Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נדלן בלתי נסבל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בטוח בזה? כי אם אני עובר ל"שכונה וותיקה", סביר מאד להניח שאו אני או אשתי או שנינו נידקר, או נחטוף כדור, או שניהם. ישנם רחובות בחיפה שאם היה לי רובה סער ורישיון להרוג, לא הייתי הולך לגור שם. אפילו אם היו משלמים לי כסף כדי שאגור שם.

ואתה יודע מה? אוקיי, אז בוא ניקח דירה ב-600K לצורך הדיון. נניח ומצאת דירה שלא צריך לשפץ לה את הצורה כי הכל מתפרק ומתפורר. נניח שהיא באיזור סביר, עם מעט סיכוי לחטוף כדור ודקירה. בוא וניתן לזה את הסיכוי האופטימלי להיות דירה טובה, תיאורטית על הנייר, לצורך הדיון.

600K. זה אומר שצריך להביא 200K הון עצמי, אם הבנתי נכון את חוקי המשחק החדשים (יחסית).

מאיפה בשם זבינאמו ענבים, טוטי פרוטי וזקנו של אחמדיניג'אד, זוג צעיר שמרוויח 5-10K ביחד, והייתי אופטימי מאד בנוגע ל-10K, יכול לחסוך כדי להגיע לסכום הזה? בוא ותגיד לי אתה.

אני יכול להגיד לך איך: בלי סלולרי. בלי אינטרנט. בלי רכב. בלי חימום בחורף ומזגן בקיץ. תזונה שמורכבת בעיקר מ"מוצרי יסוד".

בלי לצאת. בלי אלכוהול. בלי לחיות. אולי תוך עשור יהיה אפשר לחסוך את הסכום הזה.

"אה", אתה הולך להגיד לי, "זה לא בושה להיעזר בהורים".

"לא", אני אגיד לך, "זה לא בושה, אבל לאנשים מסויימים זה גם לא אפשרי". לא כולם נולדו למשפחה מבוססת, או עמידה, או אפילו דומה לזה. אז אותו זוג צעיר שאני מדבר עליו, לא יוכל לחסוך לדירה של 600K.

וזה לא החלק הכי גרוע בסיפור הזה.

בוא נניח לרגע שהזוג מרוויח ביחד 10K.

הנחת? יופי. הנה אני מפיל פצצה קטנה:

אתה חושב שניתן לגדל ילד מ-10K?

אני אוהב דיונים תיאורטיים. כולם מתדיינים, תיאורטית, אבל אף אחד לא חושב על הדברים שלא מדברים עליהם בחדשות. על כל אותם זוגות שלעולם לא יוכלו להתקדם ולפרוץ את גבולות המצב הסוציו-אקונומי שלהם.

אני מרבה לחשוב על הזוג הצעיר הזה.

הוא כבר לא כל כך צעיר, אגב.

לא קראתי את כל השרשור אבל כן צדה את עיני התגובה שלך.

אני מסכים עם רוב דברייך אבל זה דבר שמפריע לי(מה שמודגש).

זוג ללא ילדים שמרוויח 10K בלבד זה אומר אחד משתי הדברים:

1. שהוא זוג של עצלנים שמרוויח מינימום ומסתפק בזה וכנראה מעדיף נוחות על פני ביסוס עתיד.

2. שהם עובדים בעבודות הלא נכונות עבורם.

מזוג כזה הייתי מצפה לעבוד בעבודה שניה (מלצרות, ברמן, מטבח, דוור, מחלק עיתונים, מוציא כלבים לטיול, ביבייסיטר ,מונית.. הבנת את העיקרון ) על מנת להרוויח מעט יותר כסף על מנת לחסוך ולהגיע ל 200K שדיברת עליהם כמכשול, המצב חרבנה וזה המצב, לבכות לא יעזור,צריך לעשות, אז יהיו שנתיים קשות של 15-16 שעות עבודה ביום לשני בני הזוג אבל לאחריהם יהיה קצת יותר קל, את זה עושים כשצעירים ומבינים שאם אין גב כלכלי אז " אין אין אני לי מי לי? " ובמיוחד לפני הילדים כי אחרי זה זה קשה.

