Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני ממש אשמח לקבל את עזרת הפורום הנכבד בהתלבטות לא קלה לגבי קניית רכב שני.

הרכב אמור לנסוע בעיקר בעיר, להכיל בד"כ מבוגר+שלושה ילדים עם התקני בטיחות (במקרים חריגים מאוד שני מבוגרים+שלושה ילדים)

התקציב הינו עד 30K ש"ח, אך אשמח לקנות רכב גם ב -10K-20K .

הרכב צריך להיות אמין יחסית ולא שתיין גדול של דלק.

תודה רבה

ג'קוב

פורסם

חפש פיאט מולטיפלה דיזל ( האופציה הזולה ). כמו כן, גם רנו סניק, אופל זיפארה והונדה FRV . הרכבים הנל בעלי מושבים נפרדים המקלים על התקנת מושבי בטיחות.

אופציה נוספת היא סיטרואן קסארה פיקאסו דיזל ( אין הרבה כאלו )

פורסם

תודה רבה על התגובה

תוכל בבקשה לדרג את אמינות הרכבים, רציתי בהתחלה לקנות סניק, אך הורידו אותי ממנה עקב בעיית אמינות. האם זה מוצדק?

פורסם

תראי, העניין עם רכבים אירופאים היא איכות הטיפול. ברגע שמטפלים בהם כמו שצריך, ולא רק בתחזוקת שבר ( משהו מתקלקל - מתקנים) נהנים מרכב אמין. אני גם ממליץ לחפש איזו סניק או קסארה פיקאסו דיזל. אם יש ידנית אפילו - אדרבא. תהני מאמינות מנוע הדיזל ( שמחזיק מאות קילומטרים ) ומצריכה סבירה. קני רכב עם כמה שפחות פינוקים כך שלא יהיה מה שיתקלקל. סה"כ מדובר ברכבים מוצלחים באירופה. גרסאות הבנזין יהיו חסכוניות פחות ( צפי ל 8-9 ק"מ לליטר ).

מבחינת אמינות, במחירים האלו קשה לומר. נסי למצוא את הרכב השמור ביותר שאת יכולה. לרוב הרכבים האלו לא ננהגו בפראות, אבל כן עברו התעללות ילדים מבפנים.

עריכה: עוד רעיון שעלה לי - קיה קראנס. מגיעה גם עם מנוע דיזל ותתאים לדרישות.

פורסם
חפש פיאט מולטיפלה דיזל ( האופציה הזולה ). כמו כן, גם רנו סניק, אופל זיפארה והונדה FRV . הרכבים הנל בעלי מושבים נפרדים המקלים על התקנת מושבי בטיחות.

אופציה נוספת היא סיטרואן קסארה פיקאסו דיזל ( אין הרבה כאלו )

הונדה FRV ממש לא באה בחשבון היא עולה יותר מכפול מהתקציב הנתון ,קסארה פיקאסו היא אכן אופציה מעולה אבל דווקה דגם הדיזל פחות מומלץ ובכלל הסיכוי למצוא דיזל שמורה במצב סביר מהשנים האלו שואף לאפס.

אופל זאפירה כלכך נדירה שזה כבר ממש לא רלוונטי.

אופציה נוספת היא מזדה פארמסי (מרווחת ואמינה אבל מאוד מיושנת ולא בטיחותית )

רנו סניק ללא ספק תיתן לך כאן את התמורה הגבוהה ביותר לכסף, ראשית זו ByFar המכונית הבטיחותית ביותר שתוכלי להשיג בתקציב הנתון (וזה כנראה השיקול החשוב ביותר בשינוע ילדים למרות שלא ציינת אותו בדרישות שלך) דבר שני מכיוון שמר לוי יצחק שחט את הערך שלה ברמות היסטריות היום היא מציאה מטורפת ובגלל ביקוש נמוך ניתן למצוא רכבים שמורים ביותר עם ק"מ נמוך ועוד להוריד את המחיר מתחת למחיר המחירון המגוחך ממילא, ובכלל זהו הרכב האידיאלי לשינוע ילדים, 3 מושבי בטיחות גדולים יכנסו בקלילות (מניסיון) וכל בורג ופלסטיק ברכב עוצב למשפחה עם ילדים החל ממראה קטנה מיוחדת כדי לראות לראות את הילדים במושב האחורי דרך אין ספור תאי איכסון ועד פטנט מעולה במושב האחורי המאפשר חגירה נוחה ומהירה של הילדים בכיסאות הבטיחות , הבעיה של הרכב הזה הוא שהוא סובל ממוניטין אמינות בעייתי (לא בהכרח מוצדק ) ומעלויות חלקים גבוה יחסית וטיפולים יקרים במיטב המסורת של קרסו אבל בכל מקרה עלות הקניה של הרכב הזה כלכך זולה והתמורה כלכך גבוה שגם אם תהיה תקלה או שניים במשך השנים זו עדיין תהיה עסקה מעולה , (אגב מומלץ מאוד דגם ה 2.0 ליטר אם צפויות נסיעות באזורים שכוללים עליות קשות, ה 1.6 ליטר קצת חלש בעליות אבל סוחב מצויין באזורים מישוריים) צריכת הדלק כמו בכל משפחתית ממוצעת.

