Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוטודטה כתוב לאקלים מתון 10W/40 ולאקלים חם 15W/50..

בישראל אקלים חם בעיקרון.. אבל אולי דווקא מתון ביחס למדינות אפריקה או מדינות ערב למיניהם...

איזה שמן לשים? (אם לא קשה בתשובה תכתבו את הבסיס לידע שלכם, שמעתם ראיתם או היה לכם ניסיון).

תודה

פורסם

אני מנסה להבין, בעיקר מעולם האופנועים, מאיפה היצרנים מביאים את הצמיגויות ההזויות האלה כמו 15W-50. אוקיי, נגיד שהמנוע צריך צמיגות 50 להגנה אופטימלית, מדוע לא לבקש צמיגות 10W-50? מאיפה באה פתאום הצמיגות 15W-50 ולמה? בכלל, חברת KTM הגדילה לעשות כאשר היא המציאה צמיגות שמן הזויה חדשה, 20W-60 או 20W-40.

ולעיניינינו, יצרן הרכב קובע את צמיגות השמן לפי התחשבות בכל מיני פרמטרים. אחת מהן היא יכולת הקירור של הרכב. טמפרטורת המנוע נשארת תמיד קבועה. גם מנוע שנמצא בקוטב הצפוני או הדרומי יגיע לטמפרטורת עבודה. רוב האמריקאיות עובדות על שמן 5W-30. אזי, אם רכב אמריקאי יכול לתפקד היטב עם שמן כזה במדבריות של אירזונה נבאדה מדוע שלא יסתדר בארץ? האם האקלים שלנו בארץ יותר חם ממדבריות?

בקיצור, 10W-40 יהיה בסדר גמור לרכב שלך. 15W-50 זה מיותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רובר זה רכב אנגלי, לא אמריקאי.

לשאלתך צמיגות שמן מסמנת את טווח הטמפרטורה בו השמן אינו מאבד מסגולותיו.

15W50 זה בעצם שמן רב דרגתי המיועד לעבוד בתנאים של שינוי טמפרטורה מתמידים, והטווח היעיל שלו הוא -39 מעלות עד 232 מעלות, כשטמפרטורת עבודה של שמן במנוע היא בדר"כ כ160 מעלות.

הטווח של ה10W40 הוא דומה, אך מתחיל מטמפרטורה נמוכה יותר, וגם נגמר בטמפרטורה נמוכה יותר.

לסיכום אין שום סיבה לשים 10W40 בארץ אלא אם כן היצרן מסיבה זו או אחרת אינו מאפשר צמיגות אחרת.

אני ברכב ובאופנוע שם 15W50, יש הטוענים שזה שומר יותר על מנועים שעובדים קשה.

פורסם

סליחה Hellgy, למעט העובדה שציינת על רובר - כל שאר המידע פשוט שגוי :?

לרובר המדוברת השמן הטוב ביותר יהיה סינטטי מלא בצמיגות 5W40 העומד בתקן המינימום אותו דורש היצרן. לא 10W40 ולא 15W40 ובטח שלא מספרים גבוהים מזה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
סליחה Hellgy, למעט העובדה שציינת על רובר - כל שאר המידע פשוט שגוי :?

לרובר המדוברת השמן הטוב ביותר יהיה סינטטי מלא בצמיגות 5W40 העומד בתקן המינימום אותו דורש היצרן. לא 10W40 ולא 15W40 ובטח שלא מספרים גבוהים מזה.

איתמר

תסביר בבקשה מדוע כדאי לשים דווקא את השמן הזה, בניגוד להמלצת היצרן.

ותעמיד אותי על טעויותי, אני לא חבר בSAE אבל כותב מנסיון אישי וידע מוכח.

פורסם

אני אשאל אותך הפוך, מה הקשר בין 15W50 לבין הגנה על מנוע שעובד קשה? מאיפה הבאת את הנתון על 160 מעלות? למה לדעתך הוא לא צריך להשתמש ב 10W40? על מה אתה היית ממליץ?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
רובר זה רכב אנגלי, לא אמריקאי.

לשאלתך צמיגות שמן מסמנת את טווח הטמפרטורה בו השמן אינו מאבד מסגולותיו.

15W50 זה בעצם שמן רב דרגתי המיועד לעבוד בתנאים של שינוי טמפרטורה מתמידים, והטווח היעיל שלו הוא -39 מעלות עד 232 מעלות, כשטמפרטורת עבודה של שמן במנוע היא בדר"כ כ160 מעלות.

הטווח של ה10W40 הוא דומה, אך מתחיל מטמפרטורה נמוכה יותר, וגם נגמר בטמפרטורה נמוכה יותר.

לסיכום אין שום סיבה לשים 10W40 בארץ אלא אם כן היצרן מסיבה זו או אחרת אינו מאפשר צמיגות אחרת.

אני ברכב ובאופנוע שם 15W50, יש הטוענים שזה שומר יותר על מנועים שעובדים קשה.

אחלה, אני מתעסק עם אופנועים עוד מזמן בית הספר היסודי. תסביר לי בבקשה מדוע שמן 15W-50 יותר טוב משמן 10W-50. להזכירך, צמיגות היא התנגדות נוזל לזרימה של עצמו. כלומר, כאשר אתה מתניע את המנוע שהוא קר, שמן עם צמיגות 15 יתקשה לנוע בתוך המנוע ובמעברי השמן בניגוד לשמן עם צמיגות 10 שהוא יותר דליל בצמיגות שלו.

שוב פעם, מאיפה קיי טי אמ באו עם הדרישה לשמן בעל צמיגות 15W-50 ומדוע היא עדיפה על פני 10W-50. שלא נדבר על הצמיגות ההזויה שלהם 20W-40.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
באוטודטה כתוב לאקלים מתון 10W/40 ולאקלים חם 15W/50..

בישראל אקלים חם בעיקרון.. אבל אולי דווקא מתון ביחס למדינות אפריקה או מדינות ערב למיניהם...

איזה שמן לשים? (אם לא קשה בתשובה תכתבו את הבסיס לידע שלכם, שמעתם ראיתם או היה לכם ניסיון).

תודה

באוטודטה יש המון טעויות ואני חושב שכדאי לברר איזה צמיגות שמן הכי מומלצת מתוך ספרות היצרן המקורית

• תוכן חדש...