Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום חניתי את רכבי בחניה ציבורית כהלכה. כששבתי מלימודיי במכללה גיליתי שפגעו לי בחלק הקדמי של הרכב. כמו כן, כנראה כתוצאה מהמכה הרכב זז אחורה ופגע בקיר ויש נזק גם לחלקו האחורי של הרכב.

הנהגת הפוגעת השאירה את פרטיה ולאחר כ-20 דקות מהגעתי למקום התאונה, הגיע בעלה עם הרכב הפוגע(שנפגע בחלקו האחורי).

הנהגת מבולבלת וטוענת שכשניסתה לצאת מהחניה ברוורס, במקום ללחוץ על דוושת הבלמים, לחצה בטעות על דוושת ההאצה.

החלפנו פרטי ביטוח ורכבי נגרר למגרש אחסנה עד מחר בבוקר ומשם למוסך.

משום שאני נתקל במצב זה פעם ראשונה יש לי כמה שאלות לגבי הצעדים הבאים שלי:

1. דיברתי עם חברת הביטוח שלי ונתנו לי רשימה של מוסכי הסדר. האם אני חייב ללכת למוסך הסדר או שאני יכול ללכת למוסך היבואן?

2. אני יודע ששמאי צריך להעריך את הנזק. השמאי מגיע מחברת הביטוח שלי? איך הפרוצדורה מתבצעת?

3. הרכב סוף שנת 2012 עם 3K ק"מ. האם אני יכול לדרוש חלקים מקוריים?

4. האם אני אמור לשלם השתתפות עצמית כלשהי?

5. האם מחיר הביטוח שלי אמור לעלות? (אני לא אשם בתאונה)

6. איך אני תובע את הביטוח של הנהגת?

מצ"ב תמונות של הרכב.

תודה מראש לעוזרים,

20131218_134701.jpg

20131218_134712.jpg

20131218_141909.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. דיברתי עם חברת הביטוח שלי ונתנו לי רשימה של מוסכי הסדר. האם אני חייב ללכת למוסך הסדר או שאני יכול ללכת למוסך היבואן?

2. אני יודע ששמאי צריך להעריך את הנזק. השמאי מגיע מחברת הביטוח שלי? איך הפרוצדורה מתבצעת?

3. הרכב סוף שנת 2012 עם 3K ק"מ. האם אני יכול לדרוש חלקים מקוריים?

4. האם אני אמור לשלם השתתפות עצמית כלשהי?

5. האם מחיר הביטוח שלי אמור לעלות? (אני לא אשם בתאונה)

מצ"ב תמונות של הרכב.

תודה מראש לעוזרים,

1. אתה יכול ללכת לאן שבא לך. במוסך הסדר, אם תצטרך לשלם השתתפות עצמית, היא תהיה קטנה יותר.

4 ו-5. אם האדון הגיע והודה באשמה, סביר מאוד להניח שלא תצטרך לשלם שום השתתפות עצמית, ומכך מחיר הביטוח שלך לא יעלה.

2. שמאי יכול להגיע מחברת הביטוח, מהמוסך, או מטעמך. הנושא לשיקולך.

3. מה זה סוף? אתה יכול וצריך לדרוש חלפים מקוריים כל עוד הרכב נמצא עד שנה על הכביש. אני הייתי מביא שמאי מטעמי כדי שיהיה הוגן כמה שיותר, ושיתחשב באינטרסים שלי.

סה"כ אם הם הגיעו והודו באשמה, אז זה בסדר. דווח לביטוח שלך על התאונה. אם תצליח להקליט אותם בטלפון מודים, אז יותר טוב. אתה יכול לעשות את זה בשיחה שאתה מודיע להם מה המחיר שיעלה להם לתקן את רכבך, ושיחליטו מה הם עושים.

אתה לוקח את הרכב למוסך. מביא שמאי מטעמך, או נותן לביטוח/מוסך לדאוג לזה. לאחר מכן לוקח הצעת מחיר, ומדווח להם על כמה אתה דורש. (תיקון+שמאי+מע"מ). אם יסכימו לשלם, יופי. אם לא, או שתפנה לחברת הביטוח שלך והם ישכנעו אותם. או שתתבע אותם בתביעות קטנות. זה יחסית מקרה פשוט ואני לא חושב שאם יתנערו, מקסימום יפעילו ביטוח.

בהצלחה.