ודרך אגב, אפשר לגדל ילד 1 ב10K ללא שום בעיה, כפי שדריש רשם, אולי לא בעושר מופלג, אבל גם לא בעוני מחפיר.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
loco בדיוק הוכיח פה באותות ובמופתים שניתן בהחלט לחיות ברווחה ולגדל 2 ילדים גם על משכורת אחת שהיא טיפה מעל הממוצע.

על 2 משכורות ממוצעות (או אפילו חציוניות) המצב יהיה אפילו יותר טוב.

זה מוכיח את מה שאני אומר כבר הרבה זמן - יוקר המחייה בארץ באמת לא נורא למעט הדיור.

לכן בערד אפשר לחיות מ~10K ברווחה.

בראשל"צ - לא.

ואגב המספרים (למעט מה שקשור בגידול ילדים, בזה אין לי הרבה מושג) נראים לי סבירים לגמרי.

באיזור המרכז אמנם הארנונה יותר גבוהה אבל אני לא חושב שבסדרי גודל.

חשמל 600 דו חודשי זה לא מעט, לדעתי יש אפילו פוטנציאל לקצץ בסעיף הזה. אנחנו מגיעים לחצי מזה (נכון - זוג ללא ילדים. אבל עדיין)

מים 300 לחודשיים ל4 נפשות נשמע סביר לגמרי - אנחנו משלמים חצי מזה על חצי מהנפשות.

טלויזיה - בעידן הטורנט זו כבר לא הוצאה חובה בכלל.

אינטרנט - אנחנו משלמים 90 על 12 מגה.

ביטוח חיים - קיים ממילא בביטוח המשכנתא (במקרה מוות בן הזוג נשאר עם הנכס בבעלותו נקי מחובות) וקיים ממילא בפוליסת ביטוח המנהלים/קרן הפנסיה שיש מהעבודה. אכן יש מקום לשקול הוספת ביטוח חיים נוסף לזוג עם 2 ילדים קטנים אבל בד"כ זה לא יקר בכלל.

ביטוח לרכב - בשום מקום לא נכתב שזוג שמכניס 10K צריך להחזיק רכב חדש שמחייב מקיף. מה הבעיה עם רכב בן 8 עם ביטוח צד ג' בלבד?

וצד ג' לנהגים בני 21 הוא לא יקר באופן חריג, סדר גודל של 1600 שקל לשנה.

וכל זה לגמרי לא רלוונטי כי כשהילדים מגיעים לגיל שיש להם רשיון אז ההוצאות האחרות עליהם קטנות - כבר לא צריך גן/בייביסיטר וכו'.

דלק 400 שקל - זה בערך 700 ק"מ לחודש ברכב שעושה 1:14. זה אכן מעט, במיוחד ביחס למגורים בפריפריה.

לא הוכיח ולא שום דבר (לוקו אל תפגע, כן?)

יש לכם יופי של חישובים רק שאין להם קשר למציאות בכלל. יש לי את האוטו הכי ממוצע בכדור הארץ, פוקוס 2008 , לא חדש ולא ענתיקה, לא עושים מקיף? זה בעיינך רכב חדש?, סליחה אז תקנה 2003-2002 ואל תעשה מקיף, אבל אז אל תספר לי שאין לך תקלות. דלק ב400 ש"ח? זה רכב שעומד. נקודה.

גן עם צהרון ב300 ש"ח חודשי? יש לך ילדים? אתה שולח אותם לצהרון? כי זה 1000 ש"ח, אין מצב לשלם 300 ש"ח.

או שהחישוב רציני או שהוא סתם בשביל הויכוח, יוקר המחיה לא נורא? הוא לא נורא, הוא קטסטרופה. אתה רואה קצת טלויזיה, קורא קצת עיתונים, מעורה קצת במה שקורה במדינה? שזוג צעיר עם 12-13 מתקשה לקנות דירה? שמוצרים שמיוצרים בארץ עולים מחצית המחיר בחו"ל שהם מיוצאים לשם?

מה שאני כן מסכים הוא, שאם אתה גר בערד, נוסע ק"מ וחצי כל יום, אין בערב לאן לצאת , לא בתי קפה , לא קניונים, לא בתי קולנוע,

בד"כ במקומות כאלו גם אין את התחרותיות, אז ההוצאות הרבה הרבה יותר קטנות. זה נכון.

