Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קמתי מוקדם והחלטתי לעשות פרוייקט על האוטו שחודש אני כבר רוצה לעשות.

מדובר באלפא רומיאו מיטו והפרוייקט הוא לצבוע את הניקלים בגריל מקדימה, בפנסים קדימה ואחורה ואת המראות.

להגיע לתוצאה הזאת:

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=386523IMG1157.jpg

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=314312IMG1152.jpg

*** זה לא הרכב שלי בתמונה, עוד לא העברתי את התמונות שלי למחשב מצטער.

קמתי מוקדם עטפתי הכל כמו שצריך והתחלתי.

על כל ניקל שצבעתי עשיתי 3-4 שכבות, חיכיתי בערך 15 דקות בין שכבה לשכבה (לפעמים פחות) ואחרי שסיימתי נתתי לזה להתייבש בערך 7 שעות, סיימתי סופית את כל האוטו ב3 בצהריים (יש חלקים שסיימתי כבר ב-12) ורק בסביבות 10 בערב התחלתי להוריד את כל העטיפות כי השכנים התעצבנו שהאוטו בחנייה שלהם :twisted:

הורדתי הכל והכל היה בסדר אבל פתאום אני נתקל בזה שכל נגיעה טיפה אגרסיבית שלי בצבע והוא מתחיל להתקלף, למשל בגריל מקדימה, דחפתי בפנים עיתונים כדי שהצבע לא יחדור פנימה, אחרי שסיימתי ואני בא להוציא אותם, אני מגלה שרק על ידי משיכה של העיתון מתוך הגריל החוצה ותוך כדי האצבע שלי משתפשפת בחלק הצבוע, התקלפה חתיכה מהצבע. זה ממש עיצבן וביאס אותי.

גם במראות, חייב טיפה אגרסיביות כדי להכניס את הפלסטיק למקום ובגלל הטיפה אגרסיביות שלי הצבע התקלף מלמטה.

עכשיו אני במצב שאני מפחד לשטוף את האוטו, זה ניראה כאילו רק מספיק שאני יעבור עם סמרטוט רטוב\מטאטא וסבון כמו שאני בדרך כלל מנקה (מצטער אני לא מבין גדול בשטיפת מכוניות עם כל השיטות שתי דליים וכל החומרים המיוחדים) על החלק הצבוע וכל הצבע התקלף.

ראיתי ביוטיוב סרטונים על רכבים שצבעו את כל הרכב ואז נסעו איתו בבוץ\עפר\שלג ומה לא, ולא קרה כלום לצבע.

יכול להיות שמשהו בצביעה שלי היה לא נכון? אולי צריך יותר שכבות? אולי לחכות חצי שעה בין שכבה לשכבה?

לפני שאני הולך לקנות עוד בקבוק צבע ועובר על הכל שוב אני פונה אליכם.

תודה ושבוע טוב.

פורסם

מצחיק כי גם אני קמתי לעשות פרוייקט קטן על הבראבו שלי.

הקטע הוא שיש פעמים שזה יוצא טוב, ויש פעמים שלא משנה כמה שאני אכין את עצמי ואראה את כל הסרטונים ביוטיוב, עדיין אני אעשה טעויות של טירון.

אתה צריך לתת כחצי שעה המתנה בין שכבה לשכבה.

ברגע שתרסס מוקדם מידי, השכבה ה-4 האחרונה תתייבש אך השכבות מתחתיה יהיו רטובות ומשם הנזק.

נ.ב - לאחר הפרוייקט שלי הבוקר, החנתי הערב את האוטו, וטמבל עם לנדקרוזר שפשף לי את הפרונט וכמובן הוריד לי חתיכה נכבדת מהפלסטידיפ.

כנראה שהוריד את זה עכשיו, אבל אפשר לומר שזה שמר על הצבע.

אין צורך בחתימה....

פורסם

לפני כל שכבה ששמתי, הסתכלתי על הצבע והוא היה נראה יבש לגמרי. מקרים מסויימים אפילו נגעתי נגיעה קטנה והצבע נשאר אותו דבר אז חשבתי שאפשר לשים עוד שכבה.

