Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נדלן בלתי נסבל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדרוש את המחיר הגבוה ביותר שאתה יכול, זה לא חזירות - זה קפיטליזם. ככה נקבע מחיר השוק, על עקומת הצע-ביקוש, בנקודה שבה מכפלת הרווח בכמות הקונים תהיה הגבוהה ביותר. הנקודה הזו כמובן יורדת בהתאם לרמת התחרות, אבל גם בתחרות יווצר איזשהו שיווי משקל של מחיר שוק מקסימלי שאין סיבה לרדת ממנו. אם מישהו מתמחר פחות מזה זה רק בגלל שהוא מאמין שיש איזה פיתול בעקומה - אולי בגלל שהוא רוצה שיכתבו עליו דברים טובים בפייסבוק ויבואו יותר לקוחות, אולי כי הוא מאמין שאחרי זה ימכור ללקוח איזשהו שדרוג הכרחי במחיר מפולפל. לתמחר פחות רק בשביל להיות נחמד - לא קרה בהיסטוריה של העולם, וגם במרקסיזם זה קורה רק כי המדינה מכריחה - לא בגלל שתושבים של מדינה קומוניסטית הופכים להיות אלטרואיסטים (להפך, בד"כ הם הופכים לאמני התיחמון...)

יוצא דופן כמובן מצב של מונופול (ספק יחיד, או ספקים המתאמים מחירים) ועד רמה מסוימת זה מפוקח ע"י רשות ההגבלים העסקיים וגורמים אחרים. אבל נכון להיום שוק הנדל"ן לא נחשב מונופוליסטי, ויש בו הרבה מאוד שחקנים והרבה מוצרים אלטרנטיביים. כך שהמצב המתואר הוא אך ורק עניין של הצע וביקוש.

בעיני קפיטליזם "חזירי" הוא מצב אחר לגמרי - לא לדאוג, את זה דווקא יש לנו בארץ די והותר. אני מתכוון למצב שבו המדינה יוצרת חוסר איזון ברמות ההכנסה הפנויה (בגלל מדיניות מסים שגויה, רגולציה לקויה, שחיתויות כאלה ואחרות) באופן שבו רמת החיים לא עולה באופן רגרסיבי (כמו בסקנדינביה) או לפחות ליניארי ככל שעולים ב"עשירון" - היא עולה באופן פרוגרסיבי ואפילו מעריכי. עלות המחיה ונטל המס הבסיסיים כל כך גבוהים שעד עשירון די גבוה אין למעשה רמת חיים אלא חיים מהיד לפה, כשרק בעשירון העליון אפשר לזהות סממנים של "מעמד ביניים" אמיתי, רק במאיונים העליונים אפשר להתחיל לראות רמת חיים יציבה של מעמד ביניים (כלומר לא כזו שיכולה להתמסמס תוך חודש מאיבוד עבודה של מפרנס עיקרי), ורק באלפיונים העליונים יש רמת חיים שהיא מעבר ליציבות בסיסית. המצב הזה גורם לכך שקיים לחץ תמידי וחזק להגיע כמה שיותר למעלה, כי מתחת לזה אין בטחון אמיתי. זה מה שגורם לחזירות, לא במובן של מדיניות תמחור אלא במובן של הנטייה הקבועה לדפוק אחד את השני, לרמות ככל שניתן את מי שניתן, לדרוך על גופות גם של חברים ומשפחה בדרך "למעלה".

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנכ"ל חברת נדל"ן: "רוכשי הדירות מטומטמים"

תגובות חריפות לנתוני האוצר על שיא של יותר מעשור ברכישות דירות . אורי פריש: "מי שמחליט להשקיע בנדל"ן בישראל עלול להיפגע פגיעה קשה במקרה של העלאת ריבית" . גורמים בענף תוקפים בחריפות את הממשלה

לינק לקריאת הכתבה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000909734#from=android.app

פורסם
^^

להחזיק בית (שכירות או משכנתה) + משפחה עם ילד אחד ב- 10K לחודש?

