Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW X5

Orlev211
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רציתי לדעת אם יש הבדלים מהותיים בין מנועי הבנזין 4800 ל 3000 בבמוו X5 מבחינת צריכת דלק

ומהי צריכת הדלק במנועים אלה?

תודה רבה

פורסם

למרות שאני כמעט יכול לחתום שמדובר בשאלה סתמית ואין פה שום כוונה לרכוש X5 כזה או אחר, אני אענה :

כן, יש הבדלים גדולים בצריכה. הקטן הוא V6 והגדול הוא V8, גם ההיגיון אומר סה"כ שמנוע שגדול ממנוע אחר במעל 50% יהיה זולל דלק גדול יותר באופן די משמעותי מהמנוע השני.

לא יודע עד כמה KML מעודכן בקטעים הללו אבל זה אינדיקציה טובה :

המנוע הגודל צורך בעיר כ-5 קמ"ל ובבין עירוני כ-10

המנוע הקטן יותר צורך בעיר כ-7 קמ"ל ומחוצה לה כ-12 קמ"ל

בעיר ההפרש לרעת המנוע הגדול הוא 40% למשל!

כמובן שהכל תלוי באופי הנהיגה ולדעתי אפשר גם לרדת מתחת למספרים הללו (אבל לא לעלות מעליהם יותר מדי, אם בכלל...)

פורסם

אתן לך טיפ קטן,

אל תתקרב למכוניות האלו,

אם כבר אתה טועה ובכל זאת הולך על הרכב הזה(סוג של סמל סטטוס),

לך על דגמי הדיזל,קשה למצוא אחת במצב טוב אבל קח בחשבון טובים יותר,

הם הרבה יותר מוצלחים מבחינה מכאנית ופחות רואים אותן בתחנות דלק.

פורסם
מאיפה אתה יודע?

מאיפה אני יודע? קרא לזה ניחוש מושכל.

בנאדם עם 4 הודעות נכנס עם שאלה כזו, לא נותן הרבה פרטים מסביב כמו העובדה כי הוא מתעתד לרכוש X5, או לחשוף תקציב מסוים בישביל רכב, או בכלל איזה שנת ייצור מדובר +- והוא ישר(!) קופץ לדבר על דלק ועל הבדלים בין שני מנועים שונים ועל פניו לא "מקבילים" כמו ה-3.0 ליטר בנזין לעומת הדיזל נניח...

אלא אם כן הבנאדם מדבר על הרכבים משנתם המוקדמת ביותר ואז הגיוני שצריכת הדלק אמורה להפריע - זו לא ממש שאלה שנשאלת ראשונה.

פורסם

כן, יש הבדלים גדולים בצריכה. הקטן הוא V6 והגדול הוא V8, גם ההיגיון אומר סה"כ שמנוע שגדול ממנוע אחר במעל 50% יהיה זולל דלק גדול יותר באופן די משמעותי מהמנוע השני.

ברשותך תיקון קטן: לבמוו אין מנוע V6 אלא 6 טורי.

דגם עם מנוע 6 טורי מספיק חזק ונוסע לא רע למרות משקלו של הרכב. זה הדגם המוצלח ביותר. מנוע דיזל לא מוצלח ומנעו 8 צילינדר זללן א קטן וגם לא חף ממחלות שונות. מבחינת חיסכון בשיוט בין עירוני 1 ל10 זה ריאלי עם מנוע 6 צילינדר (בנסיעה רגועה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ברשותך תיקון קטן: לבמוו אין מנוע V6 אלא 6 טורי.

דגם עם מנוע 6 טורי מספיק חזק ונוסע לא רע למרות משקלו של הרכב. זה הדגם המוצלח ביותר. מנוע דיזל לא מוצלח ומנעו 8 צילינדר זללן א קטן וגם לא חף ממחלות שונות. מבחינת חיסכון בשיוט בין עירוני 1 ל10 זה ריאלי עם מנוע 6 צילינדר (בנסיעה רגועה).

1-10 זה אם אתה נוסע כמו סבתאלה אצלי אני מגיע בנסיעה רגועה מאוד ל1-10 ואני עם מרכב של E46,ששוקל כמה מאות קילוגרמים פחות.

בגדול גירסאות הדיזל בעלות מומנט רב ותיבת הZF "הנפלאה" אינה עומדת בעומס.וגירסאת הV8 המנוע לא בדיוק שיא האמינות.

לכן אם כבר X5 אז 3.0 בנזין.

Porsche 944 turbo

פורסם
1-10 זה אם אתה נוסע כמו סבתאלה

בדיוק, אני אפילו עם מה שהגדרת בתור אוטובוס תיירים עם גג פתוח מגיע לצריכה רגעית דומה :-)

על 90 אישית היגעתי עם X5 3.0 ל1-10. כמובן כל האצה מזיזה את חץ צריכת הדלק צפונה. בנסיעה ארוכה על קרוז קונטרול אפשר לקבל נתון הזה בפועל למשל על כביש 6. מי שקונה רכב כזה וצריכת הדלק חשובה לו, אין ברירה חוץ מלנסוע כמו סבתא. ובכלל עם רכב כזה - זה כל הכיף (אבל חייב בשמאלי כדי לא לעקב את המשאיות :D)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מאיפה אני יודע? קרא לזה ניחוש מושכל.

בנאדם עם 4 הודעות נכנס עם שאלה כזו, לא נותן הרבה פרטים מסביב כמו העובדה כי הוא מתעתד לרכוש X5, או לחשוף תקציב מסוים בישביל רכב, או בכלל איזה שנת ייצור מדובר +- והוא ישר(!) קופץ לדבר על דלק ועל הבדלים בין שני מנועים שונים ועל פניו לא "מקבילים" כמו ה-3.0 ליטר בנזין לעומת הדיזל נניח...

אלא אם כן הבנאדם מדבר על הרכבים משנתם המוקדמת ביותר ואז הגיוני שצריכת הדלק אמורה להפריע - זו לא ממש שאלה שנשאלת ראשונה.

כתבת הרבה דברים הגיוניים מאוד אבל אין לך מושג אם זה נכון או לא. תעשה לעצמך טובה ותפסיק לשפוט לפני שאתה יודע בוודאות שזה לא נכון.

פורסם

יש לי שכן עם X3 נפח 2500 שמדווח על 1:6-1:7

זה לא רכב לחסכנים בדלק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...