Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני עד 10000 ש"ח

oveRev
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכל חברי הפורום.

הרבה זמן שאני גולש בפורום, וראיתי אנשים מאוד רציניים, והחלטתי להירשם.

בכל מקרה, קיבלתי רישיון לפני כשלושה חודשים, ואני כרגע מחפש רכב ראשון שישמש אותי לנסיעות קצרות ועירוניות.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על רכב עד סכום של 10K, ידני, מעל שנת 2000.

חשוב לי שהרכב יהיה אמין ולא זללן. לא כ"כ חשוב לי הפוזה או הכוח (כי אני מבין שבתקציב כזה אני לא יוכל למצוא משהו), אלא יותר חשוב לי העניין של האמינות וצריכת הדלק.

חלק המליצו לי על פיאט פונטו/פונטו ספייס, אחרים על סיאט איביזה, ורציתי לשאול אם הרכבים הללו הם לגיטימיים שיתאימו לקרטריונים שצוינו למעלה. אמרו לי גם שהפונטו הוא רכב שנוטה להתחמם, ורציתי לשאול איך זה יבוא לידי ביטוי בנהיגה היומיומית?

אשמח גם אם תוכלו לתת לי רעיונות וכיוונים לרכבים שיתאימו לי.

תודה מראש על העזרה!

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פונטו נוטה להתחמם אם מטפלים בה בצורה לא נאותה. אם הפונטו שתרכוש תהיה מטופלת ושמורה כראוי, לא תסבול מבעיות התחממות.

הבעיה שרוב הרכבים בתקציב שלך הם די מוזנחים.

אני הייתי הולך על רכב שפשוט לתחזק אותו, אמין, כמו יונדאי אקסנט למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פונטו נוטה להתחמם אם מטפלים בה בצורה לא נאותה. אם הפונטו שתרכוש תהיה מטופלת ושמורה כראוי, לא תסבול מבעיות התחממות.

הבעיה שרוב הרכבים בתקציב שלך הם די מוזנחים.

אני הייתי הולך על רכב שפשוט לתחזק אותו, אמין, כמו יונדאי אקסנט למשל.

שמעתי שלרכבי יונדאי יחסית ישנים יש בעיה של צריכת דלק, יכול להיות כזה דבר?

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן הספייס מומלצת עקב כך שהיא חסכונית עם חלפים זולים,היא רגישה למי ברז ולכן יש התחממויות,אם היו מקפידים להשתמש בנוזל קירור הלא היית שומע על התופעות הללו.

עוד רכב הוא השרייד,רכב יפני פשוט מתכון לרכב אמין

יש לך גם את הפיאסטה,אותה אני מכיר פחות אבל מהתרשמות של חברי הפורום היא די אמינה.

היונדאי לא היו ידועים בתוך רכבים מאוד חסכונים,אבל עם גיר ידני ונסועה לא גדולה כמו שלך זה לא פקטור לפסול אותם.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן הספייס מומלצת עקב כך שהיא חסכונית עם חלפים זולים,היא רגישה למי ברז ולכן יש התחממויות,אם היו מקפידים להשתמש בנוזל קירור הלא היית שומע על התופעות הללו.

עוד רכב הוא השרייד,רכב יפני פשוט מתכון לרכב אמין

יש לך גם את הפיאסטה,אותה אני מכיר פחות אבל מהתרשמות של חברי הפורום היא די אמינה.

היונדאי לא היו ידועים בתוך רכבים מאוד חסכונים,אבל עם גיר ידני ונסועה לא גדולה כמו שלך זה לא פקטור לפסול אותם.

אני כמעט ולא מצאתי מודעות על שרייד והפיאסטה, למרות שגם ככה אני לא ממש מתחבר אליהם. בנוסף לזה, הם היו גם ממש קרועים עם 250K+.

306-2000/1

עם כ"כ הרבה דעות של אנשים על בעיות חשמל וגיר, אני כבר מפחד להתקרב לצרפתיות :/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא ה 306 היה דגם מוצלח,הגיר הידני ללא בעיות והמנוע 1.4 ותיק ואמין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את החיפוש כדאי לצמצם לרכב השמור ביותר,רצוי יד נמוכה,היסטוריית טיפולים,ללא תאונות שילדה,ללא עבר של ליסינג השכרה קיבוץ ועוד.מחירון יד2 למשל-306 2001 בערך 10,11.קורולה,גולף 2001 בערך 24 אלף שח,מדובר בדגמי 1600 ידניים.את ה 306 תוכל להשיג מתחת למחירון-רכב זהה ולא פחות טוב משני האחרים,100 כח סוס.ה 306 גם יהיה הככב בעל העיצוב היפה ביותר.תודה יצחק לוי ושות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול להביא בחשבון גם קיה פרייד וסיטרואן סקסו.

קיה פרייד זה רכב מיושן להחריד אבל בגלל העיצוב המכוער אתה יכול לקנות אחת כזו משנת 2001 בכמעט חצי מהתקציב שלך ואת השאר לשמור לתיקונים שיהיו וגם לקצת קוסמטיקה, שיהיה לך נעים ברכב - דברים כמו ריפודים, מערכת סטריאו נורמלית וכו' וכו'.

