Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי :twisted:

ברשותי הונדה סיויק שנת 93, היא צבועה באופן גרוע אבל זה לא העניין, רציתי לדעת איך אפשר לתקן כמה עניינים שמציקים לי.

מקדימה, מתחת לפנס יש שפשוף בצבע שחור, נראה שפשוט כל הצבע התקלף משם (ירד, כנראה כתוצאה משפשוף או מכה), איך אפשר לתקן את זה מבלי לצבוע את כל הפגוש?

מאחורה, הרכב כנראה קיבל מכה וכתוצאה מכך הפגוש קצת נשבר באיזור לוחית הרישוי, ועל הדרך גם ירד צבע בצד שמאל למעלה. איך אפשר לתקן?

והשאלה האחרונה, הפגוש האחורי לא נראה שהוא מחובר 100% לאוטו (תסתכלו בצד שמאל, יש רווח בין הפגוש לאוטו (וגם מצד ימין אותו דבר), זה אמור להיות ככה, או שלא?

ואם לא, איך מתקנים?

תודה רבה חברים!

קדימה.jpg

אחורה.jpg

פורסם

חבל לצבוע פגוש שלם בגלל זה אבל גם תיקון נקודתי יראה מכוער...לדעתי תשאיר ככה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בקשר לשפשופים... אין מה לעשות בארץ, תחכה שיהיו עוד כמה ותצבע הכל ביחד. עוד שנה שנתיים הוא יתמלא שוב במלא מכות ושפשופים.

בנוגע לחלק האחורי.

הזדעזעתי לראות את ההחלקה המכוערת שיש לך על הבגאז' והעובדה שהמס' נמצא על הטמבון האחורי.

לא חסר כאלה סיוויקיות בפירוקיות, אמליץ לך להחליף לבגאז' מקורי וטמבון אחורי מקורי.

כנ"ל לגבי ה"באד בוי". אלה "שיפורי" אולדסקול שכבר לא מקובל להשאיר, ובצדק...

את המדבקות של הטסט תוריד..

הג'אנט יפה מאוד.

בקשר לרווחים. שים לב שכמעט ולא קיים רווח בין הבגאז' לטמבון (באמצע) הטמבון מתחבא מאחורי הבגאז' מרוב שהוא בפנים... אך יש רווחים בצדדים (מה שציינת), מה שאומר שהייתה מכה מאחורה והטמבון לא יושב בדיוק איך שצריך לשבת.

תוכל לפרק אותו ולראות מה קורה שם, אם יש אפשרות לעקם תושבות כלשהן שאליהן הטמבון מתחבר, או להבריג אותו קצת שונה..

באופן כללי לא הייתי נלחץ מזה, זה רכב ישן ורוב הסיכויים שתמצא רווחים לא שווים כאלה בחצי מכלל הרווחים שקיימים ברכב.

מצטער על ה"עצות" האלה, זה פשוט דורש, אל תיעלב וקח בחיוב כעצה. לרכב יש פוטנציאל עצום, ואשמח אם תראה את האור.

Honda civic EJ6

פורסם

בנוגע לחלק האחורי.

הזדעזעתי לראות את ההחלקה המכוערת שיש לך על הבגאז' והעובדה שהמס' נמצא על הטמבון האחורי.

לא חסר כאלה סיוויקיות בפירוקיות, אמליץ לך להחליף לבגאז' מקורי וטמבון אחורי מקורי.

כנ"ל. החלק האחורי שלה מזעזע.

פורסם
בקשר לשפשופים... אין מה לעשות בארץ, תחכה שיהיו עוד כמה ותצבע הכל ביחד. עוד שנה שנתיים הוא יתמלא שוב במלא מכות ושפשופים.

בנוגע לחלק האחורי.

כנ"ל לגבי ה"באד בוי". אלה "שיפורי" אולדסקול שכבר לא מקובל להשאיר, ובצדק...

את המדבקות של הטסט תוריד..

הג'אנט יפה מאוד.

בקשר לרווחים. שים לב שכמעט ולא קיים רווח בין הבגאז' לטמבון (באמצע) הטמבון מתחבא מאחורי הבגאז' מרוב שהוא בפנים... אך יש רווחים בצדדים (מה שציינת), מה שאומר שהייתה מכה מאחורה והטמבון לא יושב בדיוק איך שצריך לשבת.

תוכל לפרק אותו ולראות מה קורה שם, אם יש אפשרות לעקם תושבות כלשהן שאליהן הטמבון מתחבר, או להבריג אותו קצת שונה..

באופן כללי לא הייתי נלחץ מזה, זה רכב ישן ורוב הסיכויים שתמצא רווחים לא שווים כאלה בחצי מכלל הרווחים שקיימים ברכב.

