Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 4C הגיעה לישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תוצאה למסלול טופ גיר - [TABLE=class: sortable wikitable jquery-tablesorter]

[TR]

[TD]01:24.8[/TD]

[TD]Alfa Romeo 4C[/TD]

[TD]Series 21, Episode 2[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

לינק להשוואת תוצאות.

עריכה אחרונה על ידי נהג מתחיל
הגהה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 600
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זמן זהה לטוסקאן (350 כ"ס בגרסא הכי חלשה ו-1100 ק"ג), רק 0.2 שניות פחות טוב מסגאריס. יותר טוב מנובל GTO-3R ו-M400, מלוטוס איבורה, מאקסיג' S ומפורד GT40. יותר מהר גם מה-X-BOW. לא רע בכלל יחסית לפונטו, לא?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לגבי החשיבות של אילו רכבים אחרים חולקים מתגי איתות עם האלפא, זו עובדה ששייכת לכת שה-fetish שלה הוא ליטוף דשבורדים והאזנה ממושכת לקיליקים של מתגי איוורור. אני לא מבין למה זה בכלל מעניין, ובטח למה זה מעניין במכונית נהיגה.

חצי דקה במכונית נהיגה וכבר לא איכפת לך אם הדש עשוי משאריות של קופסאות קוטג' (ואם כן, קנה משהו אחר).

אז רגע, גם גרסאות אבארת׳ טרביוטו זובי הן הגיוניות, הן מהנות לנהיגה ותוך חצי דקה ישכיחו את העובדה ששילמו עליהן כ-400k שקלים, לא?

זה בסדר גמור שאתה לא מלטף דשבורדים ובנהיגה מתרכז בפאן נטו, זה לא סותר את זה שיש רמת צפיות מסויימת מרכב ייחודי כל כך שמתומחר גבוה מראש.

זו הסיבה המרכזית מדוע אני לא חולם (ועבור רובנו, כל המכוניות האלה הם חלומות) על הויירון, למשל. היא שוקלת כמו טנק. באותה ליגת מחירים, +/-, יש קוניגסג ופאגאני ששוקלות כחצי טון (ואף יותר מזה) פחות מהויירון. כל קילו נוסף זה עוד קילו לבלום, להטות, להפנות ולהאיץ בחזרה. לי מאד קשה לקבל כהישג, על אחת כמה וכמה כחלום, 1900 ק"ג של מכונית על.

יש לך נסיון עם רכבי על?

למען הסר ספק לא שואל ממקום שחצני, אני שואל כי למרות משקל הרכבים הגבוה הם מהונדסים ומצוידים בטכנולוגיות שגורמות לכך שהרכבים לא מרגישים או מתנהגים כפי שהם שוקלים.

נכון שפרארי 458 כבדה מה-4C (סתם דוגמא), אבל היא גם מצויידת במערכת בלימה שיודעת לשתול את הרכב בכביש בכל מהירות ועוד שלל טכנולוגיות מתקדמות.

להבדיל אלפי הבדלות הרכב שלי שאינו רכב על ורחוק מכך ננהג לפני שבועיים על ידי נהג פורמולה מקצועי, הדבר הראשון שהוא ממש הופתע וציין את זה כמה פעמים במהלך הנהיגה זה שהרכב מרגיש הרבה יותר קל ומתנהג מאיך שהוא נראה, הבלימות אגרסיביות מאוד, התאוצות כנ״ל ובעיקולים הוא נהנה מהאיזון הקל שנותנים לרכב באמצעות הדוושה שעוזר להתגבר על המשקל העודף.

ברור שיש יתרון למכוניות קלות יותר, לטעמי הוא פחות בא לידי ביטוי בהאצות ובלימות כי אלה 2 נקודות ש״קל״ לטפל בהם, יתרון המשקל של רכב קל יבוא לידי ביטוי בעיקר בשינויי כיוון מאוד מהירים וחריפים ששם הרכב הכבד יותר יתקשה יותר.