כנ"ל סיטרואן סקסו, שזו אחותה המכוערת של פיג'ו 106.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא ה 306 היה דגם מוצלח,הגיר הידני ללא בעיות והמנוע 1.4 ותיק ואמין.

את החיפוש כדאי לצמצם לרכב השמור ביותר,רצוי יד נמוכה,היסטוריית טיפולים,ללא תאונות שילדה,ללא עבר של ליסינג השכרה קיבוץ ועוד.מחירון יד2 למשל-306 2001 בערך 10,11.קורולה,גולף 2001 בערך 24 אלף שח,מדובר בדגמי 1600 ידניים.את ה 306 תוכל להשיג מתחת למחירון-רכב זהה ולא פחות טוב משני האחרים,100 כח סוס.ה 306 גם יהיה הככב בעל העיצוב היפה ביותר.תודה יצחק לוי ושות.

הקורולות והגולפים קצת מחוץ לתקציב, ואני גם לא ממש רוצה משהו גרמני בגלל חלקי החילוף היקרים.

לגבי ה-306, לא מצאתי משהו נורמאלי לצערי :(

סיאט איביזה 1400 ידנית

ואיך הרכב מבחינת אמינות וצריכת דלק? ומה הבעיות הנפוצות עם הרכב?

אתה יכול להביא בחשבון גם קיה פרייד וסיטרואן סקסו.

קיה פרייד זה רכב מיושן להחריד אבל בגלל העיצוב המכוער אתה יכול לקנות אחת כזו משנת 2001 בכמעט חצי מהתקציב שלך ואת השאר לשמור לתיקונים שיהיו וגם לקצת קוסמטיקה, שיהיה לך נעים ברכב - דברים כמו ריפודים, מערכת סטריאו נורמלית וכו' וכו'.

כנ"ל סיטרואן סקסו, שזו אחותה המכוערת של פיג'ו 106.

אני אבדוק מה אני אוכל למצוא, תודה :)

אגב,

יש מישהו שאני מכיר שמוכר סיוויק 1996 1.4 ידנית(גרסאת הסדאן), יד שלישית שעברה 170K, הוא רוצה עליה 10K, נשמע דיל משתלם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחבר יש איביזה 1.6 ידנית 96,נוסע כול יום במשך כבר שנה מנצרת עילית לעפולה,ללא בעיות,צריכה כ 1/12,נסעתי עליה כמה פעמים,דווקא נוחה,ה1.6 די זריזה לא יודע איך ה 1.4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחבר יש איביזה 1.6 ידנית 96,נוסע כול יום במשך כבר שנה מנצרת עילית לעפולה,ללא בעיות,צריכה כ 1/12,נסעתי עליה כמה פעמים,דווקא נוחה,ה1.6 די זריזה לא יודע איך ה 1.4.

נצרת עילית אמרת? יש מצב אז אני מכיר אותו חחחח

בכל מקרה, עברתי על כמה איביזות 1.6, אבל רובן היו פשוט קרועות :/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי שרייד 1300 ידנית 97,

הרכב שירת אותי 4 שנים מלבד פעם אחת שהאלטרנטור הלך כנראה בגלל שלא היו מים במצבר.

מלבד זה אפס תקלות.

נסעתי איתו 60K, כאשר בשנתיים הראשונות 20, ובשנתיים האחרונות 40.

הרכב לא מהנה מידי לנהיגה, המטרה שלו להביא אותך מנקודה א ל ב ותו לא.

צריכת דלת ממוצעת של 1:14 לאורך ה4 שנים, היו פעמים שנסעתי רק בחוץ ועשה 1:17 והיו פעמים שרק בעיר עם מזגן ונסיעות קצרות ועשה גם 1:10.

לצערתי הרכב הושבת עקב תאונה שלא לביטוח משתלם לתקן אותו, לתקן לבד היה עולה 1000 שקל, אבל הייתה הזדמנות לקבל עליו מחירון וגם ככה תכננתי להחליף רכב עוד שנה, אז הקדמתי את המאוחר.

אם תמצא אחת שמורה עם ק"מ נמוך לדעתי זאת אחלה תמורה לכסף.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי שרייד 1300 ידנית 97,

הרכב שירת אותי 4 שנים מלבד פעם אחת שהאלטרנטור הלך כנראה בגלל שלא היו מים במצבר.

מלבד זה אפס תקלות.

נסעתי איתו 60K, כאשר בשנתיים הראשונות 20, ובשנתיים האחרונות 40.

הרכב לא מהנה מידי לנהיגה, המטרה שלו להביא אותך מנקודה א ל ב ותו לא.

צריכת דלת ממוצעת של 1:14 לאורך ה4 שנים, היו פעמים שנסעתי רק בחוץ ועשה 1:17 והיו פעמים שרק בעיר עם מזגן ונסיעות קצרות ועשה גם 1:10.

לצערתי הרכב הושבת עקב תאונה שלא לביטוח משתלם לתקן אותו, לתקן לבד היה עולה 1000 שקל, אבל הייתה הזדמנות לקבל עליו מחירון וגם ככה תכננתי להחליף רכב עוד שנה, אז הקדמתי את המאוחר.

אם תמצא אחת שמורה עם ק"מ נמוך לדעתי זאת אחלה תמורה לכסף.

תודה רבה על ההצעה. אני אעבור ביד2 ונראה מה אפשר יהיה למצוא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...