Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טרי טרי. מתקשר למודעה לגבי 206XS. מתחיל את השיחה בחשד מבוסס. "שלום אתה סוחר " ?

לא אני בן אדם פרטי. אוקיי. נניח. מסיים את השיחה. נכנס ליד 2 רפרוף מהיר. הוקוס פוקוס . נפלאות הטכנולוגיה. ומה הדבר הכי יפה פה ? נכון , מבקשים מעל המחירון. אנשים שוכחים שיש היום גוגל. שום דבר לא ניתן להסתיר ממנו. :)

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

רכב שאינו נפוץ, נחשב איכותי, תוחזק לפי הוראות יצרן ובחלפים ונוזלים איכותיים - שווה מעל המחירון, אלא אם כן המוכר פראייר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• חברי המעגל הראשון
פורסם
טרי טרי. מתקשר למודעה לגבי 206XS. מתחיל את השיחה בחשד מבוסס. "שלום אתה סוחר " ?

לא אני בן אדם פרטי. אוקיי. נניח. מסיים את השיחה. נכנס ליד 2 רפרוף מהיר. הוקוס פוקוס . נפלאות הטכנולוגיה. ומה הדבר הכי יפה פה ? נכון , מבקשים מעל המחירון. אנשים שוכחים שיש היום גוגל. שום דבר לא ניתן להסתיר ממנו. :)

מה הסתירו? שזה בסוף היה סוחר?

אתה יכול לומר בערך אותו דבר על קניות באיביי מול בחנות בארץ. אם אתה יכול להשיג את אותו דבר ביותר זול, שיהיה לך לבריאות.

לא מצאת? או שתקנה במחיר שהחנות מציעה או שתוותר.

למצוא בארץ 306GTI שמורה במצב טוב במחיר מחירון זה לא ריאלי, כי זה לא דבר שיש עוד 1000 כמוהו למכירה באותו זמן.

כל מה שהמחירון נותן זה קנה מידה להצעת מחיר ראשונית. רכב במצב טוב מהרגיל ימכר מבחיר גבוה יותר ורכב גמור ושחוט ימחר בפחות.

רכב לא רגיל - המחיר בהתאם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שני הרכבים האחרונים שלי נמכרו בפי 2 מהמחירון.

למה? כי המחירון שלהם נמוך מדי וכי הם היו נדירים ובמצב מעולה, כולם יצאו מרוצים.

את הרכב האחרון קניתי קצת מתחת למחירון וזאת למרות יד נמוכה, ק"מ זערעורי ומצב מוזיאוני.

למה? כי המחירון שלו מנופח באופן לא פרופורציונלי בגלל סמל של אאודי בחזית.

מחירון הוא המלצה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

במקרה סביב זה סובב הדיון המוטורי שלי בימים האחרונים. אני מוכר רנו מגאן ב10 אש"ח והמילה הראשונה שעןלה בשיחה היא מחירון.

למה ליאריס מקבילה יש מחירון של 25 אלף? עם מחירון כזה אני לא מוכן לעבוד.

הממוצע של רכב מהשנתון הזה אם לקחת את מחירון כל הרכבים הקיימים הוכ באזור ה10-12 אלף. מדוע אני צריך למכור את הרנו שלי ב8? כי לוי יצחק אמר? כשלוי יצחק יבוא לבקש את הרכב שלי ב8 אודיע לו מה דעתי.

צריך אמנם לשמור על גבולות ההיגיון ועם זאת לזכור שרכב אחד לא שונה מהותית ממשנהו (אני בטוח שקורולה שהיא המתחרה למגאן שווה במחירונים הרבה יותר מ8 אלף) ולכן אין סיבה לקפוץ ב5-10 אש"ח מהמחירון, בטח שלא לבלבל לי את המוח עם דרישות מחירון וטענה שאני יקרן. רוצה לרכוש במחירון? יש רכבים אחרים, פחות שמורים, שבעליהם ישמחו למכור לך אותם במחירון.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני חוזר דברי קודמיי

הרכבים שלי שמורים ביותר, מטופלים במיטב המוסכים ובחלפים יקרים ולכל הפחות - מקוריים.