ויחד עם זאת, הגישה של ״רכב כבד זה לא טוב״ שגויה ויש לא מעט רכבים שמוכיחים שלמרות משקלם הגבוה הם מכונות נהיגה מהטופ (למען הסר ספק- הרכב שלי ממש לא נמצא בקטגוריה הזאת).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
יחד עם זאת אם אתה עכשיו מייצר רכב ייחודי, מן הראוי יהיה שגם אם הוא חולק מכלולים כאלה ואחרים עם רכבים אחרים מהמשפחה- שהם יהיו לפחות מאותה רמת מיתוג ומעלה, לא ממותג שנחשב לנחות יותר, כלומר תתקין מתגים שמחזרת מגרסה בכירה של אלפא, לא כאלה שמחזרת מגרסת כניסה הכי עממית שיש.

המתגים משותפים בקונצרן כולו וזה קורה גם ב-VAG. באאודי A1 יש אותו הגה כמו ב-A8 כמדומני. מתגי המגבים ב-VAG זהים בכל המכוניות פחות או יותר ואפילו ב-R8 תמצא אותם, כנ"ל גם לגבי מתג הפעלת האורות ברכבי הקונצרן (מתג סיבובי משמאל לקונסולת ההגה), שאאודי מוסיפה עליהם טבעת כרום כדי להתבדל. אגב, גם מתגי השליטה על החלונות זהים.

ספציפית לדיון, אני מזהה מהתמונות של ה-4C את מתגי המגבים\אורות מהפנדה. ואין על מה להתבייש בהם, הם איכותיים מאד וה-tactile feel שלהם מעולה.

תחשוב על זה ככה: ה-4C הוא "רכב על" שעבר הקטנה עקבית בקנה מידה בכל היבט שניתן, על מנת שניתן יהיה למכור אותו במחיר הזה. הכסף כאן הלך בדיוק להיכן שצריך, על מנת ליצור תמהיל ראוי ומוצלח של מרכיבים בהתחשב בתקציב ובעיקר בנפח הייצור. רכב במהדורה כה מוגבלת הוא בהכרח יקר בצורה מטורפת; כדי להעמיד רכב כזה בסכום המדובר היה צריך לקצץ איפשהו.. לא היית מעדיף שיקצצו בשלדה, נכון? אם כן, אתה צריך לבחור בקאיימן. כל כך פשוט.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

אני רק הערה לסיום, בסופו של דבר, אם היו באים אליי ושואלים אותי איזה אוטו אני רוצה לעצמי - אז אני רוצה 4C.

לא ויירון, לא פגאני, אפילו לא פרארי.

לא שומדבר מהרמת ביצועים ואחיזה הזו.

צריך לאמר את האמת, אני לא יודע לנהוג מכוניות ברמה של מכוניות על כמו שצריך (וגם הרבה מתחת), בטח שלא בכביש ציבורי.

אני אוהב מכוניות שאני באמת יכול לעשות איתן משהו שמתקרב ללהרגיש שאני מאתגר אותן קצת.

אז עד היום התשובה שלי היתה קאיימן, כי פשוט לא נהגתי מעולם בשומדבר שמתנהג כל כך טוב, אבל... לאלפא יש הגה אמיתי.

והיא הרבה יותר יפה.

אז זה לא ממש מעניין אם היא פיאט בתחפושת או מזראטי להמונים, ומי נותן זיון מעופף באיזו עוד מכונית יש ידיות איתות כמו ב-4C.

זו מכונית כמו שאני רוצה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
המתגים משותפים בקונצרן כולו וזה קורה גם ב-VAG. באאודי A1 יש אותו הגה כמו ב-A8 כמדומני. מתגי המגבים ב-VAG זהים בכל המכוניות פחות או יותר ואפילו ב-R8 תמצא אותם, כנ"ל גם לגבי מתג הפעלת האורות ברכבי הקונצרן (מתג סיבובי משמאל לקונסולת ההגה), שאאודי מוסיפה עליהם טבעת כרום כדי להתבדל. אגב, גם מתגי השליטה על החלונות זהים.

