Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת נקנתה לפני חודש ובזמן ההרכבה בוצע כיוון והכל היה טוב אבל ככל הנראה מישהו "התעסק" עם המגבר ושינה כיוונים [אחד החברים של אבא] ואני שומע קצת מוזר - הסאב כאילו נבלע ע"י הקומפוננט הקדמי ז"א אני שומע את הבאסים חזק מקדימה אבל לא מרגיש את ה"בום" בגב מהסאב והרמקולים האחוריים לא הכי מורגשים ,אשמח לשמוע מה דעתכם ואיך לדעתכם אוכל לשפר את חווית השמיעה.

בדאבל דין לא נגעו והכיוון תדרים וכו' נשאר כמו שהיה.

הרכיבים:

דאבל דין פיוניר 2450

קומפוננט קדמי מורל טמפו 6.5

6X9 אחורי סרווין ווגה סדרת 96

מגבר רוקפורד R300.4

סאב דיימונד 12' - D3 .

הסאב + קומפוננט קדמי מוגברים ע"י המגבר ,ה 6X9 מחוברים לדאבל דין בלבד.

בנוסף רציתי לשאול לגבי תיבת הסאב - היא אטומה לגמרי בלי חור ובגודל סטנדרט 45 ס"מ - האם החור משפיע והכרחי ?

תמונות מהמגבר כרגע:

nkhjnhdjytzz.jpg

http://www.siz.co.il/my.php?i=nkhjnhdjytzz.jpg

תודה לעוזרים !

פורסם

למען האמת, באס שמגיע מהחלק הקדמי הוא מצב שלרוב מועדף, שכן הוא מדמה במה קדמית כך שהבאס מגיע מהבמה - לא מאחורי הגב. המצב הינו תקין וטוב מאוד שהצלחת להגיע אליו, רבים לא מצליחים.

עם זאת, אם ברצונך להגביר את הסאב, צריך לבדוק את הכיוונים הנוכחיים ולראות אם יש בכלל מקום להגביר.

בתמונה שהבאת אי אפשר לראות היכן עומד בורר הגיין של הסאב, או באילו תדרים הוא נחתך.

האם אתה חותך את הסאב גם דרך הפיוניר? האם הסאב באמת מחובר בגישור?

עוד דבר - אתה כרגע מגביר את הסאב יחד עם "PUNCH BASS", שזה בעצם עיוות של איזור תדר 40 הרץ. מדובר באופציה לא מאוד בריאה לאלמנט, ומומלץ להמנע. יש לזכור שהמגבר שלך מסוגל להפיק לסאב רק 150RMS בהנחה והוא מחובר ב4 אום מגושר, בעוד שהסאב מתוכנן לקבל עד 400RMS, כלומר אתה לא תוכל לסחוט ממנו את כל מה שהוא מסוגל מבלי להתקין מגבר חזק יותר.

לגבי התיבה - ה"חור" (פורט) לא הכרחי. תיבה אטומה בדרך כלל יותר SQ, פחות SPL. פתוחה בדרך כלל יותר SPL, פחות SQ.

זה כמובן על קצה המזלג.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם (נערך)

אלון תודה על התגובה אבל למען האמת אני ממש לא מבין בתדרים וכל הכיוונים ,אחרי שבדקתי כרגע - קודם כל הורדתי את ה PS ל+0 כמו שהמלצת ,בורר הגיין של הסאב עומד על 6 כי פחות מזה אני לא הכי מרגיש את הסאב והסאב אכן מחובר בגישור לפי מה שהמתקין אמר.

אשמח לשמוע המלצה איזה מגבר אני יכול לקנות כדי לנצל את מלוא הסאב ,הכוונה על וואט / RMS בתקציב נמוך או יד2 והאם חשוב לשים קבל במקרה שיש שני מגברים ?

* אשמח לדעת מה אומר ה"Front / Rear FREAK HZ" - הקדימה מכוון על 100 והאחורה על 175.

ואם זה נחוץ אז הכיוונים כאלו במידה ולא הצלחת להבין איזה צד הוא ה"מורה":

רמקולים קדמיים:

GAIN 5

HP 80HZ

FRONT FREQ 100

PUNCH BASS +0

סאב:

PUNCH BASS שונה ל+0

REAR FREQ +175

LP

GAIN 6

הגדרות אלו בריאות למערכת ? שומעים מאוד צלול וחד כמו שאני אוהב כרגע ,הבעיה היא הסאב שמעט נבלע.

עריכה אחרונה על ידי Or_Banay
פורסם

לזוג הקדמי ישנו קרוס HP קבוע על 80HZ לא ניתן לשנות את נקודת החיתוך הזו ע"י המגבר

נקודת החיתוך לסאב צריכה להיות פחות או יותר חופפת על 80HZ ב-LP ,גם נקודת חיתוך גבוהה יותר היא בסדר

כך הסאב מפצה על תחום הוופר.

פורסם

אז גם אם אני יוסיף מגבר נוסף שיספק 300RMS לסאב [הסאב בהספק 400RMS וכרגע מקבל רק 150RMS]

אז עדיין אני לא יקבל את מה שאני מחפש ? פשוט עדיף לעשות בתיבה חור ?

פורסם

אני חושב שלפני שתעשה צעד יקר שתצטער עליו, תגיע בפעם הבאה למפגש הקרוב אלייך ותתייעץ.

החלפת תיבה לפתוחה לבד לא בהכרח תעשה את ההבדל הרצוי. החלפת מגבר לאחד חזק יותר או מונובלוק כבר עשוי לתת תוצאה טובה יותר, אבל שוב, ייתכן והבעיה העיקרית לא נעוצה רק בכך.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

דיברתי עם המתקין שלי הוא אמר לי להגיע ושישים לי סאב עם תיבה פורטד של מורל וכמה נוספים ואני יראה מה מתאים לי ועל הדרך נוסיף מונו לסאב.

• תוכן חדש...