אשמח לדעת איך עושים את זה.

מה אתה מעוניין לדעת?

אני מגדל שני ילדים בהכנסה לא רחוקה במיוחד מ 10, משלם משכנתא+שכ"ל אוניברסיטאי של רעייתי+מעון לתינוק+רכב+כל שאר החיים.

יוצאים לבילוי בחוץ פעם בחודש, נופש שנתי בארץ, חו"ל לא בקרוב(עד שיגדלו הילדים ), לא חסר

כלום מכלום לילדים, רוכש ביגוד בעיקר דרך איביי, מזון (מרגישים את היוקר אך ) ברוך הנושם לא חסר, מפריש לחסכון 10% צנועים, ילדיי נראים ומתנהגים טיפטופ תודה לאל, אני חי בבית קרקע עם אדמה משלי, נכון, לא קל, ויתרנו על ילד נוסף שהיה אמור להגיע בהריון לא מתוכנן.

אבל לומר שילדיי יצאו עבריינים או לא משכילים כי זה הסכום שאיתו אני מגדל אותם? זו התנשאות דמגוגית.

מה הילד כבר צריך? בחייאת.

Gn'f'R

פורסם

לוקו, אבל אתה חי בערד.

אם היית חי במרכז או בפריפריה הקרובה לא היית יכול להתקיים בצורה כזו כי מחירי הדיור אחרים.

אני לא יודע איך אתה מסתדר עם ההוצ' האלה. אני משלם לבית הספר של הבנות שלי (בי"ס ממלכתי יסודי אבל ייחודי) 1400 שקל וחוגים עוד 1900 (12 חודשים. משלמים גם בקיץ) וזה רק שכ"ל. מפה תוסיף אחזקת בית, רכב, ביגוד, מזון ושונות ותסביר לי איך עושים את זה עם 10K.

נכון שאני יכול לשלוח אותן לבית ספר רגיל ואני יכול לוותר על לא מעט מהחוגים (רק לימודי הנגינה של שתיהן זה 900 ש"ח בחודש) אבל אז אנחנו חוזרים לנושא ההתחלתי והוא איזה בסיס אני נותן לילדות שלי. נכון שאני נותן בסיס הרבה מעל לממוצע אבל אני בטוח שתסכים איתי שבדברים האלה צריך לתת כמה שיותר.

אתה יכול להסתכל על זה מכל כיוון שתבחר אבל אחוז הילדים שיוצאים עם אופק השכלתי מהשכונות והיישובים החלשים (והזולים) הוא נמוך משמעותית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכל תלוי בהורים.

אם ההורים עצמם הם צרכנים כבדים של טכנולוגיה/אופנה/בילויים, אז כמובן שברמת שכר של 10

הם לא יוכלו להעניק לילדיהם אקסטרה השכלה והעשרה.

אנחנו לא באים משם, לכן רוב המשאבים מוקצים לילדים.

וזאת בתקווה שלימודי התואר של רעייתי ישתלמו לה בעתיד ואני אעבוד בחזרה היקף משרה

מכניסה יותר(חתכתי 25% מהיקף משרתי לפני 3 שנים בכדי להיות עם הילדים ), וכנ"ל לגבייה.

אני חי בערד, נכון. אבל זו החלטה/פשרה/או כל מה שתבחר. יש פלוסים ויש מינוסים.

נכון שזו ערד, אבל עדיין לא עזה. מחירי הנדל"ן כאן לא להיט בכלל.

מחירי נדל"ן בערד:

4 חדרים באזור גרוע מ300

4 חדרים באזור טוב מ600

4 חדרים מקבלן מ 800

בית פרטי החל מ 600 לפשוטים ועד 1.5 לבית איכותי מאוד.

