Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום בצהוריים, במהלך בדיקת נוזלים שגרתית, סגרתי את הפקק של נוזל הבלמים חזק מידי, והפקק שככל הנראה כבר הייה סדוק, נסדק עוד יותר וכרגע הוא "חצי" פתוח, יש מרווח רציני בין המכסה להברגה שלו.

להבנתי אין לי ממה לפחד, הנוזל לא יכול לעלות ולהשפף, אלה אם כן אני מחליף רפידות/דיסקים וגם יש מסנן בפתח המילוי שדואג שלא יכנס לכלוך/עצם זר.

בכול זאת אני מעוניין להחליף אותו, בחברה אחד חדש עולה 100 שקל!!, כן כן, פקק פסלטיק שחור, פשוט בזיון!

חיפשתי בפירוקיות וחנויות חלפים בצפון ליד הבית, אך לא מצאתי משהו רלוונטי, כנ"ל גם באייבי.

מישהו מקיר מקום באזור תל אביב שמתעסק עם החלפים האלה?

תודה!

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

עד כמה ששמתי לב, המחיר שהיבואן לוקח (על פקקים למיניהם בתא מנוע) הוא מעט יותר יקר מאיביי ככה שמשתלם יותר לקנות ביבואן.

שהייתי צריך פקק מיכל עודפים לרכב שלי, לאף חנות חלפים לא היה, קניתי בסוף מהיבואן.

פורסם

להלן המקט של החלק: 47230-12040

מצאתי את החלק באתר חלפים מארה"ב: http://www.trademotion.com/Shoppingcart/index.cfm?siteid=214001

כולל משלוח יעלה לי כ 77 ש"ח.

עדיין מחפש פתרונות זולים יותר, זה סה"כ פקק מפלסטיק!

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

בוא נגיד ככה, הדיעה שלי שלא כדאי לקנות מחו"ל אם זה יותר ממחצית העלות ביבואן\חלפים.

משמע שאם זה עולה יותר מ50 שקל, תוותר ותזמין מהארץ.

שוב, מבחינה בטיחותית, זה לא מסוכן ליסוע בלי פקק?

לפעמים בחיים יש מקרים שזה לא "בסהכ פקק פלסטיק", במיוחד ברכבים, יש רכיבים ומחלולים, שהם שטותיים לגמרי, אבל הם יקרים מאוד ביחס למה שהם נראים.

לפעמים זה נובע גם מאינטרסים.

פורסם

לוציפר, למרבה הצער אני עוד לא מכיר יבואן פרללי לחלפים של טויוטה ולכן אנו משועבדים לגחמות היבואן.

ה"פקק" הזה הוא לא סתם חתיכת פלסטיק שחורה, הוא משהו קצת יותר מורכב מזה.

כל הזמנה שתעשה מחו"ל תחסוך לך במקרה הטוב שקלים בודדים עד כמה עשרות שקלים ותארוך זמן רב, לא הייתי שובר על זה את הראש.

בדוק בפירוקיות או שתזמין חדש וסגור עניין, זה לפחות מה שאני הייתי עושה. שים לב שנוזל בלמים רגיש מאוד לענייני לחות, כל יום שעובר מקצר לך את חיי הנוזל משמעותית.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה, באמת על החלק של הלחות לא חשבתי..

בינתיים כפתרון זמני אטמתי את הסדק עם רצועות של איזולירבנד מיוחד.

היום קופצים לעוד פירוקיה וחנות חלפים אצל בני הדודים בתקווה שהוא ימצא.

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

החלק הזה חשוב בשביל מאה שקל לא היתי עושה עניין וקונה חדש כי הזמן שתשקיע בחיפושים על חלק זול יותר יעלה לך יותר

פורסם

גם בחברה אין אותו במלאי, יש צורך לבצע הזמנה וזה יכח כשבוע..

בכל מקרה, עשיתי סיבוב נוסף היום בפירוקיות, וכשבר הייתי על סף ייאוש, דווקא בפירוקיה האחרונה נמצא החלק!

נקנה ב 25 ש"ח, ירד מרכב זהה.

Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

שמח בשבילך.

להבא תכניס לחישוב גם את הדלק.

אם יש אותו בחברה, ואתה הולך ואוסף את החלק בכמה דקות אך במחיר גבוהה יותר.

כנראה שזה עדיף על נסיעה של כמה שעות בין כל הפירוקיות, וגם אז לא בטוח שתמצא ולא בטוח באיזה מחיר.

מה הכוונה שאין יבואן פרלל לטויוטה?

אין לכם חלקים תחליפיים?

(לפעמים זה טוב לפעמים זה לא טוב, עם ניסיון עם חלקים תחליפיים לשברולט, שחלקם עולים חמישית מהמקור אבל גם מחזיקים חמישית מהמקור.)

פורסם

חלק תחליפי כשמו כן הוא - תחליפי. אני מדבר על חלפים מקוריים, אותם ניתן לקנות רק דרך המוסכים המורשים (וגם כאן יש בעייה, לא כל מוסכי היבואן מוכנים למכור חלפים מקוריים למי שאינו לקוח של המוסך).

יבואן פרללי הוא יבואן שמייבא את אותו המוצר רק שלא תחת זכיון היצרן. זה נפוץ מאוד במוצרי חשמל ויש גם לא מעט יבואנים פרלליים בענף חלקי החילוף לרכב, אבל בטויוטה אף אחד עוד לא הרים את הכפפה.

העיקר שלדברי הבכירים בענף אין ריכוזיות בשוק הרכב, יש אפילו תחרות! כן כן! מחירי החלפים לרכב הם מהזולים בעולם! תודה כץ!

:roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איך כץ קשור פה לסיפור?

רוצה להיות יבואן פרללי אז תהיה זה שאין לא אומר שהשוק ריכוזי רק אומר שאף אחד לא הרים את הכפפה בדיוק כפי שציינת

פורסם

האם אתה רואה תחרותיות בשוק הרכב? האם אתה רואה תחרותיות בין היבואנים? האם (למעט איילון מוטורוס שגם כך כמות המסירות שלו זניחה) אתה רואה עוד יבואנים של אותו המותג? אני לא. מה המסקנה?

ואיך כץ קשור פה לסיפור? וואלה לא יודע. התחשק לי לכתוב את השם שלו. זה לא שהוא כבר מתקרב לשנתו החמישית בתפקיד שר התחבורה של מדינת ישראל.

איתמר

• תוכן חדש...