ספציפית לדיון, אני מזהה מהתמונות של ה-4C את מתגי המגבים\אורות מהפנדה. ואין על מה להתבייש בהם, הם איכותיים מאד וה-tactile feel שלהם מעולה.

תחשוב על זה ככה: ה-4C הוא "רכב על" שעבר הקטנה עקבית בקנה מידה בכל היבט שניתן, על מנת שניתן יהיה למכור אותו במחיר הזה. הכסף כאן הלך בדיוק להיכן שצריך, על מנת ליצור תמהיל ראוי ומוצלח של מרכיבים בהתחשב בתקציב ובעיקר בנפח הייצור. רכב במהדורה כה מוגבלת הוא בהכרח יקר בצורה מטורפת; כדי להעמיד רכב כזה בסכום המדובר היה צריך לקצץ איפשהו.. לא היית מעדיף שיקצצו בשלדה, נכון? אם כן, אתה צריך לבחור בקאיימן. כל כך פשוט.

גם בלמבורגיני תמצא מתגים מאודי.

פורסם

להבדיל אלפי הבדלות הרכב שלי שאינו רכב על ורחוק מכך ננהג לפני שבועיים על ידי נהג פורמולה מקצועי, הדבר הראשון שהוא ממש הופתע וציין את זה כמה פעמים במהלך הנהיגה זה שהרכב מרגיש הרבה יותר קל ומתנהג מאיך שהוא נראה, הבלימות אגרסיביות מאוד, התאוצות כנ״ל ובעיקולים הוא נהנה מהאיזון הקל שנותנים לרכב באמצעות הדוושה שעוזר להתגבר על המשקל העודף.

ברור שיש יתרון למכוניות קלות יותר, לטעמי הוא פחות בא לידי ביטוי בהאצות ובלימות כי אלה 2 נקודות ש״קל״ לטפל בהם, יתרון המשקל של רכב קל יבוא לידי ביטוי בעיקר בשינויי כיוון מאוד מהירים וחריפים ששם הרכב הכבד יותר יתקשה יותר.

ויחד עם זאת, הגישה של ״רכב כבד זה לא טוב״ שגויה ויש לא מעט רכבים שמוכיחים שלמרות משקלם הגבוה הם מכונות נהיגה מהטופ (למען הסר ספק- הרכב שלי ממש לא נמצא בקטגוריה הזאת).

כבר בשנות ה 20-30, אמר בוגאטי על בנטלי שהוא מייצר את "משאיות המרוץ הטובות בעולם",על זה ענה לו בוגאטי ש " "there's no replacement for displacement", " רק כמובן שצריך לזכור שהמשאיות האלה נתנו לו קרב שהוא לא ממש ניצח בו בנוק אווט, אולי בנקודות.

אז איזה גישה צודקת? הפחת משקל? הוסף כ"ס? דעתי האישית היא שכל עוד הרכב בנוי נכון, זה לא ממש משנה. ניתקלתי בדוגמאות שמצדיקות את שתי הגישות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עידן - דאגתי להדגיש שהכל חלומות. יכול להיות שאם אנהג בויירון ארגיש אחרת, אבל בינתיים החלומות שלי ששוקלים שני טון בד"כ נוסעים גם בשטח :lol:

בגירה - גם אנצו פרארי אמר פעם שאוירודינמיקה זה לאלה שלא יודעים לבנות מנועים. הביטויים האלה נחמדים בעיקר לשיחות פאב. מה שכן, אני מסכים שבשתי הגישות אפשר לייצר מכוניות מדהימות. GTR כדוגמא טובה למכונית כבדה שנותנת בראש.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא רק ביטויים לפאב, זה היה האני מאמין שלהם.

