Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לשדרג את הגולף gti mk4 , בגלגל תנופה קל, אני מעוניין לדעת את החסרונות והאם באמת יורגש הבדל בתחילת נסיעה?

ושמות של חברות מומלצות.

תודה

פורסם

יתרונות:

שיפור בכוח זמין - מורגש משמעותית

טיפוס סל"ד מהיר

פחות עומס על המנוע

מחיר זול משמעותית להחלפת קלאצ' (מכיוון שהמערכת אינה אחודה כמו במקורי) ויכולת החלפת כל רכיב במערכת בנפרד לפי הבלאי שלו ללא צורך לשלם הון בכל פעם שרכיב נשחק (גלגל תנופה, פלטת לחץ ודיסקית חיכוך מופרדים זה מזה).

* שמחליפים את הגלגל תנופה המקורי בכל מקרה כבר חייבים גם להחליף את הקלאצ' (פלטת לחץ ודיסקית חיכוך) ולכן אם כבר עושים את זה, משתלם לשדרג לקלאצ' ספורטיבי שעמיד יותר ומחזיק עד 400 כ"ס ללא החלקות. לרוב הקלאצ' הסטנדרטי מחליק ברכבים משופרים מהדגמים הללו.

חסרונות:

רשרוש מכיוון המנוע בהילוך סרק כאשר המזגן דולק והקלאצ' משוחרר.

נפילת סל"ד מהירה בין העברות הילוכים (נדרש להיות מיומן ומדוייק יותר עם הקלאצ' בין העברות הילוכים).

הפחתת עוצמת בלימת המנוע ע"י שימוש בהילוך.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אני משתמש כבר כמעט שנתיים בגלגל תנופה של פולקסוואגן VR6 וקלאצ' מחוזק של חברת LUK (חברה גרמנית) ואני מאוד מאוד מרוצה. כל העסק (כולל ההתקנה) עלה קצת יותר מחצי מהמחיר של הDual Mass המקורי של הרכב ובעתיד כשאני אצטרך להחליף אני יוכל לקנות כל חלק בנפרד ולהחליף רק את זה שנשחק - וכאן במדובר כבר בשמינית מחיר מהרכיב המקורי.

מעבר לחיסכון - אני נהנה מהרבה יותר כוח זמין והרבה פחות עומס על המנוע (שפה בחודשי הקיץ יכול להיות בעייתי) וגם המיומנות שלי בהעברות הילוכים השתפרה פלאים בגלל הצורך להסתגל לדיוק ולמהירות שהמערכת החדשה דורשת.

אני מודה שהרעשי תמסורת בניוטרל שהמזגן פועל והקלאצ' לא לחוץ קצת מעצבנים אבל התרגלתי אליהם כבר ואני כמעט ולא שם לב לזה יותר, חוץ מזה יש יותר עומס על הבלמים שיורדים ירידות כי יש יכולת מופחתת לבלימת מנוע ע"י ההילוך אבל גם זה משהו שאני לא עושה הרבה ומצאתי את עמק השווה בין כמה המנוע כן בולם לכמה ברקס צריך להוסיף.

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
הגלגל תנופה מוריד מומנט!

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל בבדיקות דיינו שעשיתי לפני ואחרי לא נצפתה שום ירידת מומנט.

פורסם

אני יכול לתת דוגמה מעולם האופנועים. יש לא מעט כאלה שרוכבים הרבה בשטח שמחליפים את גלגל התנופה לכבד יותר. כאשר הגלגל קל, המנוע מטפס במהירות לסל"ד אבל באותה צורה הוא גם נופל מהר בסל"ד. כאשר אתה במסלול מוטוקרוס בו אתה צריך כוח זמין ומהר וגם מעביר הילוכים לעיתים תכופות מאוד יש צורך בכזה גלגל תנופה קל. אבל כאשר אתה בשטח ברכיבה איטית ובה אתה צריך להתגבר על מכשולים המנוע עלול להיכבות יותר מדיי פעמים. לכן יש רוכבים שמחליפים לגלגל כבד יותר. כאשר אני רושם כבד אני מתכוון לעשרות או מאות גרמים בטח שלא לקילוגרמים של הפרש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Cerebral Cortex צודק! אכן באופנועים שמים גלגל תנופה קל למוטוקרוס (טורים גבוהים) וכבד לאינדורו, שהוא עובד יותר על מומנט!

אומנם מנוע של אופנוע יותר רגיש בפגיה במומנט, אבל אני בטוח שגם ברכב הוא פוגע בקטנה ממש! לי יש גם גלגל תנופה קל ב ibiza fr ואני ממש ממליץ!

Don't Shoot - הגלגל הוסיף לך משהו בדינו?

(>200 סוסונים) :wink:ibiza tdi

פורסם

Cerebral Cortex צודק! אכן באופנועים שמים גלגל תנופה קל למוטוקרוס (טורים גבוהים) וכבד לאינדורו, שהוא עובד יותר על מומנט!

אומנם מנוע של אופנוע יותר רגיש בפגיה במומנט, אבל אני בטוח שגם ברכב הוא פוגע בקטנה ממש! לי יש גם גלגל תנופה קל ב ibiza fr ואני ממש ממליץ!

Don't Shoot - הגלגל הוסיף לך משהו בדינו?

37 כ"ס בגלגלים, ללא שינוי משמעותי במומנט.

פורסם
הגלגל תנופה מוריד מומנט!

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל בבדיקות דיינו שעשיתי לפני ואחרי לא נצפתה שום ירידת מומנט.

שניכם צודקים... :wink:

ברור שהמומנט הנמדד בגלגלים לא ישתנה בשל השינוי בגלגל התנופה, כיוון שברגע שבו מהירות המנוע התייצבה אז מסת הגלגל לא משפיעה יותר.

מצד שני - גלגל התנופה כשמו כן הוא - אוגר אנרגיה - וכשמשחררים קלאץ' בתחילת נסיעה לאנרגיה הזו ישנה חשיבות מסוימת וגלגל תנופה קל יאגור פחות אנרגיה, ולכן אם מתבוננים על עניין המומנט בזווית הצרה הזו - אז כן, גלגל קל יותר משמע מומנט רגעי בזינוק קטן יותר.

• תוכן חדש...