Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סחירות עתידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שעלה כאן לא מעט פעמים, ונזכרת לאחרונה בייחוד בהקשר של הקליאו החדשה ופחות בהקשר של רכב שהסחירות שלהם בקרשים ויש עליהם מן טאבו (מאזדה 3/ טויוטה קורולה - נסו למכור כזו משומשת בת 3 יד 1, נראה אתכם מתמודדים מול הפחתת מחיר של החברות הגדולות ותנאי המימון המפליגים), אולי זה בכלל ענין פסיכולוגי שמשמפיע על המחירון בפועל או שיש תורה כתובה ?

למעשה כל הסיפור הזה מוזר, מאזדה 3 הינו רכב בלתי סחיר בעליל אבל מעולם לא ראיתי שאלה כזו עולה בהקשר של הרכב הזה לעומת זאת כשמדובר בצרפתיות/איטלקיות/אמריקאיות יש טאבו שהרכב לא סחיר, יש סיבות חברים ?

אני אולי לא זוכר אבל אולי הוותיקים שכאן זוכרים איזה שינוי עברה לדוגמא יונדאי בהקשר של הרוכש הישראלי ? מדובר בחברה שעד לפני 6-7 שנים היתה מוכרת רכבים סוג ז' עם מחירון בריצפה ושוק יד שניה ער בזכות ירידת ערך גדולה יחסית

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אני חושב שזה עניין של דעת קהל. נוצרה בישראל דעת קהל שיפני - אמין. ואמינות היא גורם מכריע אצל הרבה מאוד רוכשים פוטנציאלים, בייחוד של רכבי שנייה. אם הרכב נתפס כאמין - הרבה ירצו לקנות אותו. הרבה ירצו לקנות - המחיר יעלה. וכך הלאה והלאה.

בנוגע ליונדאי, אני חושב שהם הוכיחו את עצמם בדעת הקהל מאז עידן הגטס והאקסנט שהציעו מכוניות זולות, קלות לאחזקה ואמינות.

בשוק הרכבים, מה שאפשר לומר לבטח - לא לעולם חוסן. היום יש הרבה אנשים שמנסים למכור מאזדות וטויוטות, ולכן גם המחירים יורדים. הערכה שלי - הרכבים שישמרו על ערכם בצורה הטובה ביותר בשנים הקורובת הן המשפחתיות הקטנות והסופר מיני. כיוון שמציעות היום מרחב מספיק, אבזור נדיב וצריכת דלק טובה.

פורסם

תעשה הבדלה.

יש רכבים לא סחירים עקב סיבות כאלה ואחרות, ועקב כך הרכב יורד במחירון בצורה חזקה יותר( קורולה רובוטית , רכבים צרפתיים)

ויש רכבים שהירידת ערך שלהם היא נורמלית, ואפילו נמוכה, אבל עקב הצפה בשוק ותחרות מצד גורמי ליסינג יוצא מצב שהמחיר שלהם בפועל יורד הרבה מעבר למחירון.

רכבים שבדרך כלל ישמרו על מחירון גבוה זה רכבים עם מחיר התחלתי נמוך יחסית, שוק נטול ליסינג/השכרה/ הצפה באופן כללי, ועם מותג בעל מוניטין טוב

פורסם

מאזדה ויונדאי הם רכבי ליסינג מובהקים. אי לכך, לחברות הליסינג ישנו אינטרס מובהק שהמחירון של הרכבים האלה יישמר גבוה, כי כך צי הרכב שלהם שווה יותר. מכאן, תעשה לבד את הקישור המתבקש ל"איש המחירונים" ושיקוליו בבואו לתמחר את הרכבים האלה ותסיק את המסקנה המתבקשת.

