Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

נתקעתי עם הרכב .

בעת סיבוב המפתח נשמעים "טיקים" אך איננו מניע. יש חשמל המצבר מראה טעינה וניסיתי הנעה באמצעות כבלים אך לשווא.

פניתי למוסך בו אני מטפל ברכב שיעזרו לי בשטח אך הם סירבו ואמרו לי רק מה ניתן לעשות. (להכות עם פטיש תוך כדי ניסיונות התנעה, או לחילופין להניע בדחיפה).

אפשרות שלישית היא לגרור את הרכב אליהם.

האם שני האפשרויות הראשונות אכן נכונות? ואם כן .איך אני מזהה היכן נמצא הסטרטר כי אפשרת הדחיפה פחות טובה בגלל תוואי הדרך.

האם התקלה תחזור על עצמה ויש במיידית להחליף סטרטר? או שזה משהו רגעי ונקודתי?

תודה

שי

לא עונה אם לא יודע תשובה!!!

פורסם

אכן 2 השיטות נכונות על מנת להניע את הרכב. מכות על הסטרטר יכולות לשחרר אותו אך עדיין צריך לקחת בחשבון שאם סטרטר ניתפס הוא עלול להיתפס גם בהמשך וחבל לקחת את הסיכון ולבצע לו החלפה או שיפוץ. הסטרטר ממוקם בצמוד לגלגל התנופה בכל רכב אך צריך לראות אם בריכבך הוא בחלקו הקידמי של המנוע או האחורי. אם תעלה כמה תמונות של תא המנוע נוכל להצביע לך עליו.

• ספונסר פורום
פורסם

שתי השיטות אכן נכונות ורק לצורך היחלצות מהמצב. הן לא תחליף לתיקון שמתבקש וכדי שלא תתקע שוב.לגבי מכות על הסטרטר צריך קצת הכרות והבנה על מנת שלא לעשות נזק או קצר בחלק החשמלי שהוא החלק העליון של הסטרטר. קבל את עצת המוסך המטפל שלך ותקן מידית אחרת יקרה שוב.

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם

שלום לכולם

בסופו של דבר הצלחתי היום(שישי אחר הצהריים) באמצעות מכונאי של שגריר להניע את הרכב בדחיפה בלבד.

כיוון שהמוסכים סגורים בשעות אלו נסעתי עם הרכב הביתה והחנית בכיוון הירידה על מנת שאוכל להניע שוב בדחיפה.

מיותר לציין שכשהגעתי הביתה ניסיתי להניע שוב כרגיל אך לשווא. לא תהיה ברירה ביום ראשון/שני להניע שוב בדחיפה ואסע להחליף סטרטר.

האם ידוע למישהו מה עלות הצפויה? והאם יש אפשרות לרכוש סטרטר משופץ? בכל זאת הרכב מועמד למכירה.

פורסם

השאלה הנשאלת היא: האם כאשר אתה מנסה להתניע אתה שומע "טיק" אחד או הרבה "טיקים" ברצף ?

"טיק" אחד לרוב מעיד על תקלה בסטרטר שהסולונואיד לא מתפקד כראוי (מבצע את הפעולה אבל לא מעביר זרם למנוע של הסטרטר).

"טיקים" רציפים זו בעיה של בד"כ מתח נמוך או סוויץ' חלש (שגורם למתח נמוך).

מאחר ומדובר ברכב ישן, דבר ראשון שכדאי לעשות זה בדיקת מתחים (לראות מה המתח שמגיע לסטרטר ולפיקוד של הסטרטר) ולבצע בדיקה תחת עומס (באמצעות בודק מצברים מהסוג הישן שיודע להעמיס) על המצבר עצמו ובין הקוטב של המצבר (החיובי) למינוס על המנוע.

אם בדיקת העומס כשלה, יש (בשלב ראשון) לפתוח את החיבור מינוס בין המצבר לגוף המנוע\גיר ולנקות אותו היטב, וזה צריך לפתור את בעיית בדיקת העומס בין המצבר לגוף הרכב.

כמו כן כדאי לבדוק שמתג ההצתה מוציא מינימום 9V בזמן התנעה עבור הפיקוד של הסטרטר, ואם יש ספק אז להתקין ממסר על הקו הזה ולחזק את האות פיקוד למתנע. באופן כללי אני ממליץ תמיד, גם אם המצב תקין לגמרי, לתגבר את הקו הזה עם ממסר (זה רכב ישן וזה רק עניין של זמן עד שהמתג הצתה מתחיל לאבד מכושרו).

אל תחליף סטרטר לפני בדיקה יסודית כי לעיתים הסטרטר לא אשם...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום איציק

לרוב מדובר בטיק אחד לכל היותר 2.

אז לפי דבריך כנראה סטרטר.

כמה לדעתך העלות כולל עבודה?

• תוכן חדש...