Gn'f'R

פורסם

לוקו, לא שאני נכנס לך לכיס, אבל תרשה לי לפקפק במה שכתבת. או שאולי בערד המחירים הם באמת רבע מאשר בשאר הארץ

בואו נראה (ואתה לא חייב להגיב, זה לאו ספציפית עלייך):

שכ"ד/ משכנתא - לפחות 2500 ש"ח? (והייתי סופר עדין!),

גן ילדים לילד אחד (פרטי , מה לעשות שהוא קטן לעיריה) - 2000 ש"ח (לפחות לפחות)

דלק - סביב 700 - 800 ש"ח?

אוכל (רק בבית), לפחות 400-500 ש"ח פעם בשבוע- שבוע וחצי - 1700 - 1800 ש"ח חודשי.

כמה אתה משלם חשמל דו חודשי? לפחות 700 ש"ח, זאת אומרת 350 חודשי?

מים 200 חודשי?

גז 100 חודשי?

כבלים+ אינטרנט+ סלולארי - 350 חודשי?

בואו נבדוק קצת ביטוחים....

חובה+ מקיף300 - 350 ש"ח חודשי (לא מדובר על פרארי אלא על רכב בסיסי ולא חדש ביותר)

ביטוח בריאות יש? באזור ה200 ש"ח לחודש (אלא אם אתה סומך על קופת חולים, שאם תצטרך ניתוח אות טיפול תקבל אותו עוד חצי שנה אם בכלל...)

ביטוח חיים יש? אלא אם חלילה וחס אתה מעוניין להשאיר את אשתך ואת הילד בלי כלום במקרה מוות.

ביטוח משכנתא יש? כמובן... הבנק הרי לא יאשר משכנתא אם לא...קצ'ינג, עוד 200 ש"ח.

וכמובן איך שחכנו ביטוח רכוש לדירה.. אבל זה בקטנה 70 ש"ח.

כל זה ועוד לא דיברנו בכלל, על לצאת רק פעם בחודש...לא רוצה יותר, לא דיברנו בכלל על "שמחות", כגון ימי הולדת, שמחות שחוגגים ואתה צריך להביא צ'ק, לא דיברנו בכלל ביגוד שצריך לקנות מידי פעם (אולי באיבי זה בחינם...), לא דיברנו על בלת"מים כגון דברים שמתקלקלים בבית או ברכב (אופס, שכחתי בכלל טסט וטיפולים....)ו....עזוב, יש עוד מיליון הוצאות שלא דיברתי עליהן בכלל.

מה שרשמתי זה המינימום שצריך (לא חוגים, לא נופש, לא סלולארי חדש, ולא שום קניה גדולה).

וזה גם כמובן לא תקף לשאר הארץ כי אין שום דירת שלושה חדרים (שים לב, לא חולם בכלל על דירת "4 חדרים במגדל") בסכום שציינתי מבחינת שכירות, וגם שאר ההוצאות (חשמל מים וכויו"ב) רשמתי מינימלי.

ולמתן,

אם אתה חושב שעוד שנתיים- שלוש, או עוד 5 המחירים ירדו.... ובכן ,איך אומרים, חבל שתחיה באשליות....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אין ספק שזה תלוי בהורים ולכן לא הכנסתי בילויים, גאדג'טים ושאר ההוצאות המיותרות שכולנו עושים אלא חינוך נטו.

גם אני גר באשקלון ולא בתל אביב ואני גר בדירה מרווחת ונוחה ולא בבית פרטי כי העדפתי לסגור את המשכנתא מאשר להיות עבד לקירות (והסכום שהתפנה מאפשר לנו רמת חיים הרבה יותר גבוהה מאשר בית פרטי ומשכנתא).

פורסם

ערן, 2500 לדירת 3 חדרים באיזור סביר פלוס בפריפריה זה מחיר ריאלי מאוד.

בגז הגזמת אבל בביטוח בריאות קיצצת אלא אם אתה מספק במשלים של קופת חולים.

פורסם

ערן, יש'ך שם יפה, גם לי. הרווחנו.