דיטייל מקיף פעמיים בשנה כולל אוטם צבע ופוליש

תוספות שונות "טופ או דה ליין" :lol:

האם הרכב שלי שווה כמו רכב מדגם דומה שראה מוסך רק מתקלה לתקלה? ממש לא.

אני דורש מחיר שהוא הגיוני כראות עיניי, מי שמעוניין שיקנה מי שלא לא.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
במקרה סביב זה סובב הדיון המוטורי שלי בימים האחרונים. אני מוכר רנו מגאן ב10 אש"ח והמילה הראשונה שעןלה בשיחה היא מחירון.

למה ליאריס מקבילה יש מחירון של 25 אלף? עם מחירון כזה אני לא מוכן לעבוד.

הממוצע של רכב מהשנתון הזה אם לקחת את מחירון כל הרכבים הקיימים הוכ באזור ה10-12 אלף. מדוע אני צריך למכור את הרנו שלי ב8? כי לוי יצחק אמר? כשלוי יצחק יבוא לבקש את הרכב שלי ב8 אודיע לו מה דעתי.

צריך אמנם לשמור על גבולות ההיגיון ועם זאת לזכור שרכב אחד לא שונה מהותית ממשנהו (אני בטוח שקורולה שהיא המתחרה למגאן שווה במחירונים הרבה יותר מ8 אלף) ולכן אין סיבה לקפוץ ב5-10 אש"ח מהמחירון, בטח שלא לבלבל לי את המוח עם דרישות מחירון וטענה שאני יקרן. רוצה לרכוש במחירון? יש רכבים אחרים, פחות שמורים, שבעליהם ישמחו למכור לך אותם במחירון.

תראה אתה יכול לעשות שתי דברים . או להתפשר עם השוק ולמכור במה שמכתיב השוק או להמשיך להקפיץ את המודעה שנים. כשאמרתי צרפתיות נשחטות במחיר התכוונתי גם לרנו. לי הייתה גטס 2009 וידעתי מראש שזה רכב בלי שוק. לכן הורדתי במחיר בגבולות ההגיון ומכרתי לראשון שהגיע לראות את הרכב. המחירון היה 37. רכב מטופל מלוקק ושמור. מכרתי ב-31. תשאל אותי למה? כי רציתי למכור ולא אכפת לי היה להפסיד. יש רכבים שפשוט אי אפשר להרוויח עליהם. אנשים צריכים להכיר בזה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

התשובה קלה :

כי יש מי שישלם וכנראה שגם משתלם.

למכירה פנסים שקופים -טויוטה יאריס:

פרטים בה"פ.

פורסם

זה מאוד פשוט. המחירונים שוחטים מכוניות מסוימות ולא בצדק, ונותנים עדיפות למכוניות אחרות..זה לא אומר שצריך ללכת לפי זה. זה שיש לך סמל של טויוטה על החזית של הרכב אומר מבחינת המחירונים שזה רכב מדהים ומבוקש שצריך לתמחר אותו בהתאם ביד שניה. אם אתה עם סיטרואן/פיאט או משהו בסגנון, "הלך עליך", לכן אני שמח על זה שאנשים לא מתביישים לבקש מעל המחירון, כשהמחירון ממש ממש לא משקף דגמים מסוימים.

פורסם
זה מאוד פשוט. המחירונים שוחטים מכוניות מסוימות ולא בצדק, ונותנים עדיפות למכוניות אחרות..זה לא אומר שצריך ללכת לפי זה. זה שיש לך סמל של טויוטה על החזית של הרכב אומר מבחינת המחירונים שזה רכב מדהים ומבוקש שצריך לתמחר אותו בהתאם ביד שניה. אם אתה עם סיטרואן/פיאט או משהו בסגנון, "הלך עליך", לכן אני שמח על זה שאנשים לא מתביישים לבקש מעל המחירון, כשהמחירון ממש ממש לא משקף דגמים מסוימים.

איך באמת נקבע התמחור שמעל המחירון ? למשל פיאט HGT - מבקשים בין 22-24 (בערך 7-9 מעל המחירון )

306GTI נמכרות בערך ב-27 מחירון אולי 9 פלוס מינוס. איך באמת מוחלט מה המחיר ש"משקף את הדגם המסוים" ? האם זה היצע וביקוש נטו ?

