Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי בלנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

אחרי חיפושים רבים אחרי רכב ראשון לנהג חדש, מצאתי מודעה על סוזוקי בלנו.

מדובר על רכב ידני, 1.6 גרסאת GLX שנת 99' יד שנייה של נכה.

נכתב כי נעשה טיפול 10K, הוחלפו ברקסים, גלגלים וקלאץ'. כמו כן, הטסט הוא עד ינואר 2015, משמע שהרכב עבר טסט לאחרונה.

הרכב עבר 210K. כמו כן, הוא אמר שהוא מתחייב בבדיקה, שזה סימן טוב.

הנה הרכב: http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=156ec6b22caedf4b738ca690774ffa41714

אשמח מאוד לחוות דעת כללית על הרכב, והאם אתם ממליצים בכלל לקנות רכב כזה לנהג חדש.

המחיר שהוא מבקש הוא 10.5, וזה בערך התקציב שלי.

תודה מראש על העזרה, ושתהא גלישה מהנה :)

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הבאלנו מנחשב רכב אמין, ו-210,000 ק"מ זה לא הרבה לרכב בן 15 שנים. החזקתי ברכב דומה (1996, לפני מתיחת הפנים) משך מספר שנים וסה"כ הראה אמינות טובה, אבל נמכר כאשר היה כבן 11-12 שנים.

כמובן שחייבים לבדוק את מצב הרכב הספציפי המוצע.

מנסיוני בפורום התגובה הבאה תהיה על ה"בטיחות המחפירה" של הבאלנו. אכן מדובר באחת המכוניות הראשונות שנבחנה ב-EuroNCAP ב-1998, וקיבלה את הציון הנמוך של כוכב וחצי, זאת בדגם עם פחות אבזור בטיחות מהדגם שנמכר בארץ (שצוייד בכרית אויר נוספת וב-ABS). עם זאת מדובר בציון טיפוסי לרכבים מבציר אמצע שנות התשעים שלא תוכננו לעמוד במבחני הריסוק, ובבדיקה שערכתי לאחרונה - אפילו ל-BMW סדרה 3 מאותה תקופה (1997) היה ציון EuroNCAP זהה.

וכמובן שאני חייב לחזור על ההערה שלי לכל מי שמחפש רכב זול במיוחד: עליך לוודא שיש ביכולתך לעמוד בעלויות האחזקה השוטפת של רכב, משהו בסדר גודל של 1500-2000 ש"ח לחודש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה לאשתי באלנו 98 יד שנייה (לפני כשנתיים מסרתי אותו לאחיין שלי עם 120 אלף ק"מ שנוהג בה עד היום) מבחינת נסיעה, אמינות ונוחות האוטו מומלץ בחום. (כמובן בכפוף למצב הרכב הספציפי ). ראה מוסך פעם בשנה בטיפול בלבד. בטיחות ב"ה לא יודע.

פורסם (נערך)

היום נסעתי בבלנו 99 לאילת וחזרה תוך 8 וחצי שעות בערך ללא הפסקה. (אולי 30 דקות אוכל ושירותים)

רכשתי את הרכב הזה לבן. בכללית מדובר ברכב מאוד אמין כמעט אפס תקלות ומאוד חסכוני בדלק.

מאוד מומלץ לנהג מתחיל/חדש. מי שמחפש הנאה מנהיגה? זה לא קיימת ברכב הנ"ל.

מגרעות: נוחות בינונית,רעשים מפלסטיקה,חסר דינמיות,התנהגות בינונית,איכות גימור נמוכה,בטיחות נמוכה

מרגישים את זה אחרי נסיעה מאוד קצרה.

למרות כל זאת בחבילה כוללת של עלות מול תועלת,שווה לרכוש את הרכב במיוחד לנהגים מתחילים.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם
הבאלנו מנחשב רכב אמין, ו-210,000 ק"מ זה לא הרבה לרכב בן 15 שנים. החזקתי ברכב דומה (1996, לפני מתיחת הפנים) משך מספר שנים וסה"כ הראה אמינות טובה, אבל נמכר כאשר היה כבן 11-12 שנים.

כמובן שחייבים לבדוק את מצב הרכב הספציפי המוצע.