לוטוס ובוגאטי (המקורי) דגלו ב JUST ADD LIGHTNESS, לא חושב שתמצא אצלם רכבים כבדים.

בנטליי, לא חושב שייצרו משהוא קל אי פעם, אלא אם אנחנו מדברים על נייר המכתבים של החברה.

דווקא את האמירה של אנזו אני לא מכיר אבל מעולם הוא לא נחשד בייצור בלוק איטונג ממונע כך שאני לא ממש מבין מה יש לו נגד אוירודינמיות, הוא מאוד מתחשב בה. כנראה שצריך להבין את הקונטקסט בו נאמר העניין.

פורסם

אנזו, כמו אטורה בוגאטי אגב, היה אקסצנטרי משהו (דרך יפה להגיד חמום מוח ערס איטלקי דפוק). זה כנראה הקונטקסט :lol:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אטורה בוגאטי אמר את ההערה על ה"משאיות" אחרי שהוא ניצח בלה מן, הוא רתח מזעם על זה שבנטלי הגיעו ישר אחריו (מקום שני) ולא הרחק מאחר, הרי הם "משאית חזקה".

אך, הבנטלי בויז, לא פלא שכמה שנים אח"כ כמעט כל ההרכב (המורחב) שלהם הפך לטייסי קרב בשרות הוד מעלתה.

תודה על התיקון, אכן התכוונתי לבנטלי.

פורסם

לא זוכר את המשפט של אנזו שציטטת בגירה, אני כן זוכר משפט שלו (שגם מושמע במוזיאון שצמוד למפעל במראנלו):

״אנחנו לא בונים מכוניות, אנחנו בונים חלומות״.

חש בזה משהו.

כשחושבים על זה, יש אתגר לא קטן בלהפוך מכונית גדולה וכבדה למתנהגת בניגוד לרכב קל שבאופן טבעי קל יותר לעשות כן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
lei1989, זה עלול להפתיע אותך, אבל יש בפורום הזה עוד משתמשים חוץ ממך. חלקם אפילו די פעילים וכותבים דעות שונות. הנה, כאן, בשרשור הזה, בתגובה מס' 112, דורקי כתב את דעתו על כך שאם הרכב שהוא קונה כולל גם רכיבים מרכבים זולים יותר, זה יפריע לו. עד כאן אתה עוקב? יופי. בתגובה רומן כתב לו שזו פרקטיקה נהוגה בעולם הרכב, וכדוגמא הביא את לוטוס אליז בגרסאותיה הראשונות (תגובה 114).

את תגובתך לכך (מס' 140) פתחת בסגנון לא מתלהם ורגוע לחלוטין וכתבת ש-"

לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו, באתי לרשום לך שגם שאתה צודק אתה טועה אבל בעצם אתה רק טועה". כהוכחה לזה שרומן טועה הבאת את אליז S, בזמן שרומן דיבר על לוטוס רגילה. אחר כך גם הלכת וסתרת את הדעה של עצמך וכתבת ש"

אגב המנוע של אחת האליס הראשונות גם הופיע בטויוטה קורולה".

אתה מבין את השתלשלות וסדר הדברים פה? הנה, שוב: דורקי כתב שהוא לא רוצה רכב שחולק מכלולים. רומן הביא כדוגמא לרכב מוצלח כזה את האליז. אתה הגבת וניסית לרדת עליו, תוך התייחסות לדגם אחר של האליז. הוא התייחס לפניך ללוטוס בהקשר של השיחה הזו. לא מסובך. אחר כך כמובן שרצת לספר שיש לרומן בעיות בהבנת הנקרא, מבלי שאתה עצמך מבין על מה אתה מגיב.

