Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כמה פנסי יד שאנחנו משתמשים בהם לעבודה. הפנסים בעלי נורת לד 7W, עם מטען לבית ולרכב וסוללה מתחלפת. הם סיניים, אבל בהחלט עושים את העבודה כבר מעל שנה.

הבעיה היא שהמטענים (גם לבית וגם ברכב, אבל ברכב זה יותר קריטי) "מושכים" זרם מסוללת הפנס כשהם מנותקים ממקור מתח (מנותקים מהשקע או שהרכב כבוי...)

אני צריך למצוא פתרון שיגרום למטען להטעין את הפנס כשהוא מקבל מתח מהרכב, אבל כשהרכב כבוי, שלא יעביר מתח בכיוון ההפוך ויפרוק את סוללת הפנס.

צילמתי את המעגל של המטען לרכב, אשמח להסבר איך אוכל לשדרג אותו כדי שלא אצטרך לנתק ממנו את הפנס בכל כיבוי של הרכב.

אבירן.

IMG_5361.JPG

IMG_5362.JPG

פורסם

אתה יכול להתקין דיודה על קו ה+ ביציאה מהמטען לפנס.

למרות שנראה לי הזוי שהמטען הופך לצרכן זרם כשהוא מנותק.

כנראה הסיבה לזליגה היא הטרזיסטור המותקן במעגל. אבל חכה לאחד האלקטרונאים המנוסים לתשובה מוסמכת.

אולי הסוללות נפרקות מסיבה אחרת? כשהפנס לא מחובר למטען הוא לא נפרק מעצמו?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

בדקת באופן מעשי שאכן במעגל צורך זרם כאשר הוא מנותק מהמעגל ?

בכול מקרה אני רואה בתמונה שקיימת דיודה במוצא של המטען כנראה לשם הגנה או/גם למניעת צריכת זרם על-ידי המעגל בזמן שהוא לא מחובר למקור מתח.

בכול מקרה תייתכן זליגה קלה דרך הדיודה אבל מדובר על מיקרואמפרים. ניתן להחליף את דיודת הסיליקון לדיודת שוטקיי בעלת זרם

זליגה נמוך יותר.

האם הרכיב בעל 3 רגלים הוא טרנזיסטור או מייצב מתח מסוג LM317L ? מה כתוב עליו.

על איזה סוג של סוללות מדובר ? ניקל-קדמיום ?

איזה כייף לי :)

פורסם

קח את המטען ופשוט תן לו פלוס מהסוויץ'.... לחילופין פרק את המצת או שתחבר אליה מתח מהסוויץ' ישר או בעזרת ריליי.

פורסם

הדיודה אמורה באופן תיאורתי למנוע צריכת זרם בכיוון ההפוך (חוץ מהמתח הזעיר שנופל עליה, כמו שמרק ציין).

לדעתי מדובר בפריקה עצמית של הסוללה, עם החום ששורר ברכב, זה יכול להיות תהליך די מהיר.

קח 2 סוללות, אחת תשאיר מחוברת לפנס ואחת תניח לידו כשהיא אינה מחוברת, אחרי 24 שעות בדוק את ההבדל בין 2 הסוללות.

פורסם

הסוללות הן ליטיום מדגם 18650 .

את הניסוי עם הסוללה הנוספת ליד הפנס כבר עשיתי, הירידה בעוצמת הסוללה שבפנס מורגשת.

גם הלד שעל המטען נשאר דלוק כשהרכב כבוי, ישירות מהמתח של סוללת הפנס...

על הרכיב בעל 3 הרגליים כתוב מאחורה S8050 SDA08. לא יודע מה זה אומר...

מקווה שעניתי על כל השאלות ובאמת נמצא פתרון לבעיה הזו.

תודה לכם!

פורסם

אם אפשר לקרוא לזה מטען לסוללות ליתיום אז באמת הסינים מייצרים זבל.

תמדוד בבקשה מהו המתח במוצא קרי המתח לטעינת הסוללה ללא עומס.

תמדוד גם מהי צריכת הזרם של המעגל. לד מסוגל להאיר גם בזרם של 100 מיקרואמפר קרי 0.1 מיליאמפר.

פורסם

מתח המוצא הוא 4.2V.

הזרם שצורך המעגל של המטען (לא בטעינה כמובן) הוא 11ma.

הלד הזה מאיר באדום כשהסוללה חלשה ובירוק כשהיא טעונה.

פורסם
אתה בטוח?

מהתמונה זה נראה שללד הזה יש רק 2 רגליים.

יש לדים עם שני צבעים ושני רגלים בלבד. למעשה זה לד הבנוי משני לדים המחוברים בקוטביות הפוכה.

עם אתה מספק מתח AC ללד כזה אתה תקבל גם צבע שלישי שזה למעשה ערבוב צבעים.

פורסם

צבע ביניים אני מקבל בזמן טעינה.. עד שהוא הופך ירוק לגמרי בטעינה מלאה...

מרק, יש לך רעיון לאפשרות לשדרוג המעגל?

פורסם

צריך לשרטט את המעגל החשמלי של המטען בכדי לבצע שינויים מעשיים. על פניו נראה שהדיודה היא כנראה דיודת זנר למתח של 4.3 וולט או 4.7 וולט אשר קובעת את מתח הטעינה. הוספת דיודה נוספת בטור למוצא של המטען תגרום לירידת מתח של 0.3-0.6 וולט תלוי בסוג הדיודה והתוצאה מתח טעינה נמוך מהנדרש לסוללות ליתיום.

אני הייתי מנסה להחליף את דיודת הזנר לדיודה למתח עבודה של 4.7 וולט או 5.1 וולט וחיבור דיודת שוטקי מסוג 1N5817 בטור למוצא של המטען בכדי למנוע זליגה בזמן שהמטען לא מחובר לרכב.

חשוב לשמור שמתח המוצא לא יעלה או יירד מתחת למתח של 4.2 וולט לכן תצטרך לשחק עם הערכים של דיודת הזנר ודיודת השוטקי או דיודה מסוג 1N4001.

• תוכן חדש...