מנסיוני בפורום התגובה הבאה תהיה על ה"בטיחות המחפירה" של הבאלנו. אכן מדובר באחת המכוניות הראשונות שנבחנה ב-EuroNCAP ב-1998, וקיבלה את הציון הנמוך של כוכב וחצי, זאת בדגם עם פחות אבזור בטיחות מהדגם שנמכר בארץ (שצוייד בכרית אויר נוספת וב-ABS). עם זאת מדובר בציון טיפוסי לרכבים מבציר אמצע שנות התשעים שלא תוכננו לעמוד במבחני הריסוק, ובבדיקה שערכתי לאחרונה - אפילו ל-BMW סדרה 3 מאותה תקופה (1997) היה ציון EuroNCAP זהה.

וכמובן שאני חייב לחזור על ההערה שלי לכל מי שמחפש רכב זול במיוחד: עליך לוודא שיש ביכולתך לעמוד בעלויות האחזקה השוטפת של רכב, משהו בסדר גודל של 1500-2000 ש"ח לחודש.

תודה רבה על כל המידע השימושי הזה, עזרת לי מאוד.

לגבי הבטיחות, אני מבין שאני לא יכול לצפות לציוני בטיחות גבוהים בשנתונים הללו, ככה שאני מבקש מאלוהים שאני לא אכנס למצב של לבדוק את זה ;)

לגבי המצב של הרכב, העניין שהרתיעה אותי הוא מספר הקילומטרז' - אני מבין שזה יחסית נמוך לשנתון, אבל ראיתי רכבים עם פחות קילומטרז' משנתונים קרובים. מה שכן, הבחור מתחייב בבדיקת שלדה, גיר ומנוע, ואמר שהוא עשה טיפול טיימינג, קלאץ', ברקסים, גלגלים וכו', וגם עבר טסט לפני כשבוע - שזה סימן טוב בשבילי.

כמובן שאני לא אדלג על בדיקה במוסך.

לסיכום, מה שהבנתי ממך, זה שהרכב סה"כ רכב מומלץ לנהג חדש שמראה אמינות (פרמטר שמאוד חשוב לי - יותר מהכל בעצם) אבל בעל בטיחות לקויה.

רציתי גם לשאול מה לגבי תצרוכת הדלק? הרכב ישמש אותי בעיקר לנסיעות קצרות בעיר, ואני לא בעל רגל כבדה יותר מידי.

שוב, תודה על העזרה :)

היה לאשתי באלנו 98 יד שנייה (לפני כשנתיים מסרתי אותו לאחיין שלי עם 120 אלף ק"מ שנוהג בה עד היום) מבחינת נסיעה, אמינות ונוחות האוטו מומלץ בחום. (כמובן בכפוף למצב הרכב הספציפי ). ראה מוסך פעם בשנה בטיפול בלבד. בטיחות ב"ה לא יודע.

תודה רבה על העזרה. אמן והרכב הזה גם היה עם 120 אלף :) העניין של הקילומטרז' של הרכב שאני מתעניין בו קצת מרתיע אותי.

ואלו חדשות טובות שלרכב אין בעיות כרוניות, אלא מצריך טיפולים שוטפים בלבד.

אם רק יורשה לי לשאול אותך מה הצריכת דלק של הרכב? אני רוצה פשוט לשאול כמה שיותר אנשים בעלי ניסיון בשביל להגיע למספר ממוצע כלשהו.

היום נסעתי בבלנו 99 לאילת וחזרה תוך 8 וחצי שעות בערך ללא הפסקה. (אולי 30 דקות אוכל ושירותים)

רכשתי את הרכב הזה לבן. בכללית מדובר על רכב מאוד אמין כמעט אפס תקלות ומאוד חסכוני בדלק.

מאוד מומלץ לנהג מתחיל/חדש. אבל זה רכב שהנאה מנהיגה לא קיימת כמעט.

נוחות בינונית,רעשים מפלסטיקה,חסר דינמיות,התנהגות בינונית,איכות גימור נמוכה ביותר,בטיחות נמוכה

מרגישים את זה אחרי נסיעה מאוד קצרה. למרות כל זאת זה מתאים לצרכים שלי. (של הבן למעשה)

תודה רבה על המידע. והאמת שהרכב ישמש אותי בתור רכב לצבירת ניסיון בעיקרון. נסיעות עירוניות מ-A ל-B, ככה שהנאה היא לא פרמטר יותר מידי עיקרי אצלי.

לגבי עלויות האחזקה, זה משמח אותי שאין בעיות כרוניות.

לגבי הבטיחות, אני מקווה שאני לא אגיע למצב של תאונה חס וחלילה, אבל אני מבין שרכבים כאלה הם לא שיא הבטיחות.