אם הבנת הנקרא שלך הייתה תקינה ו/או היית קורא את כל השרשור ו/או לפחות את התגובות שלי, היית רואה שלא פתחתי במה שאמרת אלה לפני זה, היית רואה שאני הזכרתי לוטוס הרבה לפני רומן בתגובה מספר 88 (ועוד רשימה של 12 רכבים), פשוט רומן נתפס על הלוטוס ואז הסברתי לו שהלוטוס אליס S קלאברייסר עולה כחצי מהמחיר של האלפא בחו"ל (שים לב לקישורים ברשימה), זה הופך את הרעיון של "אותו מנוע" כמו של... (למרות שרק הבלוק אותו דבר) להרבה יותר נסבל, אתה מבין את סדר ההשתלשלות וסדר הדברים פה?

כנראה שלא, אם בחרת לרשום את התגובה המתלהמת הזאת שאין לה שום אחיזה במציאות.

שים לב שלמרות שכל תגובה שלך נפתחה או הכילה התקפה אישית כלשהי, דווקא ענו לך בצורה די מנומסת. שים לב לזה שאתה הוא זה שבכל פעם מצא לנכון ללכת ולנסות להוכיח שלאנשים אחרים כאן יש בעיות בהבנת הנקרא. שים לב שכשאתה כותב דברים כמו "לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו", "אתה רק טועה", "שוב פעם הבנת הנקרא שלך ברמה ממש ירודה" זה נופל בדיוק תחת ההגדרה של "מתלהם", שהבאת כאן. מעבר לזה, התגובות האלו מתייחסות ל"גופו של אדם" ומורידות את רמת הדיון בערך ל0. מעבר למעבר, די מגוחך שאחרי חמש תגובות שלך, בערך, בהן אתה מדגיש כמה לי או לרומן או אולי לאחרים יש בעיית הבנת הנקרא, אתה מוצא לנכון להתבכיין על זה שעונים לך שאולי הבעיה היא אצלך (ואין כאן אולי, אבל מילא).

שוב פעם, אם הבנת הנקרא שלך הייתה תקינה ו/או היית קורא את כל השרשור ו/או לפחות את התגובות שלי, היית רואה שבתגובה מספר 88 שהתייחסתי לדבריו של ALEXK לא הייתה התקפה אישית על אף אחד היו נטו עובדות (חוץ מהלדעתי שם בסוף, אני מדגיש במיוחד בשבילך) ואז שרומן התייחס לדבריי ורשם שטויות מצאתי לנכון להעיר לו על מה שהוא כתב ולהפריך את השטויות שהוא כתב עם עובדות ממקור מהימן כל זה ללא התייחסות לגופו של אדם, אתה מבין את סדר ההשתלשלות וסדר הדברים פה? בטוח שלא אם רשמת את התגובה המתלהמת הזאת שאין לה שום אחיזה במציאות.

לא כ"כ הבנתי מה ניסית להגיד עם הטענה שלך שאני לא יודע מה זה "סרקזם". הלכתי למקור האהוב עליך בעולם - ויקיפדיה. שם נטען ש-"

סרקזם הוא סגנון דיבור עוקצני ומריר, המשמש להקנטה וללעג". זה לא אחד לאחד מה ששאלתי אותך? למה אתה מוצא לנכון להגיב בטון "עוקצני ומריר"? למה אתה מחפש "להקניט וללעוג"? כי אתה חושב שזה הופך את הדעה שלך על שווי הרכב למלומדת ומבוססת יותר? יש אולי סיבה אחרת?

המשכנו את הדיון ביני לבין רומן ופתאום משום מקום אתה קפצת, למרות הצלמית של העקרב ניסית לעקוץ אותי בסגנון הכתיבה הסרקסטית שלך (לא משנה שלא הלך לך), להזכירך:

lei1989, רומן הזכיר את הלוטוס הישנות לפני שאתה כתבת את דעתך המלומדת על אליז S או כל דבר אחר. מצטער להרוס לך, אבל בעיית הבנת הנקרא היא דווקא לא אצלו. הערת ה-"דרך אגב" שלך רק מוכיחה שהוא צדק. גם חוסר היכולת להבין כתיבה סרקסטית.

