Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש לנו חבר חדש בבית - תוכי ג'קו.

הברנש חמוד לגמרי, מאכילים אותו עם היד בכיף, מלטפים המון, בעקרון הוא יושב בכלוב, כמובן שהוא נקנה בצורה סדירה עם טבעת זיהוי וכו'.

למנוסים שבינינו (מקווה שיש כאן), מה צורת התנהגות עם התוכי הנ"ל? הוא כרגע בן 3 חודשים והוא עדין וחלש יחסית, המקור שלו לא חזק והוא לא נותן ביסים.

הבעיה שמפחידה אותי היא שבבית יש ילדה קטנה, ועוד כמה חודשים הבחור יהיה גדול וחזק, וממה שזכור לי מתוכי דומה אחר בן כמה שנים של דוד שלי, שהוא היה מסוגל להוריד חתיכה מהאצבע עם המקור שלו.

האם החיה ידידותית לרוב?

איזה סוג אוכל להאכיל?

איך בתאכלס לגדל? להוציא מהכלוב וכדומה..

רב תודות! :)

Opel Adam S 2017

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך על התוכי הזה, זה שהוא יכול ללמוד המון מילים.

לדוד שלי היה אחד כזה המון שנים, והוא היה מקלל את כל מי שנכנס לבית. אבל ממש מקלל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תיתחדש,ממי נקנה ומה אוכל?

דבר ראשון תקנה שואב אבק במידה ואין...יש להם נשירה חזקה.

יש לי גאקו בת שנה אצלי מגיל 3 חודשים,את הילדה תכיר לו מעכשיו שתלטף ותאכיל ותשחק.

לי יש 2 בנים,אחד הוא אוהב ואחד לא בכל מקרה אף אחד מהם לא ננשך חזק ממנה אך זרים כן.

בשורה התחתונה אחלה רכישה תקרא בפורומים של התוכי לגבי התנהגות.

אצלי לדוגמא היא לא עושה רעש בבוקר עד שכולם קמים ובשבתות זה בסביבות 10 .

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

חיה מדהימה! חכמה, ידידותית ותחמנית לא קטנה.

הבעיה בג'קואים זה הנטיה שלהם לבחור בעלים. כלומר, תוך כמה חודשים אתם תראו בבירור במי בחר התוכי והוא יפגין חיבה גדולה בהרבה לאדם הנבחר.

חשוב להקפיד שכל המשפחה תהיה מעורבת בגידול התוכי כי הם יכולים להיות דיי מניאקים לאנשים שהם לא אוהבים.

לגבי התנהגות, עוד לא גילת את זה אבל אלו ציפורים עקשניות. זה לא קל לגרום להם להתנהג בצורה שאתה רוצה, וזה מאוד קשה לשנות הרגלים שהוא סיגל לעצמו. ככה שרצוי להקפיד מעכשיו על הדברים החשובים.

הנטייה הטבעית שלהם היא להתחמק מדברים שלא נראים להם, כלומר תיקון בעיות התנהגות (נשיכות לדוגמא) ע"י עונש פיזי יביא לרוב להתרחקות התוכי מהאדם המעניש (יחשוש ממנו).

כך גם בנוגע להוצאה מהכלוב, במידה והתוכי חושש לצאת מהכלוב, צריך לעשות את זה בהדרגתיות. אם תרחיק אותו יותר מידי (במידה והוא חושש, מה שלא נכון לגבי כולם) הוא עלול לא לרצות לעזוב את הכלוב בפעמים הבאות.

לגבי אוכל - אני מקווה שהוא כבר מורגל לכופתיות (אוכל יבש כמו של חתולים רק לתוכים), במידה ולא, רצוי לעשות את המעבר, הלא פשוט, ישר אחרי שיסתגל קצת לביתו החדש. בנוסף לזה רצוי לפנק בירקות (חופשי), פירות (לא להגזים כי יש בהם הרבה סוכר), אפשר קצת ביצה קשה עם קליפה מידי פעם, גרעינים ואגוזים לשמור בתור צ'ופר לאילוף (מאוד שומניים).

אסור לתת לו אבוקדו ושוקולד ויש הטוענים שגם עגבניות זה לא מומלץ.

לסיכום, זה לא תוכי פשוט לגידול, ולכל תוכי יש אופי מיוחד, אבל אתם תקבלו תמורה כפולה ומכופלת על ההשקעה.