רק קח בחשבון שכמה תושבים יש בערד לעומת שאר המדינה? כי אני מדבר על ממוצע אצי כמובן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

מחזק את לוקו, בישובי פריפריה ניתן להסתדר עם 10K לזוג +ילד או שניים

כן,אלו לא יהיו חיי מותרות וכל הוצאה גדולה תהיה בשיקול דעת כבד מאידך לא יחסר כלום, לא ביגוד לא אוכל ולא חינוך.

אל תשכחו שבפריפריה יש גם הקלות מס בנוסף למחירי דירות נמוכים יותר. (שוב תלוי איפה)

פורסם

זוג צעיר מתקשה לקנות דירה בגלל שני גורמים.

1. מחירי הדירות באיזורי הביקוש גבוהים מאוד - זו אכן בעיה קשה וכתבתי במודגש בפוסט המקורי שהדיור פה יקר בטירוף.

2. התחרותיות שהזכרת גורמת לאנשים להוציא כסף על קשקושים במקום לחסוך אותו לטובת דירה.

זוג צעיר בגיל 31 ו-28 (נניח) צריך להיות כבר אחרי כמה שנות עבודה טובות של שני בני הזוג בהן חלק ניכר מהמשכורות נחסכות לטובת דירה עתידית.

כשאין עדיין ילדים זה בדיוק הזמן לחסוך אלפי שקלים לחודש וליצור הון ראשוני לטובת דירה, ולא להתחרות עם השכן בתחרות של למי יש אוטו/אייפון/ג'ינס יותר חדש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ממה יש לי להפגע? פשוט יצאתי נגד טענה פשוטה שאמרה שלא אפשרי לגדל ילד ב 10 אלף,

זו יריקה נגד הרוח, סה"כ אתה הוא זה שיפסיד כי לא יהיו לו ילדים בגלל הרעיון הזה.

סה"כ לא רע לי בכלל היכן שאני ועם המצב בכללי. נכון, אמרתי שלא קל בכלל

אך בהחלט אפשרי.

ימים א' עד ה' גם ככה אנחנו טרודים בענייני עבודה וילדים אז מה אני צריך בתי קפה?

בסופ"ש אתה מניע את הרכב ונוסע, זו לא אירופה, חצי שעה לב"ש, שעה וחצי לת"א.

ממילא אני לא סובל לא את זו ולא את זו.

Gn'f'R

פורסם
אתה בטוח בזה? כי אם אני עובר ל"שכונה וותיקה", סביר מאד להניח שאו אני או אשתי או שנינו נידקר, או נחטוף כדור, או שניהם. ישנם רחובות בחיפה שאם היה לי רובה סער ורישיון להרוג, לא הייתי הולך לגור שם. אפילו אם היו משלמים לי כסף כדי שאגור שם.

ואתה יודע מה? אוקיי, אז בוא ניקח דירה ב-600K לצורך הדיון. נניח ומצאת דירה שלא צריך לשפץ לה את הצורה כי הכל מתפרק ומתפורר. נניח שהיא באיזור סביר, עם מעט סיכוי לחטוף כדור ודקירה. בוא וניתן לזה את הסיכוי האופטימלי להיות דירה טובה, תיאורטית על הנייר, לצורך הדיון.

600K. זה אומר שצריך להביא 200K הון עצמי, אם הבנתי נכון את חוקי המשחק החדשים (יחסית).

מאיפה בשם זבינאמו ענבים, טוטי פרוטי וזקנו של אחמדיניג'אד, זוג צעיר שמרוויח 5-10K ביחד, והייתי אופטימי מאד בנוגע

ברווז אתה קצת מגזים.

סבתא שלי ז"ל ושלושה דודות שלי (בנות שלה) גרות כבר 50 שנה בשכונה הכי ישנה באשקלון ואני מכיר כמה שכונות ממעמד נמוך בקריית גת.

השכונות האלה ממש לא איזה "הארלם" כמו שאתה מתאר, אנשים שם עדין לא הולכים עם שאט-גאן ברחוב וכל דירה שניה היא מאורת סמים.

