Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם תקח פלוס ומינוס מאותו המצב תקבל 12v, כיוון שלא מותחים כבל מהאדמה למגבר אז זה נכון, צריך למשוך פלוס מהמצב שיש לו אדמה משותפת.

לפותח השרשור- גם את המינוס וגם את הפלוס מאותו המצבר, שזה המצבר שלו יש אדמה משותפת עם שאר המצברים.

תודה על ההסבר !

אני מאמין שיהיה שימושי להרבה אנשים .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אם תקח פלוס ומינוס מאותו המצב תקבל 12v, כיוון שלא מותחים כבל מהאדמה למגבר אז זה נכון, צריך למשוך פלוס מהמצב שיש לו אדמה משותפת.

לפותח השרשור- גם את המינוס וגם את הפלוס מאותו המצבר, שזה המצבר שלו יש אדמה משותפת עם שאר המצברים.

למה אתה ממליץ למשוך כבל מינוס גם מהמצבר ?

ולא כמו שנהוג מהשילדה ? תודה

פורסם
או ממיר מתח, או מגבר שמיועד ל 24V.

אגב, איזה רדיו דיסק מותקן? אולי כבר יש ממיר מתח ואתה לא מודע אליו?

תגיד אני חייב את הממיר מתח ?

אני מפחד לגמור את המצבר בלי ממיר

פורסם

ממיר מתח ניתן לכבות, הוא יכול להידלק ולהיכבות עם המגבר.

לקחת מתח ישירות ממצבר אחד מתוך שניים יכול ליצור נזק, אם מתחברים למצבר הלא נכון.

מתחדשת*

פורסם
לא צריך ממיר מתח.

קח כבל פלוס למגבר מהמצבר שממנו יוצאת האדמה, מינוס למגבר מהשלדה/שאסי.

זה בדיוק מה שעשיתי אני רק מפחד שיתרוקן לי המצבר, עכשיו בלי הממיר מתח מה דעתך

לא צריך להיות חשש כל שהוא ?

אני לא מכבה את המשאית כל היום מחשש שהיא לא תניע, מפני שאני לא עובד בקרבת מקום העבודה שלי היא במרכז ואני בצפון הרחוק תודה.

פורסם

כבעל משאית מסוג daf אני יכול לומר לך שדי קשה לפרוק מצבר של משאית, אני מעמיס את הרכב מעל שעה ביום האורות בארגז דלוקים ואין שום בעיה בהנעה.

במידה ואתה מחבר את המגבר ל remote של יחידת הראש המגבר כבה ברגע שיחידת הראש נכבית כשהמגבר נכבה הוא לא יוכל לפרוק את המצברים.

וסתם שתדע שבקבינה פועל זרם של 12v.

פורסם

הייתרון של האמריקאיות הישנות הוא שהן על 12 וולט ענק אחד,

לעניינינו,

בתור בעל משאית לשעבר, כדי לא לקחת סיכון חשבתי לחבר אלטרנטור של AC DELCO למנוע

ולבנות מערכת חשמל נפרדת, אבל מכיוון שלאמא שלי לא קוראים שרי אריסון ולאבא שלי לא קוראים ביל גיץ,

ואני מזיע כמו חמור על הפרנסה שלי, ומשלם המון על המחלה שלי, החלטתי לראות מה העניינים בכל

החשמלציה. בדקתי עם רב-מודד, וכן! המצבר הראשון מוציא 13.7 וולט על 105 אמפר...

אל תחבר את המגבר על המינוס של האוטו, כי המינוס של האוטו הוא 24V והמצבר הראשון לא מחובר לגוף

הרכב, הוא משתרשר למצבר השני, כשאתה מתקין את המגבר, עדיף לך גם כדי למנוע סיכונים להתקין אותו

על פלטת עץ, כי לרוב גוף המגבר הוא מתכתי, ועדיף שלא יהיה מגע עם הבודי,

עוד המלצה, אם יש לך אירופאית שהמנוע יושב מתחתך, תעשה כמה שכבות של בידוד,

ככה אתה יכול לשמוע את ה-Rolling Stones וthe doors בלי הפרעות :-)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ראם:

צודק, בקאבינה פועל מתח של 12 וולט, זה נכון! אבל אני בספק אם הזרם הוא יותר מ20A - גם תחשוב

שמשאיות של היום זה לא משאיות של פעם, אני מניח ומשער לעצמי שמאחרי המשאיות החדישות עומדים

כמה CPU וים רכיבים אלקטרונים שעלולים להדפק מכל מיני נפילות מתח שהמצבר יוצר,

לכן עדיף לקחת חשמל ישירות מהמצבר של המשאית ולא דרך הממיר מתח בקאבינה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
כבעל משאית מסוג daf אני יכול לומר לך שדי קשה לפרוק מצבר של משאית, אני מעמיס את הרכב מעל שעה ביום האורות בארגז דלוקים ואין שום בעיה בהנעה.

במידה ואתה מחבר את המגבר ל remote של יחידת הראש המגבר כבה ברגע שיחידת הראש נכבית כשהמגבר נכבה הוא לא יוכל לפרוק את המצברים.

וסתם שתדע שבקבינה פועל זרם של 12v.

אתה צודק זה בדיוק מה שעשיתי יחידת הראש מחוברת למגבר

פשוט מישהו אמר לי שאני צורך 12V אבל האלטרנטור יודע לספק 24V אז יש מצב שהמצבר לאחר תקופה מסוימת התרוקן

אז הוא המליץ לי על ממיר מתח של 24V 40A

פורסם

לא רשמתי לקחת מתח מיחידת הראש במידה ולקחת משם תנתק אתה עלול לגרום לנפילות מתח, רשמתי לידע כללי שיש בקבינה מתח של 12v.

הכי נכון זה למשוך מתח למגבר מהמצבר כפי שהסבירו בהודעות מעליי, מיחידת הראש אמור להתחבר אך ורק כבל remote שלמעשה אמור לכבות ולהדליק את המגבר.

ברגע שהמגבר נכבה כשיחידת הראש נכבית אין שום סיבה שבעולם שהמצבר יפרוק.

פורסם
לא רשמתי לקחת מתח מיחידת הראש במידה ולקחת משם תנתק אתה עלול לגרום לנפילות מתח, רשמתי לידע כללי שיש בקבינה מתח של 12v.

הכי נכון זה למשוך מתח למגבר מהמצבר כפי שהסבירו בהודעות מעליי, מיחידת הראש אמור להתחבר אך ורק כבל remote שלמעשה אמור לכבות ולהדליק את המגבר.

ברגע שהמגבר נכבה כשיחידת הראש נכבית אין שום סיבה שבעולם שהמצבר יפרוק.

אני התכוונתי שחברתי רק את REMOTE ליחידת הראש

והמגבר כמובן למצר.

• תוכן חדש...