Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישה ב-EBAY

p0p
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

לפני חודשיים רכשתי טלפון ב170$ דרך EBAY ,

הטלפון הגיע (שילמתי מכס כמובן) ולהפתעתי המיקרופון במכשיר לא עבד ,

בהתחלה חשבתי שזאת בעיה תוכנה או משהו דומה ויהיה פשוט לסדר .

לאחר שהבנתי שיש בעיה בחומרה יצרתי קשר עם המוכר והוא דרש לשלוח את המכשיר בחזרה

ואז הוא ישלח לי מכשיר חדש .

שלחתי לו את המכשיר (ספגתי את עלויות השליחה) , והמתנתי בסבלנות .

ביום ה44 שלא קיבלתי את המכשיר , פתחתי קייס כדי שלא יעברו ימים ואני אוכל עדיין לפנות לEBAY .

לאחר שבוע יום 54 , קיבלתי את המכשיר השני (שגם עליו שילמתי מכס)

להפתעתי הגמורה המכשיר שהוא שלח לי היה משומש ושרוט וגם דגם אחר ממה שהזמנתי יותר מיושן .

המכשיר אומנם תקין אבל הוא משומש שרוט וגם דגם מיושן ואחר ממה שהזמנתי ועלותו בEBAY

נעה בין 120-140 דולר .

פניתי למוכר והוא לא ענה , העברתי את הקייס לשיפוט בEBAY .

הם חזרו אליי בתשובה שאני אחזיר לו את המכשיר , אמסור להם מספר מעקב וברגע שהם

יראו שהוא קיבל את המכשיר הם יזכו אותי על 170$ .

אני מאוכזב ועצבני מכל הסיפור , יוצא שגם שילמתי פעמיים מכס (קרוב ל800 שקל)

גם עלויות משלוח שאני אשלם פעמיים (קרוב ל90 ש"ח) .

בסוף אני יוצא עם הפסד של 1000 ש"ח וללא מכשיר , איזה מין צדק זה ?

אפילו חשבתי לשלוח לו חבילה ריקה ולתת לEBAY את המספר אבל בסוף ירדתי מזה (אמרתי לעצמי גם ככה

יהודים נחשבים לנוכלים בכל העולם , בשביל 170$ לא שווה להפוך לנוכל) .

אני מזמין המון מEBAY ופעם ראשונה שאני נתקל במוכר כזה ,

כרגע אני במצב שאני חושב לוותר על כל הרעיון ושפוט לספוג את ההפסד ,

הרי אם אני אחזיר לו את המכשיר גם אז לא בטוח שאני אקבל את ההחזר כי ראיתי שהוא שיקר והוא נוכל .

יש למישהו עצה בשבילי ?

או שאני פשוט אספוג את ההפסד ואלמד לא להזמין דברים יקרי ערך מEBAY ?

פורסם

ראשית - אני לא מאמין בלקנות טלפונים ניידים בחו"ל, לרוב אומנם לא באמת מממשים את האחריות בארץ, אבל למקרים המיוחדים - זה שווה את הכמה מאות שקלים הבדל בין ארץ לחול.

שנית - טעות עוד יותר גדולה לרכוש מכשיר אלקטרוני מורכב ומועד לתקלות - דרך איביי. אם כבר - אז דרך אמאזון (לפחות זה ארגון ולא מוכרים פרטיים).

ושלישית - לא הבנתי איך על טלפון של 170 דולר, חייבו אותך 800 (400*2) שקל מכס??

האם ידעת שזה יהיה התמחור של המכס? אם כן - האם 170$ + 400 ש"ח - עדיין יותר משתלמים מהמחיר של המכשיר בארץ??

על איזה מכשיר מדובר?

אני חייב לציין שנתקלתי במוכר עקשן אחד ששלח לי חגורת כושר במידה הלא נכונה, וסירב לשלוח לי אחת אחרת לפני שאני מחזיר לו את הלא נכונה. הסברתי לו על פני 5-8 הודעות שאין סיכוי שאני אשלם את דמי המשלוח שעולים כמו החגורה עצמה.

אחרי מספר מיילים, והוכחה שהטעות אצלו ולא אצלי - ואחרי פתיחת קייס מול איביי - שלח לי חלופי.

אגב - אני לא בטוח איך הסיפור הזה עובד, אבל נשמע לי מוזר ששילמת מכס פעמיים על אותו מוצר, יש מצב שלא היית ערני מספיק, ויכלת להימנע מהתשלום הכפול,

אני מניח שמומחי המכס (לא אני) כבר יגיבו לסיפור הזה, אבל אני לא חושב שאתה אמור לשלם מכס על מוצר שהחזרת לצורך תיקון/החלפה.

אם המכשיר גם ככה תקול - הייתי שולח ומקבל חזרה את הכסף. לפחות תצא בקצת פחות נזק.

בברכה!

יונתן.

פורסם

איך שילמת 800 שח מכס מ $170?? זה לא הגיוני. היית אמור לשלם סביבות 200 ומשהו שקל. כפול שתיים עדיין לא התקרבנו בכלל ל 800.

ובקשר להחלפה או תיקון, אני יודע שמשלמים מכס על מכשיר שהוחלף לחדש אבל לא על תיקון. בכל מקרה צריך אבל להוכיח שהמכשיר רק עבר תיקון וזה לא מכשיר חדש

• תוכן חדש...