הבעיה

השאלה איזה אוכלוסיה יכלה להיות שם.

מצד אחד זוגות צעירים יכלו לקנות שם דירה בזיל הזול (עד לפני כמה שנים דירות עלו שם 200K-300K) ואז להצעיר את השכונה, ואז שיש אוכלוסיה צעירה גם השכונה היתה נהיית מטופחת יותר.

בפועל מי שקונה דירות שם זה משקיעים שלא אכפת להם איך השכונה נראית כי את השכירות שלהם הם יקבלו בזמן, הם קונים שם את הדירות, משכירים אותם לכל מיני ארחי-פרחי שפאשר לשחק איתם בשכ"ד כמה שבא להם וככה מנפחים את ערך הדירות.

כאשר המחיר בשכונות הותיקות עולה, אז כל השוק עולה כלפי מעלה.

זוג צעיר היום מחפש פנטהאוס איך שהיא מתחתן.

וכן אפשר לחסוך 200K, זה כמעט ההון העצמי שיש לי ולחברה שלי ותאמין לי שלא חייתי כמו נזיר כל החיים שלי.

מי שמחפש לשכור דירה כל החיים שלו והוא חושב שזה יותר טוב מלקנות דירה, נראה מה יקרה לו שהוא יזדקן ויצטרך לבחור בין תרופות לבין שכ"ד, כי זה המגמה שנהיית היום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

והייתי מציע לאנשים מסויימים לבחון אפשרות לעבור לכאן,

לפני כן רק לשריין עבודה: בתחום התיירות/רשות הטבע והגנים/באחד המפעלים המקומיים/אחד ממפעלי כיל/

עבודה כלשהי בב"ש או משהו בסגנון.

לא כולם יהיו מוכנים לוותר על המרכז אך לאלו שמתנדנדים הייתי מציע לבדוק את הנושא.

וכן, יש הנחת תושב במס. לא משלם מיסים.

Gn'f'R

פורסם

וכל זה לגמרי לא רלוונטי כי כשהילדים מגיעים לגיל שיש להם רשיון אז ההוצאות האחרות עליהם קטנות - כבר לא צריך גן/בייביסיטר וכו'.

נדמה לך. ילדים גדולים זה שכר לימוד, הוצאות בילויים, תחבורה, ואם הם לא צנועים במיוחד אז גם בגדים וגאדג'טים ולא מעט שטויות.

תגדיר "להיט". נראה לי שאני עובר לערד. תעיף מבט על המחירים באיזור חיפה, שהוא לא הכי יקר בעולם. 2 חדרים באיזור גרוע יעלו לא מעט, אתה מדבר איתי על 4...

3.5 חדרים ברחוב בעייתי משהו עולה מעל 400K. דירת 2 חדרים ברחוב שבשליטת המאפיה ה"עדה כלשהיא כאן" עולה 340K.

רציתי לשאול אותך אם יזרעאליה זה הארלם שלפני רודיאני, אבל הצצה במדלן העלתה שהמחירים שם עלו בצורה חריפה ביותר בשנתיים-שלוש האחרונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
והייתי מציע לאנשים מסויימים לבחון אפשרות לעבור לכאן,

לפני כן רק לשריין עבודה: בתחום התיירות/רשות הטבע והגנים/באחד המפעלים המקומיים/אחד ממפעלי כיל/

עבודה כלשהי בב"ש או משהו בסגנון.

לא כולם יהיו מוכנים לוותר על המרכז אך לאלו שמתנדנדים הייתי מציע לבדוק את הנושא.

וכן, יש הנחת תושב במס. לא משלם מיסים.

עד שנות ה-80 ערד היתה "פנינת הדרום".

עד היום אומרים שהיא העיר בעלת האקלים הכי טוב בארץ למי שסובל מקשיי נשימה (אצל אמא שלי לדוגמא קשה עם האויר של מישור החוף).

הבעיה שבמשך שנים יש בערד הגירה שלילית ובמקומם מגיעים בדואים וסודנים ולאחרונה גם חסידי גור הצטרפו למסיבה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תראה, הדיון כאן גלש לענייני ערד ולא זו המטרה הישירה. אני אומר לך את דעתי-

מחירי הנדל"ן בארץ גבוהים מאוד, אני מסכים עם זה לחלוטין.