נ.ב. לא לשכוח לתעד כל שיחה איתם, וכל פעולה שלך שתהיה מגובה בניירת. הצעות מחיר, קבלות וכו'...

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הרכב שלך חדש.

הנהגת הפוגעת מודה בגרימת הנזק, ואני מניח שגם הרכב שלה טעון תיקון והיא תפעיל את הביטוח שלה.

פנה לסוכן הביטוח שלך על מנת שיטפל בפגיעה. כיון שפרטי הרכב הפוגע והביטוח שלו ידועים הוא יפנה את התביעה ישירות לביטוח של הפוגעת, והפוליסה שלך לא תפגע. אם תפעיל את הביטח שלך הפרמיה שלך בשנים הבאות תגדל, וגם אם חברת הביטוח תתבע את הנהגת הפוגעת בתביעת שיבוב ותזכה לא מובטח שאתה תקבל את ההחזר. סביר מאד שתהיה גם ירידת ערך, בדוק עם השמאי את נושא ירידת הערך הטכנית מול ירידת הערך המסחרית, שקרוב לודאי תהיה הרבה יותר גבוהה.

כיון שהתיקון על חשבון הפוגעת פנה לכל מוסך שבו תבחר. סוכן הביטוח יפנה לשם את השמאי (או שתבחר שמאי בעצמך ותפנה אותו לשם). כל שאה ההתנהלות תהיה בין השמאי, המוסך, סוכן הביטוח וחברת הביטוח של הפוגעת. הדבר היחיד שיהיה עליך לעשות הוא להוצא את הרכב לאחר התיקון ולהשאיר שתי המחאות דחויות - האחת לזכות המוסך והאחרת לזכות השמאי. בדרך כלל הצ'ק מהביטוח של הנהגת הפוגעת יגיע קצת לפני מועד הפדיון של הצ'קים שלך, ואם לא יגיע תוכל לבקש מהמוסך לדחות את הפקדתם עד שתקבל את התשלום.

לגבי התיקון - כיון שמדובר ברכב חדש אתה זכאי לקבל חלקי חילוף חדשים.

עוד דבר שכדאי לך לברר הוא זכאותך לרכב חלופי עד השלמת התיקון.

עריכה - העצה האחרונה של ניקו חשובה ביותר בחיים, לא רק בתביעת הביטוח. פתח לך תיק ושמור את כל המסמכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מהנזק נראה כאילו זה היה יותר מלחיצה בטעות על דוושת האצה במקום ברקס, באיזה מהירות היא נכנסה ברכב?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

מהמכה הרכב עלה על המדרכה ונכנס בקיר?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תאמין לי יש לך מזל שזו בחורה עם מצפון והשאירה לך פרטים , לי אף אחד לא השאיר כלום חוץ מנזק של 7 אלף .

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

כפי שאני מדמיין את זה, היא פשוט לא הורידה את הרגל מהגז והמשיכה לדחוף את האוטו וכך הוא עלה על המדרכה ופגע בקיר.

פורסם

הרכב ידני או אוטומט? בלם היד היה מורם?

ועדיין לא ענית - הרכב היה בחנייה הפנויה שבתמונה ומצאת אותו על המדרכה בתוך הקיר?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפי התמונות זה נראה שהיא נלחצה ברגע הטעות והמשיכה ללחוץ על הגז במשך כמה שניות גם אחרי הפגיעה, מזלך שלמרות שהיא נהגת גרועה היא לא בנאדם גרוע והשאירה מספר.

תנסה להחתים אותה על הודאה באשמה כדי שיהיה לפרוטוקול, שלא פתאום הביטוח שלה ינסה להתנער מאחריות (סיכוי קלוש בתאונה עם רכב חונה אבל עדיין זה מבטל את שיטת המצליח).

תוכל בבקשה להגיד אם הרכב אוטומטי או ידני? האם בלם היד היה מורם גבוהה ובאיזה הילוך היה הרכב? (ניוטרל או ראשון).

וסתם לידע אישי וכדי להבין איך הרכב זז בצורה כזאת, איזה רכב היה לגברת? סוג של SUV?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הרכב היה בחניה הפנויה. הרכב עם תיבת הילוכים רובוטית והיה על ניוטל עם בלם יד מורם.

לגברת היה דייהטסו סיריון :shock:

פורסם

ניוטרל (N) או פארקינג (P)?

בדקת תקינות בלם היד לאחר התאונה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בכל מקרה הייתי בודק עצמאית את בלם היד

ליאור