מצטער על ה"עצות" האלה, זה פשוט דורש, אל תיעלב וקח בחיוב כעצה. לרכב יש פוטנציאל עצום, ואשמח אם תראה את האור.

קודם כל, תודה רבה על התגובה! :)

אני מקבל כל תגובה באור חיובי, אבל לדעתי דווקא הדברים האלה, הבאד בוי והמספר על הטמבון - הדברים שהכי אהבתי בסיויק שלי.

את הבאד בוי אני לעולם לא אוריד, לדעתי זה מייחד את הרכב. הטמבון? את זה כבר נראה בהמשך.

בכל מקרה, זה דיי דומה לרכבי ספורט, ככה שזה דיי מתאים לי ;)

את מדבקות הטסט הורדתי עם WD-40, עבודה של שעה, ואם כבר בזה עסקינן, מה אני עושה בשעת הטסט? אין מצב שאני מחזיר את המדבקות המכוערות האלה על הטמבון! (מה שגם שזה טיפשי, סיויק 95 שנראת אותו דבר עם אותם בקליות לא חייבת במדבקות אבל סיויק 93 כן?), ואני חייב בטסט פעמיים בשנה, ככה שאם יש קומבינה שיכולה לפעול, אשמח לשמוע!

מה שגם שאני מתגייס חודש הבא, אין לי כסף לדברים האלה. יש לי כסף לביטוח, דלק, טיפולים, אבל קוסמטיקה הכי לא בעולם. מעדיף לקחת את ה300-400 שקל האלה ולשים על דלק\בילויים, אבל דווקא חשבתי שכל עוד אני עובד ויש לי גם כמה הטבות מהעבודה, לסדר את כל השפשופים. אין כמעט, אבל עדין.

אז בקשר לטמבון, אתה אומר שעדיף שאקח לפחח? הייתי בפירוקיה והציעו לי להזמין ב250-300, וכמובן לצבוע זה בנפרד והכל

פורסם

בקשר למדבקות, קח כאלה תשפשף אותן חזק על הג'ינס, תדביק על הרכב בשביל הטסט, ותוריד בקלות אחרי הטסט.

טמבון אם אתה אוהב אותו ככה אז תשאיר ככה. או שתצבע שוב.

אם אתה רוצה מקורי, תצטרך גם בגאז' ואז זה כבר יעלה יותר.

Honda civic EJ6

פורסם

הפגוש דווקא יושב דיי טוב, אתה יכול יותר להצמיד אותו ע''י ברגים, או שאם יש לך שמה כבר ברגים אולי צריך לחזק אותם קצת.

אצלי גם פעם האוטו קיבל מכה בפגוש האחורי וחצי פגוש נפתח לי לשניים אבל לא נשבר עד הסוף

סידרו לי את זה בשיתת הלגו חח

פשוט חיברו אותו וחיזקו עם ברגים מבפנים, זה ניראה עכשיו כאילו יש רק סדק קטן.

בהונדות הברגים של הפגושים והתושבות לא מחזיקים ממש, כל הונדה שניה, הפגוש האחורי מוחזק עם ברגים.

דוגמה מצויינת מהפגוש אצלי (סמתי לב לזה רק עכשיו מהתמונה עצמה)

אפשר לראות שהברגים ברווח שם, או שהם לא מחוזקים או שההברגה הלכה וצריך לשים בורג יותר עבה.

תגדיל את התמונה ותראה שם את הברגים.

yaq3.jpg

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם
בקשר למדבקות, קח כאלה תשפשף אותן חזק על הג'ינס, תדביק על הרכב בשביל הטסט, ותוריד בקלות אחרי הטסט.

טמבון אם אתה אוהב אותו ככה אז תשאיר ככה. או שתצבע שוב.

אם אתה רוצה מקורי, תצטרך גם בגאז' ואז זה כבר יעלה יותר.

ביום שיהיה לי כסף... :-D

מז"א לשפשף על ג'ינס? איך עושים את זה?

חשבתי על משהו אחר, אני זוכר שפעם, בבתי ספר כשרק הביאו את הלוחות המחיקים, המורות היו משתמשות במין פלסטלינה שנדבקת, ואז אפשר בקלות לתלוש אותה. אני גם אנסה את זה.

ורציתי לדעת, בוחן באמת ישים לב לדברים האלה? העברתי את הרכב הקודם שלי (פיאסטה 97) ממש בקלות, הבוחן בקושי הסתכל על הרכב. על ההונדה לדעתך הוא יביט יותר? פשוט לא בא לי להתעסק עם חארטות כאלה, שזה ממש לא עיקר הטסט.

הפגוש דווקא יושב דיי טוב, אתה יכול יותר להצמיד אותו ע''י ברגים, או שאם יש לך שמה כבר ברגים אולי צריך לחזק אותם קצת.