בפועל, הרכבים האלה נמכרים פעמים רבות בהרבה פחות מהמחירון בשוק הפרטי, אבל אנשים לא מדברים על זה כמו שהם לא מדברים על כמה פעמים היונדאי I35 החדשה שלהם נכנסה למוסך עם תקלות, או כמה המאזדה שלהם משעממת וטוחנת אותם בדלק. כי זה טאבו, וכי כשאתה קונה רכב שהסטיגמה החברתית עליו היא שהוא אמין ושומר על ערכו אתה משכנע את עצמך באמינות שלו גם כשהמציאות טופחת על פניך, וגם כשהרכב עומד 3 חודשים ברחוב עם שלט "למכירה" כי השוק מוצף ברכבים האלה ואנשים מעדיפים לקנות ישירות מחברת הליסינג ולקבל מימון.

"סחירות עתידית" היא באופן כללי מושג מעורפל בהקשר של כל רכב. יכול להיות שהרכב יהיה מבוקש כשתבוא למכור אותו, אבל במחיר נמוך שיגלם ירידת ערך גבוהה עבורך, לעומת רכב שייקח לך המון זמן למכור, אבל המחיר יגלם ירידת ערך קטנה יותר.

למשל- יותר קל למכור היום בראבו שנת 2009 מאשר מאזדה 3 2009. יותר קל למכור פונטו מאשר גטס. יותר קל למכור פוקוס ידנית מאשר אוטומטית (ומי בכלל חשב שזה יקרה כשהוא שקל לקנות פוקוס?).

אבל עוזרת לזה העובדה שהמחירים שלהם כיד שניה משתלמים מאוד יחסית למתחרות, כלומר- הרבה תועלת במעט כסף.

אני מאמינה שעם שוק היד שניה של ימינו, לא רחוק היום שבו אנשים יפסיקו לדבר בססמאות ה"תקנה מאזדה כי יהיה ממש קל להיפטר ממנה כשתרצה ולא תפסיד עליה הרבה". התיקון הזה קורה לאיטו בשנים האחרונות, כשאנשים חווים על בשרם את המציאות שמנוגדת לתפיסות "שנות ה-90" שלהם.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לגבי "רכבים צרפתיים לא אמינים " , זה בסך הכל סטיגמה שהודבקה להם בעבר הרחוק . כיום הרכבים הללו הם לא פחות אמינות

מרכבים אחרים מן המזרח . בקשר לקליאו החדשה , לדעתי מתפתח כאן להיט מכירות חדש . התכוונתי לשוק הפרטי כמובן ולא רכבי ליסינג .

פורסם

בעל רכב שנמכר בכמויות גדולות לשוק הליסינג נתקל בבעיה רצינית בעת המכירה.

הוא מתחרה מול הנחות "מטומטמות" שנותנות חברות הליסינג להםן מלאים גדולים אשר מפסידים כסף בכל יום שהם מעלים אבק במיגרש.

מכאן יוצא שהלקוח הישראלי אומנם מוכן להוסיף כסף על יד פרטית ורמת אבזור אבל לא בסכום שמתקרב למה שרשום במחירון הלאומי.

אם פעם יד קודמת חברה היתה נחשבת למוקצת, היום היא לא גורמת להרמת גבה.

המזל היחידי הוא שהמחירון הבסיסי גבוה מסיבות שפורטו בשרשור הנ"ל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לכל רכב לא סחיר יש סיבה להיותו כזה , לא תמיד הסיבה מוצדקת אבל זה כבר עניין אחר .

בגדול רכב עם "פוטנציאל סחירות" יהיה אחד שלא ידועות עליו מחלות רציניות , לא נמצא בציי הליסינג , חסכוני בדלק ובאופן יחסי זול לאחזקה . והכי חשוב שלא יהיו עליו סטיגמות

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

ומי בדיוק קבע שמאזדה 3, וטויוטה קורולה לא סחירות? ''חכמי הפורום'' שרוצים שנאמין שהפנדה/קליאו/פאביה שלהם נמכרת בעשרות אלפים מעל המחירון תוך שניה וחצי מרגע הפרסום?