פורסם

ותרשו לי להציג נקודה אחרת למחשבה-

אני לא מצליח להבין מה חטאה של ציפור זו לעומת אחרת- שבגלל שהיא יפה וחכמה יותר מכניסים אותה לכל חייה לכלוב צפוף. בניגוד לחתול/כלב שהכנסתו לבית פירושה הצלתו (בסביבה ובעידן בו אנו חיים) אין שום הצדקה לעשות זאת עם ציפור.

מדוע ציפור שיכולה להיות חפשיה צריכה להיות סגורה בכלוב צפוף כדי לבדר מישהו או להוות קישוט?!

לצערי תפיסת החוק עדיין לא מתקדמת מספיק כדי לשקף עמדה זו. אם כי אני מביא את זה כנקודה למחשבה.

פורסם

גם לי היה אחד, מאוד תחמן למד הרבה מאוד מילים וקולות, בעיקר רוורס של משאית והיה מנגן כל בוקר בשבת, בליווי צעקות של שכנים:lol:

עם הזמן למד לקלל ברומנית אבל לא קילל את כולם (: אצלנו הוא היה אוכל אוכל של תוכי ולפעמים גרעינים חריפים של פלפל.

מצטרף להמלצות שכל המשפחה תהיה איתו, כיוון שאם יהיה אחד שלא בא לו עליו הוא יהיה תוקפני והוא אוהב לנשוך

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אביב היא בכלל לא יפה ,לורי יותר יפה ועם יכולת דיבור קל,מלבד זאת היא מוחתמת ולא פראית ולא תשרוד בטבע יותר מחמישה-שה ימים .

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

גידול תוכי זה עניין למבינים.

זו חיה מורכבת, עדינה ורגישה, גם פיסית ובייחוד נפשית, ואני מאוד ממליץ לקחת את הגידול שלה כפרויקט רציני.

ללכת להתייעץ עם מומחים ולקרוא הרבה באינטרנט על איך נכון וצריך לגדל תוכי. גידול לא נכון (חוסר באינטראקציה), חשיפה לרעלים (אתה יודע מה רעיל לתוכים?)... זה מתכון לבכי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אביב, כלוב עבור תוכי הוא כמו מלונה עבור כלב. תוכי כזה, להבדיל מציפורי אהבה, מחזיקים בכלוב פתוח. התוכי בוחר מתי הוא בפנים ומתי הוא בחוץ.

תוכי מוכתם (כותבים את זה עם ח' או כ'?) רואה במגדל שלו בתור פרט מהלהקה שלו. בפירוש אין כאן התעללות כלשהי בחיה, בהנחה שמתייחסים אליה כיאות והיא מקבלת את תשומת הלב שהיא זקוקה לה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

גאקו זה הזן של התוכי ולא השם לעומת איגי שזה השם שניתן לו ככל הנראה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ותרשו לי להציג נקודה אחרת למחשבה-

אני לא מצליח להבין מה חטאה של ציפור זו לעומת אחרת- שבגלל שהיא יפה וחכמה יותר מכניסים אותה לכל חייה לכלוב צפוף. בניגוד לחתול/כלב שהכנסתו לבית פירושה הצלתו (בסביבה ובעידן בו אנו חיים) אין שום הצדקה לעשות זאת עם ציפור.

מדוע ציפור שיכולה להיות חפשיה צריכה להיות סגורה בכלוב צפוף כדי לבדר מישהו או להוות קישוט?!

לצערי תפיסת החוק עדיין לא מתקדמת מספיק כדי לשקף עמדה זו. אם כי אני מביא את זה כנקודה למחשבה.

אפשר לומר אותו דבר גם על דגים, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אבל למה לכל התוכים קוראים "ג'אקו" או "קוקו" ולכל האיגואנות קוראים "איגי"??? :shock:

הלו הלו, לאיגואנה שלי קוראים גנה, הרוסים שבנינו יבינו.

50513_33032954334_2837_n.jpg

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

קללות שלנו עדיין לא למד . אבל קולות מעצבנים של רוורס של משאית הוא עושה . כשמכסים אותו הוא אומר לילה טוב. לפעמים הוא מתחיל לשרוק ממש מנגינות. הוא מחקה את הגרפסים שלי (מודה באשמה זה קולני) . רוב הזמן הוא עומד על הכלוב שלו וחופר עד שאני מבקש ממנו לסתום. אותי הוא לא מחבב אז אני שומר מרחק . אנחנו נותנים לו פירות למשל שזיפים ואגסים וגם גרעינים ואוכל יעודי שנראה כמו דוגלי. יש לו נטיה לנשוך את כולם ולצעוק את השם שלו בלי סוף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...