אני לא כ"כ מבין את מהות התגובה המתלהמת שלך ("פיאט 4C, פיאט ג'ולייטה" ועוד). זה גורם לך להרגיש שאתה אחד שמבין? אחד שלא יעבדו עליו? שעלית פה על איזה סוד או משהו שאנשים אחרים לא מכירים או לא מבינים?

אני לא רוצה לנהל שוב ויכוח חסר טעם לגבי המשמעות של המותג, אז נניח ו"אלפא" זה מותג מת לחלוטין, וזו תווית. נניח ומחר גם מנהלי הקונצרן מחליטים לבטל אפילו את התווית, ומהיום יש רק פיאט. משנים את השם של הרכב באופן רשמי לפיאט 4C. למי אכפת? על מה זה משפיע בדיוק? על זה שאתה, lei1989, לא תקנה?

הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו.

אתה מבין את סדר ההשתלשלות וסדר הדברים פה? בטוח שלא אם רשמת את התגובה המצטדקת הזאת.

בקיצור, lei היקר, אני לא מבוגר ממך בהרבה. רק איזה 5 שנים. עדיין, זה מספיק כנראה בשביל להבין שאפשר לנהל דיון גם בלי לפתוח כל משפט שני ב"אתה לא מבין" או מבלי להתנסח כל הזמן ב"סגנון דיבור עוקצני ומריר". מאחל לך רק טוב, ושתלמד גם אתה שאפשר להתדיין בצורה קצת שונה, או לפחות לא להתבכיין כשעונים לך באותו הטון שלך בדיוק.

עוד תגובה לא רלוונטית, איפה אתה רואה שרשמתי "אתה לא מבין" ואם עדיין לא הבנת (בטוח שלא הבנת) הסגנון העוקצני התחיל ממך ומרומן, אתה כנראה מהיפי נפש האלו שאוהבים להטיף מוסר, איפה אתה רואה שאני מתבכיין? שאני רושם שחבל שהתייחסתם לגופו של אדם ולא לגופו של שרשור? תחסוך ממני ומהפורום את ההצטדקות שלך כי ההתנהגות שלך לא 100 אחוז אפילו לא 20 אחוז (אני לא טוען שההתנהגות שלי 100 אחוז אבל בטוח לא 20 אחוז), אין פה שום התבכיינות (לא שלי לפחות).

נ.ב אני, בניגוד אליך, לא אקנה אחד כזה כי אין לי כסף לזה. אתה, כנראה, יותר מבוסס ממני ובטח, בתור האדם המבין שאתה, תקנה עוד לוטוס לאוסף. הן הרי נדירות, וגם ממש נגישות במדינת ישראל לכל מי שרק רוצה.

עוד אחרי כל זה אתה ממשיך? הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו.

מר רומן היקר, יפה אמרת: "טענות", לא עובדות אלא טענות, למרות שלא כולם (אלא אם כן אתה ויבגני היחידים פה) פה רק טוענים טענות אלא כותבים גם עובדות (ממקור מהימן) ולא מז**ים במוח עם משהו שהם שמעו מאח של דוד של חבר, אבל כמובן שאותך זה לא מעניין כי רק הדעה והטענות שלך קובעות את הטון פה בפורום.

ובקשר ל"פתגם הידוע" - אם אחד אומר לך שאתה שיכור - ניחא, אם שניים - לך לישון.

זה שהפתגם מתיישב אם מספר האנשים ה"יחידים" פה בפורום לא אומר שהוא רלוונטי למקרה הזה ואם משהו מצחיק אותך אתה מוזמן לצחוק, לצחוק זה בריא ומשחרר.

Detailer.gif
פורסם

השרשור התקדם מאז, איש צעיר. תשחרר.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...