משכנתא-1700 כולל ביטוח

ארנונה-250 חודשי

חשמל- 300 חודשי

מים-150 חודשי

גז-60 חודשי

טלויזיה-229

מעון-1600(נעמ"ת )

אינטרנט-120

גן עירייה-300

מזון-2000

סלולרים-170

ביטוח בריאות מקיף משפחתי 150(מסובסד מעבודתי )

ביטוח דרך קופ"ח-סביב ה 150

ביטוח רכב 250(אין מקיף, רכב ישן )

דלק-400

הולך רק לאירועים של מקורבים מדרגה ראשונה, או חברים מאוד קרובים.

עכשיו תתחיל לחיות במותרות ובלת"מים.

Gn'f'R

פורסם

נכון שזו ערד, אבל עדיין לא עזה. מחירי הנדל"ן כאן לא להיט בכלל.

מחירי נדל"ן בערד:

4 חדרים באזור גרוע מ300

4 חדרים באזור טוב מ600

4 חדרים מקבלן מ 800

בית פרטי החל מ 600 לפשוטים ועד 1.5 לבית איכותי מאוד.

תגדיר "להיט". נראה לי שאני עובר לערד. תעיף מבט על המחירים באיזור חיפה, שהוא לא הכי יקר בעולם. 2 חדרים באיזור גרוע יעלו לא מעט, אתה מדבר איתי על 4...

3.5 חדרים ברחוב בעייתי משהו עולה מעל 400K. דירת 2 חדרים ברחוב שבשליטת המאפיה ה"עדה כלשהיא כאן" עולה 340K.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא להיט מכיוון שאתה מסתכל מבחוץ.

אני ראיתי את הנסיקה במחירים .

רכשתי את הבית שלי ב300k בשנת 2010, היום הבית הזה מתומחר בכמעט 600k.

אני הקרבתי לא מעט כדי להנות מהמחירים האלו, לא כולם מוכנים.

לא להיט כי הבתים לא שווים בשיט את המחירים האלו. איפה תעסוקה?

איפה אפשרויות השכלה כמו ששי ציין? אין מקומות בילוי נאותים, אין משרד רישוי

ואין עוד הרבה. לי זה מתאים, לרוב זה ישמע הזוי.

Gn'f'R

פורסם
ערן, יש'ך שם יפה, גם לי. הרווחנו.

משכנתא-1700 כולל ביטוח - אז זה 1500 ש"ח בערך רק המשכנתא, זה ממש, אבל ממש לא הכלל, ורחוק מאד מזה.

בוא נעשה סקר מי משלם 1500 ש"ח משכנתא/ שכירות פה בפורום. שאמרתי 2500 הייתי כמעט לא

ריאלי, כי משלמים בד"כ הרבה יותר.

ארנונה-250 חודשי - נמוך, אבל אולי בגלל שזה ערד? לא יודע. בוא נבדוק שוב ארנונה ממוצעת חודשית.

חשמל- 300 חודשי - חשמל אתה מקבל 600 ש"ח דו חודשי? עם שני ילדים? אתה מדליק להם קצת חימום זה כבר יותר.

מים-150 חודשי - נמוך, אבל נגיד.

גז-60 חודשי - צודק.

טלויזיה-229 - שוב, חבילת מינימום.

מעון-1600(נעמ"ת ) - לא כולם רשומים בנעמ"ת, הרוב בהגדול, לא.

אינטרנט-120

גן עירייה-300, מה300 , איך 300? אולי בלי צהרון (שזה לפחות 1000 ש"ח), אז מי שומר על הילדים?

מזון-2000 - אנחנו מסכימים, שוב זה המינימום, לא יתכן שזאת ההוצאה שזה כולל מטרנה, טיטולים ובשר?

סלולרים-170 - מסכים

ביטוח בריאות מקיף משפחתי 150(מסובסד מעבודתי )לי יש גם ביטוח חיים שלדעתי זה מאסט.

ביטוח דרך קופ"ח-סביב ה 150

ביטוח רכב 250(אין מקיף, רכב ישן ) - נמוך, אבל שוב, היוצא דופן זה אתה כי הרוב עושים, ועוד לא דיברנו בכלל על נהג /חדש/

צעיר, שמקפיצים את הסכומים במאות ואלפים למעלה.

