Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

PHOTOSHOP

Badi_Mami
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי קובץ PNG שנפתח ע"י הצייר,

אני רוצה לשנות בתמונה כמה שורות מלל בתוך התמונה.

(התמונה היא צילום מסך מתוך קובץ PDF שלא הצלחתי לערוך).

אם מישהו מוכן, אני זמין בהודעה פרטית.

תודה

פורסם

יש לי פוטושופ ויכולות פוטושופ, אני לא מקצוען אבל יודע את דרכי בתוכנה.

שלח לי את התמונה, אנסה לעזור לך בערב כשאגיע הבייתה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

פוטושופ לרוב לא יזהה טקסט בקבצי PDF אם הם בעברית, אלא עם כן מותקנת גרסת middle east שגם אז לא בטוח שזה יעבוד. הדרך לעקוף את זה היא להתייחס לקובץ כתמונה ולמחוק את הטקסט עם מברשת צבע (כמו טיפקס), אבל זה יכול ליצור הבדלי גוונים ברקע ויגרום למסמך להיראות "מזוייף". תנסה לפתוח את הקובץ עם וורד (ניסיתי עם הגרסה העדכנית ביותר וזה הצליח), אולי משם תבוא הישועה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אכן אני לא מכיר שפוטושופ יכול לזהות כיתוב, בטח לא בעברית, והאמת שגם את חבילת middle east אני לא מכיר.

אתה צודק ואכן יש להתייחס לקובץ כתמונה כי אין ברירה אחרת, אבל אתה לא צודק שיש צורך להשתמש במברשת צבע ו"למחוק" את הטקסט.

מה שעשיתי זה פשוט לכתוב את מה שפות"ש ביקש, אבל בשימוש האותיות הקיימות כבר במסמך. למשל אם צריך לשנות את התאריך, אז לא מחקתי כלום, אלא פשוט סימנתי את האות שאני צריך עם כלי הסימון (ממקום אחר במסמך), העתקתי אותה, והדבקתי במיקום החדש שלה.

ככה בעצם יצא שאין הבדלי צבע והפונט הוא אותו פונט.

Always go sideways

פורסם

אם צריך להוסיף דברים למקום שבו אין טקסט אז באמת אפשר לעשות את מה שאמרת, אני התכוונתי שאי אפשר למחוק טקסט קיים ולהכניס במקומו טקסט אחר ואז חייבים למחוק אם המברשת ולהכניס את הטקסט (או מה שזה לא יהיה) החדש.

E.L: אפשר לכתוב בעברית בכל פוטושופ שאיתו יצא לי לעבוד (מגרסא 6 ועד CS6 האחרונה) הבעיה היא שהוא כותב משמאל לימין וצריך לכתוב הפוך. הכוונה שלי הייתה שהוא לא מזהה טקסט קיים בעברית במסמכי PDF.

פורסם

spire, אתה טועה.

לקחתי אות קיימת במסמך, סימנתי אותה, העתקתי, והדבקתי אותה על אות קיימת במקום שבו ביקש פות"ש. לא מחקתי כלום לפני ולא הייתי צריך לשנות שום דבר אחרי. הכל עבד בצורה מושלמת.

לצורך העניין, להפוך כיתוב של "2013" ל-"2014", מצאתי את הספרה "4" במקום אחר במסמך, סימנתי, העתקתי, והדבקתי *על* ה "3" של "2013". מה שזה עשה זה כיסה לגמרי את הספרה "3" בלי צורך למחוק שום דבר לפני ובלי צורך לעשות התאמת גוונים וכו'.

העתק/הדבק פשוטו כמשמעו. עבד בצורה נפלאה.

לגבי הכיתוב בעברית, מעולם לא קרה לי שהייתי צריך לכתוב הפוך. לפוטושופ אין בעיה לעבוד עם שפות של "מימין לשמאל" כמו עברית. זה עובד נפלא בלי צורך לכתוב הפוך כלל. זה היה ככה כבר מפוטושופ 3 או 4 שאז התחלתי להתעסק עם התוכנה הזאת.

Always go sideways

פורסם

אוקיי, הבנתי למה התכוונת. אכן היתה לי טעות, 'צטערת.

אם הפוטושופ שלך כותב בעברית תקין ולא משמאל לימין הרי שיש לך את גרסת ME שאמרת שאתה כביכול "לא יודע עליה כלום" :lol: גרסת ME או Middle East נוצרה במיוחד כדי לספק תמיכה בשפות ימין-לשמאל (עברית, ערבית). הגרסאות הרגילות כותבות רק מימין לשמאל. אלא עם כן אתה יודע משהו שאני לא וסתם הייתי צריך לכתוב משמאל לימין כמו איזה מטומטם המון שנים.

אשמח אם תוכל להעלות צילום מסך של הAbout של הגרסה שלך (תחת Help-about adobe photoshop) וצילום מסך או סדר פעולות שאתה עושה כדי שזה יכתוב תקין בעברית.

פורסם

כשאמרתי שאני לא מכיר גרסת middle east, הכוונה הייתה שלא זכור לי שהייתי צריך להוריד גרסה מיוחדת בשביל לכתוב בעברית וגם לא להוריד פלאגאינים או תוספים למיניהם.

לדעתי, ויכול להיות שאני טועה, פוטושופ כבר מגיעה עם תמיכה מובנית בעברית כבר מספר שנים. לא סגור על זה, אבל נראה לי שזה המצב.

כשאגיע הבייתה מהעבודה אעלה לפה תמונה כמו שביקשת.

Always go sideways

פורסם

spire, העליתי תמונה של מה שביקשת.

אני לא עושה שום דבר מיוחד.

פותח תיבת טקסט, מעביר את המחשב לכתיבה בעברית (SHIFT+ALT), על מנת להעביר את הסמן לכתיבה מימין לשמאל עושה CTRL+SHIFT בדיוק כמו בוורד, וזהו. כותב כרגיל. הכל מיושר כמו שצריך, הכתיבה נעשית בצורה הכי רגילה שאפשר. ממש בדיוק כמו בוורד!

באמת שאני לא עושה שום דבר מיוחד.

psychuil, מה זאת אומרת תומכת בעברית אבל לא בRTL? אני כותב בעברית שזה ללא ספק RTL...

אתה יכול להסביר?

about ps cs6.jpg

Always go sideways

פורסם
הככ אצוי בתוכ התאש המ לכ..

:roflmao:

לקח לי שנייה להבין את התגובה שלך :p

ושוב, אני כותב רגיל, וזה יוצא לי תקין לגמרי. הכל מיושר כמו שצריך ושום דבר לא כתוב הפוך.

אז איפה פה בדיוק חוסר התמיכה של PS בRTL?

Always go sideways

• תוכן חדש...