רק כאן שומעים את זה, בעולם האמיתי - אם תבדוק נתוני יד2 שפורסמו לא מזמן תראה שמאזדה 3 לדוגמא סחירה מאוד ביחס לקטגוריה, (היו שם עוד רכבים, לא זוכר במדוייק)

מה גם שכל חבר/בן משפחה שניסה למכור קורולה/3 מכר אותה דיי מהר בניגוד לצרפתיות/איטלקיות שהיו בבעלותיהם.

ועוד פעם למי שעדיין מאמין לפרסומים של חברות הליסינג שמוכרות יותר בזול - תבדקו לעומק! ותראו שזה רק לרכבים שהם לא מציאה, בלשון המעטה. בתור אחד שעבד באחת. השמורות נמכרות בהנחה לא כזאת גדולה.

BW

פורסם
אחרי שלקח לי יומיים למכור את האופטרה 5 שלי , ענייני דעות קדומות על סחירות לא רלוונטיות לדעתי. השוק משתנה כל הזמן.

כמובן שמזל משחק תפקיד לא קטן בעיניין.

אני יכול להעיד שלפני כמה שנים הצעתי למכירה פיז'ו 307 במשך 5 ימים מהפרסום לא היה אפילו טלפון אחד שום דבר, וכבר התחלתי להילחץ ,ביום החמישי התקשר אדם שראה את האוטו למטה ברחוב ולמחרת לקח אותה לבדיקה וקנה את הרכב במחיר מחירון פחות 1500 שקל שהורדתי לו על צמיגים גמורים וטסט קרוב שאלו היו בערך כל הבעיות שנמצאו בבדיקה.

(אגב משום מה דווקא באותו יום היו לי עוד 4 טלפונים , אולי כי זה היה יום שישי)

מצד שני חבר טוב שלי ניסה למכור טיוטה קורולה (רובוטית) במשך יותר מחודשיים ובסוף מכר בלא מעט מתחת למחירון למרות שהיא הייתה במצב מצויין.

בקיצור זה שיש לך יפנית לא אומר שהיא תעוף בשניה וגם לצרפתיות יש את השוק שלהם וישנם לא מעט אנשים שמבינים עיניין ומחפשים דווקא אותם.

פורסם

קורולה אוטמטית (לא רובוטית) נמכרת בקלות. אבל כל מה שנגיד כאן הוא לא יותר מספקולציות. כי אין לנו באמת כלים ונתונים עם מדגם גדול מספיק כדי לקבוע מה סחיר יותר ומה סחיר פחות. אנחנו רק יכולים לשתף בנסיון אישי או של המעגל הקרוב .

הרבה פעמים זה גם עניין של מזל למצוא את הקונה הנכון בזמן הנכון.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

יש כמה דוגמאות של רכבים , ללא "היסטוריית תקלות" כלל , להיפך הם היו {ועדיין} במקומות הראשונים בטבלת האמינות , ללא מחלות כלל , מסוגלות לנסוע הרבה , מאות אלפי ק"ם , היו להיט "אש" בעבר : -SUBARU-

למה הוא לא מצליח להתרומם ? מה פוטנציאל הסחירות של רכב כזה כיום ?

פורסם
יש כמה דוגמאות של רכבים , ללא "היסטוריית תקלות" כלל , להיפך הם היו {ועדיין} במקומות הראשונים בטבלת האמינות , ללא מחלות כלל , מסוגלות לנסוע הרבה , מאות אלפי ק"ם , היו להיט "אש" בעבר : -SUBARU-

למה הוא לא מצליח להתרומם ? מה פוטנציאל הסחירות של רכב כזה כיום ?

סיבה אחת ויחידה: דלק.

לסובארו וגם למיצובישי יש מוניטין של מטחנות דלק. שזה משהו שמאוד חשוב לישראלי הממוצע

• תוכן חדש...