שוב, תודה רבה!

אם אוכל גם לשאול מה רמת הגימור GLX כוללת, כי ניסיתי למצוא תשובה במרשתת, אבל לא מצאתי משהו ספציפי לצערי :(

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

פורסם (נערך)
בכללית מדובר ברכב מאוד חסכוני בדלק.

מסכים עם כל מה שכתבת למעט השורה המצוטטת- הבאלנו לא חסכונית בדלק, אפילו לא מתקרב לכך.

מנסיון של כ-6 שנים עם באלנו במשפחתי (אחת שנת 97 שהושבתה ואחריה אחת שנת 2002 אם אינני טועה, הדגם מתוח הפנים), הרכב בעל נוחות בינונית, איכות חומרים בינונית מאוד, איכות הרכבה בינונית (שופרה מעט במתיחת פנים אבל גם אז- בינונית), מרווח פנים סביר, לא מתאים למי שמחפש הנאה מנהיגה.

מצד שני- הבאלנו מאוד אמינה ואצלנו ראתה מוסכים רק בטיפולים שנתיים (הפעם היחידה שהגיע למוסך שלא במסגרת טיפול שנתי היתה בהשבתה של הראשונה), הודות לתיבת הילוכים "טיפשה" היא מרגישה זריזה יחסית, מאובזרת לא רע ביחס למחיר ובשקלול זה כל הפלוסים והמינוסים עם המחיר היא מהווה חבילה לא רעה בכלל.

אני נהגתי בה כנהג חדש והיא היתה אחלה.

אם אתה מחפש רכב פשוט לתפעול ואמין שיקח אותך מנקודה א' לנקודה ב' עם נוחות סבירה הבאלנו תתאים לך, אם הנוחות או האיכות חשובים לך מאוד אז יש אופציות יותר טובות, למשל סיוויק או לאנטיס.

עריכה,

רמת גימור GLX (המאובזרת אם איני טועה) כוללת נעילה מרכזית, חלונות ומראות חשמליות, 2 כריות אויר (נהג ונוסע), ABS, מושב נהג מתכוונן לגובה.

זה פחות או יותר האבזור ברכב, כל החישמולים שהיו מקובלים במשפחתיות באותם שנים.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ב

GLX אין ABS בסופר יש.מושב נהג מתכוונן לגובה, אין.

כל השאר נכון פחות או יותר.

בלנו רכב חסכוני -עכשיו חזרתי מאילת הלוך חזור רצוף 680 קילומטר בערך

על בערך פחות ממיכל מלא. משהו כמו 1/15 - זה חסכוני. כמובן שצריכת דלק היא בראש וראשונה -הנהג עצמו.

נכון יש רכבים חסכוניים יותר -למשל הטויוטה שלי עושה את אותה נסיעה על 1/17

פורסם

הרכב נראה שמור מידי וצבוע גם..תבדוק שהוא לא מסוחר.

דבר שני 210 אלף קילומטר זה הרבה גם אם לא ביחס לשנים על הכביש.

דבר שלישי מדובר במחיר יקר ביחס לתמורה..ב10 11 יש דברים טובים היום. הקילומטר גבוה והמחיר גם מאוד.

מכרתי בלנו ב9 אלף עם 155 אלף קמ במצב מצויין והיא הייתה אוטומטית..ככה שידנית בטוח עולה פחות גם אם זה לא משמעותי..אם אתה נעול עליו תדרוש להורדה משמעותית במחיר ואם לא מה טוב.. רכב קונים עם סבלנות לא כל הנוצץ זהב.. לא תרצה להשקיע כסף וכל מה שיש לך בממשהו שלמראית עין נראה ממש יפה. בעיקרון הרכב עצמו אמין וטוב שלי אוטומט עשה 1 ל12 בדלק אז ידני כנראה פחות אבל תלוי באופי הנהיגה. בכל מקרה במחיר הזה הייתי חפש אחת אחרת כי פה המחיר גבוה מאוד וגם הקילומטר תחשוב איך אתה מוכר עוד שנה שנתיים עם קילומטז של 250 אלף.

בהצלחה

פורסם
מסכים עם כל מה שכתבת למעט השורה המצוטטת- הבאלנו לא חסכונית בדלק, אפילו לא מתקרב לכך.

