Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור של הסמנטה הוא סיפור מעניין על איש עסקים קפריסאי אפלולי משהו שעמד מאחורי הפרוייקט.

הסיפור העוד יותר מעניין הוא שזכורה לי סמנטה אפורה בישראל, עם רישוי ישראלי למהדרין. נתקלתי בה בחיפה מספר פעמים בשנות השמונים ובפעם הראשונה שראיתי את חלקה האחורי מרחוק חשבתי שזו פיאט דינו קופה. כשהתקרבתי, גיליתי במה מדובר.

העיצוב במציאות היה מיוחד מאוד, לא יפה במובן הקלאסי של המילה אך בהחלט שונה.

מעניין אם ידידנו יודע הח"ן יוחאי שנער יצליח לעלות על המכונית במאגרי המידע שלו.

מכונית קופה נדירה אחרת ששכנה בחיפה באותן ימים(באזור דרך צרפת) היתה הפולקסווגן SP2 הברזילאית בצבע חום/כתום, גם היא עם רישוי ישראלי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

מעניין, גם לי זכורה אחת, בצבע אדום (איך לא..) אי שם בסוף שנות השבעים בראשון לציון.

“ War is only a cowardly escape from the problems of peace. ”

— Thomas Mann

פורסם

הסיפור העוד יותר מעניין הוא שזכורה לי סמנטה אפורה בישראל, עם רישוי ישראלי למהדרין. נתקלתי בה בחיפה מספר פעמים בשנות השמונים ובפעם הראשונה שראיתי את חלקה האחורי מרחוק חשבתי שזו פיאט דינו קופה. כשהתקרבתי, גיליתי במה מדובר.

העיצוב במציאות היה מיוחד מאוד, לא יפה במובן הקלאסי של המילה אך בהחלט שונה.

מעניין אם ידידנו יודע הח"ן יוחאי שנער יצליח לעלות על המכונית במאגרי המידע שלו.

מכונית קופה נדירה אחרת ששכנה בחיפה באותן ימים(באזור דרך צרפת) היתה הפולקסווגן SP2 הברזילאית בצבע חום/כתום, גם היא עם רישוי ישראלי.

סדנאות וינלה ומורטי התמחו בייצור דגמי קופה על בסיס הפיאט 125.

לגבי הסמנטה איני זוכר דבר, אבל מורטי GS יש בארץ, ובשלב מסויים בחייה היא היתה בצבע אפור מטאלי, ואכן דמתה לפיאט דינו, אבל דווקא מהחזית.

הסמנטה היתה כנראה יקרה בהרבה מהמורטי, ורואים זאת לפי רמת הגימור הפנימי.

וינלה 125 היתה שייכת שנים ארוכות לבעל חנות חלקי חילוף מוכרת בפ"ת, מעניין מה עלה בגורלה.

לגבי הפולקסווגן SP - שנים ארוכות היא חנתה בבת ים, ואפילו הוצעה למכירה.

למרות הצבע האדום הבוהק, מצב הפח היה בכי רע, וכבר לפני 20 שנה היא היתה חלודה ככברה.

בספק עם ניתן היה להצילה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

משוכנע שזו ויניאלה, ולא מורטי?

125 מורטי היתה כאן - תחילה ברונזה ואח"כ לבן. אני זוכר אותה בתל-אביב דווקא, כך שגם הריחוק הגאוגרפי יכול להיות הוכחה לקיומן של שתי 125 מיוחדות.

בכל מקרה, המורטי הזו, רישוי 308-724, יוצאה לקליפורניה לפני כמה שנים, ו- 125 מיוחדות אחרות פשוט לא ניתן לאתר במאגר, למרבה הצער.

1968_Moretti_GS16.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

אז כנראה שהיו שתי מורטי כאלו בארץ.

המורטי השנייה היתה לבנה, ולפני כן כסופה, ולמיטב זכרוני היתה משנת 69.

אנסה לאתר את מספר הרישוי שלה, למרות שזכור לי שהשם מורטי לא צויין ברישיון, אלא 125 בלבד.

פורסם
משוכנע שזו ויניאלה, ולא מורטי?

תראו מה שמרחק הזמן והזכרון עושים, זו אכן היתה מורטי. כל הכבוד לכם.

הסיבה לבלבול היתה רביעיית הפנסים המלבניים האנכיים מאחור, המשותפת לסמנטה ולמורטי, בדומה ל-125 סדאן. מכל המכונית, דווקא רביעיית הפנסים הזו נחרתה בזכרוני.