אבל אני רוצה גם להציע כיוון חדש, לי הייתה רנו סניק כשנה שנמכרה בצער בגלל קבלת שברולט אופטרה מהעבודה ולהפתעתי 3 הכסאות נכנסו גם באופטרה, אמנם לא בקלות כמו בסניק וחגירת הילדים היא כעת משימה ארוכה ומסורבלת בהרבה אבל מסתבר שאם לפחות אחד הילדים כבר יושב בבוסטר אפשר להסתדר גם עם משפחתית רגילה.

אגב במהלך השנה שהחזקתי את הסניק לא נתקלתי בבעיות אמינות מיוחדות.

פורסם

תודה רבה על התגובות המפורטות

בעצם אני מבין כי האופציה הנכונה היא רנו סניק יותר מאשר כל אפשרות אחרת כולל מכוניות משפחתיות (יפניות) סטנדארטיות.

מצאתי רנו סניק 2004 עם ~110 ק"מ. דו"ח הבדיקה מפרט על:

רטיבות שמן, רעש מערכת תזמונים.

נקישות הגה.

נקישה בשילוב והחלפת הילוכים, בלאי דיסקיות ורעש בגיר, חופש ציריות.

אני יודע שרנו סניק רגיש בעיקר בגיר שלו , האם לפי הבדיקה שווה לקנות את הרכב הנ"ל ?

תודה על העזרה

פורסם

הנקישות בגיר יכולות לנבוע כנראה משמן גיר שסיים את תפקידו.

בנוגע לשאר - אשאיר זאת למומחים.

מה שכן, אני שוב מזכיר לך לנסות ולחפש קיה קראנס. הרכב מראה אמינות טובה למדי, והוא עומד בתקציב שלך.

פורסם
תודה רבה על התגובות המפורטות

בעצם אני מבין כי האופציה הנכונה היא רנו סניק יותר מאשר כל אפשרות אחרת כולל מכוניות משפחתיות (יפניות) סטנדארטיות.

מצאתי רנו סניק 2004 עם ~110 ק"מ. דו"ח הבדיקה מפרט על:

רטיבות שמן, רעש מערכת תזמונים.

נקישות הגה.

נקישה בשילוב והחלפת הילוכים, בלאי דיסקיות ורעש בגיר, חופש ציריות.

אני יודע שרנו סניק רגיש בעיקר בגיר שלו , האם לפי הבדיקה שווה לקנות את הרכב הנ"ל ?

תודה על העזרה

רטיבות שמן תהיה בכל מכונית בגיל כזה ולא צריך להתייחס לעיניין

נקישות גיר והגה - בדרך כלל כסת"ח של מכוני בדיקה וגם עיניין שתראה כמעט בכל דו"ח בדיקה אבל מכיוון שהמנגנונים הרגישים בסניק הם הגיר ומסרק ההגה אולי כדאי לבדוק את העיניין במוסך.

בלאי דיסקיות ורעש במערכת תזמון - אין לי מושג מה זה אומר, חופש בציריות - יתכן שהציריות קרובות לסוף חייהן ויש להחשיב את העיניין במיכוח על המחיר.

בסך הכל אם אלו הבעיות המרכזיות ברכב מ 2004זה נשמע רכב במצב מצויין רק יש לשים לב להסטוריית טיפולים ולראות שכל הטיפולים נעשו בזמן תוך שימוש בשמן שמומלץ ע"י היצרן (חשוב במיוחד ברכב צרפתי) לבדוק אם הוחלפה רצועת תזמון שהחלפתה יקרה יחסית וכמובן כדי לוודא שהק"מ אמיתי.

פורסם

daniel, לגבי קיה קארנס - לא מצאתי אחת באזור מגורים שלי למעט מונית

האם עדיף על רנו סניק עם ק"מ נמוך ?

oren, תודה על התגובה המועילה.

• תוכן חדש...