מנסיון של כ-6 שנים עם באלנו במשפחתי (אחת שנת 97 שהושבתה ואחריה אחת שנת 2002 אם אינני טועה, הדגם מתוח הפנים), הרכב בעל נוחות בינונית, איכות חומרים בינונית מאוד, איכות הרכבה בינונית (שופרה מעט במתיחת פנים אבל גם אז- בינונית), מרווח פנים סביר, לא מתאים למי שמחפש הנאה מנהיגה.

מצד שני- הבאלנו מאוד אמינה ואצלנו ראתה מוסכים רק בטיפולים שנתיים (הפעם היחידה שהגיע למוסך שלא במסגרת טיפול שנתי היתה בהשבתה של הראשונה), הודות לתיבת הילוכים "טיפשה" היא מרגישה זריזה יחסית, מאובזרת לא רע ביחס למחיר ובשקלול זה כל הפלוסים והמינוסים עם המחיר היא מהווה חבילה לא רעה בכלל.

אני נהגתי בה כנהג חדש והיא היתה אחלה.

אם אתה מחפש רכב פשוט לתפעול ואמין שיקח אותך מנקודה א' לנקודה ב' עם נוחות סבירה הבאלנו תתאים לך, אם הנוחות או האיכות חשובים לך מאוד אז יש אופציות יותר טובות, למשל סיוויק או לאנטיס.

עריכה,

רמת גימור GLX (המאובזרת אם איני טועה) כוללת נעילה מרכזית, חלונות ומראות חשמליות, 2 כריות אויר (נהג ונוסע), ABS, מושב נהג מתכוונן לגובה.

זה פחות או יותר האבזור ברכב, כל החישמולים שהיו מקובלים במשפחתיות באותם שנים.

ב

GLX אין ABS בסופר יש.מושב נהג מתכוונן לגובה, אין.

כל השאר נכון פחות או יותר.

בלנו רכב חסכוני -עכשיו חזרתי מאילת הלוך חזור רצוף 680 קילומטר בערך

על בערך פחות ממיכל מלא. משהו כמו 1/15 - זה חסכוני. כמובן שצריכת דלק היא בראש וראשונה -הנהג עצמו.

נכון יש רכבים חסכוניים יותר -למשל הטויוטה שלי עושה את אותה נסיעה על 1/17

מצטער overev אך מעולם לא מדדה אשתי היקרה כמה הוא צורך...

תודה רבה לכם על העזרה חברים, עזרתם לי מאוד!

הרכב נראה שמור מידי וצבוע גם..תבדוק שהוא לא מסוחר.

דבר שני 210 אלף קילומטר זה הרבה גם אם לא ביחס לשנים על הכביש.

דבר שלישי מדובר במחיר יקר ביחס לתמורה..ב10 11 יש דברים טובים היום. הקילומטר גבוה והמחיר גם מאוד.

מכרתי בלנו ב9 אלף עם 155 אלף קמ במצב מצויין והיא הייתה אוטומטית..ככה שידנית בטוח עולה פחות גם אם זה לא משמעותי..אם אתה נעול עליו תדרוש להורדה משמעותית במחיר ואם לא מה טוב.. רכב קונים עם סבלנות לא כל הנוצץ זהב.. לא תרצה להשקיע כסף וכל מה שיש לך בממשהו שלמראית עין נראה ממש יפה. בעיקרון הרכב עצמו אמין וטוב שלי אוטומט עשה 1 ל12 בדלק אז ידני כנראה פחות אבל תלוי באופי הנהיגה. בכל מקרה במחיר הזה הייתי חפש אחת אחרת כי פה המחיר גבוה מאוד וגם הקילומטר תחשוב איך אתה מוכר עוד שנה שנתיים עם קילומטז של 250 אלף.

בהצלחה

אמן עליי למצוא משהו כמו מה שמכרת חחחח.

הבעיה הגדולה אצלי שאני כבר חצי שנה מנסה למצוא משהו, ולא מצליח למצוא כלום :( אני מסכים לגמרי שאני צריך לקחת את הזמן, אבל אני פשוט מתחיל לחשוש שאני לא אמצא כבר כלום.

לגבי הקילומטרז', גם אותי העניין הזה הרתיע מאוד, וכמו שאמרת, הרכב נשמע שמור מידי, אבל אין לי מושג איך לבדוק אם מדובר בסוחר או לא. יש לזה "דרכים" לבדיקה? אני מצטער על הבורות.

פורסם

הרכב נראה בתמונות כרכב של סוחר, כאילו עבר הכנה למכירה, עבר פולישווקס(הטעות במקור) שמו טאסות חדשות בשביל המראה וכד'. אבל אני לא יודע עד כמה סוחרים מתעסקים ברכבים ישנים כאלה.

