Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה לקנות אוטו ומתלבט האם זה ״בריא״ לרכב אם ינסעו בו נסיעות קצרות פעם בשבוע.

בעיקרון, באמצע השבוע אני משתמש בהסעה לעבודה ויש לי סופר ממש מתחת לבית אז אין לי יותר מידי נסיעות באמצע השבוע.

השאלה שלי היא האם ישנן תופעות ידועות (החלפת מצבר,היסדקות של צנרת,...) שמתרחשות כאשר אין שימוש יומיומי באוטו? האם אפשר למנוע אותן ע״י פעולות מקדימות?

תודה רבה לכל מי שיענה. :wink:

• ספונסר פורום
פורסם
שלום

אני רוצה לקנות אוטו ומתלבט האם זה ״בריא״ לרכב אם ינסעו בו נסיעות קצרות פעם בשבוע.

בעיקרון, באמצע השבוע אני משתמש בהסעה לעבודה ויש לי סופר ממש מתחת לבית אז אין לי יותר מידי נסיעות באמצע השבוע.

השאלה שלי היא האם ישנן תופעות ידועות (החלפת מצבר,היסדקות של צנרת,...) שמתרחשות כאשר אין שימוש יומיומי באוטו? האם אפשר למנוע אותן ע״י פעולות מקדימות?

נסיעות קצרות רבות גורמות להצטברות פיח במנוע, מקצרות את חיי המצבר ואת חיי האגזוז (מים שמצטברים באגזוז לא מתאדים ויוצרים חלודה). מומלץ לבצע נסיעה ארוכה ברכב אחת לכמה ימים, ואף להגיע לסל"ד גבוה כדי להסיר חלק מהפיח שדבק במנוע. ההמלצה שלי ברכב שנוסע נסיעות קצרות מאוד היא גם להחליף את השמן בתדירות גבוהה יותר.

פורסם
שלום

נסיעות קצרות פעם בשבוע הם מתכון להחלפות מצבר תכופות, במהלך הנסיעה המצבר לא מצליח להיטען כמו שצריך לאחר שעמד שבוע שלם ללא טעינה ומכאן שאורך חייו עתיד להיות קצר מהמצופה. אם פעם בשבוע תקפיד לצאת איתו לנסיעה של חצי שעה+ על כבישים בין עירוניים לא צריכה להיות שום בעייה.

לגבי בלאי לרכב, כנאמר נסיעות קצרות גורמות לבלאי יתר במכלולים וצריכת דלק גבוהה. מנסיון מצטבר לאורך ה 10 שנים האחרונות, דפוס הנסיעה שלי כולל שימוש ברכב רק בסופי שבוע ולעיתים רק כל סופשבוע שני. לא חוויתי (טפו טפו טפו) כל נזילה / פיצוץ צנרת / אסון אחר במהלך השנים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נסיעות קצרות רבות גורמות להצטברות פיח במנוע, מקצרות את חיי המצבר ואת חיי האגזוז (מים שמצטברים באגזוז לא מתאדים ויוצרים חלודה). מומלץ לבצע נסיעה ארוכה ברכב אחת לכמה ימים, ואף להגיע לסל"ד גבוה כדי להסיר חלק מהפיח שדבק במנוע.

כל זה נכון, אבל בפועל, מניסין עם 6-7 רכבים שנסעו 1000-4000 ק"מ בשנה, שום דבר מיוחד לא קורה, חוץ מקצב החלפת מצברים קצת יתר גבוה מהרגיל. נניח מצר מחזיק שנתיים במקום שלוש - ארבע שנים.

אפשר לקנות מטען מצברים ולפתור את הבעיה הזו (מה שעשיתי).

ואם באוטו שנוסע מעט אחרי 10-15 שנה היה צריך להחליף אגזוז או צינורת דלק, לא בטוח בכלל שזה לא היה קורה אם האוטו היה נוסע יותר.

לא עשיתי שום נסעיות בסל"ד גבוה, וגם לא שום תחזוקה אחרת מיוחדת, פרט לטיפולים לפי זמן (כלומר כל שנה) ולא לפי קילומטרז'.

פורסם

לא נכנס לך לכיס, אבל גם לאוטו עומד יש לא מעט הוצאות קבועות (ביטוח רישוי פחת)

בשביל פעם בשבוע יצא לך יותר זול להתנייד במונית או רכב שכור לנסיעה ארוכה

• תוכן חדש...