Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמעתי פה ושם סיבות, אבל אני עדיין לא מצליח להבין את העניין. הבנתי שזה פעולה תקינה של האוטו, ושככה זה אמור לעבוד.

אבל אותי עדיין מסקרן. למה?

פרטים: (אפשר לדלג אם אתם לא רוצים לשמוע על איך המנוע שלי מתנהג. אבל פירטתי בכל זאת כי אולי זה כן רלוונטי)

באוטו שלי, הטורים רק קצת גבוהים יותר - עדיין מתחת ל2000. הסרק הרגיל שלי בערך 750-900. אבל בהתנעה קרה, הוא עומד על 1700 בערך, פעם אחת או פעמיים עולה לשנייה לממש קצת מתחת ל2000, ומתחיל לרדת בהדרגה.

הגגברה הזאת בסל"ד תקפה גם אם אני מתחיל לנסוע. סל"ד הנסיעה אומנם לגמרי נורמלי ולא שונה ממה שהוא כשהמנוע חם, אבל אם אני עוצר, התופעה ממשיכה. היא מתחלשת עם הזמן ואחרי דקה בערך, נעלמת לגמרי.

וגם תופעה מעניינת. אם אני מנסה להתחיל נסיעה, אחרי שלגמרי עזבתי את הקלאץ, לא צריך לתת גז בכלל. האוטו נותן מספיק "גז" לבד כדיי לנסוע בבערך 10 קמ"ש מהסל"ד המוגבר. המנוע לא נבלם. מכך אני מסיק שהמנוע ברצינות נותן איזהשהו גז.

כמו שאמרתי גם קודם, התופעה נחלשת עם הזמן ונעלמת אחרי דקה בערך.

ברגע שיגיע אליי קורא הOBD2 שהזמנתי מDX, אני אחבר אותו ואראה אם זה באמת נכון. אבל בינתיים אין לי אחד.

חשוב לציין שהתנעה קרה הייתה עושה רעש קצת שונה, אבל לא בגדר שנשמע לא תקין, אבל ציינתי את זה במוסך המרכזי כשעשיתי טיפול, והם אמרו שהם יסדרו את זה, ואכן סידרו. כיום המנוע נשמע לגמרי בריא ולא שונה בהתנעה קרה.

כמו כן, לפעמים, אבל ממש נדיר בינתיים, בהתנעה קרה, נדרש מה שנשמע כמו עוד סיבוב אחד של הסטרטר בשביל להניע. בהתנעה חמה, המנוע מניע תמיד אחרי מה שנשמע כמו 2 סיבובים.

הפעם היחידה שלסטרטר שלי לקח 4 סיבובים כדיי להניע, היה אחרי שתדלקתי פעם אחת. אבל המנוע הניע כמו שצריך, נשמע כמו שצריך, סחב בדיוק כמו שהיה לפני שנכנסתי לתחנה, ולא גמגם בכלל, אז קשה לי לחשוד שזה דלק מדולל. בכל מקרה לא אתדלק שם יותר ליתר בטיחות. גם כן, ניסיתי להתניע שוב כדיי לבדוק, והוא בהחלט התניע בשני סיבובי סטרטר, כמו בדרך כלל עם מנוע חם.

סוף פרטים.

סיבות אפשריות ששמעתי בינתיים: (שילוב סיבות גם אפשרי)

1. ליצור וואקום ראשוני עבור הברייק-בוסטר

2. לחמם את המנוע לטמפרטורת פעולה מהר יותר

3. לעזור להתחיל נסיעה (באמת עוזר. בכלל לא צריך לתת גז. :lol:)

4. להביא את שמן המנוע לכל חלקי המנוע מהר יותר

5. מצערת מאט פתוחה מהבדלי טמפרטורה (מתכת מתקווצת כשהיא קרה וכל זה) (לא נשמע לי הגיוני. אפשר לחשוב כמה המצערת מתחממת. במיוחד לאור העובדה שאם אני לא טועה, היא אלקטרונית אצלי)

תודה רבה.

פורסם

עד כמה שאני יודע זה בשביל להביא את המנוע כמה שיותר מהר לטמפרטורת עבודה תקינה (שמנים וכיוצ"ב).

רק שנראה שאצלך הרכב קצת מגזים (1700 סל"ד כשה"נורמה" 950).

פורסם

תקין לחלוטין, בהנעה קרה המנוע מעלה סל"ד כדי לחמם את המנוע יותר מהר.

אם אתה עומד במקום חכה שהנורה של החום תכבה, או אם אתה נוסע ישר אחרי הנעה, תסע רגוע עד שהנורה תכבה / יגיע ל90 מעלות,

השוואה, במאזדה 3 בהנעה עולה ל1500 ולאט לאט יותר.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
עד כמה שאני יודע זה בשביל להביא את המנוע כמה שיותר מהר לטמפרטורת עבודה תקינה (שמנים וכיוצ"ב).

רק שנראה שאצלך הרכב קצת מגזים (1700 סל"ד כשה"נורמה" 950).

אולי אני מגזים כי אני מנסה לזכור איך זה נראה. אין לי בדיוק אינדיקטור מדוייק למה זה 1700 מול 1500 וכל זה. (בערך באמצע תלוי בזווית הראייה, הרי)

גם במוסך אמרו לי שזה תקין, והכל באמת עובד תקין. אני לא שואל את זה תקין או לא. אני שואל למה, סתם כי אני סקרן. :-D

פורסם

זו תערובת עשירה.

אם יש לך רכב עם קרבורטור, זה הצ׳וק האוטומטי (אני משער שהוא אוטומטי כי לא ציינת שמשכת צ׳וק).

אם יש לך רכב עם הזרקה, המחשב יודע להעשיר את התערובת ולשמור על סלד גבוה עד להגעה לטמפ׳ עבודה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
זו תערובת עשירה.

אם יש לך רכב עם קרבורטור, זה הצ׳וק האוטומטי (אני משער שהוא אוטומטי כי לא ציינת שמשכת צ׳וק).

אם יש לך רכב עם הזרקה, המחשב יודע להעשיר את התערובת ולשמור על סלד גבוה עד להגעה לטמפ׳ עבודה.

Kia Rio 2012 LX - ידנית

נפח: 1248 | צבע: אדום | תמונה

אני דיי בטוח שיש לי הזרקה. :lol:

פורסם

בפורטה שלי קורה גם לפעמים שהמנוע עולה ל1700-1900 סל''ד בהנעה בבוקר.

בשאר ההנעות המנוע נשאר על 900 סל''ד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כנ"ל ברכב שלי מגיע ל 1200 בהנעה וככה נשאר כמה דקות, המנוע מתחמם...

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

כשמניעים מנוע קר (מתחת ל35 מעלות) מערכת ההזרקה מזרקיה תערובת עשירה יותר בדלק. הדבר גורם למנוע להשאר דלוק, ולחמם אותו. מומלץ להתחיל בנסיעה כאשר המנוע עובר את ה35 מעלות (בממוצע כמובן, כל רכב קצת שונה...). בין היתר זה גורם לשימון החלקים הנעים.

...

• תוכן חדש...