אני מצטרף כמובן לכל ההמלצות לבאלנו מסיפורים של אחרים, הדבר היחיד שהיו מדגישים לי שוב ושוב זה כמה הרכב חסכוני, ורק אז האמינות וכו'.

אם הרכב באמת של נכה בקש לראות עדויות על כך, בנוסף בדוק אם הרכב נצבע ואם כן למה, הצבע נראה חדש מדי ובדר"כ אנשים מבוגרים ונכים שורטים פה ושם את האוטו בטח ובטח שבחניות אבל הכל יכול להיות (נהג טוב עם חניה פרטית לדוגמא)

בנוסף התמונות דומות מאוד לצורה שסוחרי רכב מצלמים, תהיה בטוח שבעל הרכב עצמו לא צילם את הרכב.

פרסם פה גם את המודעה אם ניתן.

210 זה סביר ואם זה באמת נכה זו הסיבה שהרכב עשה את הקילומטראז' הגבוה (כל תזוזה שלו מצריכה נסיעה)

Miata ND2

פורסם

לגבי צריכת הדלק זה מאד תלוי איפה אתה נוסע וכמה.

אצלי הרכב עושה בעיקר נסיעות קצרות בעיר בצריכת דלק של סביב 12 ק"מ לליטר.

יצא לי לא מזמן לעשות נסיעה ארוכה של 500 ק"מ (250 לכל כיוון )עם מעט מאד עצירות, מלאתי דלק לפני היציאה ונשאר קצת פחות מרבע מיכל בסוף. כן, גם לי היה קשה להאמין. תעשה את החשבון לבד.

פורסם

martines,

סליחה על הביטוי אבל בחלומות הלילה הבאלנו לא יכולה לייצר צריכת דלק מצויינת של 1/12 בעיר אלא אם חצי מהזמן היית עם מנוע כבוי ודחפת את הרכב....

אתה מבין שהצריכת דלק עליה אתה מדבר טובה בהרבה מזו שהיצרן עצמו מצהיר?

1/10 זה נתון הגיוני עבור הבאלנו בעיר, בבין עירוני לרוב מתקבל נתון סביב 1/13 עד 1/14 בנהיגה מאוד רגועה.

יחסית למשפחתיות מאותו הדור זה לא נתון מדהים ואני יכול להעיד שכאשר אבא שלי החליף את הבאלנו 2002 שלו לחצתי עליו לקחת סיוויק חדשה (זה היה ב-2010) אבל הוא היסס כי חשש שמנוע ה-1.8 בסיוויק יהיה אפילו יותר שתיין מה-1.6 של הבאלנו והסברתי לו שהסיוויק דווקא יותר חסכונית.

חצי שנה לאחר שרכש את הסיוויק אבא שלי התקשר להודות לי שלחצתי עליו לקחת את הסיוויק כי כרכב מדובר בקפיצה ענקית מהבאלנו וגם מבחינת צריכת הדלק- טובה בהרבה מזו של הבאלנו (הנסיעות אצלו קבועות כך שהיה לו מאוד קל למדוד את הצריכת דלק).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

לי יש באלנו אוטומטית 97 ואני יכול לדווח לך שכבר יותר מחודש תצרוכת הדלק נעה בין 14.7-15.3, יש לציין שרוב הנסיעות הם על כביש מהיר וקצת בתוך העיר(גר בלוד עובד בת"א).

שבוע אחד נסעתי במהירות לא חסכוניות 120ומעלה עם האצות חזקות והרכב אכל באותו שבוע סביב ה14.9.

יש לציין שאני מתדלק כל 400 -500 קילומטר.

לפני חודש עברתי תחנת דלק מדור אלון לדלק ומאז השתפרה התצרוכת.

למרות כל זה סוזוקי באלנו לא שווה 10 אלף אולי הדגמים האחרונים של 2002 עם קילומטרז סביר של 180אלף ומטה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

שוב אני עשיתי אתמול ( וגם ביום שלישי) נסיעה של 680 קילומטר (לוד אילת וחזרה ) על מיכל אחד בערך.

לא לקחתי סיכון ותדלקתי מעט דלק. בטיוטה שאני מכיר אותה טוב יותר אני עושה את אותה נסיעה

על 50 ליטר בתדלוק אחד ועוד נשאר לי כמה ימים בתוך אילת.

• תוכן חדש...