אתה אומר שכל הבעיה נובעת מזה שלא חיכית חצי שעה בין שכבה לשכבה?

פורסם

חצי שעה בין שכבה לשכבה זה יותר מידי.

רבע שעה אכן מספיקה בהנחה שהריסוס הוא עדין יחסית ושלא הגזמת עם החומר.

יכולות להיות הרבה סיבות.

- נערת טוב את הבקבוק לפני כל ריסוס?

- השכבה הראשונה, ריססת עד שכל הניקל היה מצופה בפלסטידיפ, או שיכלת לראות עדיין את השכבה המקורית של הניקל מבעד לריסוס?

לגבי ההורדה של של המסקינגטייפ, עיתונים, ניילונים, וכל מה ששמת כדי לחצוץ את הפלסטידיפ ממקומות שלא רצית שיצופו.

צריך לעשות את זה כשהשכבה האחרונה עדיין רטובה, ובעדינות, כדי שהפלסטידיפ לא יתקלף.

"יאללה בירי".

פורסם

אתעלק על השירשור ברשותכם:

יש לי הרבה צבע שרוף בגג (מחלה של פיאט) וחשבתי לצבוע בפלסטי דיפ.

עד כמה ריאלי לבצע את זה לבד?

אפשר לצבוע על צבע שרוף או שיש לשייף את האזור קודם כל (כמו בצביעה רגילה)?

כמה חומר צריך בשביל לצבוע גג? צריך כלים נילווים?

מה המחיר? מאיפה קונים (באיזור המרכז, פתח תקווה והסביבה)?

בתודה מראש.

פורסם

בצביעה בפלסטידיפ לא נתקלתי בחצי שעה של ייבוש, צבעתי אצלי בעבר את הג'אנטים עם פלסטידיפ, בין שכבה לשכבה חיכיתי בין 7 ל-15 דקות. השכבה הראשונה הייתה כיסוי של כ-50%, שכבה שניה כ-70-80%, שכבה שלישית כבר נתנה כיסוי מלא, שכבה רביעית וחמישית לעיבוי החומר. לגבי מסקנטייפ לא שמים אותו כחוצץ צמוד אלא נותנים 2 ס"מ מהמקום בו אתה רוצה שיגמר (על חיתוך מסויים אני מאמין - החריצים שבין מבנה הפלסטיק/הגומי לפח) ודואגים לתת במקום ה"לא רצוי" צביעה כמו במקום הרצוי על מנת שיהיה קל לקלף את השארית.

חשוב מאוד מאוד לנקות טוב טוב את המקום שצריך להיצבע ולייבש היטב, אם תצבע ותצא טיפת מים, הכל צריך לרדת ולעשות מחדש, אני אישית ממליץ תמיד על ספריי חלונות שמתאדה בקלות והמתנה בין הייבוש של הניקיון לתחילת הצביעה.

ערבוב הפחית טוב כמו שכבר נאמר (עד תנועה חופשית של הכדורית במיכל -לוקח בערך דקה וחצי שתיים של ערבוב אגרסיבי) על מנת שכל החומרים יתאחדו במיכל לפני ההתזה ולפני כל שכבה לערבב שוב!!!.

מעולם באף פרוייקט לא קרה לי מה שאתה מתאר, אני מקווה שתמצא את הסיבה לטעות המצערת שקרתה לך, אולי החסרת משהו בתהליך, כך או כך, שיהיה בהצלחה!

פורסם

המוצר ממש לא ידידותי, וממש לא קל לעבודה כמו שמציגים אותו בסרטונים ביוטיוב.

קשה מאוד להגיע לתוצאה מושלמת.

אל תתאכזב, אתה לא לבד.

פורסם

בתוך כל הסיפור שלך לא ראיתי שניקית את המשטחים לפני צביעה. אמנם הנסיון שלי הוא בהדבקת קארבון ולא בפלסטידיפ, אבל השכל הישר אומר שזה צעד הכרחי גם בתהליך שאתה מנסה לעשות. עצם זה שהשכבות נדבקו אחת לשניה אבל כל העסק מתקלף מעיד על חוסר הצמדה של השכבה הראשונה למשטח, ככה"נ בגלל שטיב פני השטח אינו מושלם. בנוסף, ממה שאני רואה בתמונות קשה מאד לכסות את החלקים האלו במלואם בלי לפרק אותם מהרכב.

