Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העלתי שרשור קודם עם שאלה בעניין ולא קיבלתי תשובות.(לגבי פוקוס ידנית במסגת ימי המכירות).

הלכתי לפורד וזו התשובה:

רכישה פרטית מהיבואן (דלק מוטורס) לרכב חדש לגמרי. ההצעה היא לפוקוס סטיישן/טורר ידנית גימור טרנד. הצעה דומה לגרסת ההאצ'בק מוזילה ב 3,000 ש"ח.

הנחה באביזרים של 4,312 ש"ח.

הנחת מבצע של 8,000 ש"ח.

מימון של 100,000 ש"ח ב 36 תשלומים ללא ריבית והצמדה.

שורה תחתונה כולל מיגון ואגרה: במקום 120,790 צריך לשלם 108,478. ובנוסף מימון.

כולל מערכת מולטימדיה ומצלמת רוורס עם תצוגה במסך.

שילמתי מקדמה בלי התחייבות בינתיים.

לא התמקחתי ואולי אפשר להשיג עוד הנחה. אני מניח שמי שמוותר על המימון יכול לקבל הנחה נוספת.

מה דעתכם?

השאלה היא מה החלופות?

אני לא מוכן להתפשר על ידני כך שאין לי הרבה אופציות.

מעדיף האטצ'בק ואם לא אז סטיישן. סדאן הכי פחות רצוי. בפוקוס הלכתי על הסטיישן כי תא המטען בהאטצ'בק הוא ממש מהקטנים

ראפיד/טולדו - פשוטות יותר

לאון קטנה וקצת יקרה יותר. שנתיים אחריות.

ראפיד/טולדו פשוטות יותר

קורולה - מוכן להתפשר על מרכב סדאן אבל הפער במחיר משמעותי

רומסטר - לא מת על המרכב וגם בדרך להחלפה וגם קצת יותר יקר וגם שנתיים אחריות

משומשת: יש לי כיוון מסויים לרכב שאני מעדיף אבל הפער במחיר מצדיק לדעתי להתחדש (וגם השימושיות של הסטיישן עם שתי ילדות).

פורסם

ב105 אלף בלי מבצעים יש את ה-i30 סטיישן ידנית, יותר מזה אני לא מאמין שיש עוד אפשרויות.

יש גם את הסוזוקי קרוסאובר הידני, אבל אין בו מולטימדיה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כתבתי לך בשרשור הקודם שלדעתי הפוקוס היא בחירה לא טובה כמשפחתית. היא צפופה מידי ובאופן כללי די מאכזבת (אלא אם אתה איזה נהג ספורטיבי שהתנהגות כביש עושה לו את זה, אבל אז למה אתה קונה משפחתית ולא מכונית ספורטיבית?).

בדקת את סוזוקי קרוסאובר? יש דגם ידני, יש מחיר טוב ו-3 שנות אחריות.

מה לגבי מיקרו-וואנים כמו סיטרואן C3 פיקאסו או פיאט 500L?

ואולי שווה לחכות לדגמי הסטיישן החדשים של טויוטה והונדה? מי יודע, אולי יהיו גם דגמים ידניים...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסיוויק יכולה להיות בחירה טובה, אבל תחרוג מאוד מהתקציב שלך.

אופציה אחרת היא היונדאי i30CW שתהיה אפילו זולה מוקוס, לפני הנחה (משהו כמו105 אלף).

ועדיין, אני מצטרף לחברים מעליי, תבדוק את הסוזוקי קרוסאובר קודם כל.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

היונדאי סטיישן זו גם אופציה. אם אין מבצע אז המחיר שלה רק קצת יותר יקר. 1.4 קצת משפיע אבל לא קריטי. אבל לא מוצא בה יתרון משמעותי (למעט 6 הילוכים בידני).

סוזוקי, אופציה מעניינת. לא מת על המרכב ואני חושב שלא יותר מרווחת בפנים מהפוקוס סטיישן. אלא אם נותנים הנחות אז עולה קצת יותר ופחות מאובזרת.

צביקה, נהגתי בפוקוס והייתי מרוצה. לא נהג ספורטיבי אבל התחושה לנהג היתה עדיפה על מה שאני מכיר מרכבים אחרים. לא דרמה אבל שיקול.

