארכובה) ומחיישן קאמשאפט (גל זיזים).

כשהשרשרת רפויה, הקאמשפט(ים) מאחרים אחרי הקראנק ואת זווית האיחור רואים במחשב דיאגנוסטיקה.

כמובן שזה משבש את תזמון פתיחת וסגירת השסתומים וביצועי המנוע אמורים להיות מושפעים מכך.

מעניין מדוע נורת מנוע לא נדלקת.

מקריאה באינטרנט, פולקסווגן מפנים אצבע מאשימה ליצרן השרשראות, שכביכול השתמש בציוד ייצור בלוי, שרשראות יצאו עם פגמים וזה גרם לבלא מהיר שלהן.

לא נשמע כ"כ משכנע.

בכל מקרה, היום כן קיימת שרשרת משופרת.

בוקי תודה!

אם אני מבין נכון, קיימים שני חיישנים, אחד על הקרנק ואחד על גלי הזיזים - אם המנוע פועל תקין הם משדרים למחשב ביחד אות על הימצאותם בנמ"ע. אם האות לא מסונכרן - המחשב לוקח את הפרש הזמנים שבין האותות, וכשמוסיפים למשוואה את מהירות הסיבוב של המנוע מתקבלת הסטייה במעלות, מאשר?

פורסם

בערך כך, רק שמהירות סיבוב של הקראנק כפולה ממהירות סיבוב של הקאמשפטים.

מחזור פעולה מלא של המנוע הוא 720 מעלות (שני סיבובים) של קראנק וסיבוב אחד - 360 מעלות של קאמשאפט.

אני מניח שהסטיה מוצגת ביחס למעלות קראנק.

פורסם

מי שמעוניין לדעת, מדוע בכלל נחוץ במנועים חיישן קאמשפט ומדוע לא מסתפקים בחיישן קראנק בלבד,

יכול לקרוא כאן, החל מהודעה 7, וגם תוספת של דניאל בהודעה 17.

פורסם

ברוב המקרים שבהם קיימים רעשים כתוצאה משרשרת רפוייה ניתן לראות בסורק התקלות גם ערכים לא הגיונים שמדווח חיישן נקישות בנוסף למה שרשם רון.

פורסם

אבל למה הוא לא מדליק נורת Check?

האם אין ערכי טולרנס לזווית סינכרון? נגיד מעל +/- 5 מעלות נורת Check לא צריכה להידלק?

לפי השרטוט שצירפת, יש כ 50 שיניים בפולי קאמשפט, כלומר איחור של 9 מעלות זה איחור של יותר משן אחת בקאמשאפט (360/50=7 ומשהו מעלות).

פורסם

שאלתי את שכן שלי שיש לו פאסאט לגבי זה אם הוא שמע על הבעיה הזאת. הוא צחק ואמר שלפני כמה זמן הוא התחיל לשמוע רעשים בהנעת בוקר. ההוא פדנט חבל על הזמן, ישר ניגש למוסך המרכזי. מספר שהכניסו את האוטו לבדיקה, אבחנו ואמרו לו שצריך להחליף מותחנים ושרשרת. בסוף היום הוא קיבל את הרכב חזרה מתוקן. הבוחן שם אמר לו שיש על זה אחריות מורחבת והוא לא צריך לשלם כלום. סה"כ הוא אומר שיצא מבסוט ולא התרגש.

פורסם (נערך)
אבל למה הוא לא מדליק נורת Check?

האם אין ערכי טולרנס לזווית סינכרון? נגיד מעל +/- 5 מעלות נורת Check לא צריכה להידלק?

לפי השרטוט שצירפת, יש כ 50 שיניים בפולי קאמשפט, כלומר איחור של 9 מעלות זה איחור של יותר משן אחת בקאמשאפט (360/50=7 ומשהו מעלות).

אל תתייחס לשרטוט מספרות אחזקה בכדי לספור מספר שיניים כי זה לא משקף בהכרח את מספר השיניים המעשי בגלל השיניים.

לפעמים שרטוט מסויים משמש להדגמה של פירוק/הרכבת חלקים גם במנועים דומים במבנה או זהים למרות שמספר השיניים שונה.

בהחלט במספר מקרים רב מנורת MIL כן נדלקה.

חיישן נקישות ביחד עם מחשב הזרקה/הצתה תפקידו לזהות החטאת בעירה (צלצולים) אם קיימים צלצולים אז מתבצע קידום הצתה עד אשר הצלצולים נעלמים כלומר אם המנוע מצלצל אז לא בהכרח מנורת MIL נדלקת. אם מחשב הזרקה/הצתה מזהה מספר רב של חטאת בעירה רק אז הוא מדליק את מנורת MIL.

ייתכן מאוד במקרים שבהם שחיישן נקישות משדר למחשב הזרקה/הצתה 'רעש' לא סביר המחשב מתעלם מהמידע לכן לא תמיד נדלקת מנורת MIL.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני יודע שבחלק מהמקרים הנורה נדלקה.

הנקודה היא שאם נורת מנוע דולקת, מוסך מורשה לא יכול לטעון שאין בעיה.

מה שלא קרה במקרה זה.

פורסם

אינני מכיר את השתלשלות המקרה של פותח האשכול אבל לא חסר מקרים שלקוח מגיע למוסך עם מנורת MIL דולקת ובמוסך פשוט מוחקים את התקלה והמנורה מפסיקה לדלוק עד לפעם הבאה.

קשה לי להאמין שנוכל להגיע להבנה מעמיקה של הנושא מבלי לדעת את הפרמטרים המדוייקים של המנוע וכיצד מערכת ההזרקה/הצתה מנתחת ומחשבת את כול המידע ומתי היא מחליטה להדליק את מנורת MIL.

• ספונסר פורום
פורסם

כאשר המצב מגיע לכך שהשרשרת קופצת שן, אז אכן מערכת ניהול המנוע יודעת לזהות זאת והיא אף מדליקה נורת אזהרה בלוח השעונים.

המערכת מזהה שישנו תזמון קלוקל, בין גל הארכובה לגל הזיזים ומשדרת קוד תקלה אודות- (Camshaft position sensor (G40.

רצ"ב תמונה של קוד התקלה.

CAMSHAFT G40.jpg

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...