דלק-400 - או שהאוט לא זז בכלל, או שהוא זז 200 מטר, פעמיים שבשבוע. שאמרתי 700- 800 זה המינימום אם האוטו בשימוש

יומיומי סביר בגוש דן.

הולך רק לאירועים של מקורבים מדרגה ראשונה, או חברים מאוד קרובים.

עכשיו תתחיל לחיות במותרות ובלת"מים.

בוא סכם את הכל. זה יוצא 6100 ש"ח בחודש. ואצה אומר שאתה עוד חוסך 10% שזה 1000 ש"ח.

ונשאר לך 3000 ש"ח לבלת"מ. החישובים שעשית פה הם אולי נכונים לערד, לא יודע.

מדובר פה על התכלבות מלאה (לא חלילה לפגוע בך), ראשית הסכומים לא מסתדרים לי בהרבה דברים לא במשכנתא, לא בגן וכיו"ב,

מסתכלים ממוצע ארצי, ואין סיכוי לשלם דברים כאלו (אולי כאמור בערד, ירוחם, לא יודע....)

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

רני, אני שקוף מאוד. אני מוכן לצלם לך תדפיסים.

זו לא התכלבות אך בוודאי לא חיי פאר. חיים שכאלה.

אני מסכים במיליון אחוז שבמרכז וסביבתה לא תשלם פחות מ3k משכנתא.

*לא אמרתי שההכנסה שלנו היא 10.אמרתי שהיא לא רחוקה(כלפי מעלה ).

עריכה:

300 כולל צהרון

בית מחומם בנדיבות(חשמל נע בין 500 ל 900 דו חודשי )

הרכב נוסע 8k בשנה

מטרנה וחיתולים לרוב עם קופונים של סופר פארם או שרשת המזון יוצאת באיזה מבצע שחוסכים לי 20% מהמוצר.

Gn'f'R

פורסם

loco בדיוק הוכיח פה באותות ובמופתים שניתן בהחלט לחיות ברווחה ולגדל 2 ילדים גם על משכורת אחת שהיא טיפה מעל הממוצע.

על 2 משכורות ממוצעות (או אפילו חציוניות) המצב יהיה אפילו יותר טוב.

זה מוכיח את מה שאני אומר כבר הרבה זמן - יוקר המחייה בארץ באמת לא נורא למעט הדיור.

לכן בערד אפשר לחיות מ~10K ברווחה.

בראשל"צ - לא.

ואגב המספרים (למעט מה שקשור בגידול ילדים, בזה אין לי הרבה מושג) נראים לי סבירים לגמרי.

באיזור המרכז אמנם הארנונה יותר גבוהה אבל אני לא חושב שבסדרי גודל.

חשמל 600 דו חודשי זה לא מעט, לדעתי יש אפילו פוטנציאל לקצץ בסעיף הזה. אנחנו מגיעים לחצי מזה (נכון - זוג ללא ילדים. אבל עדיין)

מים 300 לחודשיים ל4 נפשות נשמע סביר לגמרי - אנחנו משלמים חצי מזה על חצי מהנפשות.

טלויזיה - בעידן הטורנט זו כבר לא הוצאה חובה בכלל.

אינטרנט - אנחנו משלמים 90 על 12 מגה.

ביטוח חיים - קיים ממילא בביטוח המשכנתא (במקרה מוות בן הזוג נשאר עם הנכס בבעלותו נקי מחובות) וקיים ממילא בפוליסת ביטוח המנהלים/קרן הפנסיה שיש מהעבודה. אכן יש מקום לשקול הוספת ביטוח חיים נוסף לזוג עם 2 ילדים קטנים אבל בד"כ זה לא יקר בכלל.

ביטוח לרכב - בשום מקום לא נכתב שזוג שמכניס 10K צריך להחזיק רכב חדש שמחייב מקיף. מה הבעיה עם רכב בן 8 עם ביטוח צד ג' בלבד?