אצלי גם פעם האוטו קיבל מכה בפגוש האחורי וחצי פגוש נפתח לי לשניים אבל לא נשבר עד הסוף

סידרו לי את זה בשיתת הלגו חח

פשוט חיברו אותו וחיזקו עם ברגים מבפנים, זה ניראה עכשיו כאילו יש רק סדק קטן.

בהונדות הברגים של הפגושים והתושבות לא מחזיקים ממש, כל הונדה שניה, הפגוש האחורי מוחזק עם ברגים.

דוגמה מצויינת מהפגוש אצלי (סמתי לב לזה רק עכשיו מהתמונה עצמה)

אפשר לראות שהברגים ברווח שם, או שהם לא מחוזקים או שההברגה הלכה וצריך לשים בורג יותר עבה.

תגדיל את התמונה ותראה שם את הברגים.

yaq3.jpg

תקשיב, לא משנה מה צריך לעשות - בחיים אל תיתן לי את זה. יש לי זוג ידיים שמאליות ואני מחרבן כל דבר שאני רק מנסה לעשות. אז לדעתך, אם אלך לפחח, אוכל לבקש ממנו לנסות להחזיר את הפגוש למקום, ואם לא, להבריג? לא רואים את זה כמעט, אבל כל מי שמבין ברכב דבר או שניים ישר ישים לב שהטמבון לא יושב כמו שצריך. 2 ס"מ רווח.

פורסם
ביום שיהיה לי כסף... :-D

מז"א לשפשף על ג'ינס? איך עושים את זה?

חשבתי על משהו אחר, אני זוכר שפעם, בבתי ספר כשרק הביאו את הלוחות המחיקים, המורות היו משתמשות במין פלסטלינה שנדבקת, ואז אפשר בקלות לתלוש אותה. אני גם אנסה את זה.

ורציתי לדעת, בוחן באמת ישים לב לדברים האלה? העברתי את הרכב הקודם שלי (פיאסטה 97) ממש בקלות, הבוחן בקושי הסתכל על הרכב. על ההונדה לדעתך הוא יביט יותר? פשוט לא בא לי להתעסק עם חארטות כאלה, שזה ממש לא עיקר הטסט.

תקשיב, לא משנה מה צריך לעשות - בחיים אל תיתן לי את זה. יש לי זוג ידיים שמאליות ואני מחרבן כל דבר שאני רק מנסה לעשות. אז לדעתך, אם אלך לפחח, אוכל לבקש ממנו לנסות להחזיר את הפגוש למקום, ואם לא, להבריג? לא רואים את זה כמעט, אבל כל מי שמבין ברכב דבר או שניים ישר ישים לב שהטמבון לא יושב כמו שצריך. 2 ס"מ רווח.

כן נסה אצל פחח, בדרך כלל יש להם את כל הכלים הדרושים לדברים האלה, אני הלכתי למישהו בקריות שמתעסק במיוחד רק בפגושים, והוא סידר לי את הפגוש במקום ב 50 שקל, כמה ברגים וישב בול במקום, עכשיו זה קצת השתחרר לי אבל בקטנה.

פורסם

אחרי פעמיים שהייתי אצל פחח, גיליתי שאין מנוס מעבודה מקצועית, כמובן אצל מקצוען ולא חאפר. אבל אם אתה לחוץ על כסף וכו' אני לא רואה סיבה לרוץ ולסדר את זה, בטח שלצערנו יהיו עוד כמה כאלה אחרי..

פורסם
כמובן אצל מקצוען ולא חאפר

הייתי שמח אם היה כזה.

כל הפחחים בארץ חארות ואפסים לא מקצועיים אחד אחד. ומי שבעל יכולת כלשהי, עף על עצמו כאילו הוא אמן יחיד מסוגו.

ויסלחו לי הפחחים וחובבי הפחחים שפה.

יש לי סיפורים מפה ועד להודעה חדשה על הניסיון המר שלי איתם.

Honda civic EJ6

פורסם
הייתי שמח אם היה כזה.

כל הפחחים בארץ חארות ואפסים לא מקצועיים אחד אחד. ומי שבעל יכולת כלשהי, עף על עצמו כאילו הוא אמן יחיד מסוגו.

ויסלחו לי הפחחים וחובבי הפחחים שפה.

יש לי סיפורים מפה ועד להודעה חדשה על הניסיון המר שלי איתם.

צודק יצא לי לצבוע רק פעמיים בשני המכוניות שהיו לי, פעם אחת זאת הייתה עבודה כל כך פשוטה שגם לא בוצעה כמו שצריך, הייתי צריך לצבוע פגוש אחורי של גולף דור 5 בשחור, ופסי קישוט בשחור, הבנאדם קרא לי לבוא עוד שהפסי קישוט לא התייבשו ושהוא הדביק אותם היה סימנים של צבע מהידיים שלו.