שאלה מסקרנת: האם המכונית או צמד המכוניות הגיעו דרך היבואן או ביבוא אישי? יוחאי, האם יש לך דרך לדעת את זה?

שאלה מסקרנת נוספת: האם הרשומות שלך מצביעות על פיאט דינו בישראל? האם היתה חיה כזו?

כאן המקום להזכיר למי שלא ידע, שעד שנת 1978 וימי הקורפו במשרד התחבורה, לא היתה בעיה ביבוא כל מכונית לארץ ביבוא אישי. כך הגיעו ארצה במהלך השנים שקדמו לשנת הגזירה לא מעט מכוניות מעניינות.

חן, כנראה שאתה מדבר על SP אחרת, כי את החומה החיפאית אני זוכר בבירור עד תחילת שנות התשעים.

מעניין אם בגירה צופה בשרשור הזה, כי זו מכונית החלום שלו...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
וכאן מדובר גם על אחת כסופה שהייתה ברמת גן בשנות ה70

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

המורטי הלבנה\כסופה הגיע ביבוא סדיר לארץ בשנת 69', אולם עלתה לכביש רק ב 72', מעניין מדוע (ולא בציניות).

למיטב זכרוני, ברישיון הרכב לא הופיע השם מורטי אלא פיאט 125 בלבד, לכן יוחאי לא יכול לבדל אותה.

היתה לה תיבת 5 הילוכים ולוח מחוונים זהה לזה של ה 125, אך עם מד סל"ד במקום שעון הזמן שהיה ב 125 הרגילות.

פורסם
המורטי הלבנה\כסופה הגיע ביבוא סדיר לארץ בשנת 69', אולם עלתה לכביש רק ב 72', מעניין מדוע (ולא בציניות).

למיטב זכרוני, ברישיון הרכב לא הופיע השם מורטי אלא פיאט 125 בלבד.

כמה הערות -

- מספר הרישוי של המורטי מקורו ברישום שביצעתי בשעתו.

- אכן, ברשיון מופיע "פיאט 125". בהנחה ואי אפשר להשוות עם ספרי היצור של פיאט, אין דרך לדעת האם למכונית מרכב מיוחד.

- פרטי הרישום מצביעים על יבוא אישי במאי 1972. לא מצאתי עדויות ישירות או רמזים (מתוך הרישום, כאמור) לכך שהמורטי היתה כאן קודם לכן.

- פיאט דינו. היתה כאן כזו. רישוי בחיפה במאי 1977. דגם 1968, כחולה, לפי מספרי המנוע והשלדה המדובר (כנראה) בקופה, להבדיל מהספיידר. נעלמה מזמן...

1968_Fiat_Dino_2000.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

מורטי על בסיס 850 ספורט ראיתי מספר פעמים בראשון לפני שנים רבות. אני זוכר צבע תכלכל כסוף, אולי איני זוכר מדויק.

פיאט 125 קופה- לא זוכר איזו גירסה- יש במוזיאון ניקוליס בוילה פרנקה ורונה, מוזיאון מומלץ.

פורסם

מעניין אם בגירה צופה בשרשור הזה, כי זו מכונית החלום שלו...

צופה ומרייר, מי ירים את הכפפה וימצא לי את המורטי 1600GS?

מורטי GS יש בארץ, ובשלב מסויים בחייה היא היתה בצבע אפור מטאלי, ואכן דמתה לפיאט דינו, אבל דווקא מהחזית..

התחת דוקא די דומה לפיאט דינו קופה. באשר לחזית,היא ממש דומה לפיאט דינו ספיידר (אפשר כמעט לקרוא לזה העתקה) שהייתה כידוע בעלת חזית שונה.

מורטי:

1562780ee2.jpg

פיאט דינו ספיידר:

FiatDino2400SpiderFront.jpg

פיאט דינו "רגילה":

modelpicture.php?id=3711

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הסיפור של הסמנטה הוא סיפור מעניין על איש עסקים קפריסאי אפלולי משהו שעמד מאחורי הפרוייקט.

קראתי בכמה מקומות שהדגם הזה (הסמנטה) נבנה בסדנה של וינאלה עבור אלפרדו וינאלה בעצמו כדי שיוכל להסתובב בחופשיות ונוחות מבלי לעורר תשומת לב

• תוכן חדש...