וצד ג' לנהגים בני 21 הוא לא יקר באופן חריג, סדר גודל של 1600 שקל לשנה.

וכל זה לגמרי לא רלוונטי כי כשהילדים מגיעים לגיל שיש להם רשיון אז ההוצאות האחרות עליהם קטנות - כבר לא צריך גן/בייביסיטר וכו'.

דלק 400 שקל - זה בערך 700 ק"מ לחודש ברכב שעושה 1:14. זה אכן מעט, במיוחד ביחס למגורים בפריפריה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לדרוש את המחיר הגבוה ביותר שאתה יכול, זה לא חזירות - זה קפיטליזם. ככה נקבע מחיר השוק, על עקומת הצע-ביקוש, בנקודה שבה מכפלת הרווח בכמות הקונים תהיה הגבוהה ביותר. הנקודה הזו כמובן יורדת בהתאם לרמת התחרות, אבל גם בתחרות יווצר איזשהו שיווי משקל של מחיר שוק מקסימלי שאין סיבה לרדת ממנו. אם מישהו מתמחר פחות מזה זה רק בגלל שהוא מאמין שיש איזה פיתול בעקומה - אולי בגלל שהוא רוצה שיכתבו עליו דברים טובים בפייסבוק ויבואו יותר לקוחות, אולי כי הוא מאמין שאחרי זה ימכור ללקוח איזשהו שדרוג הכרחי במחיר מפולפל. לתמחר פחות רק בשביל להיות נחמד - לא קרה בהיסטוריה של העולם, וגם במרקסיזם זה קורה רק כי המדינה מכריחה - לא בגלל שתושבים של מדינה קומוניסטית הופכים להיות אלטרואיסטים (להפך, בד"כ הם הופכים לאמני התיחמון...)

יוצא דופן כמובן מצב של מונופול (ספק יחיד, או ספקים המתאמים מחירים) ועד רמה מסוימת זה מפוקח ע"י רשות ההגבלים העסקיים וגורמים אחרים. אבל נכון להיום שוק הנדל"ן לא נחשב מונופוליסטי, ויש בו הרבה מאוד שחקנים והרבה מוצרים אלטרנטיביים. כך שהמצב המתואר הוא אך ורק עניין של הצע וביקוש.

בעיני קפיטליזם "חזירי" הוא מצב אחר לגמרי - לא לדאוג, את זה דווקא יש לנו בארץ די והותר. אני מתכוון למצב שבו המדינה יוצרת חוסר איזון ברמות ההכנסה הפנויה (בגלל מדיניות מסים שגויה, רגולציה לקויה, שחיתויות כאלה ואחרות) באופן שבו רמת החיים לא עולה באופן רגרסיבי (כמו בסקנדינביה) או לפחות ליניארי ככל שעולים ב"עשירון" - היא עולה באופן פרוגרסיבי ואפילו מעריכי. עלות המחיה ונטל המס הבסיסיים כל כך גבוהים שעד עשירון די גבוה אין למעשה רמת חיים אלא חיים מהיד לפה, כשרק בעשירון העליון אפשר לזהות סממנים של "מעמד ביניים" אמיתי, רק במאיונים העליונים אפשר להתחיל לראות רמת חיים יציבה של מעמד ביניים (כלומר לא כזו שיכולה להתמסמס תוך חודש מאיבוד עבודה של מפרנס עיקרי), ורק באלפיונים העליונים יש רמת חיים שהיא מעבר ליציבות בסיסית. המצב הזה גורם לכך שקיים לחץ תמידי וחזק להגיע כמה שיותר למעלה, כי מתחת לזה אין בטחון אמיתי. זה מה שגורם לחזירות, לא במובן של מדיניות תמחור אלא במובן של הנטייה הקבועה לדפוק אחד את השני, לרמות ככל שניתן את מי שניתן, לדרוך על גופות גם של חברים ומשפחה בדרך "למעלה".

מילה בסלע.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...