והפגוש האחורי התייבש אבל שמתי לב שהוא לא שייף אותו בכלל מלמטה, והכל היה מגורד שם והוא צבע על זה.

פעם שניה זה היה בהונדה שלי הבגאז' של האוטו, הצבע אונם יצא אותו הדבר, אבל רואים שהעבודה לא מקצועים, הצבע יצא עם קצת כתמים כאלה, הוא השאיר את הבגאג' להתייבש בחוץ עם כל האבק שיש בחוץ, בנוסף מתי שהגעתי הבייתה, שמתי לב שכל הבגאז' שלי מלא בצבע של שיוף הייתי צריך להוציא את כל הריפוד ולנקות אותו מיסודיות כדי להוציא את כל הלכלוך הזה, ולאחר כמה ימים החלו סימנים מוזרים על הצבע החדש, חזרתי לשם אמרו לי תבוא מחר בבוקר נעשה לך פוליש, הגעתי עשו פוליש לא כל כך מיקצועי שנוצר swirl.

בקיצור מפחיד לצבוע חלקי רכב פה בארץ, רובם עושים עבודה חאפרית, ובאמת שמעתי על כאלה מקצועים שדורשים ממש יקר.

פורסם

תלוי אצל מי הייתם יש פחחים גם ישרים ועם עבודה טובה פשוט צריך למצוא אותם

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

הם יודעים שהם עושים עבודה טובה ומפריזים במחירים שהשתיקה יפה להם.

אני מבין את מחיר האיכות, אבל יש גבול לחזירות.

יש תפיסה שכל תאונה ולו הקטנה ביותר, תשאיר על הרכב צלקת, וגם אחרי התיקון, תמיד תראה שהייתה פה תאונה.

מדובר על לכה שלא נתפסת באזורים שמלאים בחומר, על מרווחים לא ישרים, על חוסר גימור, הבדלי צבעים ומה לא.

אני רואה רכבים בני שנתיים שנראים גמורים בעין מקצועית.

זה לא אומר שככה צריך להיות.

זה פשוט לא נכון.

במדינות אחרות, זה פשוט לא ככה.

רכבי אספנות שנבנו מאפס נראים כאילו אתמול יצאו מהמפעל, כשכל רווח ישר כמו מהמפעל.

Honda civic EJ6

פורסם
הם יודעים שהם עושים עבודה טובה ומפריזים במחירים שהשתיקה יפה להם.

אני מבין את מחיר האיכות, אבל יש גבול לחזירות.

יש תפיסה שכל תאונה ולו הקטנה ביותר, תשאיר על הרכב צלקת, וגם אחרי התיקון, תמיד תראה שהייתה פה תאונה.

מדובר על לכה שלא נתפסת באזורים שמלאים בחומר, על מרווחים לא ישרים, על חוסר גימור, הבדלי צבעים ומה לא.

אני רואה רכבים בני שנתיים שנראים גמורים בעין מקצועית.

זה לא אומר שככה צריך להיות.

זה פשוט לא נכון.

במדינות אחרות, זה פשוט לא ככה.

רכבי אספנות שנבנו מאפס נראים כאילו אתמול יצאו מהמפעל, כשכל רווח ישר כמו מהמפעל.

אין מה לעשות אנחנו במדינת ישראל, רוב העובדים כאן רוצים לסיים את העבודה שלהם כמה שיותר מהר ולקבל את הכסף.

אף אחד לא ישב וישקיע לך כמו שצריך ברכב , בלי לקבל סכום רציני, העובד פה צריך להרגיש שהוא מקבל תמורה מלאה לעבודה מקצועית.

ועובד שעושה עבודה חפרית על מחיר נורמלי חושב לעצמו בשביל מה להשקיע על מחיר כזה.

אני אומר שמי שעושה עבודה מקצועית מגיע לו קצת יותר מאחרים, אבל גם יש גבול כמה יותר.

אני מכיר מקומות שעושים עבודות מקצועיות ממש, אם זה קרבון אמיתי, חלונות שחורים באיכות גבוה, צביעת פלסטידיפ, גם לכל הרכב, ועוד עבודות ממש מקצועיות, אבל המחיר בשמים.

הגעתי לשם שאלתי כמה יעלה לי קרבון לגג? אמרו לי אנחנו מתחילים ממחירים של 1000, המוכר עצמו אמר לי שלא משתלם לי להשקיע באוטו כזה, גם אני חושב ככה, עם מחירים כאלה בטוח שלא.

בחיים לא נגיע לרמת איכות ושירות כולל תמורה לכסף בארץ הזאת, הכל יקר פה ואנשים מנצלים את זה.

• תוכן חדש...