פורסם

עד היום יצא לי למכור את הרכבים שברשותנו במחיר מחירון ואף יותר, ומדובר ברכבים סטנדרטיים (2 היו נפוצים בליסינג). מה הבעיה? אם יש לך רכב שמור, ק"מ נורמלי ונמוך ויד1 ישר מהחברה + קצת סבלנות, למה שלא אקבל מחירון או אף יותר מכך?

אני ביקשתי 3 אש"ח מעל המחירון של קורולה 05 (פאקינג קורולה) וקיבלתי 1500 מעל. מה הבעיה? הקונה יצא פראייר? ממש לא. קנה אוטו בובה לצרכים שלו, שמור, חדש בלי ק"מ ביחס לגיל.

שוב, מחירון זה +- לפי מצב השוק, היצע וביקוש. אבל, אם בא לי אני אבקש גם 200 אש"ח על הרכב שלי, למרות שהוא שווה חצי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
איך באמת נקבע התמחור שמעל המחירון ? למשל פיאט HGT - מבקשים בין 22-24 (בערך 7-9 מעל המחירון )

306GTI נמכרות בערך ב-27 מחירון אולי 9 פלוס מינוס. איך באמת מוחלט מה המחיר ש"משקף את הדגם המסוים" ? האם זה היצע וביקוש נטו ?

המחיר שהמוכר קובע הוא שרירותי ובעיניו בלבד...במקרים הספציפיים שנתת, הפיג'ו והפונטו, אני מאמין שמאחר ומדובר בדגמים די נדירים באופן יחסי, זה מה שמשחק תפקיד, והמוכרים בונים על זה שמי שמחפש רכב ספציפי כזה ישלם עליו עוד קצת. ראיתי כבר מקרים בהם ביקשו הרבה יותר מעל המחירון על מכוניות אחרות...ולא תמיד זה מוצדק.

פורסם

המחירון לא תמיד משקף את השוק והערך האמיתי של הרכב או ההשקעה .

בקיצור השווי האמיתי זה מכיר בפול שנימכר

יתכן שהאור בקצה המנהרה זה אני עם הגיפ בפול גז אז זוז טמבל .:evil:

פורסם

למכור מעל מחירון -היסטוריה (פרט למקרים נדירים, כפי שתוארו כאן בהרחבה).ב5-6 שנים אחרונות, חלה מגמה (המיישרת קו עם הרבה מדינות בעולם) של ירידה מהירה במחיר רכבים, שכן אנשים בארץ הבינו סוף סוף שרכב זה לא נכס ולכן אין סיבה שישמור על ערכו כחדש במשך שנים.

זכור לי רכב מבוקש (אך בהחלט לא נדיר) שקניתי במחיר מחירון (יום לפני הטסט, כך שטכנית יש להוסיף למחיר עוד אלפייה לפחות), ולאחר שנתיים שימוש מכרתי אף מעל מחירון. בחישוב כולל, רכב שהיה אצלי כשנתיים וחצי, איבד פחות מ8% ממחיר הקנייה שלו. הזוי? בהחלט כן! אך יש לזכור שהקניה הייתה ב2006, והמכירה ב2009.מאז קרו הרבה דברים - משבר כלכלי, שפגע משמעותית ביכולת להוציא כספים על מותרות (מכונית יקרה היא בהחלט מותרות), "מהפכת "הליסינג שהורידה את השוק בצורה משמעותית, הצפה המונית של רכבים חדשים, שיצרה עודף היצע שעולה משמעותית על הביקוש.

אז נכון, עדיין יש אנשים שחיים בעבר. דוגמה אקטואלית לכך - לנד קרוזר שמפורסם פה בלוח, כ-20 אלף מעל מחירון ולאחר כחודשיים כבר הוריד 15 אלף מהמחיר המבוקש (כלומר כמעט מחירון), ולהערכתי אם ימכר לבסוף, אז משמעותית בפחות ממה שביקש מלכתחילה.

עם זאת, עדיין לכל אדם יש זכות לדרוש ככל שיחפוץ על רכושו. על הקונה הנבון חלה החובה להבדיל ממוכר שאכן רוצה למכור, לבין אחד שחי בעבר ומנסה לשחזר ימי תהילה עברו :-)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...