Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמצא כבר שבוע בהתלבטויות,

מצד אחד הפיאסטה - לדעתי אחרי מתיחת הפנים האחרונה הרכב נראה טוב , אך בגרסה של דלק (שנה שלישית של אחריות חשובה לי)

חסר כיוון גובה המושב , ידיות ומראות לא בצבע הרכב - קונה בשחור אז אולי זה לא יהיה משמעותי , הגה מפלסטיק וכד'..

מצד שני הקליאו - רכב נראה טוב . איבזור מרשים . הבעיה היא השם רנו מכל בנאדם שאמרתי ושאלתי על הרכב אמר לי תשובה דומה " רכב נראה טוב אבל זה רנו , מי קונה רנו ? " וזה מעצבן.. במיוחד כשאני יצטרך למכור אותה.

מבחינת מנוע שניהם דומים פחות או יותר.

אז מי יכול לפתוח לי את קו המחשבה ולהוציא אותי מהדילמה , מה עדיף ?

פורסם

לגבי הפיאסטה,האם ניסית להתעניין אצל היבואן המקביל- איילון מוטורס ?

הוא מוכר רכבים עם כל מיני רמות גימור,אפשר להוסיף תוספות ושאל אותו גם לגבי שנת אחריות שלישית.

לגבי רנו,סטיגמה של הישראלי-למותג באופן כללי,נוצרה תווית שלילית בגלל תקלות לא מעטות בגירים האוטומטיים /בעיות חשמל כאלו ואחרות של דגמים קודמים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האם בדלק אתה מקבל את מערכת המולטימדיה החדשה, או שאתה צריך להוסיף בשביל זה?

לגבי הצבע של הידיות והמראות - לדעתי חסר משמעות לחלוטין, ואולי אפילו יותר יפה! (יותר עמיד לשריטות זה בטוח)

הגה מפלסטיק? למי אכפת? זה הגה מצויין, ואין לי שום בעיה איתו. אם לא הייתי יודע שבגימור טרנד יש עור, לא הייתי שם לב להבדל.

גובה מושב? באף רכב שהיה לי לא שיניתי את גובה המושב.. קח נסיעת מבחן - אם נוח אז סבבה, אם לא - אל תקח אותו בשום מקרה.

הקליאו מאד הרשים אותי, הרגיש לי מצויין, מאובזר מאד, ומאד אהבתי אותו. בחרתי ללכת על הפיאסטה בדיוק בגלל התגובות של אנשים כשאמרתי שאני חושב לקנות רנו. גם ככה התלבטתי ביניהן ואז זה הכריע את הכף.עם מערכת המולטימדיה החדשה גם ההבדלים באבזור נהיו פחות משמעותיים..

פורסם

לגבי הצבע של הידיות והמראות - לדעתי חסר משמעות לחלוטין, ואולי אפילו יותר יפה! (יותר עמיד לשריטות זה בטוח)

הגה מפלסטיק? למי אכפת? זה הגה מצויין, ואין לי שום בעיה איתו. אם לא הייתי יודע שבגימור טרנד יש עור, לא הייתי שם לב להבדל.

גובה מושב? באף רכב שהיה לי לא שיניתי את גובה המושב.. קח נסיעת מבחן - אם נוח אז סבבה, אם לא - אל תקח אותו בשום מקרה.

הקליאו מאד הרשים אותי, הרגיש לי מצויין, מאובזר מאד, ומאד אהבתי אותו. בחרתי ללכת על הפיאסטה בדיוק בגלל התגובות של אנשים כשאמרתי שאני חושב לקנות רנו. גם ככה התלבטתי ביניהן ואז זה הכריע את הכף.עם מערכת המולטימדיה החדשה גם ההבדלים באבזור נהיו פחות משמעותיים..

תודה על התגובה , בדלק מקבלים את המולטימדיה כן .. ועשיתי נסיעת מבחן על הפיאסטה והמושב הרגיש לי מצויין. הבעיה היא האישה אני לא יודע איך היא תסתדר.

בכל אופן גם אצלי הפיאסטה בתכנון אבל משהו לא מרגיש לי שלם.

פורסם

בגדול אתה נהנה מהפיאסטה ?

פורסם

מאד, אחלה אוטו באחלה מחיר!

מה שכן - אני קניתי אותו בתקופת המבצע, עלה 69000 כולל מערכת המולטימדיה, קודנית ועלוקה.

כמה הם מבקשים עכשיו?

פורסם

אה ואני חייב לציין ששריינתי את הרכב גם לפני המבצע, כך שהייתי מוכן לשים עליו גם 77000 בלי מערכת המולטימדיה (אבל עם מראה חכמה, קודנית וחיישנים שהם הסכימו לתת במתנה)..

פורסם

הבחירה קשה כי שניהם טובים,ואין ביניהם מישהו גרוע.

נכון התמיד של רנו לא הכי טובה,אבל הרנו מאוד משפרת את התדמית,שים לב כמה פלואנס דיזל יש על הכביש.

אישית הקליאו יותר מצאה בעיני בגלל העיצוב החיצוני מסך 7 אינץ גם בגירסה הבסיסית,ובגלל שהרכב מאוד חסכוני,גם אני קניתי ב2011 פנדה שגם לפיאט אין תדמית של טיוטה בארץ,אבל אתה צריך לקנות אוטו כדאי להנות,לא כדי לחשוב מה יהיה בעוד כמה שנים,וגם כמו שיש כאלה עם תדמית יש גם כאלה בלי שיקנו אותו ממך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם הפיאסטה מגיעה היום עם מסך 7 אינץ בכל הגרסאות. עם זאת אני מסכים שבקליאו זה יותר טוב בגלל שזה מגיע מהיצרן..