לסיכום: הייתי משקיע בכלים הרלוונטיים, מפרק את החלקים שאמורים לעבור ציפוי, מנקה אותם היטב עם אלכוהול IPA או מסיר שומנים יעודי (לא סנט מוריץ וכד') וצובע שנית. קשה לי להאמין שתצליח להגיע לתוצאה טובה יותר בדרך אחרת.

פורסם

אוקיי אז אני יפרט טיפה יותר.

לפני העבודה ניקיתי עם החומר הכחול שמשתמשים לחלונות. ניקיתי טוב וייבשתי טוב.

לפני השימוש הראשון ניערתי כ-2 דקות, אחר כך לפני כל שימוש ניערתי עוד פעם במשך 20-30 שניות, בסוף כל שימוש הפכתי את המיכל ונתתי ריסוס קטן סתם על נייר כדי שלא ייסתם.

בגלל שזה ניקלים שצמודים לפנס קשה לשים את המסקנגטייפ במרחק מסויים, יש מקומות בפנס שבשביל לשים מסקנגטייפ צריך להשתמש במברג שטוח בשביל להכניס שם.

ריססתי שכבה "עדינה", הכוונה שאחרי השכבה הראשונה עוד ראיתי את הניקל מתחת, בשכבה השנייה כבר שמתי הרבה יותר והכל כבר היה שחור אז לא ראו את הניקל, ועשיתי עוד שכבה כי הבנתי שצריך לפחות 3 שכבות.

אולי הייתי צריך לעשות שכבה ראשונה עדינה שניה עדינה שלישית עדינה וככה הלאה עד שכבה 4-5 ולתת לזה "להיבנות" לאט לאט על הניקל ולקבל גוון שחור ולא שכבה ראשונה עדינה ואחרי זה כבר למלא את כל הניקל בצבע שיהיה שחור.

הורדתי את המסקנגטייפ והעיתונים לאחר כמה שעות, שהכל כבר היה יבש, ולא כשהשכבה האחרונה הייתה עדיין רטובה כי לפי מה שראיתי בסרטונים ביוטיוב זה מה שצריך לעשות.

חשבתי לפרק את הניקלים אבל הבעיה שבשביל לפרק את הניקלים צריך לפרק את הפנסים ובשביל לפרק את הפנסים צריך לפרק טמבון קדימה ואחורה, זה ממש סיפור. אין ספק שאם הייתי מפרק את הפנס ומפרק את הניקלים הייתי יכול לעשות עבודה מושלמת.

אחרי שפירטתי יותר את הליך העבודה, מישהו יכול לנסות להצביע על מה הייתה הטעות הקריטית בכל העניין? חוץ מעניין השכבות שכנראה לא עשיתי טוב.

עכשיו שהאוטו ישב במשך היום בשמש, זה לא יתייבש בצורה טובה ואז לא יתקלף? כי באמת זה נראה ומרגיש כאילו זרם מים טיפה חזק יקלף את זה.

פורסם
לפני העבודה ניקיתי עם החומר הכחול שמשתמשים לחלונות.

יש מצב שזה מה שדפק אותך. הנוזלים האלו מכילים בד"כ אמוניה שפולימרים כמו הפלסטידיפ נוטים להגיב אליה.

קשה לומר בוודאות מבלי לדעת את ההרכב הכימי המדוייק של שני החומרים, אבל כבר נתקלתי בזה בעבר בתחום אחר, שם השתמשנו בנוזל חלונות ע"מ להפריד דיו פולימרי ממשטח קארבון-פייבר. האלטרנטיבה הייתה לגרד את הפולימר עם שפכטל, אך נוזל החלונות עשה עבודה טובה יותר, וזה עוד אחרי שדיללנו אותו ביחס 1:1 עם מים...

• תוכן חדש...