היא צפופה יחסית למשפחתיות. זה נכון. אבל בשלב שלי בחיים עם 2 בנות קטנות יותר חשוב תא מטען ממקום לברכיים וכתפיים. 2 מושבי בטיחות יכנסו בה בנוחות. נכון שבנוסף למושבי הבטיחות אפשר להשחיל רק דוגמנית אנורקטית, אבל זה נכון להרבה מכוניות. וזה גם לא כל כך נחוץ כעת.

הפוקוס מאובזרת יפה מאוד.

ירידת הערך פחות חשובה לי כי מתכנן להחזיק 5-6 שנים לפחות. אמינות היא כן שיקול. ומנוע אטמוספרי וידני זה שילוב לא רע בכלל.

עוד הצעות?

פורסם

לנו יש את הידנית בוורסית ההאצ'בק "ספורט" - ובדיוק היום היא חוגגת שנה על הכביש (ולשם שינוי, גם מעט ק"מ - רק 10K).

עקרונית, אני מסכים עם אלירן - במידה וזה רכב למשפחה, לדעתי ישנן אופציות עדיפות בכל הנוגע למרחב / תא מטען.

לחיוב:

- נוחות נסיעה נהדרת.

- בידוד רעשים מעולה (שקטה מהגולף, יטי והאוקטביה).

- איבזור נאה ומכובד בהחלט.

- בלמים מצויינים, גם תחת עומס רציני.

- תפעול התיבה נעים ומדוייק. הקלאץ' רך להפליא ונעים מאוד לשימוש.

- דינמית היא מעל כולן. ההיגוי חד, מדוייק מאוד ומהיר - ורק חסר מעט תחושה. כיף לדחוק בה בסיבובים וכיף לנהוג בה בכבישים המפותלים.

- צריכת הדלק מפתיעה לטובה, בעיקר בבינעירוני (מדדתי בין תדלוקים 1:18.3).

לשלילה:

- תא נוסעים עמוס ומקושקש מידי.

- מרחב פנים טעון שיפור. מרגישה צפופה ביחס למתחרות.

- תא המטען סביר בגודלו. גם כאן היא מעט אחרי המתחרות (גולף וכו'). אבל - הכל ביחס לדרישות שלך. אותנו הוא בהחלט מספק (מאכלס 2 מזוודות גדולות להפליא + טרולי + 2 תיקי גב, ללא בעיות מיוחדות).

- לטעמי חסר הילוך 6. לעיתים נדמה שיש מעט בורות בין הילוך להילוך.

- מי שרגיל למנועי הטורבו הקטנטנים והזמינים של ימינו, יתאכזב ממנוע ה-1.6. בהשוואה ל-1.2TSI הוא חזק ממנו, אבל רק בשלב הוא הוא נמצא בשיאו כוחו (אי שם בין 4000 למנתק הצתה) ובעיקר במהירות מעבר לשיוט (100 ומעלה - עד הלא חוקיות במיוחד). חסרה לו את הגמישות וזמינות הכוח הדי מידית של מנועי הטורבו הללו. זאת התלונה העיקרית שלי כלפיו.

כל עוד היא מתאימה לדרישות שלך - לאחר שבדקת את כל המתחרות - והרגשת שהיא עונה על הצרכים שלך, לך על זה.

אנחנו ממתינים בחוסר סבלנות ש"איילון" או "דלק" ירימו את הכפפה ויתחילו בשיווק וורסיית ה-1.0EB (ידנית - 6 הילוכים. יאי!).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

RS,

תודה על ההתייחסות. אני חייב לציין שחוות הדעת שלך תואמת את תחושתי מנהיגת המבחן וקריאה על הרכב. אבל טוב לקבל חיזוקים.

יש לי היום פוקוס האטצ'בק ידנית 2002. מאוד מרוצה ממנה.

ככלל אני מעדיף האטצ'בק. אבל עם שתי ילדות זה מתחיל להגביל. בטח כשמדובר בתא מטען קטן יחסית לתחום. אם נוטש את הגרסה המועדפת אז כבר אדלג לסטיישן ולא סדאן (שגם שם תא המטען בפוקוס די מוגבל).

מרגיז המחסור בהילוך שישי. לגבי המנוע המחסור בכח זמין בסל"ד נמוך קצת מסרס אבל מרגיע את הנסיעה, משפר צריכת דלק וצפוי לתגמל באמינות.

מאוד הופתעתי מהתייחסותך לצריכת הדלק. ציפיתי למשהו די ממוצע. אני מניח ש 1:18.3 זה לא נתון אופייני אצלך אבל עצם ההגעה אליו מלמדת שכנראה 1:16 זה משהו די סביר.

