Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעניין לגבי רכב ספציפי מאוד שנפלה לי בהזדמנות, אז ככה, איביזה דיזל 130 כוח טורבו דיזל. קלאץ קרמי, 4 צמיגים חדשים, טסט 9 חודשים צבע מחודש ולא עקב תאונה, 240000 קילומטר. השאלה שלי היא כדאיות ברכב כזה, חסכוני אמין תקלות נפוצות מחלות? אשמח לעזרה בנושא, אני מכונאי רכב אם נסיון ברכבים צרפתיים, וגם גרמניים אבל הרבה פחות, יש הרבה הבדל בתחזוקה?

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

קלאץ' קרמי ל-130 כ"ס נשמע כמו בזבוז. בדוק אם לרכב יש שיפורים- קריטי לאמינות.

פורסם

אכן יש שיפורים, ציפ וטורבו גדול יותר. לא יודע בדיוק איזה סוג שניהם. לבן אדם יש פירוט על כל הדברים. אבל בכלליות.. מחלות?.. מיריות? קרדנים? משאבת סולר? טיימינג משו?

רון

פורסם
הרכב הזה הוא נדיר מאוד, ולא תמצא אחד שימכור לך אותו במחירון.

נדיר או לא נדיר, מי שמשלם מעל המחירון לרכב עם רבע מיליון קילומטר הוא פראייר, פשוט מאוד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נדיר או לא נדיר, מי שמשלם מעל המחירון לרכב עם רבע מיליון קילומטר הוא פראייר, פשוט מאוד.

איתמר

שטויות במיץ!!! עובדה שיש הרבה הרבה אנשים שמשלמים על מכוניות מעל המחירון. אבל זה לא העניין. מבקש מידע על מחלות של הרכב

רון

פורסם

אם נתעלם מנושא המחירון ונתמקד באמינות הרכב:

ממה שאני מכיר, הגרסה הסטנדרטית שללא השיפורים נחשבת לאמינה.

אחרי שיפורים? איני יודע, ואני בספק אם מישהו יודע.

מחלות- מה שקשור למנוע וגיר- לא שמעתי על בעיות מיוחדות.

שאר המכלולים- משאבת סולר לבדוק, מחזיקה בסטוק כ300 אלף ק"מ ועלות שיפוצה כ2500 ש"ח. לגבי השאר, חכה למבינים ממני.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

יש לנו אחת מקבילה במשפחה, פולו TDI עם 130 כ"ס ללא שיפורים.

סה"כ המנוע ורוב המכלולים דומים מאוד לשאר הוואגיות המטורבתות, במיוחד לפאסאט של אותם השנים.

פורסם
פולו? טורבו דיזל ? חשבתי שיש רק 100 כוח סוס. וגם דגם ישן.. חידוש בשבלי.. איפה אתה מטפל ברכב? היו לך תקלות יקרות במיוחד?

גםאני לא זוכר שהגיע לארץ פולו טורבו דיזל עם 130 כ"ס.

האיביזה הזו היתה רכב חריג מאוד בארץ. סופר מיני ספורט דיזל. לא חושב שהפולו מקבילה לה. אני מניח שהפולו המדוברת פחות חזקה וספורטיבית

פורסם

מתברר שיש בודדות כאלו.

מדובר בגרסת 130 כ"ס ועם גיר 6 הילוכים ידני.

אפשר לומר שהיא נדירה יותר מהאיביזה, ויובאה לארץ רק בשנת 2003.

הרכב טופל אצל רון בעיקר.

כיום הוא מושבת עקב תאונה שלא באשמתנו (נהג מונית פלשתינית פנה שמאלה כשבאנו ממול, ובנסיון התחמקות מהתנגשות האוטו השתפשף לכל אורכו במונית ועלה על אי תנועה בנוי שפוצץ אגן שמן ופגע במכלולים שלמטה).

אגב, לפני כחודש ראיתי פולו כזאת חונה במרכז קניות ביל"ו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קלאץ קרמי אכן סביר שיורכב לאחר שהרכב שופר במיוחד לאור העובדה שהרכב מגיע עם מומנט של 31 קג"מ (ללא השיפורים).

בתור בעלים של פאסאט TDI עם 130 כ"ס אני יכול לומר לך שאם ישנה בעיה במזרקים אז אתה בבעיה מכיוון שמזרק אחד משופץ בצמפיון עולה 5K כלומר החלפת 4 מזרקים שווה לערך הרכב!(דרך אגב אם המנוע זהה למנוע שלי אז אין משאבת סולר כמו בשאר הרכבים אלא יש כאן מזרק משאבה - PD injector ).

האחזקה של הרכב הנ"ל כאשר ישנם תקלות אינה זולה כלל - קח את זה בחשבון , אך כאשר הרכב תקין אתה לא תפסיק לחייך בכל פעם שאתה לוחץ על הדוושה (-: ותמשיך לחייך כאשר אתה תגיע לתחנת דלק(לעיתים רחוקות...)

בהצלחה.

• תוכן חדש...