לגבי השאר אפשר להסתדר.

אני לא מציע כאן שום פתרון קונקרטי, אני בסה"כ אומר שכל איש אחראי

לגורלו. וכל אדם צריך לעשות את מה שהוא יכול עם הכלים שיש לו בידיים.

אני מביט סביבי ואני רואה כיצד אנשים נוטלים משכנתאות של מיליון שקל בהינף

יד עם הון עצמי של מסטיק בזוקה והכנסה של בובת פיתום.

תפאדל, תעשו מה בראש שלכם. אני עשיתי את החשבון שלי לפני שנים ולקחתי את

ההחלטות שלי.

אני לא צריך מטבח משודרג/לובי של בית מלון/מעליות פאר או אנערף. אני גם לא יכול

להרשות לעצמי, זו המציאות שלי ואני חי איתה הכי טוב שאני יכול.

ערד היא דוגמה אחת וכמוה אני בטוח שישנם ישובים אחרים. הכל בידיים של הצרכן.

יש סחרחרה בשוק הנדל"ן אך אנשים עדיין בוחרים להכנס לקרוסלה הזו. שכל אחד יעשה

את החשבון שלו, זו לא בושה להקריב.

אני הקרבתי אעכבר עבודה מאחורי עם אפשרות לקריירה לא רעה עם שכר יפה,

(אני חי בצניעות ובכבוד בבית בגודל 60 מ"ר, ולכן אולי נראה

לכם שהוצאות החשמל וארנונה שלי נמוכות.

ועכשיו כעבור כמה שנים "שהתכלבתי" אני יכול להתקדם לבית אחר. )

כי לא עמדתי בהוצאות המחייה שם ואני לא מתבייש להודות בזה כמו שלא התביישתי לחשוף

כאן פרטים לגבי.

מלבד יוקר המחייה הנוגע לנדל"ן אני לא מסכים כלל עם דברים שנאמרו כאן.

Gn'f'R

פורסם

זה נהייה דיון הרחבה על שרשור יוקר המחייה,

אני הגעתי למסקנה שאנשים דיי חיים בבועה,

אנשים שטענו כשהם מכניסים 20K בחודש ביחד עם הבן\ת זוג ולא מצליחים לקחת משכנתא גרמו לי ולעוד כמה חברים להרים גבה,

לקחתם את לוקו מערד שחשף פה נתונים שלי נראים לגיטימיים לגמריי.. לכו לצפון לעכו-נהריה-ק"ש-כרמיאל ותגלו שהרבה משפחות

מכניסות במקרה הטוב 2 משכורות מינימום.

אנשים לרוב חיים לפי רמת ההכנסה שלהם והם לא עושים הבדלה נכונה לגבי ההוצאות שלהם..

אז בנאדם שהרוויח 10K וכיום מרוויח 15K לדוגמא לרוב נשאר עם אותה יתרה בסוף החודש בשני המקרים, למה?

כי הוא לוקח דירה יותר גדולה\רכב יותר יקר\לא מבצע צרכנות נכונה וכו.. וכו..

----

בעניין הנדלן - כל עוד יש ביקוש יש היצע, הבעיה היא בצרכן נטו.

כל עוד אנשים ימשיכו לקנות ולהשכיר במחירים מופרחים לא תהייה מגמת שינוי...

ברגע שמישהו משכיר דירה במחיר גבוה ולא נכנס שוכר חודשיים שלושה

אז הוא יוריד את המחיר אלא עם טוב לו להישאר עם ה... ביד.

פורסם

אני יגיד לך מה זה חזירות.

חזירות זה שהבעל דירה שלך מעלה את השכ"ד, סתם כי הוא יכול לקבל על הדירה שלו יותר.

חזירות זה חוזים דרקוניים שיש לחלק מהדירות.

חזירות זה להביא לך דירה במצב קטסטרופלי ולבקש שכ"ד כמו של דירה נורמלית.