לגבי התדמית - זה נכון שיקנו לבסוף, אבל בהחלט יכול להיות שיגידו לו "זה רנו, מי קונה רנו במחירון" וכל מיני כאלה.

כשאתה קונה יד שניה אז גם אתה קונה לא במחירון ואז מוכר מתחת למחירון - אז לא נורא. ברכב חדש הסטיגמה הזו יכולה לפגוע באופן הרבה יותר משמעותי, כי אתה גם קונה במחיר מחירון וגם הערך האבסולוטי של הרכב הוא גבוה..

פורסם

הקליאו נראית הרבה יותר טוב מהפיאסטה.

יש לה בעיות כמו שדה ראייה לקוי, מרגישים מהמורות וכו', רעשים במהירות גבוהה מהמראות.

חוץ מכל אלו אני ממש מבסוט על הרכב.

פורסם

יש לה בעיות כמו שדה ראייה לקוי, מרגישים מהמורות וכו', רעשים במהירות גבוהה מהמראות.

הקליאו נראית טוב, מסכים.

יותר טוב מהפיאסטה? זה כבר עניין של טעם. אני מאד אוהב את שתיהן. לדעתי הפיאסטה עם הגריל החדש ממש יפה. זו התלבטות קשה, אני הייתי באותו מצב של פותח השרשור לפני חודשיים..

פורסם

יש לך את הגירסה הידנית 1.2 ? אם כן איך צריכת הדלק ?

פורסם
הקליאו נראית טוב, מסכים.

יותר טוב מהפיאסטה? זה כבר עניין של טעם. אני מאד אוהב את שתיהן. לדעתי הפיאסטה עם הגריל החדש ממש יפה. זו התלבטות קשה, אני הייתי באותו מצב של פותח השרשור לפני חודשיים..

יוני במהירות גבוהה יש רעשים מהמראות בפיאסטה ? הרכב מרגיש יציב ? איך המיתלים שלו ? מרגישים מהמורות בכביש ?

פורסם
יש לך את הגירסה הידנית 1.2 ? אם כן איך צריכת הדלק ?

יש לי את ה0.9 הידנית, ה1.2 תשתה קצת יותר.

בין עירוני בנהיגה רגועה 22 ק"מ לליטר, בתוך העיר 14-15.

במאמץ זה יותר כמו 15 מחוץ לעיר ו10 בתוך העיר.

פורסם

הייתי באותה התלבטות וגם הוספתי את ה208 לרשימה שלי. בסופו של דבר הלכתי על הקליאו למרות שב-7 השנים האחרונות נהגתי על פורד (פוקוס) ומאוד נהנתי מהאיכות של המותג (וגם מ-0 תקלות- האוטו לא ראה מוסך פרט לטיפולים).

בחרתי בסופו של דבר את הקליאו בגרסא 0.9 טורבו.

מה שגרם לי ללכת על הקליאו לעומת המתחרות היה ההחלטה המוחלטת שלי ללכת על רכב ידני הפעם ולא רובוטי, ובגלל שאני עולה כל יום לירושלים רציתי גם עזרה של טורבו כי הגרסאות הידניות שבאות בפיאסטה ובפיז'ו הן חלשות מידי לדעתי וממה שחוויתי.

מה שעוד חיזק אותי לטובת הקליאו היה העיצוב שלה והאבזור הנדיב מאוד (בגרסת הקולקשיין), מה גם שכל אלו ביחד עם המנוע שלקחתי יצאו במחיר סביר מאוד.

היתרונות של הקליאו כמו שאני רואה אותם:

- אבזור נדיב- מסך מולטימדיה מקורי ובעברית, בקרת אקלים, מפתח חכם, בקרת שיוט, מגביל מהירות, חיישני אורות וגשם, הגה שמתכוונן לעומק ולגובה, כנ"ל מושבים, משענת יד (לי זה חשוב), מערכת "עצור וסע" (לא משתמש בה הרבה), מערכת hill hold.

- זריז מאוד- נכון שלא מדובר ברכב ספורט, אבל הטורבו בהחלט מורגש ומספק את הצרכים שלי בתור אחד שאוהב נסיעה רגועה ומחפש רכב שיטפס את העליות לירושלים במהירות סבירה ומבלי לשמוע את המנוע צורח.

- מראה חיצוני- לדעתי היפה ביותר בקטגוריה.

- צריכת דלק- הרכב אומנם נסע רק 1500 ק"מ עד כה ככה שהצריכה עדיין לא התאזנה, אבל בפועל עומדת על 1:16 נכון לעכשיו בנסיעה שרובה בינעירונית אבל כוללת עליות לירושלים בבוקר עם תנועה ערה (ולא שיוט נינוח בעליה) + פקק בכניסה לעיר.

חסרונות:

- כמו שכבר נאמר- שדה ראיה מעט מוגבל.

- מתלים- מרגישים את השיבושים שיש בעיר, אולי חלק מזה זה בגלל שאני רגיל לרכב קצת יותר כבד, אבל השיבושים בהחלט מורגשים אם כי לא ברמה כזו שגורמת לך לסיים נסיעה עם כאב גב.

- רעשי רוח- בשיוט סביב 90-100 קמ"ש שומעים רחשי רוח מכיוון המראות, שוב- גם כאן לא מדובר במשהו חריג מידי וברוב המקרים הרדיו מחריש את זה.

לסיכום, אני הייתי ממליץ לשקול בחיוב את הקליאו, זאת על אף שאני לא יודע איך היא בגרסא של ה-1.2 הידני. מראש פסלתי אותה בגלל הכתוב לעיל.

• תוכן חדש...