Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחריות טיפולי שיניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני קצת פחות משנה עשיתי טיפול שיניים גדול, עלה לי בערך 10K. היום הייתי בביקורת והרופא אמר לי שהטיפול הקודם לא כל כך הצליח וצריך לעשות שם טיפולים חדשים. יש להם איזשהי אחריות לטיפול הקודם?

פורסם

האם מדובר בטיפול חוזר באותן השיניים? האם בטיפול המקורי בוצעו חידושי טיפולי שורש?

ככלל אין סיבה שכתר או טיפול שורש יכשלו אחרי שנה, על דברים כאלה יש אחריות.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

יכול להיות שעל שן שעשו לי בה טיפול שורש יצטרכו לעשות לי סתימה? ואם כן אז העלות היא של סתימה או שאחרי הסתימה צריך לעשות שם שוב טיפול שורש?

פורסם

mystopp,

אני אשמח לדעת מה זה חידוש טיפולי שורש,

ומדוע חייבים לבצע אצל רופא שמומחה אך ורק לטיפולים אלה וגם גובה בהתאם (סדר גודל של 1,000 ש')

פורסם

חידוש הוא טיפול שורש חוזר בשן שבה טיפול שורש קיים הזדהם. זה תהליך מסובך יותר מטיפול שורש סטנדרטי, ביחוד אם מדובר בשיניים עם תעלות שורש "מסובכות".

אתה לא חייב ללכת למומחה, רוב הרופאים מבצעים חידושים בעצמם, אבל טיפולים שהם מסובכים יותר רופאים מעדיפים להפנות למומחה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מחשש לגיבוב הקפצתי שרשור ישן.

בבדיקה שעשיתי, הרופא טען שיש לי שחיקת שיניים והוא רוצה

להרכיב לי סד לילה.

האם יש כאן עוד אנשים עם התופעה הזו?

האם אתם מתמידים בהרכבת הסד?

האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת?

Gn'f'R

פורסם

אתה חורק שיניים בלילה? זו תופעה חדשה או קבועה?

אני חורק שיניים כשאני לחוץ ולא טוב לי, לפעמים עדיף לשנות סגנון חיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אני לא יודע כמה זמן אך בתקופה האחרונה כואבים לי שרירי הלסת

ועכשיו הדברים מתחברים לי.

ראשית כל, לפני שאתה עושה סד לילה - תנסה בשבועיים הקרובים להמנע ממסטיקים ומאכילת מאכלים קשים, וגם מפתיחה מוגזמת של הלסת או משחקים עם הלסת. בנוסף לכך צריך לנסות ולהוריד את רמת הסטרס בחיים - הלחץ גורם לשחיקת שיניים גם בערות וגם בשינה. בכל מקרה, כאבי שרירים יכולים לנבוע מפציעה ולאו דווקא ממשהו כרוני שדורש טיפול מעמיק יותר.

חריקת שיניים או הפרעות במפרקי הלסת לא מאבחנים באינטרנט, אבל בכל זאת יש כמה סימפטומים שאתה צריך לשים לב אליהם : קליקים במפרקי הלסת שמלווים בכאבים, כאבים בשרירי הלסת או שרירים קפוצים לאחר קימה משינה והגבלה בפתיחת הפה. כשהנ"ל מופיעים הדבר אומר שיש כבר פגיעה במפרק הלסת ולכן יש צורך בטיפול. עשיתי המון סדי לילה ומדובר בהתקן מאוד אפקטיבי שמשפר משמעותית את החיים של אלו שסובלים מכאבי פנים ולסתות, אבל לא כל דבר דורש סד לילה.

• תוכן חדש...