איך המזגן? (ואשמח לתחושתך האם אתה מהמחמירים בתחום).

ברור לי שבסטיישן נתוני צריכת הדלק והמזגן יהיו קצת פחות טובים.

פורסם

הסוזוקי לא מדבר אלי יותר מדי.

מעדיף סטיישן על קרוס אובר.

ממה שאני מתרשם אז תא המטען של הפוקוס סטיישן עדיף.

הגימור והאיבזור בפוקוס ברמה גבוה ולא נראה לי שהסוזוקי מיישר קו.

וגם במחיר שמוצע כעת לפוקוס היא יותר זולה ועם מימון מאוד מרשים.

האמת שההתלבטות שלי היא מול שוק יד שניה. שם המצב יותר מורכב.

פורסם
RS,

תודה על ההתייחסות. אני חייב לציין שחוות הדעת שלך תואמת את תחושתי מנהיגת המבחן וקריאה על הרכב. אבל טוב לקבל חיזוקים.

יש לי היום פוקוס האטצ'בק ידנית 2002. מאוד מרוצה ממנה.

ככלל אני מעדיף האטצ'בק. אבל עם שתי ילדות זה מתחיל להגביל. בטח כשמדובר בתא מטען קטן יחסית לתחום. אם נוטש את הגרסה המועדפת אז כבר אדלג לסטיישן ולא סדאן (שגם שם תא המטען בפוקוס די מוגבל).

מרגיז המחסור בהילוך שישי. לגבי המנוע המחסור בכח זמין בסל"ד נמוך קצת מסרס אבל מרגיע את הנסיעה, משפר צריכת דלק וצפוי לתגמל באמינות.

מאוד הופתעתי מהתייחסותך לצריכת הדלק. ציפיתי למשהו די ממוצע. אני מניח ש 1:18.3 זה לא נתון אופייני אצלך אבל עצם ההגעה אליו מלמדת שכנראה 1:16 זה משהו די סביר.

איך המזגן? (ואשמח לתחושתך האם אתה מהמחמירים בתחום).

ברור לי שבסטיישן נתוני צריכת הדלק והמזגן יהיו קצת פחות טובים.

האמת היא שגם אנחנו העדפנו את הסטיישן, אלא שטורר "ספורט" ידנית - מצריכה הזמנה אישית והמתנה לא קצרה, לכן ויתרנו.

לדעתי הילוך 6 היה נותן צריכת דלק טובה יותר ובעיקר תחושה נמרצת יותר. אבל זה לא כל כך רלוונטי, ה-1.0EB מחליף את ה-1.6 וזוכה לתיבה ידנית עם 6 הילוכים. עוד שבועיים אהיה בגרמניה - אנסה לבקש נסיעת מבחן עליה, היא מאוד מעניינת אותנו.

כן, אתה צודק - האוטו מרגיש די נינוח ורגוע. אבל ברגע שרוצים ממנו קצת יותר - נאלצים להוריד הילוך או שניים, להשאיר אותו ברצועת הכוח שלו (וכפי שאמרתי, זה די גבוה בסל"ד) ואז מקבלים כבר קצת התקדמות נאה - בעיקר במהירויות תלת ספרתיות.

בעיר היא עושה 1:10-1:12, תלוי בכמה עמוסה וכבדה התנועה - או בכמה רמזורים אדומים נתקעת. בקיצור - די ממוצעת.

בבעירוני (עם קרוז קונטרול ומזגן) אתה יכול לצפות לצריכה של 1:15-1:16 די בקלות. בנסיעות ארוכות - תגיע גם לטוב מזה (כפי שציינתי - והמיזוג עבד ד"א).

אשווה את המיזוג של הפוקוס אל המיזוג שביטי - לא פחות טוב. הוא מקרר היטב, רק שבימים החמים מאוד לוקח לו כמה דק' נוספות (מאשר ביטי) להגיע אל רמת הקרירות הדרושה. סה"כ - שום תלונות לגביו. פחות אוהב את פתחי המיזוג - מקפיאים את הידיים :lol:

הטורר שוקלת מעט יותר - לאו דווקא שהפער יהיה כה מוחשי או מורגש. בכל מקרה, לטעמי היא הוורסיה הנאה והמועדפת של הפוקוס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...