איציק - מענין אותי לדעת באיזה מחיר אתה היית מתמחר דירה למכירה/להשכרה בבעלותך? האם במחיר המקסימלי שבו אתה יכול למכור/להשכיר (אינטרס המוכר) או מתחת למחיר השוק כי "זה לא יפה לדרוש הרבה" (אינטרס של הקונה/שוכר)? רוב מוכרי הדירות אינם טייקונים כי אם אנשים שקנו למזלם בזמן או משתדרגים. זכותם לנצל את השוק לטובתם (וזה אפילו אילוץ אם הם משדרגים, כי את הדירה המשודרגת הם קונים גם כן ביוקר), ולא, זו ממש לא חזירות מצדם כי אם התנהגות רציונאלית.

אם וכאשר אמכור את ביתי (שלמזלי הרב רכשתי בזמן) אדרוש את המחיר המקסימלי, הגבוה ביותר שאני יכול להשיג. אני לא טייקון ולא חזיר. אני צריך לדאוג לעצמי ולמשפחתי ולא לקונה שאותו אני בכלל לא מכיר ולא חייב לו כלום.

אגב, כשתמכור בית - תרים אלי טלפון. אשמח לקנות ממך במחיר "לא חזירי".....

פורסם

אז מה יש לנו?

ערד, מיסים נמוכים, מחירי קניות נמוכים, מחירי דירות נמוכים ואי יכולת של רוב האנשים לקנות מותרות סגנון אייפד.

עכשיו אתם מבינים איך קל לחיות עם 10-12 אלף ש"ח לחודש?

בנוסף לזה, רוב הילדים במרכז הארץ הם ילדים עם דרישות טכנולוגיות, מה שמביא את ההורים לקנות את אותם המוצרים כדי שהילד שלהם לא ירגיש רע מול החברים שלו. מדובר בהוצאה חודשית לא קטנה.

השאלה היא כמה אתם מוכנים להתרחק ממרכז הארץ לטובת כל זה.

לגבי תמחור של בית, לפעמים עדיף להוריד קצת ולמכור מהר מאשר להתקע שנה וחצי כמו מישהו שאני מכיר. כמובן בגלל שהוא התעקש על המחיר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

גדלתי בפריפריה, לא חסר לי דבר למרות שהשנים הראשונות היו קשות מבחינה כלכלית.

אמנם היה מדובר בתקופה שונה בה ההפרשים היו קטנים יותר בין הפריפריה למרכז, אבל אני יכול להעיד שלדעתי נפגעתי מהמקום בו גדלתי.

בכיתה ג' אובחנתי כמחונן, ונשלחתי במהלך שש השנים הבאות לבית ספר למחוננים במהלך יום אחד בשבוע. שאר הימים היו סבל אדיר, ללא גירויים מספיקים ועם בעיות חברתיות לא פשוטות. העסק השתפר רק בתיכון בו הייתה חלוקה נכונה יותר שאפשרה אתגרים.

במרכז לעומת זאת, מקבילי הוצבו בכיתות הומוגניות, קיבלו הרבה יותר גירויים, ונחשפו לאקדמיה בגיל מוקדם מאוד.

יש לי בסיס להשוואה עם קרובים מהענף המשפחתי בו צומחים אצלנו הילדים החכמים, ואלו שגדלו במרכז קיבלו לאין שיעור יותר משאבים ממני. הורי השקיעו הרבה בחשיפה שלי לגירויים ובנסיעות שיענו על תחומי העניין שלי, אך אין לי ספק שיכולתי להגיע רחוק בהרבה מבחינה אקדמית אילו הייתי מקבל את רמת הגירוי האקדמי והתרבותי שמקבל ילד מחונן במרכז.

מאידך, התפתחו אצלי רעב ודרייב חזק מאוד להצלחה שלא בהכרח רואים אצל הקרובים. זה הגיע לרמות משעשעות כשאמם (פרופ', עושה מחקרים עם זוכי פרס נובל באופן קבוע) של שני בני דודים שלי (אחד תלפיון, ד"ר וחוקר בIBM ואחת פרופ' בליגת הקיסוס) העירה כלפיהם למה הם לא הלכו במסלול שלי שהוא מתגמל יותר כלכלית. אני מניח שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר.

הנקודה היא, חיים בפריפריה לא תמיד מאפשרים מיצוי פוטנציאל, גם אם חומרית לא חסר דבר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...